Xvipes Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 55 minutes ago, johnnykbee said: ... Και μετά καντε ΙΚΕ με 22% το χρόνο + 5% φόρο στα μερίσματα (+150 μήνα λογιστή, +ενοίκια, κλπ). Ή αν μπορείς να κάνεις Ε.Ε που δεν έχει φόρο μερισμάτων και είναι fixed 22% 2
johnieXoX Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 10 λεπτά πριν, Xvipes είπε Ή αν μπορείς να κάνεις Ε.Ε που δεν έχει φόρο μερισμάτων και είναι fixed 22% Στην Ε.Ε. είσαι υπεύθυνος με την προσωπική σου περιουσία. Στην ΙΚΕ νομίζω πως όχι.
Xvipes Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 4 minutes ago, johnieXoX said: Στην Ε.Ε. είσαι υπεύθυνος με την προσωπική σου περιουσία. Στην ΙΚΕ νομίζω πως όχι. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά;
johnieXoX Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2023 26 λεπτά πριν, Xvipes είπε Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πρακτικά, ότι αν καταλήξει η επιχείρηση να χρωστάει: - αν είσαι ΕΕ, σου παίρνουν το σπίτι - αν μιλάμε ΙΚΕ, τότε πάει για πτώχευση, και εξοφλούνται τα χρέη με το κεφάλαιο και την ρευστοποίηση των παγίων της επιχείρησης χοντρικά, κάπως έτσι πάει 1 2
mindreader Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Ειμαστε σε ενα τεχνολογικο φορουμ, αρα αν πω δυο κουβεντες εδω, σχετικες και με τεχνολογια, ελπιζω οτι θα γινω παραπανω κατανοητος απ'οτι αν το ελεγα εκει εξω σε ανθρωπους ασχετους. Εχω ιστοσελιδα, ωραια; Και θελω να μπορω να λαμβανω διαφημισεις, αλλα να ειμαι 'νομιμος', να μπορω να δωσω αποδειξη. Και οκ, ας φορολογηθω. Το 'δικαιο' ομως οπως το βλεπω, θα ηταν να φορολογηθω, ΑΝ και ΟΤΑΝ, εχω διαφημισεις. Αν δεν εχω, πες λογω εποχικοτητας κλπ, νομιζω στην Ελλαδα υπαρχει η διαχρονικα στρεβλη λογικη, οτι απαξ και 'εκανες εναρξη/ανοιξες βιβλια', θα πλερωνεις το κρατος βρεξει χιονισει, εχεις δεν εχεις εσοδα! Κανω λαθος; Αλλαξε κατι μηπως; Πως θα προχωρησει η μικρη επιχειρηματικοτητα ομως, πως θα πειραματιστει ο αλλος, πως θα ενισχυσεις πχ καινοτομα μυαλα (δεν λεω για το site, γενικοτερα), αν δεν δινεις ενα περιθωριο ή δεν εισαι 'δικαιος' σαν κρατος στις απαιτησεις σου; --- Οποτε, επαναφερω το ερωτημα, ειτε για 'ελληνικη' λυση, ειτε για Εσθονικη: Μπορω να εχω ενα τροπο, να ειμαι νομιμος, αλλα να πληρωνω οτι μου αναλογει φορολογικα, ΜΟΝΟ οταν εχω διαφημισεις, και οταν δεν εχω, προφανως να μην πληρωνω απολυτως τιποτε;
archer100 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 4 minutes ago, mindreader said: Ειμαστε σε ενα τεχνολογικο φορουμ, αρα αν πω δυο κουβεντες εδω, σχετικες και με τεχνολογια, ελπιζω οτι θα γινω παραπανω κατανοητος απ'οτι αν το ελεγα εκει εξω σε ανθρωπους ασχετους. Εχω ιστοσελιδα, ωραια; Και θελω να μπορω να λαμβανω διαφημισεις, αλλα να ειμαι 'νομιμος', να μπορω να δωσω αποδειξη. Και οκ, ας φορολογηθω. Το 'δικαιο' ομως οπως το βλεπω, θα ηταν να φορολογηθω, ΑΝ και ΟΤΑΝ, εχω διαφημισεις. Αν δεν εχω, πες λογω εποχικοτητας κλπ, νομιζω στην Ελλαδα υπαρχει η διαχρονικα στρεβλη λογικη, οτι απαξ και 'εκανες εναρξη/ανοιξες βιβλια', θα πλερωνεις το κρατος βρεξει χιονισει, εχεις δεν εχεις εσοδα! Κανω λαθος; Αλλαξε κατι μηπως; Πως θα προχωρησει η μικρη επιχειρηματικοτητα ομως, πως θα πειραματιστει ο αλλος, πως θα ενισχυσεις πχ καινοτομα μυαλα (δεν λεω για το site, γενικοτερα), αν δεν δινεις ενα περιθωριο ή δεν εισαι 'δικαιος' σαν κρατος στις απαιτησεις σου; --- Οποτε, επαναφερω το ερωτημα, ειτε για 'ελληνικη' λυση, ειτε για Εσθονικη: Μπορω να εχω ενα τροπο, να ειμαι νομιμος, αλλα να πληρωνω οτι μου αναλογει φορολογικα, ΜΟΝΟ οταν εχω διαφημισεις, και οταν δεν εχω, προφανως να μην πληρωνω απολυτως τιποτε; Μάλλον αναφέρεσαι στο τεκμαρτό που θεσπίστηκε πρόσφατα. Νομίζω αν έχεις μέχρι 3 πελάτες που κάνουν πάνω από το 75% του τζίρου σου, τότε απαλλάσεσαι από το τεκμαρτό. Οπότε δες αν οι διαφημίσεις θα πληρώνονται μόνο από έναν, πχ Google adds, κλπ Διαφορετικά μην περιμένεις να βρεις δωρεάν λύσεις σε άλλη χώρα, σε όλες υπάρχουν κόστη (λογιστής, έξοδα έδρας, ετήσια fees, κλπ) και κυρίως αν ποτέ αποδειχθεί ότι η διαχείριση γίνεται από Ελλάδα και πάλι θα μπορεί η εφορία να θεωρήσει το εισόδημα ελληνικό και να το φορολογήσει 1
mindreader Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 1 minute ago, archer100 said: Μάλλον αναφέρεσαι στο τεκμαρτό που θεσπίστηκε πρόσφατα. Νομίζω αν έχεις μέχρι 3 πελάτες που κάνουν πάνω από το 75% του τζίρου σου, τότε απαλλάσεσαι από το τεκμαρτό. Οπότε δες αν οι διαφημίσεις θα πληρώνονται μόνο από έναν, πχ Google adds, κλπ Διαφορετικά μην περιμένεις να βρεις δωρεάν λύσεις σε άλλη χώρα, σε όλες υπάρχουν κόστη (λογιστής, έξοδα έδρας, ετήσια fees, κλπ) και κυρίως αν ποτέ αποδειχθεί ότι η διαχείριση γίνεται από Ελλάδα και πάλι θα μπορεί η εφορία να θεωρήσει το εισόδημα ελληνικό και να το φορολογήσει Ποιοι 3 πελατες, και ποιος τζιρος; Ειναι σαν να ειμαι ερασιτεχνης ψαρας. Σημερα εχω ψαρια, αυριο δεν εχω. Μπορει σε ενα μηνα να εχω 3 διαφημισεις, και το επομενο εξαμηνο να μην εχω καμια! Υπαρχει λυση;
Dinos1973 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2024 41 minutes ago, mindreader said: Ειμαστε σε ενα τεχνολογικο φορουμ, αρα αν πω δυο κουβεντες εδω, σχετικες και με τεχνολογια, ελπιζω οτι θα γινω παραπανω κατανοητος απ'οτι αν το ελεγα εκει εξω σε ανθρωπους ασχετους. Εχω ιστοσελιδα, ωραια; Και θελω να μπορω να λαμβανω διαφημισεις, αλλα να ειμαι 'νομιμος', να μπορω να δωσω αποδειξη. Και οκ, ας φορολογηθω. Το 'δικαιο' ομως οπως το βλεπω, θα ηταν να φορολογηθω, ΑΝ και ΟΤΑΝ, εχω διαφημισεις. Αν δεν εχω, πες λογω εποχικοτητας κλπ, νομιζω στην Ελλαδα υπαρχει η διαχρονικα στρεβλη λογικη, οτι απαξ και 'εκανες εναρξη/ανοιξες βιβλια', θα πλερωνεις το κρατος βρεξει χιονισει, εχεις δεν εχεις εσοδα! Κανω λαθος; Αλλαξε κατι μηπως; Πως θα προχωρησει η μικρη επιχειρηματικοτητα ομως, πως θα πειραματιστει ο αλλος, πως θα ενισχυσεις πχ καινοτομα μυαλα (δεν λεω για το site, γενικοτερα), αν δεν δινεις ενα περιθωριο ή δεν εισαι 'δικαιος' σαν κρατος στις απαιτησεις σου; --- Οποτε, επαναφερω το ερωτημα, ειτε για 'ελληνικη' λυση, ειτε για Εσθονικη: Μπορω να εχω ενα τροπο, να ειμαι νομιμος, αλλα να πληρωνω οτι μου αναλογει φορολογικα, ΜΟΝΟ οταν εχω διαφημισεις, και οταν δεν εχω, προφανως να μην πληρωνω απολυτως τιποτε; Φαντάζομαι ότι θα δέχεσαι να σας παρέχει το κράτος τις υπηρεσίες του όποιες και να είναι αυτές μόνο όταν πληρώνετε τους φόρους σας….. καλό ε; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα