mp123 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Ουτε θυμαμε ποτε ποσα χρονια χρησημοποιω την mach 3. Πολυ ευχαριστημενος.αλλα με βαζετε σε σκεψεις να παρω την skinguard να δοκιμασω.
TheGrisGrisMan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, magnam είπε Για το βουρτσάκι, υπάρχουν επίσης πολλά είδη (με τρίχες ασβού, τρίχες χοίρου, ή συνθετικές). Το τι ακριβώς ταιριάζει σε εσένα εξαρτάται από την επιδερμίδα σου, καθώς και του τι είδους υλικό χρησιμοποιείς για την παρασκευή αφρού. Πολύ αναλυτικός, μπράβο. Thanks 4 ώρες πριν, mp123 είπε Ουτε θυμαμε ποτε ποσα χρονια χρησημοποιω την mach 3. Πολυ ευχαριστημενος.αλλα με βαζετε σε σκεψεις να παρω την skinguard να δοκιμασω. Καλό αλλά υπερβολικά ακριβά βρίσκω τα αναλώσιμα της Mach 3, οπως και την αντοχή τους. Όσοι χρησιμοποίητε, ποσο περίπου σαν κρατάει ένα ξυραφάκι; Εμένα 3-4 ξυρίσματα το πολύ... Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από TheGrisGrisMan 1
@zouve@ Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 όσοι θέλετε να γίνετε μύστες του παραδοσιακού ξυρίσματος είστε ευπρόσδεκτοι εδώ για περισσότερα
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 10 ώρες πριν, magnam είπε Να 'σαι καλά! Σχετικά με τις pre-shave, έχω δοκιμάσει μία μόνο κρέμα η οποία μου ταίριαξε γάντι και έκτοτε δεν έχω αλλάξει, συνεπώς δεν έχω μεγάλη εμπειρία για να σε κατατοπίσω. Χρησιμοποιώ αυτή, αλλά όπως μπορείς να δεις υπάρχουν πολλά είδη (κρέμα, τζελ, λάδι κτλ.), οπότε προτείνω να διαβάσεις τις ιδιαιτερότητες του κάθε προϊόντος καθώς και αξιολογήσεις, μιας και η επιδερμίδα σου μπορεί να απαιτεί κάτι διαφορετικό. Όσον αφορά τον αφρό, ανοίγεις μεγάλη κουβέντα. Για αρχή αυτό που έχεις στο μυαλό σου, δηλαδή ένα κουτάκι που πατάς το κομβίο και πετάει αφρό, το ξεχνάμε για λίγο. Τον αφρό τον φτιάχνεις εσύ, είτε απευθείας στο δέρμα που θέλεις να ξυρίσεις, είτε πρώτα σε ένα μπολάκι. Υλικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή του αφρού υπάρχουν πολλά, από στερεά σαπούνια μέχρι και κρέμες ή τζελ. Η λογική πίσω από την παρασκευή του αφρού είναι η εξής: βουτάς το βουρτσάκι σε ζεστό νερό*, το τινάζεις και με αυτό ανακατεύεις μικρή ποσότητα κρέμας/σαπουνιού σε ένα μπολάκι. Σιγά-σιγά θα δεις πως δημιουργείται αρκετή ποσότητα "αφρού" την οποία και απλώνεις με το βουρτσάκι στην περιοχή που θέλεις να ξυρίσεις. Προσωπικά θα πρότεινα κρέμα και όχι σαπούνι, κυρίως για λόγους λειτουργικότητας. Υπάρχουν πολλές κρέμες εκεί έξω με διάφορα χαρακτηριστικά η κάθε μία. Θα πρότεινα την Cella. Χρειάζεται να ακολουθήσεις μια λιγάκι πιο ιδιαίτερη διαδικασία παραγωγής αφρού με την συγκεκριμένη, αλλά τα αποτελέσματα τόσο κατά την διάρκεια, όσο και μετά από το ξύρισμα είναι το λιγότερο εξαιρετικά. Για το βουρτσάκι, υπάρχουν επίσης πολλά είδη (με τρίχες ασβού, τρίχες χοίρου, ή συνθετικές). Το τι ακριβώς ταιριάζει σε εσένα εξαρτάται από την επιδερμίδα σου, καθώς και του τι είδους υλικό χρησιμοποιείς για την παρασκευή αφρού. Όπως και να έχει, για αρχή ένα οποιοδήποτε θα κάνει καλή δουλειά, αρκεί να μην είναι κανένα απαράδεκτο με πλαστικές τρίχες από τα σούπερ μάρκετ που πιο πιθανό είναι να σε ερεθίσει παρά να σου απλώσει αφρό. Για μετά το ξύρισμα προτείνω balm ή κάποιο στυπτικό after-shave ώστε να μην σε αγγίζουν πλέον τα κοψίματα (αν και με την παραπάνω μέθοδο και προσεκτικό ξύρισμα κατά 99% έχεις ξεχάσει τι σημαίνει κόψιμο). Γενικότερα, η επιτυχία αλλά και η μεγάλη διαφορά στο ξύρισμα βρίσκεται στις λεπτομέρειες. Ορίστε χονδρικά ένας μπούσουλας: 1. Έχουμε δύο μπολάκια με ζεστό νερό*. Στο ένα τοποθετούμε το ξυραφάκι, και στο άλλο το πινέλο/βουρτσάκι μας. Βρέχουμε επαρκώς με ζεστό νερό* την περιοχή που επιθυμούμε να ξυρίσουμε. Περιμένουμε λίγο ώστε το ζεστό νερό* να ανοίξει τους πόρους του δέρματος. 2. Επαλείφουμε το pre-shave μας στην νωπή πλέον περιοχή αυτή. Δεν χρειάζεται τεράστια ποσότητα υλικού, θέλουμε απλώς να περάσει το υλικό από όλη την περιοχή που θέλουμε να ξυρίσουμε, δημιουργώντας ουσιαστικά μια λεπτή επίστρωση που θα βοηθήσει το ξυραφάκι μας να γλιστρήσει πιο εύκολα, καθώς θα προστατεύει και το δέρμα μας, διατηρώντας το ενυδατωμένο. 3. Παρασκευάζουμε τον αφρό μας με τον τρόπο που αναφέραμε πιο πάνω χρησιμοποιώντας το πινέλο/βουρτσάκι μας, και τον απλώνουμε πάνω μας με αυτό. Δεν θέλουμε υπερβολικά πολύ αφρό ώστε να μπουκώνει το ξυραφάκι, ούτε ελάχιστο ώστε να μην φτάνει καν να καλύψει τον πόρο του δέρματος. Επιδίωξή μας κι εδώ είναι να δημιουργήσουμε μία λεπτή στρώση πάνω από το δέρμα μας. Ουσιαστικά το ξυραφάκι θα γλιστράει πάνω στην pre-shave (1η) στρώση, και θα κόβει τις τρίχες που έχουν εγκλωβιστεί στην (2η) στρώση του αφρού. 4. Ξυριζόμαστε αυστηρά και μόνο με μία φορά και δεν στρίβουμε κάθε τρεις και λίγο το ξυραφάκι κάνοντας 8άρια πάνω στο δέρμα μας, ή παίρνοντας στροφές σαν τον Γιώργη όπου κάνει γωνίες το σώμα μας. Προσπαθούμε να μην περάσουμε δεύτερη φορά πάνω από περιοχή που ήδη ξυρίσαμε (τουλάχιστον όχι χωρίς να βάλουμε ξανά αφρό). Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε safety razor θα πρέπει πρώτα να βρούμε την κατάλληλη γωνία υπό την οποία κόβονται καλύτερα οι τρίχες, καθώς επίσης προσπαθούμε με μία κίνηση να ξυρίσουμε όσο πιο μεγάλη περιοχή μπορούμε (εν ολίγοις αποφεύγουμε την κλασική χασάπικη τεχνική του ξυρίζω δύο εκατοστά, σηκώνω ξυραφάκι, ξαναξυρίζω δύο εκατοστά, ξανασηκώνω ξυραφάκι κτλ.). 5. Ξεπλένουμε με ζεστό νερό και καθαρίζουμε τα υλικά μας. Σκουπίζουμε το νερό από την περιοχή που ξυρίσαμε ταμπονάροντας και όχι τρίβοντας. 6. Τοποθετούμε το after-shave υλικό μας. 7. Βάζουμε τα καλά μας και πάμε να θαμπώσουμε τον κόσμο με την υπέροχη και ξυρισμένη επιδερμίδα μας! Tip: Κάθε ξυραφάκι έχει και διαφορετικές κοπτικές δυνατότητες. Κάθε εταιρία αναγράφει με μια συγκεκριμένη μονάδα μέτρησης το πόσο κοφτερή είναι η λεπίδα της, αν και καλό θα ήταν να μην δίνουμε σημασία σε αυτή την τιμή μιας και ο καθένας την υπολογίζει διαφορετικά (π.χ. άλλος στο δεύτερο ξύρισμα που θεωρητικά είναι η μέγιστη κοπτική δυνατότητα του ξυραφιού, άλλος αμέσως μόλις παραχθεί στο εργοστάσιο, άλλος στα 10 ξυρίσματα κτλ.). Το θέμα είναι πως θεωρητικά όλα τα ξυραφάκια πρέπει να περνάνε από δερμάτινο λουρί ώστε να γίνονται κοφτερά. Επειδή πρακτικά κανείς δεν θα το κάνει αυτό (πέραν από ελάχιστους με safety razors και φαλτσέτες), καλό θα ήταν όσοι χρησιμοποιούν ξυραφάκια με μηχανές της παραγωγής (π.χ. gillette), να περνάνε και ανάποδα το ξυραφάκι (με την φορά δηλαδή που δεν κόβει) προσεκτικά από την περιοχή που μόλις ξύρισαν. Έτσι, το ξυραφάκι σας παραμένει κοφτερό και αυξάνεται η διάρκεια ζωής του. *Όταν λέω ζεστό νερό, εννοώ αρκετά ζεστό αλλά όχι να κοχλάζει. Το καυτό νερό δημιουργεί προβλήματα τόσο στην επιδερμίδα μας, όσο και στα υλικά μας που έρχονται σε επαφή με αυτό. Μπορεί να φαίνονται περιττά όλα αυτά, αλλά η διαφορά είναι χαοτική! Υ.Γ. Σε καμία περίπτωση δεν διαφημίζω το συγκεκριμένο κατάστημα του οποίου παρέθεσα τα link. Απλώς απ' όσο γνωρίζω το συγκεκριμένο είναι το μόνο που διαθέτει τέτοια γκάμα ξυριστικών προϊόντων και σε αρκετά καλές τιμές. Επίσης, τα παιδιά εκεί είναι υπερεξυπηρετικά και σε βοηθούν στα πάντα. Εάν κάποιος γνωρίζει και έχει να προτείνει κάποιο άλλο τέτοιο μαγαζί, παρακαλώ να το κάνει! Ουάου! Με κάλυψες πέραν του δέοντος. Χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο σου, να τα γράψεις όλα αυτά.
ELMastas Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 4 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Πολύ αναλυτικός, μπράβο. Thanks Καλό αλλά υπερβολικά ακριβά βρίσκω τα αναλώσιμα της Mach 3, οπως και την αντοχή τους. Όσοι χρησιμοποίητε, ποσο περίπου σαν κρατάει ένα ξυραφάκι; Εμένα 3-4 ξυρίσματα το πολύ... Οχι ρε συ απο 1 εώς και 2 μήνες τους βγάζεις ανάλογα με το πόσο συχνά ξυρίζεσαι εγω που ξυρίζομαι 2 φορές την εβδομάδα με φτάνει κάνα ενάμιση μήνα,είχα Max 3 για πολλά χρόνια και έχω αλλάξει εδω και καιρό σε Fusion (οχι με την μπαταρία/δόνηση)τι να κάνουμε ακριβά τα άτιμα τα ανταλακτικά αλλά ψάχνω και κει ευκαιρίες,σαν το ξυράφι πάντος του μπαρμπέρι και τον αφρό που κάνεις μόνος σου δεν έχει και πραγματικά βαθύτερο/καλύτερο ξύρισμα και ολόκληρη ιεροτελεστία ωραία για τους πιο μερακλήδες ! Ο Πατέρας μου ξυρίζονταν έτσι και πολύ αργότερα άλλαξε σε gillete για πρακτικούς λόγους,συνέχιζε όμως να κάνει τον αφρό με σωληνάριο κρέμας μπωλάκι και το πινέλο μέχρι που όταν γέρασε και μετά τον ξύριζα εγώ,κάνοντας τον αφρό κλπ και θυμάμαι πως το ευχαριστιώταν αφού έβαζα και ανάλογη μουσική πάντα και τον έφτιαχνα. Εχω γενικά ευαίσθητη επιδερμίδα και βάζω μετά το ξύρισμα το Nivea after shave balsam για ευαίσθητες επιδερμίδες και είμαι ευχαριστημένος σε συνδιασμό με την λοσιόν της ίδιας μάρκας κάποιες φορές για να δροσιστώ και να μυρίζει και ωραία,θα κοιτάξω και το καινούργια που αναφέρθηκαν πιο πάνω 3
Zerg13 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Καλό αλλά υπερβολικά ακριβά βρίσκω τα αναλώσιμα της Mach 3, οπως και την αντοχή τους. Όσοι χρησιμοποίητε, ποσο περίπου σαν κρατάει ένα ξυραφάκι; Εμένα 3-4 ξυρίσματα το πολύ... Τι ακριβως ξυριζεις και χαλανε στα 4 ξυρισματα γιατι τα πετας; 20 το ενα mach 3, και παραπανω μην σου πω. Αρκει να ξυριζεσαι συχνα. Καθε 1,5 μηνα αλλαζω αν δεν με νοιαζει να κοβει πολυ και 2 μηνο ακομα το ενα. Με το δεδομενο παντα να μην εχεις πολυ μουσι. Δες τα fusion proglide ή παρε αυτα με τις λεπιδες που γραφουν εδω εισαι αλλος τυπος Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από Zerg13
magnam Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, TheGrisGrisMan είπε Πολύ αναλυτικός, μπράβο. Thanks Καλό αλλά υπερβολικά ακριβά βρίσκω τα αναλώσιμα της Mach 3, οπως και την αντοχή τους. Όσοι χρησιμοποίητε, ποσο περίπου σαν κρατάει ένα ξυραφάκι; Εμένα 3-4 ξυρίσματα το πολύ... 1 ώρα πριν, Mrs. Hyde είπε Ουάου! Με κάλυψες πέραν του δέοντος. Χίλια ευχαριστώ για τον χρόνο και τον κόπο σου, να τα γράψεις όλα αυτά. Ξέχασα να αναφέρω κάτι που ήθελα για τα πολυλέπιδα ξυραφάκια (αν και έκανα μια νύξη εχθές). Πολλές φορές πουλάνε ξυραφάκια με πολλές (ίσως και πέντε) λεπίδες υποσχόμενοι βαθύτερο ξύρισμα. Αυτό είναι σωστό εν μέρει. Όντως οι περισσότερες λεπίδες με ένα πέρασμα προσφέρουν βαθύτερο ξύρισμα. Παρ' όλα αυτά αξίζει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στα παρακάτω: 1. Το γεγονός ότι με ένα πέρασμα η 5λέπιδη για παράδειγμα μηχανή προσφέρει αρκετά βαθύ ξύρισμα, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να επιτύχεις το ίδιο βάθος ξυρίσματος και με λιγότερες λεπίδες. Απλώς απαιτεί μια κάποια ασχολία παραπάνω, είτε αυτό σημαίνει δεύτερο πέρασμα, είτε σωστή προεργασία ξυρίσματος (η διαδικασία που περιγράψαμε νωρίτερα). 2. Οι περισσότερες λεπίδες προκαλούν και αρκετά προβλήματα. Οι ερεθισμοί και οι γυρισμένες τρίχες είναι κάποια από τα συνήθη θέματα που προκύπτουν όταν πολλές λεπίδες "ξύνουν" η μία μετά την άλλη το δέρμα. Δεν θα αναφερθώ καν στα θέματα που προκύπτουν από το μπούκωμα που παθαίνει συνήθως ένα τέτοιο ξυραφάκι. Συνεπώς, αν και ήμουν για χρόνια χρήστης τους, προτείνω να αποφεύγονται τέτοια ξυραφάκια, εκτός κι εάν έχετε βρει κάποιο που όντως δεν σας προκαλεί τέτοια θέματα. Ο κανόνας, όμως, λέει πως τα παραπάνω λίγο ή πολύ θα τα παρατηρήσετε. Προσωπικά είχα δει σε τρομακτικό βαθμό τα παραπάνω θέματα, αλλά ίσως να οφείλεται σε αυτό το γεγονός ότι ξυριζόμουν κάθε μέρα πρωί-βράδυ οπότε είχα σχετικά ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Πέραν των παραπάνω, ισχύει και ο κανόνας που λέει ότι το πιο απλό ξυραφάκι/λιγότερες λεπίδες συνεπάγεται με μικρότερη τιμή. Κάπως έτσι καταλήγουμε στα safety razors που οι δέκα ποιοτικές λεπίδες (περίπου 1-1,5 εβδομάδα το κάθε λεπιδάκι, άρα συνολικά 10-15 εβδομάδες ξυρίσματος) κοστίζουν περίπου 1,20€. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από magnam
TheGrisGrisMan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ELMastas είπε Ο Πατέρας μου ξυρίζονταν έτσι και πολύ αργότερα άλλαξε σε gillete για πρακτικούς λόγους,συνέχιζε όμως να κάνει τον αφρό με σωληνάριο κρέμας μπωλάκι και το πινέλο μέχρι που όταν γέρασε και μετά τον ξύριζα εγώ,κάνοντας τον αφρό κλπ και θυμάμαι πως το ευχαριστιώταν αφού έβαζα και ανάλογη μουσική πάντα και τον έφτιαχνα. Seriously, the most beautiful thing I read today! Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από TheGrisGrisMan 1 1
totalius Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Mach3 turbo 180 ίππους τελική στα 260 km/h εγγύηση
TheGrisGrisMan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Zerg13 είπε Τι ακριβως ξυριζεις και χαλανε στα 4 ξυρισματα γιατι τα πετας; 20 το ενα mach 3, και παραπανω μην σου πω. Αρκει να ξυριζεσαι συχνα. Καθε 1,5 μηνα αλλαζω αν δεν με νοιαζει να κοβει πολυ και 2 μηνο ακομα το ενα. Με το δεδομενο παντα να μην εχεις πολυ μουσι. Δες τα fusion proglide ή παρε αυτα με τις λεπιδες που γραφουν εδω εισαι αλλος τυπος Το πρόσωπο μου, δεν έχω και ιδιαίτερα σκληρή/άγρια τρίχα... αλλά περίπου 1-2 φορες την εβδομάδα, όχι μέρα παρα μέρα... αλλά βασικά δεν το ειπα σωστά, πιο πολύ εννοώ ότι χάνουν την αποδοση τους πολύ σύντομα... βγαζω κ εγω 10-15 ξυρίσματα αλλά μετά τα 4-5 πρώτα δεν είναι το ίδιο... ισως να κάνω κάτι λαθος μετά το ξύρισμα, όπου απλά τα ξεπλένω με καυτο νερο κ τίποτα αλλο... Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από TheGrisGrisMan
ikaruga24 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 12 ώρες πριν, magnam είπε Εάν κάποιος γνωρίζει και έχει να προτείνει κάποιο άλλο τέτοιο μαγαζί, παρακαλώ να το κάνει! Προσωπικά, και φυσικά χωρίς να έχω σκοπό τη διαφήμιση, αγοράζω από two barbers της Λάρισας επειδή έχουν και άλλα προϊόντα περιποίησης όπως αποσμητικά π.χ. της μάρκας που θέλω. Κατά τα άλλα παιδιά εξαιρετικό θέμα, ήξερα ότι το θέμα ξύρισμα είναι "επιστήμη" αλλά σίγουρα δεν περίμενα τόσες πολλές λεπτομέρειες. Ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου να μην δίνω ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο και τα υλικά ξυρίσματος (gillete που λέμε και στο χωριό μου με απλές διαδικασίες του στυλ ρίχνω νερό, πασαλείφω με gel/αφρό ξυρίσματος και ξυρίζω με την τεχνική χασάπη με καμιά mach 3 ή τα τελευταία 3 χρόνια με fussion και τέλος κάνα after shave) όμως ρε κουφάλες με καταφέρατε να κάνω μια επένδυση πάνω σε αυτό το κομμάτι καθώς ναι μεν μπορεί να μην ξυρίζομαι συχνά (συνήθως μια φορά την εβδομάδα) αλλά η αλήθεια είναι ότι το αποφεύγω κιόλας λόγο ερεθισμών. Είδα τρομερή διαφορά όταν πέρασα σε ποιοτική κρέμα ξυρίσματος που την απλώνω με πινέλο (ναι του σούπερ μάρκετ αλλά έχει τρίχα αλόγου αν όντως είναι) όπου πραγματικά η διαφορά ήταν λες και ήταν LADA με Mercedes. Από safety ξυράφια λοιπόν αξίζει να μπεις κατευθείαν σε μηχανές της τάξης των 60+ ευρώ ή είναι καλύτερα να μπεις από τα χαμηλά πρώτα; 1
magnam Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Προσωπικά, και φυσικά χωρίς να έχω σκοπό τη διαφήμιση, αγοράζω από two barbers της Λάρισας επειδή έχουν και άλλα προϊόντα περιποίησης όπως αποσμητικά π.χ. της μάρκας που θέλω. Κατά τα άλλα παιδιά εξαιρετικό θέμα, ήξερα ότι το θέμα ξύρισμα είναι "επιστήμη" αλλά σίγουρα δεν περίμενα τόσες πολλές λεπτομέρειες. Ανέκαθεν θυμάμαι τον εαυτό μου να μην δίνω ιδιαίτερη σημασία στον τρόπο και τα υλικά ξυρίσματος (gillete που λέμε και στο χωριό μου με απλές διαδικασίες του στυλ ρίχνω νερό, πασαλείφω με gel/αφρό ξυρίσματος και ξυρίζω με την τεχνική χασάπη με καμιά mach 3 ή τα τελευταία 3 χρόνια με fussion και τέλος κάνα after shave) όμως ρε κουφάλες με καταφέρατε να κάνω μια επένδυση πάνω σε αυτό το κομμάτι καθώς ναι μεν μπορεί να μην ξυρίζομαι συχνά (συνήθως μια φορά την εβδομάδα) αλλά η αλήθεια είναι ότι το αποφεύγω κιόλας λόγο ερεθισμών. Είδα τρομερή διαφορά όταν πέρασα σε ποιοτική κρέμα ξυρίσματος που την απλώνω με πινέλο (ναι του σούπερ μάρκετ αλλά έχει τρίχα αλόγου αν όντως είναι) όπου πραγματικά η διαφορά ήταν λες και ήταν LADA με Mercedes. Από safety ξυράφια λοιπόν αξίζει να μπεις κατευθείαν σε μηχανές της τάξης των 60+ ευρώ ή είναι καλύτερα να μπεις από τα χαμηλά πρώτα; Μερσί, θα τιμήσω και αυτό το κατάστημα! Πάρε για αρχή μια απλή, φθηνή* μηχανή για να συνηθίσεις και να μπεις στο όλο κλίμα, και ύστερα βλέπεις για τις πιο ακριβές. Μπορεί, μάλιστα, να μην χρειαστεί καν να αλλάξεις! Στο λέω κυρίως γιατί δεν ξέρεις από τώρα τι θα σε βολέψει. Μπορεί να δεις, για παράδειγμα, πως η κοντή λαβή ή οι πιο ελαφριές μηχανές δεν σε βολεύουν. Κρίμα είναι να έχεις δώσει 60€ για κάτι που δεν σε βολεύει. Λόγω του ότι στα safety razors δεν ασκείς πίεση, αλλά απλώς γλιστράς το ξυραφάκι στο δέρμα, κάποιοι βολεύονται περισσότερο όταν η μηχανή έχει βάρος, ενώ κάποιοι άλλοι επιζητούν το ακριβώς αντίθετο για να την χειρίζονται πιο εύκολα. Αντίστοιχα παίζει ρόλο το μήκος της λαβής, και φυσικά το εάν μιλάμε για closed comb ή opened comb (εν ολίγοις με ή χωρίς προστατευτικό κάλυμμα). Θεωρώ αυτονόητο πως η πρώτη safety razor μηχανή θα είναι closed comb (με κάλυμμα) για να μην σφαχτείς. Ουσιαστικά οι διαφορές τους είναι πως η closed comb έχει ένα κάλυμμα το οποίο αφήνει εκτεθειμένο ένα μέρος μόνο (την άκρη) της λεπίδας ώστε να κόβεις στην περιοχή ακριβώς που ακουμπάς το λεπιδάκι, ενώ οι opened comb δεν έχουν αυτό το κάλυμμα, αφήνουν εκτεθειμένη σχεδόν όλη την λεπίδα, και είναι για πιο έμπειρους χρήστες ή για άτομα που επιθυμούν κατευθείαν να ξυρίσουν ολόκληρο μούσι με ένα λεπιδάκι. *Το "φθηνή" είναι κάπως σχετικό μιας και μια απλή μηχανή ξεκινάει περίπου από τα 25€. Παρ' όλα αυτά όλες είναι α) ποιοτικές και μεταλλικές, και β) κάνεις απόσβεση μιας και τα λεπιδάκια είναι τόσο φθηνά που στα 5 ανταλλακτικά έχεις ήδη βγάλει τα χρήματά της, ειδικά εάν τα συγκρίνεις με το πόσα θα έχεις πληρώσει για αντίστοιχα ξυραφάκια gillette. Μια πολύ καλή και ποιοτική πρώτη επιλογή είναι αυτή την οποία προσωπικά έχω κρατήσει μέχρι και σήμερα. Όλα τα safety razors είναι ποιοτικά. Μιλάμε για εργαλεία που με σωστή συντήρηση μπορείς να κρατήσεις και μια ζωή. Αν δεις το ξύρισμά σου σε διάστημα 3-4 μηνών, πέραν από πολύ ποιοτικότερο, θα σου βγει και αρκετά φθηνότερο. Και τα ποιοτικότερα υλικά ξυρίσματος να αγοράζεις, πάλι το συνολικό τους κόστος δεν θα ξεπερνάει αυτό το ποσό που θα έδινες για έτοιμους αφρούς και ξυραφάκια. Το μόνο που "πονάει" σχετικά είναι η αρχική αγορά του safety razor, αλλά θα δεις πως αξίζει κάθε cent όποιο κι εάν πάρεις. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από magnam 1
ikaruga24 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 6 λεπτά πριν, magnam είπε Μια πολύ καλή και ποιοτική πρώτη επιλογή είναι αυτή την οποία προσωπικά έχω κρατήσει μέχρι και σήμερα. Όλα τα safety razors είναι ποιοτικά. Μιλάμε για εργαλεία που με σωστή συντήρηση μπορείς να κρατήσεις και μια ζωή. Παίρνω μόνο αυτό για να μην γεμίζουμε με παραθέσεις τις σελίδες. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Το θέμα των λεπίδων δεν το κατάλαβα ακόμα. Οι λεπίδες ταιριάζουν όλες με όλες τις μηχανές και είναι σαν αυτόνομες ή υπάρχουν συγκεκριμένες για την μηχανή και μάρκα που έχεις; 1
mp123 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Στις 26/10/2019 στις 5:42 ΜΜ, TheGrisGrisMan είπε Πολύ αναλυτικός, μπράβο. Thanks Καλό αλλά υπερβολικά ακριβά βρίσκω τα αναλώσιμα της Mach 3, οπως και την αντοχή τους. Όσοι χρησιμοποίητε, ποσο περίπου σαν κρατάει ένα ξυραφάκι; Εμένα 3-4 ξυρίσματα το πολύ... Ακριβως οσο λες.στο τεταρτο το πολυ θελει αλλαγη.δυο φορες την εβδομαδα ξυρισμα κανω.καθε δυο εβδομαδες αλλαγη. Οι αφροι τξς Gillette's εινσι χαλια.αυτο ειναι αληθεια.εγω Nivea αφρο παιρνω.
magnam Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Παίρνω μόνο αυτό για να μην γεμίζουμε με παραθέσεις τις σελίδες. Ευχαριστώ πολύ για την πρόταση. Το θέμα των λεπίδων δεν το κατάλαβα ακόμα. Οι λεπίδες ταιριάζουν όλες με όλες τις μηχανές και είναι σαν αυτόνομες ή υπάρχουν συγκεκριμένες για την μηχανή και μάρκα που έχεις; Όλα τα λεπιδάκια μπαίνουν σε όλες τις μηχανές, εκτός από τις εξαιρετικές περιπτώσεις που αναγράφουν κάτι άλλο, μην σε αγχώνει αυτό. Επίσης, όλα σχεδόν είναι double edged, ξυρίζεις και από τις δύο πλευρές. Απλώς εάν έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις θα πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα ώστε να δεις ποιο ακριβώς σε βολεύει και ταιριάζει στην τρίχα σου. Τα Feather, για παράδειγμα, αν και πολύ καλά, είναι σχετικά αιμοδιψή λεπιδάκια (βάζουν τα γυαλιά σε σαμουράι με κατάνα, είναι πολύ κοφτερά). Πολύ καλά, επίσης, είναι τα Astra (νο1 πρότασή μου), και τα Timor (θα ήταν η νο1 πρότασή μου, αλλά πρέπει να είναι από τα πιο ακριβά λεπιδάκια οπότε τα έχω δεύτερα). Μακρυά από αυτά της Bic που πωλούνται σε Jumbo και σούπερ μάρκετ. Απλά κάνε την χάρη στον εαυτό σου και μην τα κοιτάξεις, εκτός κι εάν έχεις ιδιαίτερα βίτσια. Άλλες συσκευασίες έχουν 5 λεπιδάκια, άλλες 10, και άλλες.... 100. Θα πρότεινα για αρχή να πάρεις 2-3 διαφορετικές των 5 συνολικού κόστους περίπου 3€ (θα σου βγάλουν αρκετούς μήνες ξυρίσματος) ώστε να δεις ακριβώς τι σε βολεύει. Επεξ/σία 27 Οκτωβρίου 2019 από magnam 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις