Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γεια χαρά..

Βρήκα 1 αρχαίο ActiveX .Dll που κάνει σύγκριση εικόνων και θα ήθελα να μάθω περισσότερα όσον αφορά τον κώδικα του....μήπως έχει πρεφάρει κανένας αν υπάρχει κανένα προγραμματάκι που να ανιχνεύει με ποιά γλώσσα έγινε και να ψάξω για Decompiler...υποθέτω κάτι σε C++ το κόβω αλλά...είπα μήπως μπορούμε να πάρουμε καποια πιο εκτενή πληροφορία.

Ασχετο αλλά με τα Abandonware τι παίζει "νομικώς" ...δηλαδή εγώ θέλω να το χρησιμοποιήσω για να το ενσωματώσω σε μια εφαρμογή μου....το λογικό θα είναι Free αλλά ποτέ δεν ξέρεις στο μέλλον....η εταιρεία έχει κλείσει εδώ και μια 7ετία+...μετά κάθισε για κανά 2 χρόνια "ετσι" σαν redirect στον hoster και μετά εξαφανίστηκε εντελώς...

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Τελικά το ενστικτο μου δεν είναι τόσο χάλια ...είναι C++....οπότε το SnowMan το έκανε κανονικά decompile......τώρα βέβαια ποιος κάθεται να διαβάσει χιλιάδες γραμμές παλιού κώδικα....αυτό είναι μια άλλη ιστορία... :)

Τώρα εαν κάποιος έχει κάποια γνώση περί του 2ου σκέλους... ?

Επεξ/σία από masteripper
  • Like 1
Δημοσ.

Το Snowman ειναι πολυ meh decompiler. Αν θες κατι καλυτερο (που να κανει και πολλα παραπανω) φορτωσε το με Ghidra (η IDA Pro/HexRays εαν μπορεις να το βρεις "δωρεαν").

Επισης, εαν ποσταρεις το αρχειο εδω και δωσεις παραπανω πληροφοριες για το τι ακριβως χρειαζεσαι, ισως να του ριξω μια ματια κι εγω η κανας αλλος.

Για το δευτερο σκελος, δεν ειμαι δικηγορος αλλα εφ'οσον η εταιρια εχει κλεισει προσωπικα δε θα το σκεφτομουν καν :)

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, vel0city είπε

Το Snowman ειναι πολυ meh decompiler. Αν θες κατι καλυτερο (που να κανει και πολλα παραπανω) φορτωσε το με Ghidra (η IDA Pro/HexRays εαν μπορεις να το βρεις "δωρεαν").

Επισης, εαν ποσταρεις το αρχειο εδω και δωσεις παραπανω πληροφοριες για το τι ακριβως χρειαζεσαι, ισως να του ριξω μια ματια κι εγω η κανας αλλος.

Για το δευτερο σκελος, δεν ειμαι δικηγορος αλλα εφ'οσον η εταιρια εχει κλεισει προσωπικα δε θα το σκεφτομουν καν :)

Για εκπαιδευτικούς λόγους θα το παλέψω μόνος μου...αν δω δυσκολίες θα χτυπήσω μηνυμα...

Βρήκα και  εξειδικευμένο πρόγραμμα για .Dll aka Dll2C που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια...αλλά το trial είναι εξαιρετικά περιορισμένο....και δεν υπάρχει φως...

Δημοσ.

Δε χρειαζεσαι κατι εξειδικευμενο για dll. Τα αρχεια .dll ειναι παρομοια με τα .exe, σε πολυ λιγα πραγματα ειναι διαφορετικα.

To Ghidra που ανεφερα πανω θα κανει καλυτερη δουλεια απο οτιδηποτε αλλο μπορεις να βρεις.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vel0city είπε

Δε χρειαζεσαι κατι εξειδικευμενο για dll. Τα αρχεια .dll ειναι παρομοια με τα .exe, σε πολυ λιγα πραγματα ειναι διαφορετικα.

To Ghidra που ανεφερα πανω θα κανει καλυτερη δουλεια απο οτιδηποτε αλλο μπορεις να βρεις.

Thanks...θα το ψάξω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...