Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, είμαι πολλά χρόνια πελάτης καταστημάτων ενοικίασης ταινιών. Στην πόλη που μένω πριν κάνα μήνα περίπου, διαπίστωσα πως οι ταινίες που μου δίνουν προς ενοικίαση είναι αντεγραμμένες αλλά φαίνονται σαν γνήσιες. Δλδ έχουν εξώφυλλο στο δισκάκι κτλ. Αυτό συμβαίνει σε γνωστή αλυσίδα. Πρόσφατα βρέθηκα σε άλλη πόλη πάνω από 100 χλμ απόσταση και έτσι από περιέργεια πήγα να νοικιάσω μια από τις ταινίες αυτές. Διαπίστωσα πως και εκεί το κατάστημα της ίδιας αλυσίδας μου νοίκιασε πάλι αντεγραμμένη. Προσωπικά δεν με απασχολεί ιδιαίτερα αλλά δυστυχώς ενώ τα orinigal δισκάκια είναι σε dual-layer format αυτοί τα συμπιέζουν σε dvd5 με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται σε κάποιες σημαντικά η ποιότητα της εικόνας. Γνωρίζει κανείς αν αυτό που κάνουν είναι νόμιμο και ουσιαστικά αν έχουν αλλάξει πολιτική οι εταιρείες διανομής ταινιών στην Ελλάδα; Υ.Γ. Ευτυχώς σε γνωστές ταινίες τύπου Avengers Endgame και Godzilla που νοίκιασα τελευταία ήταν πράγματι οι αυθεντικές. Την πρακτική αυτή δλδ την υιοθέτησαν σε πιο low budget ταινίες.

Δημοσ.

Γιατί δεν τους ρωτάς στη ψύχρα και όχι με το σκεπτικό ότι είναι κλέφτες και να τους την πεις! Προσέγγισε το θέμα  από την πλευρά της ποιότητας και ρώτησε τους! Μετά αν σου πουν χαζομάρες, γράψτους , πήγαινε σε άλλο αν υπάρχει, ή δες την αλλιώς! Κατεβασέ τες εσύ!

• Like 1
Δημοσ.

Εντελως παρανομο και φυσικα μπορεις να το καταγγειλεις. Εχουν πιασει και στο παρελθον διαφορους ετσι.

• Like 4
Δημοσ.

Tην επομενη φορα που θα πετυχεις αντεγραμμενη, πολυ απλα οταν την επιστρεψεις λες δεν σε πληρωνω γιατι ειναι κοπια κακης ποιοτητας. Και αν θελει ας καλεσει την αστυνομια. απο dvd9 σε dvd5 η συμπιεση ειναι τεραστια. ειπαμε ο κλαδος περναει κριση αλλα δεν θα την πληρωσει ο τελικος καταναλωτης βλεποντας σαβουρες..

• Like 4
Δημοσ.

Από εποχή VHS γίνεται αυτό... κυριολεκτικά 30 χρόνια τώρα :D 

Και ναι όπως είπαν οι υπόλοιποι, νόμιμο δεν το λες !

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο με τις αντιγραφες επαιζε παρα πολυ σε επαρχια αλλα και απομακρυσμενες συνοικιες.. Και οταν για ΧΨΩ λογους σταματησαν οι πολλες ενοικιασεις, βριζανε θεους και δαιμονες οι βιντεοκλαμπαδες.. Καποια πραγματα και καταστασεις επιστρεφονται πισω υπερπολλαπλασια.

Επεξ/σία από Getta Robo
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, mic2mic είπε

Εγώ είδα αντιγραμμένη σε θερινό σινεμά... Στο τέλος έλεγε "subs by TeAm dEvIlZ - Greetz to all" και κάτι τέτοια...  😄

Ποιότητα CAM;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ciyo είπε

σταματα να πηγαινεις. ειναι πολυ ευκολο να δεις ταινια, ψαξε τη εστι τορεντ και θα το μαθεις.

Καλά σου λέει.

Αν είναι να κλέβει κάποιος την κινηματογραφική εταιρεία μπορείς να τη κέβεις μόνος σου. Δε χρειάζεσαι τον videoκλαμπά γι αυτό.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, eliasjuve είπε

Ποιότητα CAM;

Σε παρακαλώ, ήταν σοβαρή η επιχείρηση. 720p τουλάχιστον. Δεν κατεβάζουμε ό,τι νάναι. Σεβασμός στον πελάτη πρώτα απ'όλα.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γεια σας, ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλο κατάστημα ενοικίασης ταινιών στην περιοχή. Θα μπορούσα ασφαλώς να τις κατεβάσω αλλά μου αρέσει να νοικιάζω. Ίσως σε κάποιους να φαίνεται ξεπερασμένο στην σημερινή εποχή αλλά εμένα με ευχαριστεί. Έχω και Netflix βέβαια, αλλά είναι ευκολία για μένα να νοικιάζω ένα δισκάκι (έχω home cinema και με ενοχλεί πολλές φορές η κακή ποιότητα μετάφρασης υποτίτλων και συγχρονισμού τους). Όπως και να χει όπως προανέφερα δεν θα με πείραζε αν διατηρούσαν την αρχική ποιότητα της ταινίας. Δυστυχώς με αυτές τις πρακτικές ακόμη και γνωστής αλυσίδας dvd-club θα χάσουν και τους πελάτες που έχουν. Κρίμα γιατί σιγά την διαφορά που έχει ένα κενό δισκάκι dvd-5 με ένα dvd-9! Υπάρχουν και φθηνά στην αγορά. Πάντως θα ήθελα να μάθω αν συμβαίνει το ίδιο και σε μεγάλες πόλεις όπως Αθήνα, Θεσ/νίκη κτλ. Ενδεικτικά να αναφέρω μια ταινία που την νοίκιασα και στα δυο καταστήματα της ίδιας αλυσίδας ως αντιγραφή είναι η: The Curse of La Llorona.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...