Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έπεσε στα χερια μου ένα παλιό λαπτοπ hp 620 που είχε dual boot win 7 και linux με χωριστό διαμερισμα. Θέλοντας να κρατησω μόνο τα win εσβησα το ενα partition και κάνοντας επανεκκινηση μου έβγαλε error: no such partition grub rescue. Το θεμα είναι ότι δεν μπορω να κανω boot ουτε απο dvd ουτε απο usb για να κανω format παρόλο αλλαζω τα boot order. Στο νετ που κοιταξα δεν καταφερα τιποτα με τις λυσεις που προτείνονται.

Παρακαλώ μια βοηθεια θα ηταν πολύ καλοδεχούμενη

Δημοσ.

Γιατί δε μπορείς να κάνεις φορμάτ; Δεν μπουτάρει καθόλου από dvd/usb ή βγάζει κάποιο σφάλμα; Το boot order στο bios είναι σωστό με πρώτο το dvd; Έχει κάποιο πλήκτρο π.χ. F12 κατά την εκκίνηση για να επιλέξεις boot device;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 16/9/2019 στις 9:30 ΜΜ, newfather είπε

Έπεσε στα χερια μου ένα παλιό λαπτοπ hp 620 που είχε dual boot win 7 και linux με χωριστό διαμερισμα. Θέλοντας να κρατησω μόνο τα win εσβησα το ενα partition και κάνοντας επανεκκινηση μου έβγαλε error: no such partition grub rescue. Το θεμα είναι ότι δεν μπορω να κανω boot ουτε απο dvd ουτε απο usb για να κανω format παρόλο αλλαζω τα boot order. Στο νετ που κοιταξα δεν καταφερα τιποτα με τις λυσεις που προτείνονται.

Παρακαλώ μια βοηθεια θα ηταν πολύ καλοδεχούμενη

Είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις από bootable USB ή bootable Windows 7 CD,  και να κάνεις "repair boot". Το linux αντικαθιστά τον boot sector code με δικό του, τώρα όμως πρέπει να αποκατασταθεί για Windows 7. Ψάξε τις ρυθμίσεις του BIOS για το boot order, και στην ανάγκη βγάλε ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ το HDD0 από την λίστα.

Επεξ/σία από snbblp

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...