Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω σύνδεση adsl 24αρα στον ΟΤΕ και πριν λίγες μέρες μου έστειλαν επιστολή που λέει ότι υποχρεωτικά θα γινει η μετάβαση της σύνδεσης μου σε ευρυζωνικη vob, θα πρέπει δηλαδή να εξαρτάται η τηλεφωνική γραμμη μου από το router και έτσι αν κοπεί το ρεύμα, τηλεφωνο γιοκ. 

Τους πήρα και τους είπα ότι δεν επιθυμω να γίνει αυτή η μετατροπή αλλά μου λένε ότι δεν γίνεται και ότι το κέντρο που με εξυπηρετεί κλείνει με την μορφή που ήξερα και ότι γίνονται όλα vob. Μόνο η δικιά μου γραμμή και λίγες ακόμα λέει μείναν έτσι. 

Γνωρίζει κάποιος αν όντως έτσι έχουν τα πραματα η μου έλεγε αρλούμπες? Μπορώ από πλευράς μου να κάνω κάτι για να μην αλλάξει κάτι στη συνδεση μου? 

Δημοσ.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις νομίζω είναι να απαιτήσεις να σου παρέχουν δωρεάν ένα κινέζικο mini ups να ρίξεις πάνω το router (και το τηλ αν είναι dect). Αν και αυτο δεν θα σε σώσει σε ενδεχόμενη γενική διακοπή ρεύματος, επειδή ούτε η καμπίνα θα έχει ρεύμα. Άρα και το router σου να δουλεύει, net/τηλ δεν θα έχεις.

Κάποτε τα mini ups τα δίνανε δωρεάν, μετά άρχισαν να σε ρωτάνε αν έχεις συναγερμό για να σου δώσουν, τώρα δεν ξέρω τι καθεστώς παίζει. Αν γκρινιάξεις αρκετά νομίζω θα σου δώσουν, και τουλάχιστον έτσι θα γλυτώσεις τα local (εντός σπιτιού) ρευματοθέματα. Βέβαια αν σου χαλάσει το router πάλι χωρίς τηλ θα είσαι.

• Like 1
Δημοσ.

Να κάνω μαι ερώτηση 

Στη περιοχή μου ο οτε πλέον είναι 100% voip αλλά πώς γίνεται οι εναλλακτικοί πάροχοι να έχουν τη κλασική τηλεφωνία;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είναι πολιτική εκάστου παρόχου με ποιον τρόπο και τι εξοπλισμό θα δώσουν υπηρεσία τηλεφωνίας. Ο ΟΤΕ έχει αποφασίσει να αλλάξει όλο το δίκτυό του σε ΙΡ, όπως το είχε και η πρώην Cyta (αλλά και άλλοι πάροχοι που πλέον δεν υπάρχουν).

Η μόνη πρόβλεψη/υποχρέωση που υπάρχει σε κανονισμό. αφορά την υπηρεσία από τις νέες καμπίνες Vectoring, όπου επιτρέπεται μόνο VoIP απ' όλους (όλες οι νέες συνδέσεις πλέον είναι τέτοιες). Και φυσικά στο FTTH στο οποίο δεν γίνεται διαφορετικά.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Bill 2015 ακριβώς την ίδια απορια είχα κ γω. Φίλος στην ίδια οδο με μένα εχει forthnet και δεν τον έχουν αναγκάσει σε καμία αλλαγή. Άρα για να μεινω με το παλιό σύστημα θα πρέπει να αλλάξω παροχο ε??? Αλλά κ αυτό δεν έχει νόημα γιατί μάλλον σε λίγα χρόνια όλα ετσι θα ειναι

Δημοσ.
On 16/09/2019 at 21:52, yolaz said:

Bill 2015 ακριβώς την ίδια απορια είχα κ γω. Φίλος στην ίδια οδο με μένα εχει forthnet και δεν τον έχουν αναγκάσει σε καμία αλλαγή. Άρα για να μεινω με το παλιό σύστημα θα πρέπει να αλλάξω παροχο ε??? Αλλά κ αυτό δεν έχει νόημα γιατί μάλλον σε λίγα χρόνια όλα ετσι θα ειναι

αργα η γρηγορα θα πανε ολα voip.η forhnet σε vpu Οτε δινει voip αλλα και tdm αλλα σε vlu vodafone/wind δινει μονο voip.

On 16/09/2019 at 16:33, yolaz said:

Καλησπέρα στο φόρουμ. Έχω σύνδεση adsl 24αρα στον ΟΤΕ και πριν λίγες μέρες μου έστειλαν επιστολή που λέει ότι υποχρεωτικά θα γινει η μετάβαση της σύνδεσης μου σε ευρυζωνικη vob, θα πρέπει δηλαδή να εξαρτάται η τηλεφωνική γραμμη μου από το router και έτσι αν κοπεί το ρεύμα, τηλεφωνο γιοκ. 

Τους πήρα και τους είπα ότι δεν επιθυμω να γίνει αυτή η μετατροπή αλλά μου λένε ότι δεν γίνεται και ότι το κέντρο που με εξυπηρετεί κλείνει με την μορφή που ήξερα και ότι γίνονται όλα vob. Μόνο η δικιά μου γραμμή και λίγες ακόμα λέει μείναν έτσι. 

Γνωρίζει κάποιος αν όντως έτσι έχουν τα πραματα η μου έλεγε αρλούμπες? Μπορώ από πλευράς μου να κάνω κάτι για να μην αλλάξει κάτι στη συνδεση μου? 

ολα θα γυρισουν soon or late οποτε απλα το δεχεσαι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
On 19/09/2019 at 03:23, Salvation81 said:

Νομιζω το roadmap του VOIP ειναι μεχρι το 2020 οποτε ναι ολα θα γινουν VOIP.

καντο 2023 αφου ειμαστε στην χωρα που ειμαστε:P. ειναι πολυς κοσμος να γυρισει σε voip.οι περισσοτεροι ειναι tdm αλλα σιγα σιγα γυρνανε.σιγα σιγαααα

Δημοσ.

Πιο το οφελος να τον αφησουν χωρις τηλεφωνο κατα τη μεταβαση ; Ουτε mini ups δε δινουν - οχι οτι ηταν σοβαρη λυση . Και το κυριοτερο οι κωδικοι sip τους δινει μετα απο πιεση ο οτε ακομα για να σεταρεις κανα fritz ? Χωρις vdsl κιολας ολα αυτα ....και το κορυφαιο αναμονη για τεχνικο 1,5 μηνα το ακουσα σημερα και εφριξα 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε

Πιο το οφελος να τον αφησουν χωρις τηλεφωνο κατα τη μεταβαση ; Ουτε mini ups δε δινουν - οχι οτι ηταν σοβαρη λυση . Και το κυριοτερο οι κωδικοι sip τους δινει μετα απο πιεση ο οτε ακομα για να σεταρεις κανα fritz ? Χωρις vdsl κιολας ολα αυτα ....και το κορυφαιο αναμονη για τεχνικο 1,5 μηνα το ακουσα σημερα και εφριξα 

Εγω παντως οταν τους ειχα ζητησει μου τους εδωσαν αμεσως, χωρις καμια πιεση.

Δημοσ.
On 25/10/2019 at 17:58, Mhlogiatros said:

a.οταν γινει μεταβαση απο tdm σε sip υπαρχει υποχρεωτικα ενα Downtime. mini ups μπορει να παει να παρει καποιος.επισης αν εχει ασυρματο πρεπει να βαλει και το ασυρματο πανω σε Ups. αν και ο οτε τους δινει τους κωδικους υπαρχουν πολλοι λογοι που δεν τους δινουν οι παροχοι και εχει να κανει με θεματα ασφαλειας.αν εσυ πας και σεταρεις τους κωδικους σε ενα χ router και καποιος παει και σου τραβηξει 10-20 κλησεις στην αυστραλια επειδη μπηκε στο Modem σου μετα εσυ θα λες οτι φταιει ο παροχος.οποτε ο παροχος σου λεει εγω στο δινω με δικο μου εξοπλισμο διοτι δεν ξερω καν τι ρολο βαραει ο δικος σου.και εχει μεγαλη λογικη και εχουν γινει τετοια περιστατικα.στο FrItz αν μιλαμε για 7530 και 7590 δεν θες τους κωδικους.παιρνεις τηλ και στο σεταρουν.οτι καποιος δεν εχει vdsl δεν σημαινει οτι δεν μπορει να παιξει voip. και οι αναμονες για τεχνικο ειναι ασχετες με το θεμα voip αφου και tdm μπορει να μην εχεις και να περιμενεις 1,5 μηνα:P.

και ναι εδω και κανα χρονο μην ειναι και παραπανω ο οτε ακομα και στους παροχους εχει τρελα Delays.εδω για μια αλλαγη οριου στο γενικο κατανεμητη εχουν περασει 13 μερες και ακομα τιποτα.δυνατα μπροστα .ελλαδα 2020.

Δημοσ.

Το 7530 με την χρήση του προφίλ COSMOTE παίρνει αυτόματα τους κωδικούς sip, δεν χρειάζεται καν τηλεφώνημα. Αυτό τουλάχιστον έγινε στο δικό μου πριν από μία εβδομάδα.

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...