Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Είμαι στο 2ο ετος της Γαλλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Είμαι ένα χρόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά η πόλη δεν μαρέσει (Είμαι απο Αθήνα) και θα ήθελα να γυρίσω πίσω και για οικονομικούς λόγους,όμως νομίζω η σχολή μου στα τελευταια έτη πρέπει να έχει εργαστήρια. Γένικότερα δεν με τρελαίνει η σχολη αλλα θελω να την βγαλω . Μπορει καποιος να με συμβουλεύσει τι μπορώ να κάνω σε μια τέτοια περίπτωση!!! Πραγματικά εχω πάθει κατάθλιψη εδω πάνω και θελω πάσι θυσία να φυγω και να προσπαθήσω να τελειώσω την σχολή απο απόσταση αν γίνεται! HELP ME!

Δημοσ.

έχεις δικαίωμα μέχρι το 3ο έτος να πάρεις μετεγγραφή.  Το σύστημα θα ανοίξει σε μερικές μέρες. Αν googlareis θα δεις άρθρα και πότε θα εγκριθεί η εγκυκλιος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δωσεις 10% για Αθήνα του χρόνου (έπρεπε να το είχες κάνει φέτος) η λογική λέει ότι θα περάσεις σίγουρα Αθήνα ωστόσο γυρίζεις πίσω στο 1ο έτος.Οποτε καλύτερα κάνε μετεγγραφή για Αθήνα δεν ξέρω τι ζήτηση έχει αλλά και με 4 μόρια από οικονομικά κριτήρια θα σε πάρουν νομίζω.Πως και δεν έκανες την μεταγραφή την προηγούμενη χρονια?Τέλος πάντων όπως και να έχει το κακο είναι ότι θα περιμένεις ένα χρόνο.Αν δεν εχεις εργαστήρια δεύτερο έτος μπορείς.να διαβάζεις από το σπίτι σου στην Αθήνα και να πήγαινες να δώσεις για τα τυπικά τουλάχιστον μήπως περάσεις κάποιο πάνω στη Θεσσαλονίκη.Βρες κανένα φθηνό airbnb για τις ημέρες τις εξεταστικης η αν δεν σε πειράζει μην ξαναπατήσεις ποτέ στη σχολή και περίμενε μέχρι να έρθει ο επόμενος Σεπτέμβρης βρίσκοντας κάποια δουλειά στο μεσοδιάστημα.Παντως επειδή ενέχουν κάποιο ρίσκο και οι δυο επιλογές σου θα πρότεινα να κρατήσεις κάποια μικρή επαφή με την σχολή και από το επόμενο φθηνοπορο είτε ξαναρχίσεις σε νέα σχολη είτε αν δεν περάσεις στην Αθήνα ξανασυνεχιζεις Θεσσαλονίκη με φουλ ρυθμούς.

Επεξ/σία από AgnwstosY
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Rafaella19 είπε

Καλησπέρα! Είμαι στο 2ο ετος της Γαλλικής Φιλολογίας στο ΑΠΘ. Είμαι ένα χρόνο στην Θεσσαλονίκη αλλά η πόλη δεν μαρέσει (Είμαι απο Αθήνα) και θα ήθελα να γυρίσω πίσω και για οικονομικούς λόγους,όμως νομίζω η σχολή μου στα τελευταια έτη πρέπει να έχει εργαστήρια. Γένικότερα δεν με τρελαίνει η σχολη αλλα θελω να την βγαλω . Μπορει καποιος να με συμβουλεύσει τι μπορώ να κάνω σε μια τέτοια περίπτωση!!! Πραγματικά εχω πάθει κατάθλιψη εδω πάνω και θελω πάσι θυσία να φυγω και να προσπαθήσω να τελειώσω την σχολή απο απόσταση αν γίνεται! HELP ME!

Αρχικα, ψυχραιμία, το Αθήνα Θεσσαλονίκη πλέον με τραίνο ή αεροπλάνο γίνεται στο άψε σβήσε.

Απο κεί και πέρα, τσέκαρε αυτά που σου είπαν τα παιδιά για να δεις αν μπορείς να κάνεις κάποια μεταγγραφή και σιγούρεψε αν υπάρχουν όντως υποχρεωτικά εργαστήρια. Αν δεν υπάρχουν, έλα Αθήνα, προσπάθησε να παίρνεις σημειώσεις από συμφοιτητές σου εκεί και παρακολούθησε τα αντίστοιχα μαθήματα στην Αθήνα, ώστε να ανεβαίνεις στη Θεσσαλονίκη μόνο όταν πρόκειται για εξεταστική.

Εναλλακτικά, 10% αν έχεις ακόμα το περιθώριο ή ξαναδίνεις πανελλαδικές.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Rafaella19 είπε

Είχα κάνει 10% αλλά δυστυχώς δεν το πήρα. Τώρα θα κάνω μετεγγραφή αλλά χλωμό να την πάρω και αυτή! 

Να ξέρεις το 10% την δεύτερη χρονια έχει χαμηλότερες βάσεις από την πρώτη  γιατί λίγοι είναι αυτοί που παρατάνε την σχολή τους στο τέλος του δεύτερου έτους.Ουσιαστικα χωρίζεται σε 6% και 4% για πρώτη και δεύτερη χρονιά αντίστοιχα.Οποτε υπάρχουν περισσότερες πιθανότητας να μπεις.Επισης και με μετεγγραφή που είναι καλύτερη λύση υπάρχουν πολλές πιθανότητες γιατί φαντάζομαι η γαλλική δεν έχει κάποιο τρελό ανταγωνισμό όπως η ιατρική για παράδειγμα εκτός και αν κάνω λάθος.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 16/9/2019 στις 7:11 ΠΜ, jackess είπε

Ας αρχίσουμε από τα σοβαρά, πως γίνεται σε φοιτητή να μην αρέσει η Θεσσαλονίκη; 😜😜

Πραγματικά, είναι άξιο απορίας το ζήτημα... 

@Rafaella19 Πιέσου λίγο να τελειώσεις στη Θεσ/νίκη, μην την αντιμετωπίζεις απλά ως χαοτική μεγαλούπολη... Έχει τα πάντα και μπορείς να κάνεις τα πάντα (σχεδόν)! 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lasombra είπε

Πραγματικά, είναι άξιο απορίας το ζήτημα... 

@Rafaella19 Πιέσου λίγο να τελειώσεις στη Θεσ/νίκη, μην την αντιμετωπίζεις απλά ως χαοτική μεγαλούπολη... Έχει τα πάντα και μπορείς να κάνεις τα πάντα (σχεδόν)! 

σγα τη χαοτικη μεγαλουπολη που ειναι η θεσσαλονικη, κλανεις αμπελοκηπους σακουν καλαμαρια 😂😂😂

Δημοσ.

Εφόσον έβγαλες τη μισή σχολή εκεί και τώρα έχει και τα εργαστήρια που λες κάτσε μέχρι να τελειώσουν όλα όσα πρέπει να παρακολουθήσεις και μετά ξενοίκιασε και γύρνα στην Αθήνα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...