Προς το περιεχόμενο

AOC C24G1 vs Samsung C24F396FHU

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπερα σε ολους..

Με αφορμη την οθονη μου που χαλασε και του νεου gaming PC που θελω να φτιαξω, ειπα να ψαξω μια οθονη με 23-24 ιντσες. Αφου απεκλεισα τις TN (εκτος απο παιχνιδια θελω να βλεπω και ταινιες και ειμαι επιλεκτικος με την χρωματικη ποιοτητα), και τις IPS αφου ολες οσες ειδα εχουν τεραστιο input lag, κατεληξα σε 2 VA οθονες λογω κυρτοτητας, χρωματων και καλυτερου performance.  Η μια ειναι η AOC C24G1 και η αλλη ειναι η Samsung C24F396FHU.

Απο τη μια η Samsung ειναι 75 ευρω φθηνοτερη αλλα υστερει σε λιγα θεματα. Αποκριση και input lag καλο για casual gamer και πολυ καλα χρωματα και εικονα αλλα με περιοριζει ο ρυθμος ανανεωσης στα 72 Hz. Βεβαια με τους νεους τιτλους που θα παιζω (με RTX 2060 και 16gb ram) δε νομιζω να πιανω πανω απο 80 fps στην καλυτερη οποτε οτιδηποτε σε μεγαλυτερο ρυθμο ανανεωσης θεωρω πως θα ηταν λιγο αχρηστο.

Απο την αλλη η AOC παρα το αψογο performance, διαβαζω οτι μπορει να εμφανισει ghosting αλλα με το καταλληλο overdrive περιοριζεται αρκετα. Επισης ερχεται εργοστασιακα με πιο θερμα χρωματα, το οποιο ναι μεν ρυθμιζεται σε πολυ καλα επιπεδα αλλα γενικα ειδα οτι μπορει η ποιοτητα της εικονας να υστερει λιγακι, τουλαχιστον σε συγκριση με την Samsung.

Γενικα αν αξιζει πραγματικα μπορω να δωσω τα 75 ευρω παραπανω αλλα παρα τις πολλες κριτικες που εχω διαβασει δε μπορω να καταληξω σε καποια απο τις δυο. Ερχομαι απο IPS οθονη οποτε δεν θελω να με χαλασει η ποιοτητα της εικονας και των χρωματων, αλλιως θα πηγαινα στην AOC. Φωτεινοτητα βλεπω εχουν την ιδια οποτε δεν ειναι κριτηριο επιλογης (δυστυχως εχω το σεταπ σε φωτεινο δωματιο). Εχει καποιος προσωπικη εμπειρια με καποια απ τις δυο ή να προτεινει κατι αλλο? 

ΥΓ, το μπατζετ ειναι αυστηρα μεχρι 200 ευρω, μετα ξεφευγει πολυ...

Επεξ/σία από NicKtheGreeK97
Δημοσ.

Η Sammy δεν έχει display port οπότε γιοκ g sync compatibility..

Δημοσ.

Σωστος, αν και επισημα υποστηριζει μονο freesync (ανεπισημα ισως και gsync)

Επισης, στις κριτικες δεν ειδα να εχει η Samsung καποιο θεμα backlight bleeding, σε αντιθεση με καποιους (αν και ελαχιστους) με την AOC που παρατηρησαν bleeding. Ισως ειναι και θεμα πιθανοτητων αυτο, τι να πω.

Δημοσ.

Απλά χωρίς DP Port στάνταρ δεν θα έχεις g sync. Βέβαια αν κρατάς σίγουρα 72 fps δεν σε νοιάζει..

Δημοσ.

Τσεκαρε aoc 24g2u ips 144hz κυκλοφορεί μέσα στο μήνα στα 210ε. Οι Ips έχουν φτάσει πολύ κοντά τις tn σε θέμα input lag, οι VA μόνο δεν πάνε μια. 

Δημοσ.

Πολυ καλη προταση αν και χανεται η κυρτοτητα (βεβαια θα μου πεις κλαιν), αλλα στα 210ε λιανικη συν μεταφορικα και τα συναφη νομιζω θα ξεφυγει... Με την 24G2U5 κατι γινεται αν και χανω στην συχνοτητα και πρεπει να περιμενω μεχρι Οκτωβρη. Ισως περιμενω να βγουν κριτικες.

Δημοσ.
Στις 19/9/2019 στις 5:54 ΜΜ, NicKtheGreeK97 είπε

Πολυ καλη προταση αν και χανεται η κυρτοτητα (βεβαια θα μου πεις κλαιν), αλλα στα 210ε λιανικη συν μεταφορικα και τα συναφη νομιζω θα ξεφυγει... Με την 24G2U5 κατι γινεται αν και χανω στην συχνοτητα και πρεπει να περιμενω μεχρι Οκτωβρη. Ισως περιμενω να βγουν κριτικες.

https://www.skroutz.gr/s/20176486/AOC-24G2U.html

Το curved στις 24' είναι για γέλια.

• Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Τελικα παρηγγειλα την AOC 24G2 απο κωτσοβολο στα 200 ευρω αλλα ρε παιδια αργει πολυ, και βλεπω οτι καποια μαγαζια την αποσυρουν, τι παιζει με την παραγωγη της? 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...