Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί συμφορουμίτες καλησπέρα σας.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω σαν πάροχο Forthnet και το ρούτερ μου είναι ένα technicolour TD 5130.

Το πρόβλημα είναι ότι το wifi δεν φτάνει στο υπνοδωμάτιο με αποτέλεσμα η τηλεόραση, κινητό και λάπτοπ να μη μπορούν να συνδεθούν.

Με συμβούλεψαν να αγοράσω ένα wifi repeater για να κάνω τη δουλειά μου και αγόρασα ένα Gembird WNP-RP-002.

Το οπόιο ενώ συνδέεται με το λαπτοπ δε μπορεί να συνδεθεί με το ρούτερ.

Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Επεξ/σία από pelagwmenos
Δημοσ.

πρωτα πρεπει το repeater να συνδεθει με το ρουτερ...και μετα να δεις στο σημειο που ειναι το repeater αν συνδεονται οι υπολοιπες συσκευες

μην το παιρνεις στο δωματιο και περιμενεις να συνδεθεις με το ρουτερ...λογικα θα μπει καπου ενδιαμεσα να βλεπει και το ρουτερ και τα δωματια

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Ακολουθούμε τη διαδικασία που υπάρχει και στο utube με το να ανοίγουμε ταυτόχρονα router/repeater για να συγχρονιστούν.

Μου είπαν να κοιτάξω αν το repeater είναι managed ή unmanaged και ίσως για αυτό δεν συνδέεται αυτόματα.

Αν κατάλαβαίνω καλά πρέπει απλά να ενεργοποιήσω το repeater να περιμένω να συνδεθεί και στην συνέχεια να συνδέσω άλλες συσκευές πάνω του και όλα αυτά στη μέση της απόστασης.

Ξέχασα να αναφέρω ότι η απόσταση των 2 δωματίων είναι περίπου 15 μέτρα.

Είναι φυσιολογικό να μην υπάρχει σήμα σε αυτή την απόσταση ή η έλλειψη σήματος σε συνδυασμό με την αδυναμία σύνδεσης router/repeater, είναι σημάδι ελλατωματικού router?

Επεξ/σία από pelagwmenos
Δημοσ.

Καλησπέρα. Πιο κοντά από την απόσταση των δύο δωματίων πιάνεις wifi; Δοκίμασε με κινητό και laptop πιο κοντά στο ρούτερ να δεις σε τι απόσταση πιάνεις. Αν πιάνεις πιο κοντά, δεν έχει πρόβλημα το ρούτερ. Ίσως είναι αδύναμο το σήμα του wifi, που το έχω ακούσει και από άλλους για το συγκεκριμένο ρούτερ. Εξάλλου, δεν παίζει ρόλο μόνο η απόσταση, είναι και τι υπάρχει στα ενδιάμεσα 15 μέτρα. Άλλο 15 μέτρα κενός χώρος, άλλο να παρεμβάλλονται 2-3 δωμάτια και τρέχα γύρευε και υλικά κατασκευής σε τοίχους και έπιπλα. Δες σε τι απόσταση πιάνεις και βάλε εκεί το repeater για να κάνεις τις δοκιμές σου.

Στο συγκεκριμένο ρούτερ μπορείς να κάνεις και δοκιμές με τα κανάλια εκπομπής του wifi μήπως και με κάποια ρύθμιση εκτός του αυτόματου επεκτείνεται η εμβέλεια του.

Δημοσ.

τι εννοείς να συγχρονιστούν αυτόματα ?? χωρίς να το ρυθμίσεις? μόνο με WPS όπως είπε ο φίλος ΜΑΝΩΛΗΣ1   αν υποστηρίζει.

αλλιώς μπαίνεις στο web interface του repeater και το συνδέεις με το ασύρματο σου  βάζοντας τους κωδικούς

https://www.game-show.gr/wp-content/uploads/2017/03/WNP-RP-002-REPEATER-MANUAL.pdf

στο λινκ το manual. το περιγράφει βήμα βήμα

Δημοσ.
23 hours ago, pelagwmenos said:

Αγαπητοί συμφορουμίτες καλησπέρα σας.

Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Έχω σαν πάροχο Forthnet και το ρούτερ μου είναι ένα technicolour TD 5130.

Το πρόβλημα είναι ότι το wifi δεν φτάνει στο υπνοδωμάτιο με αποτέλεσμα η τηλεόραση, κινητό και λάπτοπ να μη μπορούν να συνδεθούν.

Με συμβούλεψαν να αγοράσω ένα wifi repeater για να κάνω τη δουλειά μου και αγόρασα ένα Gembird WNP-RP-002.

Το οπόιο ενώ συνδέεται με το λαπτοπ δε μπορεί να συνδεθεί με το ρούτερ.

Οποιαδήποτε βοήθεια θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

α.τα φερνεις κοντα για να κανεις δουλεια καταρχην.

β.στο technicolor το τελευταιο firmware απο το Site της forthnet.

γ.ξεχνα το Wps και μπες στο Interface του gembird και σεταρε το απο εκει σαν Repeater.αν το techicolor ειναι 192.168.1.1 βαλε 192.168.1.200 το gembird. απορω ποιος σου ειπε να παρεις gembird οταν βρισκεις tp link με τα ιδια λεφτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...