Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

Έχω έναν σταθερό υπολογιστή πενταετίας τον οποίο χρησιμοποιώ 95% του χρόνου για δουλειά (εφαρμογές γραφείου - office και ιντερνετ) και το άλλο 5% του χρόνου για Gaming (GTA, Prepar3d Flight Simulator). Πέρυσι είχα πάρει την EVGA GTX 1070 Ti και στα παιχνίδια παρατηρώ bottleneck από τον επεξεργαστή. Επίσης το τροφοδοτικό ήταν του 35ευρου (αν και δεν έχω κάποιο πρόβλημα μέχρι τώρα), όπως και το κουτί που δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο. Ψάχνω συνεπώς να φτιάξω έναν καινούργιο υπολογιστή μέχρι 800€ και θα χρειαστεί να αγοράσω τα πάντα εκτός από κάρτα γραφικών. Κάποια πράγματα που σκεφτόμουν είναι:

• Γενικά το κουτί του υπολογιστή μου δεν πολυφαίνεται οπότε δεν με ενδιαφέρει να έχει φωτάκια ή ιδιαίτερο design κλπ. 
  • Για σκληρό δίσκο έχω ήδη έναν Samsung SSD 500GB αλλά  έχει φτάσει στο όριο οπότε θα χρειαστεί να αγοράσω κάποιον SSD 1TB ως μέρος του καινούργιου build. Δεν χρειάζομαι δεύτερο δίσκο για αποθήκη καθώς έχω NAS Server.
  • Περιφερειακά δεν χρειάζομαι καθώς θα κρατήσω τα τωρινά (έχω 2x Dell 1080p LCDs & εξωτερική κάρτα ήχου που με καλύπτουν)
  • Την ίδια περίοδο που είχα αγοράσει την GPU πέρυσι, πρόλαβα και αυτή την προσφορά για ψύκτρα CPU:Δεν ξέρω αν η ψύκτρα θα χρησιμεύσει στο καινούργιο build ή πρέπει να πάρω καινούργια/καλύτερη. 

Ποσό που διαθέτουμε : 700-800 Ευρώ

Χρήση υπολογιστή : 95% Office & Internet, 5% Gaming

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη: Όχι

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι: Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος): Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα: Δεν έχω πρόβλημα

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα: Μπορώ να το συναρμολογήσω μόνος μου

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα: Έχω ήδη Windows 10, δεν χρειάζεται να αγοράσω.

Για πείτε τη γνώμη σας!

Δημοσ.

3600 / Tomahawk b450 MAX / 16gb ram - επειδή έχεις την 1070ti, για δουλειές γραφείου θα ήσουν οκ και με έναν 2200g/2400g
τροφοδοτικά πάρε ένα ~600w με πιστοποίηση 80plus+ και να έχει κανα protection
Κουτί είναι υποκειμενικό τι θα διαλέξεις. 

ssd ρίξε μια ματιά 660p, όχι από τους καλύτερους σαν nvme, αλλά έχει την τιμή sata 

Πιο καλοί nvme εκτός από 970, Adata XPG Gammix S11 Pro, corsair mp510 

• Thanks 1
Δημοσ.

Thanks, προσανατολίζομαι στα εξής:

CPU AMD Ryzen 5 3600
Motherboard         MSI B450 Tomahawk Max
PS Corsair RMx Series RM750x 
RAM Corsair Vengeance 32GB DDR4-3200MHz 
SSD Samsung 970 Evo 1TB
Tower NZXT H500 Black & 2 extra fans 14cm

Είμαι οκ με το budget που βγάζει το παραπάνω. Θα πρότεινες κάποια αλλαγή;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, cb_papi είπε

Thanks, προσανατολίζομαι στα εξής:

CPU AMD Ryzen 5 3600
Motherboard         MSI B450 Tomahawk Max
PS Corsair RMx Series RM750x 
RAM Corsair Vengeance 32GB DDR4-3200MHz 
SSD Samsung 970 Evo 1TB
Tower NZXT H500 Black & 2 extra fans 14cm

Είμαι οκ με το budget που βγάζει το παραπάνω. Θα πρότεινες κάποια αλλαγή;

όχι μια χαρά μου φαίνεται, εκτός αν εξαιρέσω την υπερβολή των 32γβ, βέβαια δεν ξέρω τι εργασίες κάνεις οπότε.. 
Επίσης τσέκαρε από το qvl της μητρικής για μνήμες να είσαι σίγουρος ότι θα τρέξουν 3200. 

Επεξ/σία από Rhamnusia
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Rhamnusia είπε

Επίσης τσέκαρε από το qvl της μητρικής για μνήμες να είσαι σίγουρος ότι θα τρέξουν 3200. 

Δεν χρειάζεται πλέον να το κάνει. Ειδικά η συγκεκριμένη μητρική έχει φοβερή συμβατότητα.

• Like 1
Δημοσ.
11 ώρες πριν, tanasen01 είπε

Δεν χρειάζεται πλέον να το κάνει. Ειδικά η συγκεκριμένη μητρική έχει φοβερή συμβατότητα.

Αν έδινα 300ε για μνήμες θα έριχνα μια ματιά στην θέση του. Έχουν όντως μεγάλη συμβατότητα οι MSI. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Rhamnusia είπε

Αν έδινα 300ε για μνήμες θα έριχνα μια ματιά στην θέση του. Έχουν όντως μεγάλη συμβατότητα οι MSI. 

150€!! Εκτός αν πήρα λάθος πράγμα

14 ώρες πριν, geodevil είπε

Λόγω του 5% Gaming θα μπορούσες να σκεφτείς και τον Ryzen 7 2700X (8cores/16threads) σαν επιλογή 

Βασικά σκέφτομαι και τον 3700x, στα excel που χρησιμοποιώ έχω πολύ συχνά πρόβλημα με τα calculations (φύλλα με χιλιάδες κελιά που κάνουν πράξεις) και ίσως βοηθήσει. Φτάνει βέβαια το budget κοντά 1000€.

Επεξ/σία από cb_papi
Δημοσ.
8 ώρες πριν, cb_papi είπε

Βασικά σκέφτομαι και τον 3700x, στα excel που χρησιμοποιώ έχω πολύ συχνά πρόβλημα με τα calculations (φύλλα με χιλιάδες κελιά που κάνουν πράξεις) και ίσως βοηθήσει. Φτάνει βέβαια το budget κοντά 1000€.

Λόγω bugdet δεν ανέφερα κ γω την σειρά "3" αλλά τον 2700Χ που στο multithread είναι κομπλέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...