panosilio Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Έχω βγει στην αναζήτηση για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με ταβάνι τα 10.000€, και όταν λέω 10.000€ ιδανικά θα ήθελα γύρω στα 9.500€ έτσι ώστε μέσα στα 10.000€ να είναι τα έξοδα της μεταβίβασης και αν τύχει να αλλαχτεί κάτι μικρό. Στο car.gr ψάχνω πχ με τα εξής, από 2015 και πάνω, μέχρι 1400 κυβικά, κάτω από 70.000 χλμ, προφανώς μέγιστο τα 10.000€, από Αττική αυτά. Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων, μιλάμε για ένα 70% είναι κατηγορίας Yaris, i20 κλπ και πιο μικρά, i10, Aygo κλπ. Εγώ θέλω κάτι πιο μεγάλο, μια κατηγορία πάνω, στην οικογένεια υπάρχει ένα Yaris και θέλουμε κάτι μεγαλύτερο αλλά έχουμε και συγκεκριμένο budget. Με την πιο πάνω αναζήτηση τα μόνα μοντέλα που με "συγκινούν" είναι μόνο Toyota Auris και μάλιστα του 2015 (συγκεκριμένα 1/2015 κλπ που αυτό μάλλον σημαίνει πως μπορεί η πρώτη άδεια να είναι και 12 του 14), και αυτά δεν είναι πολλά. Φυσικά είναι όλα σε εμπόρους, και φυσικά είναι από leasing. Διαβάζοντας εδώ αρκετά thread κάποιος καταλήγει να συμπεραίνει πως σχεδόν όλοι οι έμποροι μεταχειρισμένων (μαντράδες) είναι απατεώνες που 100% έχουν γυρίσει τα χιλιόμετρα, και αυτό είναι το λιγότερο που έχουν κάνει στο αμάξι. Τι θα συμβουλεύατε κάποιον, εμένα εν προκειμένω, που σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα προφανώς και ΔΕΝ πρέπει να σκέφτομαι καν αυτά τα 2-3 αυτοκίνητα, τι εναλλακτικές θα μου προτείνατε? Δέχομαι και τρολιές, το θέμα άλλωστε το σηκώνει. Σημειώνω εδώ πως δεν έχω την άνεση να περιμένω μέχρι να βρεθεί αυτή η μία και μοναδική ευκαιρία, είναι αντικειμενικοί οι λόγοι, χρειάζομαι ένα αμάξι, όπως το περιγράφω και σχετικά σύντομα. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από panosilio
paylidis Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δυστυχώς με τα κριτήρια που ψάχνεις μόνο leasing θα βρεις... από προσωπική εμπειρία leasing θα έπαιρνα μόνο από δικό μου άνθρωπο που να ξέρω οτιόντως το πρόσεξε. Για την ιστορία κ εκ των έσω ξέρω οτι ούτε τα σέρβις δε γίνονται σωστά παρόλο που θεωρητικά τα κάνουν σε αντιπροσωπεία. Για αυτό που θέλεις ίσως πρέπει να κοιτάξεις κ λίγο παλιότερα εφόσον είναι σε καλή κατάσταση όπως επισης και το να δεις έως 1600. Εαν ενδιαφέρεσαι για γερμανικο λίγο παλιότερο δίνω το δικό μου στείλε μου πμ
NikosKallithea Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Σε αυτα τα χρήματα υπαρχουν αρκετες επιλογες και απο γερμανικα.
StormGr Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Σε αυτά τα χρήματα μετά του 2015 μεσαίο αυτοκίνητο δεν υπάρχει. Αν βρεις κάτι μάλλον κάποιο πρόβλημα θα έχει και το σκοτώνουν. Αν δεν μπορείς να ανέβεις σε χρηματικο ποσο τότε κατέβα κατηγορια ή κατέβα σε χρονιά. Ίσως να βρεις κάτι από το 2012 και μετά.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 18 ώρες πριν, panosilio είπε Έχω βγει στην αναζήτηση για αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου με ταβάνι τα 10.000€, και όταν λέω 10.000€ ιδανικά θα ήθελα γύρω στα 9.500€ έτσι ώστε μέσα στα 10.000€ να είναι τα έξοδα της μεταβίβασης και αν τύχει να αλλαχτεί κάτι μικρό. Στο car.gr ψάχνω πχ με τα εξής, από 2015 και πάνω, μέχρι 1400 κυβικά, κάτω από 70.000 χλμ, προφανώς μέγιστο τα 10.000€, από Αττική αυτά. Η πλειοψηφία των αυτοκινήτων, μιλάμε για ένα 70% είναι κατηγορίας Yaris, i20 κλπ και πιο μικρά, i10, Aygo κλπ. Εγώ θέλω κάτι πιο μεγάλο, μια κατηγορία πάνω, στην οικογένεια υπάρχει ένα Yaris και θέλουμε κάτι μεγαλύτερο αλλά έχουμε και συγκεκριμένο budget. Με την πιο πάνω αναζήτηση τα μόνα μοντέλα που με "συγκινούν" είναι μόνο Toyota Auris και μάλιστα του 2015 (συγκεκριμένα 1/2015 κλπ που αυτό μάλλον σημαίνει πως μπορεί η πρώτη άδεια να είναι και 12 του 14), και αυτά δεν είναι πολλά. Φυσικά είναι όλα σε εμπόρους, και φυσικά είναι από leasing. Διαβάζοντας εδώ αρκετά thread κάποιος καταλήγει να συμπεραίνει πως σχεδόν όλοι οι έμποροι μεταχειρισμένων (μαντράδες) είναι απατεώνες που 100% έχουν γυρίσει τα χιλιόμετρα, και αυτό είναι το λιγότερο που έχουν κάνει στο αμάξι. Τι θα συμβουλεύατε κάποιον, εμένα εν προκειμένω, που σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει εδώ μέσα προφανώς και ΔΕΝ πρέπει να σκέφτομαι καν αυτά τα 2-3 αυτοκίνητα, τι εναλλακτικές θα μου προτείνατε? Δέχομαι και τρολιές, το θέμα άλλωστε το σηκώνει. Σημειώνω εδώ πως δεν έχω την άνεση να περιμένω μέχρι να βρεθεί αυτή η μία και μοναδική ευκαιρία, είναι αντικειμενικοί οι λόγοι, χρειάζομαι ένα αμάξι, όπως το περιγράφω και σχετικά σύντομα. Αποψη μου είναι ότι ΔΕΝ θα βρεις αυτό που ψάχνεις , καλύτερα να ψάξεις φθηνό καινούριο. π.χ. DUCIA Sandero 1.0 75hp LIFE καινούριο με λιγότερο από 9.000. Αν αγοράσεις από επαγγελματία να υπολογίσεις ότι έχει υπολογίσει ένα ευμεγέθες κέρδος για τον εαυτό του οπότε παίρνεις αυτοκίνητο με αξία 30-40% μικρότερη πραγματική αξία.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Αποψη μου είναι ότι ΔΕΝ θα βρεις αυτό που ψάχνεις , καλύτερα να ψάξεις φθηνό καινούριο. π.χ. DUCIA Sandero 1.0 75hp LIFE καινούριο με λιγότερο από 9.000. Αν αγοράσεις από επαγγελματία να υπολογίσεις ότι έχει υπολογίσει ένα ευμεγέθες κέρδος για τον εαυτό του οπότε παίρνεις αυτοκίνητο με αξία 30-40% μικρότερη πραγματική αξία. Ο άνθρωπος μικρό αυτοκίνητο έχει και ψάχνει μεγαλύτερο. Και του προτείνουμε Sandero? Η μόνη λύση στο ζήτημα του είναι να πάει σε ελαφρώς παλαιότερο όχημα απο τη χρονολογία που ψάχνει...
jgeorgiou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, ProponitisTouKanape είπε Ο άνθρωπος μικρό αυτοκίνητο έχει και ψάχνει μεγαλύτερο. Και του προτείνουμε Sandero? Η μόνη λύση στο ζήτημα του είναι να πάει σε ελαφρώς παλαιότερο όχημα απο τη χρονολογία που ψάχνει... Εχεις δίκιο αλλά προσωπικά με προβληματίζει αυτό που είπε "Σημειώνω εδώ πως δεν έχω την άνεση να περιμένω μέχρι να βρεθεί αυτή η μία και μοναδική ευκαιρία, είναι αντικειμενικοί οι λόγοι, χρειάζομαι ένα αμάξι, όπως το περιγράφω και σχετικά σύντομα." Με αυτό ως δεδομένο , τον βλέπω να καταλήγει σε ανακαινισμένο σαπάκι από κάποιον επαγγελματία.
ProponitisTouKanape Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Εχεις δίκιο αλλά προσωπικά με προβληματίζει αυτό που είπε "Σημειώνω εδώ πως δεν έχω την άνεση να περιμένω μέχρι να βρεθεί αυτή η μία και μοναδική ευκαιρία, είναι αντικειμενικοί οι λόγοι, χρειάζομαι ένα αμάξι, όπως το περιγράφω και σχετικά σύντομα." Με αυτό ως δεδομένο , τον βλέπω να καταλήγει σε ανακαινισμένο σαπάκι από κάποιον επαγγελματία. Ναι αλλά και πάλι θα είναι πιο κοντά στις ανάγκες του. Είναι σα να σου λέει κάποιος ψάχνω φθηνό κουστούμι για βάφτιση και εσύ να του λες: "δε παίρνεις κανενα t-shirt που το βρίσκεις κι εύκολα και είναι φθηνο;". Σε αυτό που συμφωνώ είναι πως η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος στην αγορά αυτοκινήτου... 2
panosilio Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όντως δεν μπορώ να περιμένω πάρα πολύ καιρό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω να πάρω κάτι που δεν είναι καλό. Αν πραγματικά δεν βρίσκω θα ανεβάσω το budget λίγο (1000€ όχι παραπάνω). Ήδη, ένας έμπορος, που το αμάξι ήταν και κάτω από 10000€ με λίγα χλμ (στην αγγελία) κλπ, αρνήθηκε έλεγχο από την SpotMechanic με την αιτιολογία πως είναι και αυτοί έμποροι. Ο οποίος δέχεται μεν έλεγχο από δικό μου μηχανικό μόνο που αυτό που πρότεινα είναι μακριά, όπως είπε. Οκ δικαίωμά του είναι αλλά αυτό που προτείνει είναι επίσημη αντιπροσωπία (όπως και εγώ όμως) στα 2 χλμ από το μαγαζί του, τον έλεγχο θα ήθελα να τον κάνει κάποιος που ξέρω και που πάω και το δικό μου αμάξι. Βασικά είναι μεγάλη απόφαση το να αγοράσει κάποιος ένα μεταχειρισμένο, ειδικά αν έχει περιορισμένο budget, είναι άσχετος και θέλει και μια συγκεκριμένη κατηγορία, δηλαδή όπως εγώ Έχω Yaris, από τη στιγμή που για χψ λόγους (δεν χρειάζονται ανάλυση) πρέπει να γίνει αγορά 2ου αυτοκινήτου, θέλω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο, 5ετίας ιδανικά και έχω και συγκεκριμένες προδιαγραφές, είμαι σε δύσκολη φάση απόφασης αλλά δεν θα αποφασίσω εν θερμώ, ξέρω τι έγραψα στην αρχή αλλά προφανώς η ασφάλεια πάνω από όλα.
jgeorgiou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, panosilio είπε Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όντως δεν μπορώ να περιμένω πάρα πολύ καιρό αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάω να πάρω κάτι που δεν είναι καλό. Αν πραγματικά δεν βρίσκω θα ανεβάσω το budget λίγο (1000€ όχι παραπάνω). Ήδη, ένας έμπορος, που το αμάξι ήταν και κάτω από 10000€ με λίγα χλμ (στην αγγελία) κλπ, αρνήθηκε έλεγχο από την SpotMechanic με την αιτιολογία πως είναι και αυτοί έμποροι. Ο οποίος δέχεται μεν έλεγχο από δικό μου μηχανικό μόνο που αυτό που πρότεινα είναι μακριά, όπως είπε. Οκ δικαίωμά του είναι αλλά αυτό που προτείνει είναι επίσημη αντιπροσωπία (όπως και εγώ όμως) στα 2 χλμ από το μαγαζί του, τον έλεγχο θα ήθελα να τον κάνει κάποιος που ξέρω και που πάω και το δικό μου αμάξι. Βασικά είναι μεγάλη απόφαση το να αγοράσει κάποιος ένα μεταχειρισμένο, ειδικά αν έχει περιορισμένο budget, είναι άσχετος και θέλει και μια συγκεκριμένη κατηγορία, δηλαδή όπως εγώ Έχω Yaris, από τη στιγμή που για χψ λόγους (δεν χρειάζονται ανάλυση) πρέπει να γίνει αγορά 2ου αυτοκινήτου, θέλω να πάω σε κάτι μεγαλύτερο, 5ετίας ιδανικά και έχω και συγκεκριμένες προδιαγραφές, είμαι σε δύσκολη φάση απόφασης αλλά δεν θα αποφασίσω εν θερμώ, ξέρω τι έγραψα στην αρχή αλλά προφανώς η ασφάλεια πάνω από όλα. Είσαι σε δύσκολη κατάσταση - ότι ο έμπορος θέλει μόνο την κοντινή αντιπροσωπία πρέπει να σε προβληματίσει. Αν δεν βρεις μεταχειρισμένο όπως το θες , σκέψου μήπως μπορείς να δανειστείς 2-3Κ από δικούς σου ανθρώπους. Σε αυτά τα λεφτά υπάρχουν λύσεις https://www.caranddriver.gr/review/arthro/dokimazoume_to_dacia_sandero_stepway_0_9_tce_90_ps-7731716/ με μήκος 4,09μ χωράει 4μελή οικογένεια. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
panosilio Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Με 12-13.000€ βρίσκεις αρκετά στις προδιαγραφές μου. Αλλά άλλο να βάλεις +1000 και άλλο +2000-3000€ Πάντως και σε άλλα thread που διάβασα υπάρχει μια εντύπωση πως οι έμποροι είναι ανοιχτοί σε παζάρια. Εγώ πάντως με 2 που έχω μιλήσει ήταν ανένδοτοι σε οποιαδήποτε έκπτωση. Μάλιστα ζητάνε τα τέλη του 19 και επιπλέον ένας, μπροστά μου, μπήκε στο car.gr και ανέβασε την τιμή +300€, δηλαδή όσο ήμουν μέσα στο μαγαζί (15 λεπτά max) η τιμή αυξήθηκε κατά 300€. Παράνοια. Η δικαιολογία ήταν πως έκαναν λάθος στο site αλλά εγώ θα το πάρω όσο το είδα +τα τέλη του 19 +τη μεταβίβαση (το μόνο λογικό). Παρεμπιπτόντως και στο Yaris που έχουμε, που είναι του '09, χωράμε μια 4μελής οικογένεια και μάλιστα φέτος πήγαμε διακοπές 2 βδομάδες και δεν έβαλα την μπαγαζιέρα. Είχα πράγματα στην καμπίνα μεν αλλά χωρέσαμε. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από panosilio
jgeorgiou Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, panosilio είπε Με 12-13.000€ βρίσκεις αρκετά στις προδιαγραφές μου. Αλλά άλλο να βάλεις +1000 και άλλο +2000-3000€ Πάντως και σε άλλα thread που διάβασα υπάρχει μια εντύπωση πως οι έμποροι είναι ανοιχτοί σε παζάρια. Εγώ πάντως με 2 που έχω μιλήσει ήταν ανένδοτοι σε οποιαδήποτε έκπτωση. Μάλιστα πολλοί ζητάνε τα τέλη του 19 και επιπλέον ένας, μπροστά μου, μπήκε στο car.gr και ανέβασε την τιμή +300€, δηλαδή όσο ήμουν μέσα στο μαγαζί (15 λεπτά max) η τιμή αυξήθηκε κατά 300€. Παράνοια. Η δικαιολογία ήταν πως έκαναν λάθος στο site αλλά εγώ θα το πάρω όσο το είδα +τα τέλη του 19 +τη μεταβίβαση (το μόνο λογικό). Να ξέρεις ότι πουλάνε "ακριβά το τομάρι τους" , προτιμούν να μην πουλήσουν γιατί με την κρίση πέρασαν μια "χρυσή" 5ετία οι μαντράδες και έβγαλαν πολλά λεφτά - αρκετά για να είναι επιλεκτικοί και ακριβοί. Ψάχνουν κορόιδο να πουλήσουν σαπάκια με μεγάλο κέρδος , δεν τους ενδιαφέρει να είναι ενδιάμεσοι και να βγάλουν προμήθεια. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou 1
tsofras Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Είσαι σίγουρος ότι δεν έχει ? Εγώ που έκανα αναζήτηση βγάζει περίπου 500 αγγελίες (31 σελίδες ) - έβαλα 5πορτα μόνο αφού είπες για οικογένεια δειγματοληπτικά είδα τα παρακάτω : https://www.car.gr/24119240-hyundai-i-30-diesel-comfort-eykaipia https://www.car.gr/18374596-fiat-tipo-pop-95-hp https://www.car.gr/23980508-fiat-punto-lounge-1-3-diesel-95-hp https://www.car.gr/23162549-seat-toledo-1-2-style-110hp https://www.car.gr/23911362-seat-toledo-1-6-tdi-style-105hp
CarlitoGR Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Φίλε ήμουν ακριβώς στην φάση που είσαι.Κοιταζα να βρω το fiat 500l η το opel meriva.Πηγα είδα αρκετά.Τα περισσότερα ήταν υπερκοστολογημενα κ με σκοτεινό παρελθόν.Επιπλεον είχα κάποια χρήματα για προκαταβολή κ το υπόλοιπο δάνειο.Τελικα αγόρασα καινούριο(ford EcoSport) αφού τα ζυγισα κ είδα ότι δεν αξίζει η αγορά μτχ.
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, panosilio είπε Στο car.gr ψάχνω πχ με τα εξής, από 2015 και πάνω, μέχρι 1400 κυβικά, κάτω από 70.000 χλμ, προφανώς μέγιστο τα 10.000€, από Αττική αυτά. Σημειώνω εδώ πως δεν έχω την άνεση να περιμένω μέχρι να βρεθεί αυτή η μία και μοναδική ευκαιρία, είναι αντικειμενικοί οι λόγοι, χρειάζομαι ένα αμάξι, όπως το περιγράφω και σχετικά σύντομα. Αν δεν έχεις την άνεση τότε θα πρέπει να ρίξεις λίγο τα στάνταρ σου και θα πας σε κάτι άλλο, ίσως και σε κάτι τέτοιο https://www.car.gr/23855260-bmw-316-facelift
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα