Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

1) Η αντιγραφή εκ μέρους τους είναι παράνομη και απαράδεκτη.

2) Η ποιότητα μετάφρασης είναι ένα θέμα αλλά υπάρχουν κάποιες ομάδες μετάφρασης που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Θέματα συγχρονισμού δεν υπάρχουν αν κατεβάζεις από ελληνικούς αξιόλογους trackers. Και αν υπάρξουν κατεβάζεις κάποιον άλλο υπότιτλο και τελείωσες.

3)Η διαφορά ποιότητας από DVD-5 σε 9 για ταινίες κάτω των 120 λεπτών είναι ανεπαίσθητη. Αν σε ενοχλεί η ποιότητα κακώς νοικιάζεις DVD και δεν έχεις πάει σε bluray ή downloading από torrents κτλ. Επίσης η εγγραφή σε δισκάκια DVD-9 πολλές φορές βγάζει σφάλματα, είναι προβληματική και δεν υπάρχει πάντοτε συμβατότητα από τα dvd players.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 minutes ago, eliasjuve said:

2) Η ποιότητα μετάφρασης είναι ένα θέμα αλλά υπάρχουν κάποιες ομάδες μετάφρασης που κάνουν πολύ καλή δουλειά. Θέματα συγχρονισμού δεν υπάρχουν αν κατεβάζεις από ελληνικούς αξιόλογους trackers. Και αν υπάρξουν κατεβάζεις κάποιον άλλο υπότιτλο και τελείωσες.

Στη πραγματικοτητα πολλες ομαδες κανουν πολυ καλυτερη δουλεια απο διαφορους επαγγελματιες. Τουλαχιστον Χ χρονια πισω,  σε πολλες περιπτωσεις ειχαν οριο γραμμων στο συνολο της μεταφρασης.. Αυτο ισχυει παρα πολλα χρονια για τα βιβλια, αλλα και για τις ταινιες/σειρες. Γιαυτο και δεν υπηρχει σε διαφορες στιγμες μεταφραση σε μικρους διαλογους.

Πηγη: Επαγγελματιας μεταφραστης φιλος.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, eliasjuve είπε

1) Η αντιγραφή εκ μέρους τους είναι παράνομη και απαράδεκτη.

3)Η διαφορά ποιότητας από DVD-5 σε 9 για ταινίες κάτω των 120 λεπτών είναι ανεπαίσθητη. Αν σε ενοχλεί η ποιότητα κακώς νοικιάζεις DVD και δεν έχεις πάει σε bluray ή downloading από torrents κτλ. Επίσης η εγγραφή σε δισκάκια DVD-9 πολλές φορές βγάζει σφάλματα, είναι προβληματική και δεν υπάρχει πάντοτε συμβατότητα από τα dvd players.

Γεια σου και ευχαριστώ για την απάντηση. Όσον αφορά το 1) θα συμφωνήσω μαζί σου. Για το 2) συμφωνώ γενικά. αλλά από τα εκατοντάδες δισκάκια που έχω νοικιάσει την τελευταία δεκαετία και βάλε από dvd-club... κατά 99% θα λεγα πως η μετάφραση και συγχρονισμός είναι άψογα. Δυστυχώς το ποσοστό αυτό μειώνεται κατά πολύ σε περίπτωση που κατεβάσεις ταινία. Οπότε προτιμώ την εύκολη "για μένα" λύση της ενοικίασης. Πίστεψέ με επειδή κατέχω τα θέματα της τεχνολογίας μπορώ και μόνος μου να συγχρονίσω υπότιτλους αν θέλω... απλά δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ. Αυτό βέβαια είναι προσωπικό θέμα του καθενός. Τώρα σχετικά με το 3) θα διαφωνήσω λιγάκι. Ακόμη και μια ταινία να είναι κάτω των 120 λεπτών αν περιέχει πέραν του βασικού διαλόγου, Αγγλικά π.χ. και άλλους 3-5 διαλόγους άλλων γλωσσών (μεταγλωττισμένες), τότε η διαφορά ποιότητας από dvd-9 σε dvd-5 1:1 ΔΕΝ είναι ανεπαίσθητη. Όσον αφορά την ποιότητα δεν ανέφερα πως με ενοχλεί αυτή των dvd αλλά όταν μόνο από κακή αντιγραφή μειώνεται η αρχική του ανάλυση. Άλλωστε οι περισσότεροι πιστεύω πως βλέπουν ταινίες σε laptop άντε σε 32 με 43 ίντσες tv. Και full hd να βλέπεις σε αυτές τις οθόνες πίστεψέ με η διαφορά που θα καταλάβεις με ένα dvd δεν είναι μεγάλη (οι περισσότερες tv και dvd-players υποστηρίζουν upscaling 576p σε 1080p). Τέλος τα δισκάκια dvd-9 πράγματι είναι πιο δύσκολα σχετικά με την αντιγραφή και συμβατότητά τους, αλλά 2-3 πράγματα αν γνωρίζεις (όχι πολλά) τότε κάνεις άψογες αντιγραφές.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, jim26 είπε

Οπότε προτιμώ την εύκολη "για μένα" λύση της ενοικίασης. Πίστεψέ με επειδή κατέχω τα θέματα της τεχνολογίας μπορώ και μόνος μου να συγχρονίσω υπότιτλους αν θέλω... απλά δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ. Αυτό βέβαια είναι προσωπικό θέμα του καθενός. 

Για να καταλάβω καλά, είναι "εύκολη" λύση για σένα να ντυθείς, να πας στο video club, να ψάξεις την ταινία που θες, να πας ταμείο, να πληρώσεις, να γυρίσεις σπίτι, και "δύσκολη" να κάτσεις 15 λεπτά μπροστά στον υπολογιστή να συγχρονίσεις τους υπότιτλους στο 1% των περιπτώσεων που δεν είναι ήδη συγχρονισμένοι; 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
Στις 19/9/2019 στις 8:36 ΠΜ, jim26 είπε

The Curse of La Llorona

Για μια ταινιούλα με budget 9 μυρια και κατευθείαν απο το Post production να το έβλεπες ποιότητα δεν θα έπαιρνες.....γιαυτό και ο βιντεοκλαμπάς το έκανε κόπια..

Δημοσ.

2019 εχουμε ρε παιδια...Τι dvd club? Ο μονος λογος για να πατησεις μεσα σε αυτα ειναι για να ρωτησεις οδηγιες σε αγνωστη πολη γιατι εχεις χαθει...Προφανως ολοι οι δισκοι θα ειναι αντεγραμμενοι, γιατι δε βγαινουν σαν επιχειρησεις...Καντε μια χαρη στον εαυτο σας και στην κοινωνια και σταματηστε να νοικιαζεται ταινιες "για την εμπειρια" και αφηστε κατι που ειναι στη μηχανικη υποστηριξη να πεθανει επιτελους...Για πραγματικη ρετρο/χιπστερ εμπειρια απλα βαλτε να παιζουν vhs κασετες με αθανατο ελληνικο κινηματογραφο.

• Sad 1
Δημοσ.
28 λεπτά πριν, Narayan είπε

Για να καταλάβω καλά, είναι "εύκολη" λύση για σένα να ντυθείς, να πας στο video club, να ψάξεις την ταινία που θες, να πας ταμείο, να πληρώσεις, να γυρίσεις σπίτι, και "δύσκολη" να κάτσεις 15 λεπτά μπροστά στον υπολογιστή να συγχρονίσεις τους υπότιτλους στο 1% των περιπτώσεων που δεν είναι ήδη συγχρονισμένοι; 

Γεια σου, προφανώς και δεν ετοιμάζομαι για να πάω να πάρω μόνο ταινία. Σε μικρή επαρχιακή πόλη μένω και όταν είμαι έξω πάω σε 5 λεπτά. Αν μένεις Αθήνα καταλαβαίνω γιατί το λες ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη που μπορεί να είναι λίγο μακριά το κατάστημα. Πάντως για να κατεβάσεις ταινία απαιτεί πάλι ψάξιμο downloading έλεγχος υποτίτλων και τα σχετικά. Δεν γίνονται αυτά σε 5 λεπτά και για μένα είναι ενοχλητικό. Γι αυτό προανέφερα πως netflix έχω γιατί ακριβώς προσφέρει "ολοκληρωμένη εμπειρία". Κάτι σχετικό είναι και το dvd-club αλλά προφανώς αρκετά απαρχαιωμένο.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 18/9/2019 στις 2:42 ΜΜ, mic2mic είπε

Εγώ είδα αντιγραμμένη σε θερινό σινεμά... Στο τέλος έλεγε "subs by TeAm dEvIlZ - Greetz to all" και κάτι τέτοια...  😄

Θυμηκα που σε καποια φαση ειχε γινει χαμος με καποια σειρα στην NOVA που ειχε στο τελος τα credits απο το apsubs.

Καποιος το ειχε βγαλει φωτο και εγινε viral...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πριν αρκετα χρονια ειδα να το κανουν σε καταστημα μεγαλης αλυσιδας Video Club της Αθηνας. (Δεν εκαναν ομως compression, ηταν 1:1 copy)

Τους ενημερωσα οτι αυτο ειναι αντιγραφο και οχι το original DVD και μου απαντησαν οτι το δινουν πλεον αντιγραμενες τις ταινιες , γιατι οι πελατες δεν ειναι προσεκτικοι και χαλανε/γραντζουνανε τα original δισκακια.

Επεξ/σία από tyxeros
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jim26 είπε

Γεια σου, προφανώς και δεν ετοιμάζομαι για να πάω να πάρω μόνο ταινία. Σε μικρή επαρχιακή πόλη μένω και όταν είμαι έξω πάω σε 5 λεπτά. Αν μένεις Αθήνα καταλαβαίνω γιατί το λες ή σε κάποια άλλη μεγάλη πόλη που μπορεί να είναι λίγο μακριά το κατάστημα. Πάντως για να κατεβάσεις ταινία απαιτεί πάλι ψάξιμο downloading έλεγχος υποτίτλων και τα σχετικά. Δεν γίνονται αυτά σε 5 λεπτά και για μένα είναι ενοχλητικό. Γι αυτό προανέφερα πως netflix έχω γιατί ακριβώς προσφέρει "ολοκληρωμένη εμπειρία". Κάτι σχετικό είναι και το dvd-club αλλά προφανώς αρκετά απαρχαιωμένο.

μου παιρνει λιγοτερο απο 1 λεπτα λεπτο να μπω στο σιτε που θα κατεβασω την ταινια.. επισης, λιγοτερο απο 10 δευτερολεπτα να βρω τον υποτιτλο ανοιγοιντας πχ ενα bs player και κατεβαζει αυτοματα.. δεν συναδει στη λογικη θελω ποιοτητα γιαυτο νοικιαζω dvd.. ειναι απλα αστεια η αναλυση που προσφερουν! 

και συγνωμη, αν ησουν οπως γραφεις:

Πίστεψέ με επειδή κατέχω τα θέματα της τεχνολογίας μπορώ και μόνος μου να συγχρονίσω υπότιτλους αν θέλω... 

νομιζω οτι μαλλον εχεις πελαγωσει για καποιο περιεργο λογο! το 99.9% των ταινιων που κατεβαζεις εχουν ηδη ετοιμους υποτιλους. 

εκτος και αν μιλαμε για ποολυ χαμηλου badget παλιες ταινιες, τοτε παω πασο!

Δημοσ.

Σε επόμενη φάση που θα νοικιάζει ταινίες που έχουν γίνει με το convertXtoDVD και με υπότιτλους απο xsubs κτλ τότε ίσως να γίνει κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...