Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Ερώτηση: Έστω ότι ότι είσαστε εσείς στην θέση αυτού που πέθανε ο πατέρας και σας έμενε η κάρτα στα χέρια. Θα την πηγαίνατε πίσω ή θα την χρησιμοποιούσατε μέχρι να λήξει? 

Όσοι την πηγαίνατε πίσω μπορείτε να συνεχίζετε να κράζετε, όσοι την κρατούσατε μην μας πρήζετε με την δήθεν δικαιοσύνη σας. 

Ο νηματοθέτης τι θα έκανε? 

(μεταξύ μας πιστεύω ότι όχι μόνο θα κρατούσατε τη θέση θα προσπαθούσατε να συνεχίσετε να καρπώνεστε και την σύνταξη του εκλιπόντος)

Φίλε, δεν μιλάω τουλάχιστον εγώ για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Είναι μεγάλη κουβέντα.

Σαφώς είναι ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ να σου προκύψει κάτι τέτοιο και κρίνεται ανάλογα.

Το θέμα είναι το εξής και για αυτό ξεκίνησα το νήμα: αυτή η κατάσταση δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα σε πραγματικους δικαιούχους στην γειτονιά και όχι σε εικονικούς!!!! (έχουμε πήξει από τέτοιους)

5 λεπτά πριν, vastegial_74 είπε

Και πως γνωριζεις οτι δεν εχει δικη του καρτα; Εξωτερικα δεν φαινεται καποιο ονομα.

Έγραψα ότι χρησιμοποιεί την κάρτα του πατέρα και ΟΧΙ την οποία δική του !!!!!

• Like 2
  • Απαντ. 127
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Φίλε, δεν μιλάω τουλάχιστον εγώ για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ! Είναι μεγάλη κουβέντα.

Σαφώς είναι ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ να σου προκύψει κάτι τέτοιο και κρίνεται ανάλογα.

Το θέμα είναι το εξής και για αυτό ξεκίνησα το νήμα: αυτή η κατάσταση δημιουργεί πραγματικό πρόβλημα σε πραγματικους δικαιούχους στην γειτονιά και όχι σε εικονικούς!!!! (έχουμε πήξει από τέτοιους)

Έγραψα ότι χρησιμοποιεί την κάρτα του πατέρα και ΟΧΙ την οποία δική του !!!!!

αδερφε τι εννοείς όταν λες ''(έχουμε πήξει από τέτοιους)'' ?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, maparios είπε

Απο εικονικους προφανως εννοει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η περίπτωση να είναι και αυτός ανάπηρος, σαφώς και υπάρχει (περιορισμένες πιθανότητες αλλά υπαρκτές). Και σαφώς μια καταγγελία θα βελτιώσει τα πράγματα.

Ενημερωτικά μόνο, οι παθήσεις που καλύπτουν μπλε κάρτα, σε μεγάλο ποσοστό είναι εμφανείς:

• Κινητική αναπηρία, ή αφαίρεση άκρων
  • Μεγάλη Νοητική αναπηρία
  • Αυτισμός συνοδευόμενος από κρίσεις κτλ
  • Μεσογειακή ή Δρεπανοκυτταρική αναιμία (ίσως η μονη περίπτωση που δεν φαίνεται άμεσα, αλλά πιστέψτε με, άνθρωπος που έχει τέτοιες παθήσεις, έχει γενικότερες δυσκολίες στη ζωή του και αργά ή γρηγορα καταλαβαίνεις ότι κάτι τρέχει)
  • Τύφλωση

Επί της ουσίας, είναι σε μεγάλο ποσοστό προφανές ότι ο τύπος εκμεταλλεύεται τη κάρτα του πατέρα του και νομιζω ότι ακομα και η αστυνομία μπορει να λύσει το θέμα

Επεξ/σία από pontez2
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, dkstopo είπε

Ερώτηση: Έστω ότι ότι είσαστε εσείς στην θέση αυτού που πέθανε ο πατέρας και σας έμενε η κάρτα στα χέρια. Θα την πηγαίνατε πίσω ή θα την χρησιμοποιούσατε μέχρι να λήξει? 

Όσοι την πηγαίνατε πίσω μπορείτε να συνεχίζετε να κράζετε, όσοι την κρατούσατε μην μας πρήζετε με την δήθεν δικαιοσύνη σας. 

Ο νηματοθέτης τι θα έκανε? 

(μεταξύ μας πιστεύω ότι όχι μόνο θα κρατούσατε τη θέση θα προσπαθούσατε να συνεχίσετε να καρπώνεστε και την σύνταξη του εκλιπόντος)

Οποιος έχει ΑμεΑ στο περιβάλλον του και ασχολείται πραγμάτικα με το ΑμεΑ   και δεν το έχει σαν πρόφαση μονο και μονο για τις εξυπηρετήσεις δεν θα κάνει ποτέ χρήση θέσης ΑμεΑ οταν δεν είναι στο αυτοκίνητο γιατι γνωρίζει απο πρώτο χέρι τα προβλήματα...

Δικαιολογίες το στύλ "εχω πάει για δουλειά του ΑμεΑ" και άλλα τέτοια  ...  ειναι προφασεις και μόνο προφασεις  .

Χωρίς τον ΑμεΑ μέσα ειναι το ιδιο σαν να μην εχει κάρτα το αυτοκινητο.

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teot είπε

Οποιος έχει ΑμεΑ στο περιβάλλον του και ασχολείται πραγμάτικα με το ΑμεΑ   και δεν το έχει σαν πρόφαση μονο και μονο για τις εξυπηρετήσεις δεν θα κάνει ποτέ χρήση θέσης ΑμεΑ οταν δεν είναι στο αυτοκίνητο γιατι γνωρίζει απο πρώτο χέρι τα προβλήματα...

Δικαιολογίες το στύλ "εχω πάει για δουλειά του ΑμεΑ" και άλλα τέτοια  ...  ειναι προφασεις και μόνο προφασεις  .

Η θέση δεν ειναι με σήμανση για ένα και μονο αυτοκινητο με συγκεκριμένη πινακιδα? είναι γενικά για όσους έχουν καρτα?  

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dkstopo είπε

Η θέση δεν ειναι με σήμανση για ένα και μονο αυτοκινητο με συγκεκριμένη πινακιδα? είναι γενικά για όσους έχουν καρτα?  

Υπάρχουν οι ιδιωτικες (στις οικιες των δικαιουχων) που έχουν αριθμό κυκλοφορίας

και οι δημόσιες που σταθμεύει όποιο αυτοκινητο εχει μπλε κάρτα σταθμευσης ΑμεΑ

Δημοσ.

υποθετω ότι νηματοθετης εννοει  ιδιωτικη μιας και ξερει για τον εκλιπόντα, οι δημόσιες είναι σε κεντρικά σημεία που σταθμεύει όποιος έχει ανάγκη, και δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος την καπηλεύεται συνεχώς. κανω κάπου λάθος? 

Δημοσ.
Spoiler

Περιστατικό που συνεβη πριν λιγους μήνες:

Αυτοκίνητο σχετικά μεγάλου κυβισμού, παρκάρει σε μπάρα αναπήρων. Του χτυπάω το τζάμι με υφάκι:

- Αναπηηηηηρων...

Μου βγάζει το ταμπελάκι και μου το δείχνει επιδεικτικά

Το βούλωσα...και έφυγα με ντροπή...

Φυσικα και δεν είδα αν εχει τον ιδιο αριθμό με το όχημα, φυσικα και δεν εψαξα αν ειναι πλαστή ή όχι η κάρτα...

Δημοσ.
38 λεπτά πριν, maparios είπε

Από ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ εννοω, είναι προφανές.

15 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Αυτοκίνητο σχετικά μεγάλου κυβισμού, παρκάρει σε μπάρα αναπήρων. Του χτυπάω το τζάμι με υφάκι:

- Αναπηηηηηρων...

Φυσικα και δεν είδα αν εχει τον ιδιο αριθμό με το όχημα, φυσικα και δεν εψαξα αν ειναι πλαστή ή όχι η κάρτα...

Πρέπει η κάρτα να είναι σε εμφανές σημείο, δεν μπορείς να είσαι μάντης.

25 λεπτά πριν, teot είπε

Έχεις ΔΙΚΙΟ.

19 λεπτά πριν, dkstopo είπε

υποθετω ότι νηματοθετης εννοει  ιδιωτικη μιας και ξερει για τον εκλιπόντα, οι δημόσιες είναι σε κεντρικά σημεία που σταθμεύει όποιος έχει ανάγκη, και δεν μπορώ να φανταστώ ότι κάποιος την καπηλεύεται συνεχώς. κανω κάπου λάθος? 

Οχι, έτσι είναι.

Αυτό που εκμεταλλεύεται είναι ότι η ΜΠΛΕ κάρτα είναι κάτι ισχυρό και δεν θα μπει ο αστυνομικός στην διαδικασία ελέγχου.

28 λεπτά πριν, teot είπε

ΝΑΙ.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, cacofonix-3 είπε
  Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

- Αναπηηηηηρων...

χμ....μεγάλου κυβισμού...Κάποια μπινιά μπορεί και να έπαιζε.

Οπως έγραψα νωρίτερα, τα αμεα δικαιούχοι τέτοιας κάρτας, έχουν συνήθως κάποια αναπηρία που τους δυσκολεύει πολύ τη ζωή

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, teot είπε

Δεν φθάνουμε τώρα στο θέμα κατάχρησης η όχι του δικαιώματος. Ας μην το πλατιασομε

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, pontez2 είπε

Οπως έγραψα νωρίτερα, τα αμεα δικαιούχοι τέτοιας κάρτας, έχουν συνήθως κάποια αναπηρία που τους δυσκολεύει πολύ τη ζωή

εχουν 50% εκπτωση στα τελη

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Όποιος δεν έχει στο περιβάλλον του ΑΜΕΑ είναι εκ των πραγμάτων έκτος τόπου και χρόνου.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ntinaras είπε

εχουν 50% εκπτωση στα τελη

Δεν έχει να κάνει με αυτό. Τέτοιοι άνθρωποι ψάχνουν συνήθως για βολικά αυτοκίνητα, όχι για γρήγορα. Όχι πως αποκλείεται αλλά λέμε τωρα.

Μόλις τώρα, GREGORYMO είπε

Όποιος δεν έχει στο περιβάλλον του ΑΜΕΑ είναι εκ των πραγμάτων έκτος τόπου και χρόνου.

Ναι, ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό αυτό. Υπονοείς κάτι όμως και το γράφεις κάτω απο το ποστ μου;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...