maria020 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Θα ήθελα την γνώμη σας για τα δημόσια ιεκ . Βασικά έχω ακούσει και διαβάσει τα χειρότερα και μάλιστα έμεινα έκπληκτη όταν άκουσα πολύ καλά λογια για την ειδικότητα της μαγειρικής . ούτε βιβλία ούτε σημειώσεις ψάχνεις στο τέλος για τις απαντήσεις της πιστοποίησης και από γνώσεις μηδεν ! Τουλάχιστον για 2-3 άτομα που θέλουν να μάθουν και δεν παίζουν με τα κινητά, τα μαλλιά τους, τα νύχια τους κλπ 😂 Όσοι πάνε θέλουν μόνο το χαρτί ! Είμαι στους επιτυχόντες και πρέπει να αποφασίσω το αργότερο μέχρι την Παρασκευή . Σίγουρα δεν το συγκρίνω με το πανεπιστήμιο . Εγώ έτσι κι αλλιώς έχω τελειώσει τελείως άσχετη ειδικότητα ( 'οχι ιεκ) με αυτή που έβαλα στην αίτηση διεκ, ομως επειδη είμαι άνεργη τώρα σκέφτηκα να ασχοληθώ με κατι . Αν όμως είναι χάσιμο χρόνου να κοιτάξω κάτι άλλο ! Τι λέτε ; Αξίζει τον κόπο ;
tonkpils Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Αν προσέχεις στο μάθημα και σε ενδιαφέρει το αντικείμενο είναι καλά. Απλά λόγω υψηλής ανεργίας και χαμηλής επιχειρηματικότητας, ίσως να μην βρει ούτε με αυτό το χαρτί δουλειά. Τα άσχημα λόγια που ακούς είναι κυρίως διότι πράγματι υπάρχει τεράστια απαξίωση τόσο από γονείς όσο και από τους υποψηφίους σπουδαστές. 8/10 πάνε για χαβαλε, ενδεχομένως να κάνουν και φασαρία στο μάθημα και γενικώς οι περισσότεροι είναι 18-22 ετών και ακόμα παιδιαριζουν. Επίσης, μακριά από επαγγέλματα Υγείας και Γαστρονομίας. 1
billsnake21 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, tonkpils είπε Αν προσέχεις στο μάθημα και σε ενδιαφέρει το αντικείμενο είναι καλά. Απλά λόγω υψηλής ανεργίας και χαμηλής επιχειρηματικότητας, ίσως να μην βρει ούτε με αυτό το χαρτί δουλειά. Τα άσχημα λόγια που ακούς είναι κυρίως διότι πράγματι υπάρχει τεράστια απαξίωση τόσο από γονείς όσο και από τους υποψηφίους σπουδαστές. 8/10 πάνε για χαβαλε, ενδεχομένως να κάνουν και φασαρία στο μάθημα και γενικώς οι περισσότεροι είναι 18-22 ετών και ακόμα παιδιαριζουν. Επίσης, μακριά από επαγγέλματα Υγείας και Γαστρονομίας. Μπορώ να σου πω από προσωπική εμπειρία πως για παράδειγμα το 18 στην ειδικότητα βοηθός εργοθεραπείας στο τμήμα του ιεκ της Ηλιούπολης πιο πολλοί ήταν οι 30+ παρά η πιτσιρικαρία :Ρ 1
White_Cat Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα ! Προσωπικά έχω τελειώσειι και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και ένα δημόσιο ΙΕΚ στην ειδικότητα «Τεχνικός δικτύων H/Y», οπότε πιστεύω ότι μπορώ να έχω γνώμη. Η άποψη που λέει ότι υπάρχουν κάποιοι που πάνε για χαβαλέ και παίζουν με τα κινητά τους έχει ένα δίκιο. Όμως άμα προσέχεις στο μάθημα κι αν θέλεις να ψαχτείς και μόνος σου, τότε φυσικά και μπορείς να πάρεις την πιστοποίηση και να πας αρκετά καλά στην αγορά εργασίας. Όσο για τις απαντήσεις των ερωτήσεων πιστοποίησης για την ειδικότητα της μαγειρικής, δες αυτό εδώ το βιβλίο : https://www.books2u.gr/Product/241433/Instance/239891/Page/74/ Να είστε καλά, Ελπίζω να βοήθησα λίγο, Ο Άσπρος Γάτος 1
maria020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Ευτυχώς όχι δεν θέλω να ασχοληθώ ούτε με γαστρονομία, ούτε με υγεία . Παρ ΄όλο που μου είπαν τα καλύτερα για την ειδικότητα του chef! @White_Cat ευχαριστώ πολύ και για το λινκ των απαντήσεων αν και δεν με ενδιέφερε η μαγειρική ! @tonkpils σε αυτό που λες έχεις δίκιο . Αυτό δλδ που έχω ακούσει και γνώριζα και εγώ από παλιά. Τελικά δεν θα μπορέσω έτσι κι αλλιώς να πάω λόγω νόμου που χάνω την ανεργία μου και αυτό δεν με συμφέρει καθόλου ! Ευτυχώς που το έψαξα γιατί θα είχα πρόβλημα ! Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις !
_filippos_ Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 10 λεπτά πριν, maria020 είπε Τελικά δεν θα μπορέσω έτσι κι αλλιώς να πάω λόγω νόμου που χάνω την ανεργία μου και αυτό δεν με συμφέρει καθόλου ! Ευτυχώς που το έψαξα γιατί θα είχα πρόβλημα ! Εαν έχεις κάρτα ανεργίας ο ΟΑΕΔ στην παγώνει για όσο διάστημα φοιτείς στο ΙΕΚ κι όταν αποφοιτήσεις στην ξεπαγώνει. 1
maria020 Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 22 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, _filippos_ είπε Εαν έχεις κάρτα ανεργίας ο ΟΑΕΔ στην παγώνει για όσο διάστημα φοιτείς στο ΙΕΚ κι όταν αποφοιτήσεις στην ξεπαγώνει. Όχι δεν την παγώνει ...Παύεις να είσαι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ ,αν δεν έχεις ανεργία τουλάχιστον 4 μήνες το τελευταίο 12μηνο ! Σε διαφορετική περίπτωση διατηρείς δικαίωμα ανέργου ,ταμείο ανεργίας κλπ παράλληλα με τη φοίτηση σε οποιοδήποτε ΙΕΚ .Βάση της τελευταίας τροποποίησης !
paraske Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2020 γεια σας παιδια κ απο μενα! εγω τελειωσα φιλολογια κ δεν βρηκα καποιο 8 μηνο μεσω οαεδ να δουλεψω περσι. οποτε τωρα σκεφτομαι πολυ το διεκ κ συγκεριμενα στον τομεα της υγειας β.βρεφονηπιοκομων. ασχοληθηκα κ με τα ιδιαιτερα αλλα κ αυτα ειναι κατα περιοδους. οποτε λεω να δωσω μια ευκαιρια τον ερχομενο σεπτ στο διεκ της πολης μου. πειτε μου λιγο τις εμπειριες σας!! (οκ ξερω οτι θα ειμαι με παιδακια οχι κ τοσο της ηλικιας μου μιας κ σε λιγα χρονια πλησιαζω τα αντα ) δλδ θα παω στο ιεκ για να μαθω κατι το διαφορετικο που πιστευω θα με ΄βοηθησει΄.
Ghjiklmnop Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2022 Στις 8/1/2020 στις 8:37 ΜΜ, paraske είπε γεια σας παιδια κ απο μενα! εγω τελειωσα φιλολογια κ δεν βρηκα καποιο 8 μηνο μεσω οαεδ να δουλεψω περσι. οποτε τωρα σκεφτομαι πολυ το διεκ κ συγκεριμενα στον τομεα της υγειας β.βρεφονηπιοκομων. ασχοληθηκα κ με τα ιδιαιτερα αλλα κ αυτα ειναι κατα περιοδους. οποτε λεω να δωσω μια ευκαιρια τον ερχομενο σεπτ στο διεκ της πολης μου. πειτε μου λιγο τις εμπειριες σας!! (οκ ξερω οτι θα ειμαι με παιδακια οχι κ τοσο της ηλικιας μου μιας κ σε λιγα χρονια πλησιαζω τα αντα ) δλδ θα παω στο ιεκ για να μαθω κατι το διαφορετικο που πιστευω θα με ΄βοηθησει΄. Κάνε κάποιο μεταπτυχιακό στήνε οδική αγωγη έχει απορρόφηση,εκτός αν είναι πολύ αργά που στο είπα τώρα και ηδη δουλευεις σε κάποιο φροντιστήριο η δημόσιο σχολείο Στις 18/9/2019 στις 12:19 ΠΜ, tonkpils είπε Αν προσέχεις στο μάθημα και σε ενδιαφέρει το αντικείμενο είναι καλά. Απλά λόγω υψηλής ανεργίας και χαμηλής επιχειρηματικότητας, ίσως να μην βρει ούτε με αυτό το χαρτί δουλειά. Τα άσχημα λόγια που ακούς είναι κυρίως διότι πράγματι υπάρχει τεράστια απαξίωση τόσο από γονείς όσο και από τους υποψηφίους σπουδαστές. 8/10 πάνε για χαβαλε, ενδεχομένως να κάνουν και φασαρία στο μάθημα και γενικώς οι περισσότεροι είναι 18-22 ετών και ακόμα παιδιαριζουν. Επίσης, μακριά από επαγγέλματα Υγείας και Γαστρονομίας. Γιατί μακριά από επαγγέλματα υγειας? Από περιέργεια ρωτάω αλλά μου φαίνεται πως πλέον πια μόνο τα επαγγέλματα υγειας έχουν αποκατάσταση ειτε από Ιεκ ειτε από πανεπιστήμιο 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα