Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε : 800 (Αν βγαίνει και λιγότερα καλύτερα)

Χρήση υπολογιστή : Gaming ( MMORPG κυρίως ) , coding 

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Κανένα

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Οχι έχω μία 23αρα στο μέλλον θα πάρω 27αρα δεν με ενδιαφέρουν 4κ ή 144Hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Προτιμώ απο ένα κατάστημα για όλα εκτός απο κουτί και μνήμες ( θα μπούν δόσεις )

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα το φτιάξω εγώ

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Windows 10 key απο το γνωστό site

Καλησπέρα στην ομάδα και πάλι.

Πριν κανα 2μηνο είχα φτιάξει ένα pc με 2700x και 2060 , είχα τα ψυχολογικα μου , έσκασαν και κάτι έξοδα και τελικά το πούλησα.

Μου μπήκαν πάλι πρίζες ( δεν την παλεύω τελικά μόνο με το macbook) και θέλω να φτιάξω ένα καινούριο αλλά όχι τόσο τούμπανο όσο το προηγούμενο γιατί δεν μου χρειάζεται.

Λίγο πολύ τις ανάγκες τις ξέρω και απο την προηγουμενη βοήθεια που είχα και έχω παρακολουθήσει και τι παίζει στα νέα builds.

Οπότε χρειάζομαι βοήθεια για κάποιες αποφάσεις 

Λοιπόν με ενδιαφέρει μόνο 1080p ,και παίζω κυρίως mmorpg . Προφανώς και θα παίξω και FPS ή ότι άλλο μου κινήσει το ενδιαφέρον , δεν είμαι άνθρωπος που θα βάλει τα πάντα ultra , και με high settings μια χαρά είμαι.

Οπότε σκέφτομαι είτε για 2600 με 1660ti , είτε για 3600 με μία rx570 8Gb την οποία μπορώ να την αναβαθμίσω όταν νιώσω ότι δεν μου κάνει.

Το επόμενο που με απασχολεί είναι ο θόρυβος ( στον 2700x με κουτί Phanteks Eclipse P400 και την μαμά ψύκτρα με έπιανε τρέλα απο τον θόρυβο )

Οπότε θέλω ήσυχο κουτί με καλό airflow (όσο γίνεται να συνδυαστούν και τα 2 ) και φαντάζομαι και μία aftermarket ψυκτρα. RGB ας μην είναι τσίρκο αλλά δεν με χαλάει και κανας φωτισμός.

Υπάρχει και η σκέψη για μικρότερο case που να είναι εύκολη η μεταφορά του για κανα εξοχικό αν γίνεται

Ξέρω πολλά σας είπα , είναι όλες οι σκέψεις που έχω για αυτό είπα για άλλη μια φορά να ακούσω τις γνώμες σας

Επειδή έχω keyboard και mouse MSI κοιτάω σε MSI για να υποστηρίζει και το mystic light.

Λοιπόν η δική μου λίστα

PSU: Corsair TX-M Series TX550M

CPU : Amd Ryzen 2600 ή 3600

Μ/B : MSI Tomahawk Max 

GPU : δεν ξέρω τι χωράει , θέλω σίγουρα 2 HDMI και λίγο θόρυβο

RAM : G.Skill RipjawsV 16GB DDR4-3200MHz ή Crucial Ballistix Sport LT 16GB 3200 MHz DDR4 BLS16G4D32AESB

Cooler Cryorig H7 

SSD : Crucial MX500 500GB

Case : ?

Αυτά , περιμένω γνώμες (δεκτό και το βρίσιμο για την προηγούμενη αγορά - πώληση :D ) 

Επεξ/σία από tsofras
  • Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το προηγούμενο σύστημα με τον 2700Χ σου φάνηκε τούμπανο και overkill, γιατί σκέφτεσαι τον 3600 και όχι απλά τον 2600?? Όχι πως δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο 3600, απλά σχολιάζω σύμφωνα με αυτά που είπες. Προσωπικά θα το έκανα λίγο ανάποδα από αυτό που λες, δηλαδή 2600 με 570 για κάτι σχετικά οικονομικό ή αν ήθελα κάτι παραπάνω 3600 με 1660ti. Το 2ο σύστημα δεν θα είναι και πολύ πιο αργό από αυτό που είχες. Για τον θόρυβο που ανέφερες, δεν νομίζω να έχει με αυτήν την ψύκτρα που έβαλες και αυτό το τροφοδοτικό. Αν προκαλέι κάτι θόρυβο θα είναι η κάρτα γραφικών στο gaming, οπότε ψάξε λίγο για τις πιο αθόρυβες υλοποιήσεις. 

Επεξ/σία από TheMechanic1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Αν το προηγούμενο σύστημα με τον 2700Χ σου φάνηκε τούμπανο και overkill, γιατί σκέφτεσαι τον 3600 και όχι απλά τον 2600?? Όχι πως δεν αξίζει τα παραπάνω λεφτά ο 3600, απλά σχολιάζω σύμφωνα με αυτά που είπες. Προσωπικά θα το έκανα λίγο ανάποδα από αυτό που λες, δηλαδή 2600 με 570 για κάτι σχετικά οικονομικό ή αν ήθελα κάτι παραπάνω 3600 με 1660ti. Το 2ο σύστημα δεν θα είναι και πολύ πιο αργό από αυτό που είχες. Για τον θόρυβο που ανέφερες, δεν νομίζω να έχει με αυτήν την ψύκτρα που έβαλες και αυτό το τροφοδοτικό. Αν προκαλέι κάτι θόρυβο θα είναι η κάρτα γραφικών στο gaming, οπότε ψάξε λίγο για τις πιο αθόρυβες υλοποιήσεις. 

Βασικά η πρώτη μου σκέψη ήταν αυτό ακριβώς με 2600/570 . Απλά μετά άρχισα να σκέφτομαι μήπως καλό θα ήταν να επενδύσω σε CPU για να μην αναβαθμίζω πάλι σε 2 χρόνια ή σε GPU για τον ακριβώς ίδιο λόγο.

Ουσιαστικά θέλω να φτιάξω κάτι που να με καλύπτει σε 1080p σε βάθος 4ετίας και στην χειρότερη να αλλάξω κάρτα γραφικών σε 2 χρόνια. Οπότε σκέφτηκα ότι με τον 3600 θα βγάλω την τετραετία ή με την 1660ti και στα 2 χρόνια αναβαθμίζω cpu ή gpu . Οπότε να πάρω μία μητρική που δεν θα έχει θέμα με κάποιον απο τους 2 επεξεργαστές.

Δεν ξέρω αν σε μπέρδεψα περισσότερο :D

Απλά μπαίνεις στο τρυπάκι με άλλα 100 βάζω κάτι καλύτερο σε επεξεργαστή , αντίστοιχα άλλα 100 στην κάρτα γραφικών κτλ.

Έτσι βρέθηκα και με το προηγούμενο ενώ είχα κάνει μετάβαση απο i5 6500 / GTX 960 και δεν ένιωθα ότι μου λείπει κάτι σε ψιλοτούμπανο (για τα δικά μου δεδομένα ). Όσα χρόνια φτιάχνω μηχανήματα εγώ ήταν πάντα mid range σε cpu και gpu και αναβάθμιζα στην 4ετία.

Οπότε αυτό θέλω να πετύχω και τώρα , αλλά με επένδυση σε τροφοδοτικό και κουτί γιατί σου μένουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σίγουρα classy, ποιοτικο και αθόρυβο. Σχεδόν μικρο και πρακτικό για τη μεταφορά.

Πανάκριβο στα περισσότερα σκρουτζομαγαζα έκτος από εδώ BestPrice iconFractal Design Define Mini C TG (68,00€ στο Foxstore) αλλά στην τιμή που το δίνει ας κάνει και διμηνο :)

Εναλλακτικα το παίρνεις από έξω https://geizhals.eu/fractal-design-define-mini-c-tg-fd-ca-def-mini-c-bk-tg-a1666668.html

Δες και κάποια ολοκληρωμένα builds. 

https://pcpartpicker.com/product/kRDzK8/fractal-design-define-mini-c-tg-microatx-mid-tower-case-fd-ca-def-mini-c-bk-tg

Πάμε σε μητρική που μπαίνει στο συγκεκριμένο κουτι. Αυτή ενημερωτικά είναι σαν την tomahawk max δλδ ready χωρίς να χρειαστεί update και ποιοτικοτατη https://www.skroutz.gr/s/20085416/MSI-B450M-Mortar-Max.html?keyphrase=mortar+max

Τι άλλο θα βάλεις μέσα δική σου υπόθεση γνωρίζεις καλά τι παίζει από προϊόντα κι ακόμα καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες σου.

Αυτό που θα σου προτείνω επίσης και θα επιμείνω αν θελεις, είναι εφόσον παίζεις mmo rpg να χωρέσεις μια 29αρα για αρχή ώστε να μπεις στο νόημα έστω και μεταχειρισμένη. Ψήνομαι να πουλήσω τη δική μου και να πάω σε 34αρα κανονισε :P :D :D

https://www.skroutz.gr/s/11885419/LG-29UM69G-B.html

Επεξ/σία από radiohead
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, radiohead είπε

Σίγουρα classy, ποιοτικο και αθόρυβο. Σχεδόν μικρο και πρακτικό για τη μεταφορά.

Πανάκριβο στα περισσότερα σκρουτζομαγαζα έκτος από εδώ BestPrice iconFractal Design Define Mini C TG (68,00€ στο Foxstore) αλλά στην τιμή που το δίνει ας κάνει και διμηνο :)

Εναλλακτικα το παίρνεις από έξω https://geizhals.eu/fractal-design-define-mini-c-tg-fd-ca-def-mini-c-bk-tg-a1666668.html

Δες και κάποια ολοκληρωμένα builds. 

https://pcpartpicker.com/product/kRDzK8/fractal-design-define-mini-c-tg-microatx-mid-tower-case-fd-ca-def-mini-c-bk-tg

Πάμε σε μητρική που μπαίνει στο συγκεκριμένο κουτι. Αυτή ενημερωτικά είναι σαν την tomahawk max δλδ ready χωρίς να χρειαστεί update και ποιοτικοτατη https://www.skroutz.gr/s/20085416/MSI-B450M-Mortar-Max.html?keyphrase=mortar+max

Τι άλλο θα βάλεις μέσα δική σου υπόθεση γνωρίζεις καλά τι παίζει από προϊόντα κι ακόμα καλύτερα ποιες είναι οι ανάγκες σου.

Αυτό που θα σου προτείνω επίσης και θα επιμείνω αν θελεις, είναι εφόσον παίζεις mmo rpg να χωρέσεις μια 29αρα για αρχή ώστε να μπεις στο νόημα έστω και μεταχειρισμένη. Ψήνομαι να πουλήσω τη δική μου και να πάω σε 34αρα ούτως η άλλως :P :D :D

https://www.skroutz.gr/s/11885419/LG-29UM69G-B.html

Με έχεις στηρίξει και στα 3 builds thx man , θα χωρέσει και οθόνη σε αυτό το budget?

Μελετάω και επανέρχομαι

• Like 1
Δημοσ.

Γενικες παρατηρήσεις:

1) Πρώτα αποφάσισε σε τι κάρτα γραφικών θα κυμανθείς και μετά βλέπει για επεξεργαστή. Πχ δεν έχει νόημα να πάρεις rx 570 και να βάλεις απο τώρα 3600. Στην amd με την πάροδο του χρόνου ευτυχώς/δυστυχώς οι τιμές πέφτουν αρκετά (όπως θα έπρεπε να γίνεται με όλα τα προιόντα τεχνολογίας). 

2) Και με 550watt θα είσαι πολύ άνετα....

3) Αθόρυβο = aftermarket ψύκτρα.. Αλλά αν δεν κατασταλάξεις σε κουτί, είναι δύσκολο να σου προτείνουμε....  

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, leros2004 είπε

Γενικες παρατηρήσεις:

1) Πρώτα αποφάσισε σε τι κάρτα γραφικών θα κυμανθείς και μετά βλέπει για επεξεργαστή. Πχ δεν έχει νόημα να πάρεις rx 570 και να βάλεις απο τώρα 3600. Στην amd με την πάροδο του χρόνου ευτυχώς/δυστυχώς οι τιμές πέφτουν αρκετά (όπως θα έπρεπε να γίνεται με όλα τα προιόντα τεχνολογίας). 

2) Και με 550watt θα είσαι πολύ άνετα....

3) Αθόρυβο = aftermarket ψύκτρα.. Αλλά αν δεν κατασταλάξεις σε κουτί, είναι δύσκολο να σου προτείνουμε....  

1) Αν θα είμαι εντάξει για μία 2ετια με την 570 σε 1080 τότε κλείνω προς αυτή

2) οκ

3) Μου αρέσει η ιδέα του mini λόγω μεταφοράς, πολλούς σκληρούς δεν έχω , πάνω από 2 μνήμες δεν θα βάλω οπότε δεν με χαλάει και η mini itx mb. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το airflow και η θερμοκρασία που δεν θα ήθελα να τα θυσιάσω για να έχω την δυνατότητα μεταφορά 2 φορές τον χρόνο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, tsofras είπε

1) Αν θα είμαι εντάξει για μία 2ετια με την 570 σε 1080 τότε κλείνω προς αυτή

2) οκ

3) Μου αρέσει η ιδέα του mini λόγω μεταφοράς, πολλούς σκληρούς δεν έχω , πάνω από 2 μνήμες δεν θα βάλω οπότε δεν με χαλάει και η mini itx mb. Το μόνο που σκέφτομαι είναι το airflow και η θερμοκρασία που δεν θα ήθελα να τα θυσιάσω για να έχω την δυνατότητα μεταφορά 2 φορές τον χρόνο

Με RX580 μπορεί και να είσαι εντάξει για 2 χρόνια. Η RX570 δεν θα αντέξει. Με βάση αυτά που ζήτησες δες το παρακάτω:

spacer.png

edit: ξέχασα psu https://www.e-gate.gr/527584/corsair-tx-m-series-tx550m-550w-12cm-fan-80-gold-cp-9020133-eu

Υ.Γ.: Κάνε και overclock τις ram είναι πολύ ευέλικτες (Micron Rev.E)

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς η 580 είναι καλύτερη, αλλα αν θεωρείς ότι η 570 δεν αντέχει 2 χρόνια δεν αντέχει ούτε και η 580. Κάρτες με ~10% διαφορά σε επιδόσεις είναι, σε games που παίζουν στα 60fps, η 580  θα δώσει 5fps παραπάνω. Γενικά εξαρτάται σε τι τιμές τις βρίσκεις, αν ειναι μικρή η διαφορά μπορεί και να αξίζει η 580. Προσωπικά πιστεύω ότι 2 χρόνια τα βγάζουν και οι 2 για 1080p αν δεν καίγεσαι να παίζεις τα πάντα στο ultra. Αλλιώς το λιγότερο που έχει νόημα να πας σαν αγορά είναι η 1660.

• Like 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, tanasen01 είπε

Με RX580 μπορεί και να είσαι εντάξει για 2 χρόνια. Η RX570 δεν θα αντέξει. Με βάση αυτά που ζήτησες δες το παρακάτω:

spacer.png

edit: ξέχασα psu https://www.e-gate.gr/527584/corsair-tx-m-series-tx550m-550w-12cm-fan-80-gold-cp-9020133-eu

Υ.Γ.: Κάνε και overclock τις ram είναι πολύ ευέλικτες (Micron Rev.E)

Thx man , 

Αξίζει η διαφορά για τον 2600x?

12 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Προφανώς η 580 είναι καλύτερη, αλλα αν θεωρείς ότι η 570 δεν αντέχει 2 χρόνια δεν αντέχει ούτε και η 580. Κάρτες με ~10% διαφορά σε επιδόσεις είναι, σε games που παίζουν στα 60fps, η 580  θα δώσει 5fps παραπάνω. Γενικά εξαρτάται σε τι τιμές τις βρίσκεις, αν ειναι μικρή η διαφορά μπορεί και να αξίζει η 580. Προσωπικά πιστεύω ότι 2 χρόνια τα βγάζουν και οι 2 για 1080p αν δεν καίγεσαι να παίζεις τα πάντα στο ultra. Αλλιώς το λιγότερο που έχει νόημα να πας σαν αγορά είναι η 1660.

Δεν με καίει καθόλου το ultra , πρώτη φορά στη ζωή μου μετά από 22 χρόνια κάτοχος υπολογιστή έβαλα στην 2060 από περιέργεια 🤣

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, TheMechanic1 είπε

Προφανώς η 580 είναι καλύτερη, αλλα αν θεωρείς ότι η 570 δεν αντέχει 2 χρόνια δεν αντέχει ούτε και η 580. Κάρτες με ~10% διαφορά σε επιδόσεις είναι, σε games που παίζουν στα 60fps, η 580  θα δώσει 5fps παραπάνω. Προσωπικά πιστεύω ότι 2 χρόνια τα βγάζουν και οι 2 για 1080p αν δεν καίγεσαι να παίζεις τα πάντα στο ultra. Αλλιώς το λιγότερο που έχει νόημα να πας σαν αγορά είναι η 1660.

Προσεγγιστικά το πήγα, αν η 580 αντέχει 60fps high για 2 χρόνια τότε η 570 θα αντέξει λιγότερο. Αυτό το 10% διαφοράς μπορεί να είναι και μεγαλύτερο ανάλογα την υλοποίηση. 

44 λεπτά πριν, tsofras είπε

Thx man , 

Αξίζει η διαφορά για τον 2600x?

25€ θεωρώ ότι είναι μικρή χρηματική διαφορά. Περίπου 200MHz ανώτερο boost clock έχει. Βέβαια μπορείς κάλλιστα να πας στον απλό 2600 και να τον κλοκάρεις στα 4GHz.

Επεξ/σία από tanasen01
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρεπιπτόντως μια και το πρόσεξα τώρα, αν θες αθόρυβο PC όπως ανέφερες, σίγουρα μην πάρεις την Powercolor Red Dragon που προτάθηκε πιο πάνω. Είχα την αντίστοιχη RX 580 Red Devil που υποτίθεται ότι είναι και ανώτερη σειρά με καλύτερη ψύξη, άλλα αθόρυβη στο gaming σίγουρα δεν ήταν. Κατά τα άλλα βέβαια πολύ τίμια κάρτα. Απλά αν θες κάτι αθόρυβο όταν παίζεις κοίτα κάποια άλλη υλοποίηση. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αξίζει σε αυτά τα λεφτά να κοιτάξω και κάτι σε 9400 ή όχι ? ( Άκυρο , δεν υπάρχει λόγος να πάω πάλι σε 1151 τα έφαγε τα ψωμιά του )

Επίσης έχω και μία corsair H55 να κάθεται μήπως να την αξιοποιήσω ?

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

Παρεπιπτόντως μια και το πρόσεξα τώρα, αν θες αθόρυβο PC όπως ανέφερες, σίγουρα μην πάρεις την Powercolor Red Dragon που προτάθηκε πιο πάνω. Είχα την αντίστοιχη RX 580 Red Devil που υποτίθεται ότι είναι και ανώτερη σειρά με καλύτερη ψύξη, άλλα αθόρυβη στο gaming σίγουρα δεν ήταν. Κατά τα άλλα βέβαια πολύ τίμια κάρτα. Απλά αν θες κάτι αθόρυβο όταν παίζεις κοίτα κάποια άλλη υλοποίηση. 

Σκέφτομαι αυτή 

https://www.e-gate.gr/584447/msi-radeon-rx-570-armor-8g-oc-8gb-gddr5-v341-236r

Διαβάζω αρκετά περί θορύβου και θερμοκρασιών για 570/580 , μήπως να κοιτάξω για 1660 έστω και απλή ?

Επεξ/σία από tsofras

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...