GiannaKouts. Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Αντιμετωπίζω ένα μεγάλο θέμα με ένα φούρνο ΤΕΚΑ. Αγόρασα από την εταιρεία που έφτιαξε την κουζίνα μου και ένα πακέτο ηλεκτρικών συσκευών από την ΤΕΚΑ, μέσα σε αυτό και ένα φούρνο. Μετά από περίπου ένα έτος βρίσκω νερά μετά από υδρόλυση στο πάτωμα. Σε πιο λεπτομερή έλεγχο ανακάλυψα ότι το ντουλάπι που βρίσκεται κάτω από το φούρνο είχε χαλάσει - διαβρωθεί από νερά. Σε επικοινωνία που είχα τόσο με την εταιρεία που μου έφτιαξε τα ντουλάπια όσο και με την ΤΕΚΑ. Μετά από μία περιπέτεια 4 μηνών από επανειλημμένους ελέγχους από το service της ΤΕΚΑ και από απειλές από τη δική μου πλευρά για δικαστική λύση του θέματος, η μεν εταιρεία των ντουλαπιών άλλαξε το ντουλάπι και η δε ΤΕΚΑ αφού έκανε έλεγχο για την τοποθετησή τους μου έφερε καινούριο φούρνο. Σήμερα μετά από 7 μήνες παρουσίασε παλι πρόβλημα. Το ντουλάπι κάτω από το φούρνο πήρε ελαφριά κλίση (δεν ξέρω τι γίνεται στην επιφάνειά του) έτσι ώστε η πόρτα του φούρνου βρίσκει και κάνει θόρυβο και όταν ο φούρνος καίει, μπορείς να ψήσεις και στο ντουλάπι! Έχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει; Είναι ελαττωματικό το μοντέλο; Πώς να χειριστώ την υπόθεση από εδώ και πέρα;
marioslefk Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Οπως την χειριστηκες και την προηγουμενη φορα φιλε, απο την στιγμη που σου εκαναν αντικατασταση και στα 2 μερη που ειχαν προβλημα απλα τους ξανακαλεις και λογικα θα διορθωσουν και το νεο προβλημα.....
john_petrucci7 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 16 ώρες πριν, GiannaKouts. είπε Αντιμετωπίζω ένα μεγάλο θέμα με ένα φούρνο ΤΕΚΑ. Αγόρασα από την εταιρεία που έφτιαξε την κουζίνα μου και ένα πακέτο ηλεκτρικών συσκευών από την ΤΕΚΑ, μέσα σε αυτό και ένα φούρνο. Μετά από περίπου ένα έτος βρίσκω νερά μετά από υδρόλυση στο πάτωμα. Σε πιο λεπτομερή έλεγχο ανακάλυψα ότι το ντουλάπι που βρίσκεται κάτω από το φούρνο είχε χαλάσει - διαβρωθεί από νερά. Σε επικοινωνία που είχα τόσο με την εταιρεία που μου έφτιαξε τα ντουλάπια όσο και με την ΤΕΚΑ. Μετά από μία περιπέτεια 4 μηνών από επανειλημμένους ελέγχους από το service της ΤΕΚΑ και από απειλές από τη δική μου πλευρά για δικαστική λύση του θέματος, η μεν εταιρεία των ντουλαπιών άλλαξε το ντουλάπι και η δε ΤΕΚΑ αφού έκανε έλεγχο για την τοποθετησή τους μου έφερε καινούριο φούρνο. Σήμερα μετά από 7 μήνες παρουσίασε παλι πρόβλημα. Το ντουλάπι κάτω από το φούρνο πήρε ελαφριά κλίση (δεν ξέρω τι γίνεται στην επιφάνειά του) έτσι ώστε η πόρτα του φούρνου βρίσκει και κάνει θόρυβο και όταν ο φούρνος καίει, μπορείς να ψήσεις και στο ντουλάπι! Έχετε ιδέα τι μπορεί να φταίει; Είναι ελαττωματικό το μοντέλο; Πώς να χειριστώ την υπόθεση από εδώ και πέρα; Αν θες στειλε μου σε πμ ποια εταιρεια σου εφτιαξε την κουζινα, λογω τεκα το λεω γιατι εχω φτιαξει κι εγω απο μια αντιστοιχη
GiannaKouts. Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 8 ώρες πριν, john_petrucci7 είπε Αν θες στειλε μου σε πμ ποια εταιρεια σου εφτιαξε την κουζινα, λογω τεκα το λεω γιατι εχω φτιαξει κι εγω απο μια αντιστοιχη Και έχεις πρόβλημα με τον φούρνο; Γιατί δεν έχω παράπονο από την εταιρεία που μου έφτιαξε τα ντουλάπια. Αυτή μεσολάβησε και μου άλλαξαν το φούρνο. Το δε ντουλάπι το αλλαξε 2 φορές. Τη μία με δικό της κόστος και την άλλη το κόστος το επιβατύνθηκε η ΤΕΚΑ.
james01gr Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 δε νομίζω να είναι θέμα τις ΤΕΚΑ και του φούρνου. κοίτα την εταιρεία που έχεις βάλει τα ντουλάπια και που σου έχει τοποθετήσει την κουζίνα εάν έχει τοποθετήσει τον φούρνο σύμφωνα με τις προδιαγραφές. σου έχουν αφήσει από πίσω χώρο για να αερίζεται ο φούρνος; γιατί για να μαζεύει νερό από κάτω σημαίνει πως δεν φεύγουν οι υδρατμοί όπως πρέπει από τον φούρνο, συγκεντρώνονται κάτω από ντουλάπι που έχει περιθώριο και σου κάνει αυτήν την ζημιά
GiannaKouts. Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, james01gr είπε δε νομίζω να είναι θέμα τις ΤΕΚΑ και του φούρνου. κοίτα την εταιρεία που έχεις βάλει τα ντουλάπια και που σου έχει τοποθετήσει την κουζίνα εάν έχει τοποθετήσει τον φούρνο σύμφωνα με τις προδιαγραφές. σου έχουν αφήσει από πίσω χώρο για να αερίζεται ο φούρνος; γιατί για να μαζεύει νερό από κάτω σημαίνει πως δεν φεύγουν οι υδρατμοί όπως πρέπει από τον φούρνο, συγκεντρώνονται κάτω από ντουλάπι που έχει περιθώριο και σου κάνει αυτήν την ζημιά Μάλλον δεν κατάλαβες τι έχω γράψει. Αυτός ο έλεγχος έγινε την πρώτη φορά και όλα ήταν βάσει προδιαγραφών. Μάλιστα αλλάξαμε το ντουλάπι και σε λιγότερο από 1 μήνα διαβρώθηκε πάλι. Έτσι αναγκάστηκε η ΤΕΚΑ να αλλάξει τον φούρνο με την εγγύηση του service ότι τα ντουλάπια και η τοποθέτηση του φούρνου έγιναν σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Επίσης και άλλοι γνωστοί μου έχουν ντουλάπια από την ίδια εταιρεία με φούρνο άλλης μάρκας και δεν έχουν θέμα. Γι' αυτό ρωτάω αν και κάποιος αλλος είχε ή έχει θέμα με φούρνο ΤΕΚΑ.
hp8 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 16/9/2019 στις 2:11 ΜΜ, GiannaKouts. είπε Μετά από περίπου ένα έτος βρίσκω νερά μετά από υδρόλυση στο πάτωμα. Σε πιο λεπτομερή έλεγχο ανακάλυψα ότι το ντουλάπι που βρίσκεται κάτω από το φούρνο είχε χαλάσει - διαβρωθεί από νερά. αν και δεν γράφεις τίποτα για την συσκευή , θα σου πρότεινα αν υπάρχει δυνατότητα δοκιμής - υδρόλυσης εκτός ντουλαπιού προκειμένου να δεις από βγαινουν οι ατμοί - << νερά >> και αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προστεθεί για να τα μαζεύει Σε bosch που έχω έχει δεύτερο ανεμιστήρα και πετάει του ατμούς μπροστά πάνω από την πόρτα
GiannaKouts. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, hp8 είπε αν και δεν γράφεις τίποτα για την συσκευή , θα σου πρότεινα αν υπάρχει δυνατότητα δοκιμής - υδρόλυσης εκτός ντουλαπιού προκειμένου να δεις από βγαινουν οι ατμοί - << νερά >> και αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προστεθεί για να τα μαζεύει Σε bosch που έχω έχει δεύτερο ανεμιστήρα και πετάει του ατμούς μπροστά πάνω από την πόρτα Η δοκιμή που αναφέρεις έγινε με τον παλιό φούρνο, αλλά τον άλλαξαν. Στον δεύτερο έχω κάνει υδρόλυση μονο δύο φορές (γιατί φοβόμουν μην έχω το ίδιο πρόβλημα!), και αυτό πριν κανά δυό μήνες. Δεν νομίζω ότι φταίει η υδρόλυση, αλλά η συνολική λειτουργία του φούρνου. Επίσης νομίζω ότι αυτό το μοντέλο που έχω δεν το πουλούν τώρα, αλλά ένα παρεμφερές; Βελτιωμένο; Δεν ξέρω, έχω μπερδευτεί. Πριν αρχίσω νέα μάχη θέλω να ξέρω αν έχει συμβεί και σε άλλους, και τι μπορεί να φταίει. ´ιςως αν κάποιος είναι τεχνικός και ξέρει ή υποθέτει τι μπορεί να συμβαίνει!
KoreanW Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 On 16/09/2019 at 14:11, GiannaKouts. said: η μεν εταιρεία των ντουλαπιών άλλαξε το ντουλάπι και η δε ΤΕΚΑ αφού έκανε έλεγχο για την τοποθετησή τους μου έφερε καινούριο φούρνο αυτά που αναφέρεις, οδηγούν στην πιθανολόγηση των παρακάτω: 1. σφάλμα χρήσης > ξαναδιαβάζεις το εγχειρίδιο 2. ελαττωματικό προϊόν, από σχεδίαση ή από κατασκευή 3. ελαττωματικές προδιαγραφές εγκατάστασης του προϊόντο;ς 4. κακή εγκατάσταση (αλλά εδώ λες ότι η ΤΕΚΑ έκρινε σωστή την εγκατάσταση) . δυστυχώς δεν δίνεις περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο φούρνου, τα εγχειρίδά του,την εγκατάστασή του, ή ακόμα και φωτογραφίες-βίντεο αυτό που θα μπορούσε να γίνει εκτός από την αλλαγή του φούρνου, είναι σχολαστικό ψάξιμο στη λειτουργία του φούρνου και πατέντες-παρεμβάσεις
GiannaKouts. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 στις 6:56 ΠΜ, john_petrucci7 είπε Αν θες στειλε μου σε πμ ποια εταιρεια σου εφτιαξε την κουζινα, λογω τεκα το λεω γιατι εχω φτιαξει κι εγω απο μια αντιστοιχη Στις 17 Σεπτεμβρίου 2019 στις 3:33 ΜΜ, james01gr είπε δε νομίζω να είναι θέμα τις ΤΕΚΑ και του φούρνου. κοίτα την εταιρεία που έχεις βάλει τα ντουλάπια και που σου έχει τοποθετήσει την κουζίνα εάν έχει τοποθετήσει τον φούρνο σύμφωνα με τις προδιαγραφές. σου έχουν αφήσει από πίσω χώρο για να αερίζεται ο φούρνος; γιατί για να μαζεύει νερό από κάτω σημαίνει πως δεν φεύγουν οι υδρατμοί όπως πρέπει από τον φούρνο, συγκεντρώνονται κάτω από ντουλάπι που έχει περιθώριο και σου κάνει αυτήν την ζημιά 19 ώρες πριν, hp8 είπε αν και δεν γράφεις τίποτα για την συσκευή , θα σου πρότεινα αν υπάρχει δυνατότητα δοκιμής - υδρόλυσης εκτός ντουλαπιού προκειμένου να δεις από βγαινουν οι ατμοί - << νερά >> και αν υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προστεθεί για να τα μαζεύει Σε bosch που έχω έχει δεύτερο ανεμιστήρα και πετάει του ατμούς μπροστά πάνω από την πόρτα 14 λεπτά πριν, KoreanW είπε αυτά που αναφέρεις, οδηγούν στην πιθανολόγηση των παρακάτω: 1. σφάλμα χρήσης > ξαναδιαβάζεις το εγχειρίδιο 2. ελαττωματικό προϊόν, από σχεδίαση ή από κατασκευή 3. ελαττωματικές προδιαγραφές εγκατάστασης του προϊόντο;ς 4. κακή εγκατάσταση (αλλά εδώ λες ότι η ΤΕΚΑ έκρινε σωστή την εγκατάσταση) . δυστυχώς δεν δίνεις περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο φούρνου, τα εγχειρίδά του,την εγκατάστασή του, ή ακόμα και φωτογραφίες-βίντεο αυτό που θα μπορούσε να γίνει εκτός από την αλλαγή του φούρνου, είναι σχολαστικό ψάξιμο στη λειτουργία του φούρνου και πατέντες-παρεμβάσεις Ανέβασα φωτό από την πρώτη φορά που διαπιστώθηκε το πρόβλημα περυσι τον Νοέμβριο. Έχω άπειρες φωτό, δεν ξέρω αν βοηθάνε. Πάντως οι οδηγίες χρήσης έχουν τηρηθεί με ευλάβεια και έξτρα οδηγίες που έλαβα απότο service που δεν αναφέρονται στον οδηγό. 1
KoreanW Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) στην ιστοσελίδα του μοντέλου https://www.teka.com/el-gr/proion/hlb-840/ στο σχεδιάγραμμα εγκατάστασης βλέπω ότι στο πίσω μέρος του ντουλαπιού απαιτείται άνοιγμα εξαερισμού από κάτω και από πάνω στις οδηγίες χειρισμού https://d7rh5s3nxmpy4.cloudfront.net/CMP1219/files/5/hlb_hlb-p.pdf αναφέρει στην μπροστινή όψη την ύπαρξη εξόδου ατμών και καταλαβαίνω από τη φωτογραφία ότι στο ντουλάπι έχει χαλάσει η σανίδα από κάτω Συμπεράσματα: - αν και οδηγίες εγκατάστασης με σαφήνεια δεν υπάρχουν, μάλλον στο σχεδιάγραμμα εννοείται ότι η κάτω σανίδα πρέπει να έχει βάθος το πολύ 490mm και να αφηνει άνοιγμα και επίσης να υπάρχει ελεύθερο άνοιγμα στην ντουλάπα από πάνω εύρους 60-100mm - υποθέτω ότι σου έχουν ρίξει φταίξιμο για χυμένα νερά που έσταξαν και χάλασαν την κάτω σανίδα, πιθανόν αλλά δεν αποκλείεται να ειναι και ελαττωματικός ο φούρνος - στο προκείμενο αυτό που μπορείς να κάνεις εκτός από το να αλλάξεις τελείως το μοντέλο του φούρνου και να διορθώσεις τις ενδεχόμενες κακοτεχνίες στην εγκατάσταση, θα μπορούσες να τοποθετήσεις ίσως (αν δε δημιουργεί πρόβλημα) κάποιο στεγανωτικό στο ντουλάπι για να μην ποτίζει από υγρά και υδρατμούς θα βοηούσε κι αν έλεγες μήπως υπάρχουν οπές εξαερισμού γύρω γύρω στα τοιχώματα του περιβλήματος της συσκευής Επεξ/σία 18 Σεπτεμβρίου 2019 από KoreanW
GiannaKouts. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 28 λεπτά πριν, KoreanW είπε στην ιστοσελίδα του μοντέλου https://www.teka.com/el-gr/proion/hlb-840/ στο σχεδιάγραμμα εγκατάστασης βλέπω ότι στο πίσω μέρος του ντουλαπιού απαιτείται άνοιγμα εξαερισμού από κάτω και από πάνω στις οδηγίες χειρισμού https://d7rh5s3nxmpy4.cloudfront.net/CMP1219/files/5/hlb_hlb-p.pdf αναφέρει στην μπροστινή όψη την ύπαρξη εξόδου ατμών και καταλαβαίνω από τη φωτογραφία ότι στο ντουλάπι έχει χαλάσει η σανίδα από κάτω Συμπεράσματα: - αν και οδηγίες εγκατάστασης με σαφήνεια δεν υπάρχουν, μάλλον στο σχεδιάγραμμα εννοείται ότι η κάτω σανίδα πρέπει να έχει βάθος το πολύ 490mm και να αφηνει άνοιγμα και επίσης να υπάρχει ελεύθερο άνοιγμα στην ντουλάπα από πάνω εύρους 60-100mm - υποθέτω ότι σου έχουν ρίξει φταίξιμο για χυμένα νερά που έσταξαν και χάλασαν την κάτω σανίδα, πιθανόν αλλά δεν αποκλείεται να ειναι και ελαττωματικός ο φούρνος - στο προκείμενο αυτό που μπορείς να κάνεις εκτός από το να αλλάξεις τελείως το μοντέλο του φούρνου και να διορθώσεις τις ενδεχόμενες κακοτεχνίες στην εγκατάσταση, θα μπορούσες να τοποθετήσεις ίσως (αν δε δημιουργεί πρόβλημα) κάποιο στεγανωτικό στο ντουλάπι για να μην ποτίζει από υγρά και υδρατμούς θα βοηούσε κι αν έλεγες μήπως υπάρχουν οπές εξαερισμού γύρω γύρω στα τοιχώματα του περιβλήματος της συσκευής Αυτό που ήθελαν είναι να υπάρχει κενό από τον τοίχο 10 εκ. και στο πάνω και στο κάτω ντουλάπι, πράγμα που έτσι είναι. Στην αρχή έριξαν τα βάρη στην εταιρεία με τα ντουλάπια πράγμα που καταρρίφθηκε γιατί η εταιρεία άλλαξε το ντουλάπι, το οποίο χάλασε πάλι σε ένα μήνα. Αναγκάστηκε να αλλάξει τον φούρνο γιατί δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί και η εταιρεία που κατασκεύασε τα ντουλάπια απείλησε τη διακοπή της συνεργασίας. Από τον Φεβρουάριο μέχρι πριν 15 μέρες δεν είχα πρόβλημα, και δεν ξέρω το μέγεθος γιατί δεν έχω βγάλει τον φούρνο να δω τι γίνεται από κάτω. Με προβληματίζει ότι όταν αγόρασα τον φούρνο την σειρά την έλεγαν wish μοντέλο HLB 840. Τώρα αναφέρεται ως maestro με προδιαγραφες διαφορετικές. Τι σημαίνει ότι έχουν καταργήσει το δικό μου και έχουν πιο βετιωμένο; Μήπως ήταν ελαττωματικό και το απέσυραν;
DrLo Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 54 λεπτά πριν, GiannaKouts. είπε Αυτό που ήθελαν είναι να υπάρχει κενό από τον τοίχο 10 εκ. και στο πάνω και στο κάτω ντουλάπι, πράγμα που έτσι είναι. Εγώ τουλάχιστον από το σχεδιάγραμμα δεν καταλαβαίνω ότι αρκεί μόνο αυτό. όπως λεει και ο @KoreanW καταλαβαίνω ότι θέλει και άνοιγμα προς τα πάνω. Αν το αβάλεις δηλαδή 10 πόντους από το τοίχο αλλά το καλύψεις πάνω/κάτω αχρηστεύεις το κενό που άφησε αφού αυτό υπάρχει για να μπορεί να υπάρχει φυσική κυλοφορία του αέρα που θα ζεστένεται εκεί.
KoreanW Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 εγώ σαν συμβουλή προς την ts αφού εξασφαλίσει ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις σωστής εγκατάστασης, θα συμβούλευα επίσης να φροντίζει για την επαρκή ροή αέρα στα πάνω και κάτω ντουλάπια, κοινώς να προσέψει μην τυχόν καλύπτονται τα ανοίγματα με πράγματα να τοποθετήσει αν επιτρέπεται δοκιμαστικά κι ένα πάτο αδιάβροχο στο ντουλάπι που μπαίνει ο φούρνος και ίσως επιπλέον γρίλιες εξαερισμού στη ντουλάπα της κουζίνας . αυτά επί του πρακτέου ως συμβουλές,γιατί για το φούρνοδεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω
GiannaKouts. Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, DrLo είπε Εγώ τουλάχιστον από το σχεδιάγραμμα δεν καταλαβαίνω ότι αρκεί μόνο αυτό. όπως λεει και ο @KoreanW καταλαβαίνω ότι θέλει και άνοιγμα προς τα πάνω. Αν το αβάλεις δηλαδή 10 πόντους από το τοίχο αλλά το καλύψεις πάνω/κάτω αχρηστεύεις το κενό που άφησε αφού αυτό υπάρχει για να μπορεί να υπάρχει φυσική κυλοφορία του αέρα που θα ζεστένεται εκεί. 1 ώρα πριν, KoreanW είπε εγώ σαν συμβουλή προς την ts αφού εξασφαλίσει ότι πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις σωστής εγκατάστασης, θα συμβούλευα επίσης να φροντίζει για την επαρκή ροή αέρα στα πάνω και κάτω ντουλάπια, κοινώς να προσέψει μην τυχόν καλύπτονται τα ανοίγματα με πράγματα να τοποθετήσει αν επιτρέπεται δοκιμαστικά κι ένα πάτο αδιάβροχο στο ντουλάπι που μπαίνει ο φούρνος και ίσως επιπλέον γρίλιες εξαερισμού στη ντουλάπα της κουζίνας . αυτά επί του πρακτέου ως συμβουλές,γιατί για το φούρνοδεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω Αυτό είναι αυτονόητο!!!!!! Νομίζω δεν ακούτε τι λέω! Έχουν γίνει έλεγχοι για όλα αυτά από την ΤΕΚΑ, αλλιώς δεν θα άλλαζε τον φούρνο!!!!!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα