Stogianz Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Καλησπέρα στη παρέα, είμαι νέος οδηγός και σκοπεύω μέσα στο επόμενο 2μηνο να προβώ σε αγορά αυτοκινήτου. Το ταβάνι είναι τα 5,5κ πολύ βαριά 6κ. Θα ήθελα ένα αμάξι σχετικά μικρό σε κυβικά (μικρές κοντινές διαδρομές)και μέγεθος (κατά προτίμηση 3 θύρο) αλλά να έχει και το γκαζάκι του για ενα ταξίδι. Κοιταζα αρκετά τα ibiza 10-11 στα 1200/90 και 1400/101. Μετά είδα και Suzuki swift,opel corsa, fiat 500,skoda fabia όλα του 2008 και μετά με κάτω απο 125.000 χλμ. Περιμένω τις γνώμες σας και τις προτάσεις σας.
jgeorgiou Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ψάξε πρώτα τις αγγελίες για αυτοκίνητα κάτω από 6.000 ευρώ να δεις τι υπάρχει διαθέσιμο και μετά θα εφαρμόσεις τα κριτήρια σου. Από μάντρα κλασσικά θα βρεις υπερτιμημένο με γυρισμένα χιλιόμετρα σε σε αυτή την τιμή για να το πουλήσουν 5.500 το έχουν αγοράσει ΜΑΧ 3000ευρω. Επίσης υπολόγισε ίσως και 700-1.000ευρώ έξοδα για αναρτήσεις/λάστιχα/σέρβις-μαζέματα/παράβολο αγοράς. Η λογική σου δεν είναι σωστή ξεκινάς ανάποδα σαν να ρωτάς ποιο να βάλεις παραγγελία. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
turbat0s Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Ψάξε πρώτα τις αγγελίες για αυτοκίνητα κάτω από 6.000 ευρώ να δεις τι υπάρχει διαθέσιμο και μετά θα εφαρμόσεις τα κριτήρια σου. Σωστός αλλά είπε ότι είδε... 47 λεπτά πριν, Stogianz είπε Κοιταζα αρκετά τα ibiza 10-11 στα 1200/90 και 1400/101. Μετά είδα και Suzuki swift,opel corsa, fiat 500,skoda fabia όλα του 2008 και μετά με κάτω απο 125.000 χλμ.
jgeorgiou Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, turbat0s είπε Σωστός αλλά είπε ότι είδε... Σωστά αλλά πως τα είδε? Διάβασε την αγγελία ή πήγε και τα είδε από κοντά? Μπορεί το θεωρητικά "καλό" να είναι σαπάκι και το θεωρητικά "κακό" να είναι σε καλή κατάσταση. ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ από αγγελίες , οι άνθρωποι όταν πουλάνε κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον και όχι του αγοραστή. Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
turbat0s Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Προφανώς και θα πάει να δεί από κοντά αλλά πρώτα πρέπει να κάνει ένα φιλτράρισμα στα μοντέλα. Αλλιώς τί θα πάει να δεί από κοντά ό,τι πουλιέται με 5500χιλ?
jgeorgiou Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, turbat0s είπε Προφανώς και θα πάει να δεί από κοντά αλλά πρώτα πρέπει να κάνει ένα φιλτράρισμα στα μοντέλα. Αλλιώς τί θα πάει να δεί από κοντά ό,τι πουλιέται με 5500χιλ? Προσωπικά θα πήγαινα να δω όποιο αυτοκίνητο πουλιέται (από ιδιώτη μόνο) σε αυτά τα λεφτά με φίλτρα πρωτευόντως ηλικία και μετά το μήκος του , κινητήρα/ίπποι. Νομίζω ότι αν βρει κάτι ενδιαφέρον μετά πρέπει να ρωτήσει αν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι προβληματικό. Νομίζω ότι έχει βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο , εκτός αν βιάζεται ή βαριέται και πάει σε επαγγελματίες εμπόρους.(αυτό κάνουν όσοι ξεκινούν με ανάποδη λογική και ψάχνουν πρώτα τα "καλά" μοντέλα πριν δουν τι μπορούν να βρουν) Επεξ/σία 17 Σεπτεμβρίου 2019 από jgeorgiou
Stogianz Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, Makis38 είπε Honda jazz Δεν μου αρέσει πολύ σαν κόψιμο, με τραβάνε κυρίως τα Ευρωπαικά μοντέλα (με τα θετικά και τα αρνητικά τους). 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Ψάξε πρώτα τις αγγελίες για αυτοκίνητα κάτω από 6.000 ευρώ να δεις τι υπάρχει διαθέσιμο και μετά θα εφαρμόσεις τα κριτήρια σου. Από μάντρα κλασσικά θα βρεις υπερτιμημένο με γυρισμένα χιλιόμετρα σε σε αυτή την τιμή για να το πουλήσουν 5.500 το έχουν αγοράσει ΜΑΧ 3000ευρω. Επίσης υπολόγισε ίσως και 700-1.000ευρώ έξοδα για αναρτήσεις/λάστιχα/σέρβις-μαζέματα/παράβολο αγοράς. Η λογική σου δεν είναι σωστή ξεκινάς ανάποδα σαν να ρωτάς ποιο να βάλεις παραγγελία. Το κάθε μοντέλο που έχω γράψει παραπάνω υπάρχεια διαθέσιμο σε μεγάλο αριθμό στο car.gr απο εμπόρους ή ιδιώτες, η αναζήτησή μου ξεκινούσε απο χρονολογία 2008 και μετά και εως 125κ χιλιόμετρα και 1400κ.εκ. Γενικά είναι εμπορικά μοντέλα, μπορείς να βρεις ευκολα ανταλλακτικά. Γνωρίζω και δεν έχω βάλει στο budget κοντά στα 1000ευρώ που θα πάνε για λάστιχα (κατα 95% θα θέλουν αλλαγή) και γενικό μεγάλο σέρβις (ιμάντες, σετ χρονισμού, σετ συμπλέκτη, μπουζί, φίλτρα) και οτι άλλο προκύψει. 1 ώρα πριν, jgeorgiou είπε Σωστά αλλά πως τα είδε? Διάβασε την αγγελία ή πήγε και τα είδε από κοντά? Μπορεί το θεωρητικά "καλό" να είναι σαπάκι και το θεωρητικά "κακό" να είναι σε καλή κατάσταση. ΜΗΝ ΚΡΙΝΕΤΕ από αγγελίες , οι άνθρωποι όταν πουλάνε κοιτάζουν το δικό τους συμφέρον και όχι του αγοραστή. έχω δει απο κοντά και οδηγήσει το opel corsa του 08, suzuki swift 09 και ένα mini copper D του 06. Και τα 3 ωραία συμπεριφορά είχαν, ίσως να μου άρεσε λιγο περισσότερο το cooper αλλά πολύ χαμηλό... Μιας και τα χρήματα για την αγορά θέλουν 2 μηνες ακόμα δεν έχω μπει σε πιο εντατικούς ρυθμούς δοκιμών. 22 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε Προσωπικά θα πήγαινα να δω όποιο αυτοκίνητο πουλιέται (από ιδιώτη μόνο) σε αυτά τα λεφτά με φίλτρα πρωτευόντως ηλικία και μετά το μήκος του , κινητήρα/ίπποι. Νομίζω ότι αν βρει κάτι ενδιαφέρον μετά πρέπει να ρωτήσει αν το συγκεκριμένο μοντέλο είναι προβληματικό. Νομίζω ότι έχει βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο , εκτός αν βιάζεται ή βαριέται και πάει σε επαγγελματίες εμπόρους.(αυτό κάνουν όσοι ξεκινούν με ανάποδη λογική και ψάχνουν πρώτα τα "καλά" μοντέλα πριν δουν τι μπορούν να βρουν) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου απλά όσο να 'ναι κάποια μοντέλα με τραβάνε περισσότερο και σαν εμφάνιση. έχω δει π.χ τα προβλήματα στα ηλεκτρικά του corsa και τα μηχανικά θεματάκια του swift για αυτό άλλωστε και ρώτησα την άποψή σας για μερικά συγκεκριμένα μοντέλα Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας! 1
gia_nnis Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 21 ώρες πριν, Stogianz είπε Καλησπέρα στη παρέα, είμαι νέος οδηγός και σκοπεύω μέσα στο επόμενο 2μηνο να προβώ σε αγορά αυτοκινήτου. Το ταβάνι είναι τα 5,5κ πολύ βαριά 6κ. Θα ήθελα ένα αμάξι σχετικά μικρό σε κυβικά (μικρές κοντινές διαδρομές)και μέγεθος (κατά προτίμηση 3 θύρο) αλλά να έχει και το γκαζάκι του για ενα ταξίδι. Κοιταζα αρκετά τα ibiza 10-11 στα 1200/90 και 1400/101. Μετά είδα και Suzuki swift,opel corsa, fiat 500,skoda fabia όλα του 2008 και μετά με κάτω απο 125.000 χλμ. Περιμένω τις γνώμες σας και τις προτάσεις σας. Θα το κινεις μεσα στην πολη? Ποσο θες να σου καιει εντος??? Τι βαζεις προτεραιοτητα? πχ οικονομια?ασφαλεια?χωρους?ομορφια?επιδοσεις?
Stogianz Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, gia_nnis είπε Θα το κινεις μεσα στην πολη? Ποσο θες να σου καιει εντος??? Τι βαζεις προτεραιοτητα? πχ οικονομια?ασφαλεια?χωρους?ομορφια?επιδοσεις? Η καθημερινές διαδρομές μου δεν θα ξεπερνάνε τα 10-15 χλμ. Απλά μια φορά το μήνα θα κάνω ενα ταξιδάκι στους δικούς μου ~250 χλμ. Ως προτεραιότητα μπαίνει η ασφάλεια, ακολουθούν επιδόσεις και εμφάνιση. Από θέμα οικονομίας δε θεωρώ ότι θα δω τρομακτικές διάφορες ανάμεσα σε 1200 κι 1400. χώροι δε με ενδιαφέρουν άλλωστε και τα αυτοκίνητα που κοιτάζω είναι στη κατηγορία small cars (μια κατηγορία πάνω από τα city cars όπως citygo, 500 κτλπ) Ένα 1200αρι πχ ~80 άλογα φαντάζομαι πως είναι η χρυσή τομή σε επιδοση και οικονομία που ψάχνω. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από Stogianz
agnostos13 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, Stogianz είπε Η καθημερινές διαδρομές μου δεν θα ξεπερνάνε τα 10-15 χλμ. Απλά μια φορά το μήνα θα κάνω ενα ταξιδάκι στους δικούς μου ~250 χλμ. Ως προτεραιότητα μπαίνει η ασφάλεια, ακολουθούν επιδόσεις και εμφάνιση. Από θέμα οικονομίας δε θεωρώ ότι θα δω τρομακτικές διάφορες ανάμεσα σε 1200 κι 1400. χώροι δε με ενδιαφέρουν άλλωστε και τα αυτοκίνητα που κοιτάζω είναι στη κατηγορία small cars (μια κατηγορία πάνω από τα city cars όπως citygo, 500 κτλπ) Ένα 1200αρι πχ ~80 άλογα φαντάζομαι πως είναι η χρυσή τομή σε επιδοση και οικονομία που ψάχνω. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αν δεν σου αρέσουν/βρίσκεις τα Toyota Yaris, Mitsubishi Colt (πανέμορφο το 3-πορτο), Mazda 2, Hyundai i20 και θες ευρωπαϊκά κοίτα: Opel Corsa, Renault Clio εναλλακτικά: Ford Fiesta ΥΓ. Δεν θα έμπλεκα με group Vag, Fiat και Mini Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από agnostos13 1
dimitrisem Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 42 λεπτά πριν, Stogianz είπε Η καθημερινές διαδρομές μου δεν θα ξεπερνάνε τα 10-15 χλμ. Απλά μια φορά το μήνα θα κάνω ενα ταξιδάκι στους δικούς μου ~250 χλμ. Ως προτεραιότητα μπαίνει η ασφάλεια, ακολουθούν επιδόσεις και εμφάνιση. Από θέμα οικονομίας δε θεωρώ ότι θα δω τρομακτικές διάφορες ανάμεσα σε 1200 κι 1400. χώροι δε με ενδιαφέρουν άλλωστε και τα αυτοκίνητα που κοιτάζω είναι στη κατηγορία small cars (μια κατηγορία πάνω από τα city cars όπως citygo, 500 κτλπ) Ένα 1200αρι πχ ~80 άλογα φαντάζομαι πως είναι η χρυσή τομή σε επιδοση και οικονομία που ψάχνω. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Αν το ψάξεις με μηχανικό αυτό φαίνεται καλή περίπτωση https://www.car.gr/23384810-opel-corsa-cosmo-e-lpg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα