Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

με 1 υ/δ

σπίτι οικογένειας

δε με ενδιαφερει σπιτι οικογενιας. εξαλου γνωριζω οικογενια με τη συμβατικη μορφη της δε θα κανω συντομα. ενα σπιτι για μενα με ενδιαφερει η για 2 ατομα σε περιπτωση που ακολουθησει μαζι μου ο συντροφος μου.

δλδ τα στανταρ μου ειναι πιο χαμηλα . και με 35-45 τετραγωνικα βολευομαι και πατησια παω αμα λαχει δεν εχω θεμα. τωρα για δραπετσωνα η περαμα που βλεπω κατι πολυ οικονομικα και μεγαλα τετραγωνικα δε ξερω αν μπορω να παω αλλα στην αναγκη μπορει και αυτο να κανω. γενικα ειμαι ευελικτος. ενα σπιτι δικο μου να εχω και να το κανω με τη παροδο των χρονων οπως θελω εγω.

• Απαντ. 77
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σπιτι πηρα στην κριση το 2016 καινουργιο διαμερισμα σε προαστειο του πειραια   ,πρωτος ιδιοκτητης εγω 80τμ ,τριτος οροφος, με αποθηκη και κλειστο γκαραζ 74000 ευρω ολα μετριτα.τοτε ηταν καταληλες συνθηκες και οι ευκαιριες. .δλγ καπου στα 900 /τμ. τωρα βλεπω οι τιμες ανεβαινουν παλι. πολυ φοβαμε οτι με τα δανεια θα ξαναεχουμε ται ιδια.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Napier είπε

δε με ενδιαφερει σπιτι οικογενιας. εξαλου γνωριζω οικογενια με τη συμβατικη μορφη της δε θα κανω συντομα. ενα σπιτι για μενα με ενδιαφερει η για 2 ατομα σε περιπτωση που ακολουθησει μαζι μου ο συντροφος μου.

δλδ τα στανταρ μου ειναι πιο χαμηλα . και με 35-45 τετραγωνικα βολευομαι και πατησια παω αμα λαχει δεν εχω θεμα. τωρα για δραπετσωνα η περαμα που βλεπω κατι πολυ οικονομικα και μεγαλα τετραγωνικα δε ξερω αν μπορω να παω αλλα στην αναγκη μπορει και αυτο να κανω. γενικα ειμαι ευελικτος. ενα σπιτι δικο μου να εχω και να το κανω με τη παροδο των χρονων οπως θελω εγω.

Αρχικά να σου πω φιλικα οτι αν το πράγμα με το αμόρε δεν τσουλαει στη συγκατοίκηση θα τελειώσει οριστικά.

Σχεσον ιδιο σπίτι ψάχνουμε, εγώ θέλω και ένα δεύτερο υπνοδωμάτιο για καμία φιλοξενία 

Κοίτα και προς Παιανία Γέρακα Κάντζα κλπ αν σε βολευει 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, th_nikos είπε

Παλαιότερα είχα υπολογίσει για ένα στεγαστικό δάνειο 30 ετών κατά μέσο όρο αποπληρώνεις το διπλάσιο ποσό από το αρχικό δανειζόμενο ποσό. Π.χ. εάν πάρεις 100Κ θα αποπληρώσεις ~200Κ.

σε τραπεζα ημουν 37 χρονια και εχω δει πολλα περιεργα ...δεν αξιζει να τα αναφερουμε αλλα οταν λεγαμε σε καποιους με 1200 καθαρα μηνιαιως οτι το μαξ που μπορουσε να παρει ηταν περιπου 125χιλιαδες για να μπορει να το αποπληρωσει πηγαινε αλλου και τωρα οι περισσοτεροι δεν εχουν σπιτια και εχουν χασει αυτα που εβαλαν

αναλογα με την ηλικια μπορει να πας 30 και αναλογα με τη δουλεια σου αλλα συνηθως ειναι μαξ για 25 χρονια

Δημοσ.

Φίλε με όλο τον σεβασμό στη ιδιωτικότητα σου, λες ότι είσαι άντρας αλλά αναφέρεσαι σε 2 ποστ στο έτερον ήμισυ ως «ο σύντροφος» (κι όχι «η» σύντροφος). Αν υπάρχει η ιδιαιτερότητα της σχέσης με άτομο του ιδίου φύλου (εικάζω) θα σου είναι δύσκολο να την απολαμβάνεις όντας στο σπίτι των γονέων ακόμα και αν είναι κουλ. Ακόμα όμως και αν κατάλαβα λάθος και η σχέση σου είναι γυναίκα, το αν θα βρεις σπίτι με δάνειο ή εξολοκλήρου δική σου χρηματοδότηση από αποταμίευση έχει να κάνει με το τι προτεραιότητα δίνεις στην σχέση αυτή καθεαυτή: γιατί απορρίπτεις την συγκατοίκηση εκεί που μένει ο σύντροφος και διαμοιρασμός του δικού του ενοικίου? Συνεχίζει η αποταμίευση, όχι σε τέτοια έκταση μεν, αλλά θα ήταν μια λύση.

Δημοσ.

Αν εισαι 35 χρονων και σκέφτεσαι να κατσεις ακομα δυο χρονια με τους γονεις σου για να ... (στις τελίτσες βαλε ότι θες) κατι κανεις λαθος. 

Ηδη έχεις γεροντικο τρόπο σκεψης, να αγοράσω να μην ετσι να μην αλλιώς. 

Εφοσον μπορεις να εχεις τη δυνατότητα να βαζεις στην ακρη καθε μηνα τόσα λεφτα απλα νοικιασε κάπου που σου αρέσει και ζησε. Είκοσι χιλιάρικα θα θέλει μόνο η ανακαίνιση αν παρεις σπίτι της προκοπης. Επισης αν δεν εχεις ζησει σε άλλη περιοχή περα απο το πατρικό σου πως ξέρεις αν θα σου αρεσει το κλουβι που θα αγοράσεις με 30χ;; Νοικιασε πρώτα, δες πως είναι να ζεις μόνος, διωξε τον γκόμενο αν σε ζαλιζει και βρες την υγεια σου. 

Δημοσ.

Εφοσον δεν εχεις μακροχρονιες βλεψεις για παιδια, τοτε η καλυτερη λυση ειναι ενα σπιτακι περιπου 30-35 τ.μ. σε σημειο που να σε βολευει για τη δουλεια σου. Αν δεν κανεις παιδια μπορεις να μεινεις για παντα εκει, μονος η με συντροφο. Μπορεις να βρεις ενα τετοιο με 40.000 αξιοπρεπες

Αρα εχεις να καλυψεις ενα gap της ταξης των 30000

Το καλυτερο ειναι να περιμενεις ακομη εναν χρονο, που δεν ειναι μεγαλο διαστημα, ωστε και να μη βαρεθεις και οι τιμες να μην ανεβουν πολυ οπως λες.

Με 20.000, παιρνεις ακομη 20.000 δανειο και το αγοραζεις επιτοπου

Στην χειροτερη περιπτωση που ολα πανε στραβα (πχ απολυθεις, κλπ) και δε θα μπορεις να το αποπληρωσεις, τοτε θα γυρισεις στο πατρικο σου και θα το νοικασεις (μικρη πιθανοτητα, απλα εχε το σαν μαξιλαρι). Ενα δανειο των 20.000 ειναι αστειο ποσο, οταν μιλαμε για στεγαστικα. Μιλαμε για δοσεις της ταξης των 100 ευρω για 30ετια, κλπ

Τελος, επειδη βλεπω εχεις παρει φοβια απο τα δανεια, και με το δικιο σου, εχε υποψη οτι τα στεγαστικα δανεια δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με πιστωτικες, καταναλωτικα, κλπ διοτι ουσιαστικα δεν υφισταται δανειο, λογω της υπαρξης του asset (ακινητο) το οποιο ανα πασα στιμγη καλυπτει την αξια του δανειου. Ειδικα στην περιπτωση σου, δεν θα εχεις δανειο 20.000, αλλα ενα asset 20.000 (40000 ενεργητικο - 20.000 παθητικο) . Ασε που οι τραπεζες ειναι ιδιαιτερα διαλλακτικες με τετοια δανεια. Αν μεινεις ανεργος μπορεις να παγωσεις το δανειο και να μην πηρωνεις τιποτα. 

Τελος στην χειροτερη των χειροτερων περιπτωση που δε μπορεις να βρεις ουτε 100 ευρω το μηνα, ουτε μπορεις να το νοικασεις, μπορεις να το πουλησεις για 35-40.000, να ξεπληρωσεις τα 20000 που χρωστας και να σε μεινουν τα υπολοιπα. Το ιδιο θα συμβει ακομη και στην αποφευκτεα περιπτωση που στο βγαλουν σε πλειστηριασμο (0,000000001% αλλα λεμε τωρα)

Το μεγαλου σου ατου ειναι τα 10.000 που εχεις τωρα και τα 10.000 που θα μαζεψεις την επομενη χρονια. Ειναι λεφτα που δεν χανονται, αλλα θα ειναι παντα τοποθετημενα στην αξια του σπιτιου.

(επι του παροντος αγνοουμε τις διακυμανσεις των τιμων των ακινητων, γιατι ειναι τελειως αλλο κεφαλαιο, ασε που στην περιπτωση σου, που πιστευεις οτι οι τιμες θα ανεβουν, μπορει να βγαλεις και κερδος)

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mourouzis2005 είπε

Φίλε με όλο τον σεβασμό στη ιδιωτικότητα σου, λες ότι είσαι άντρας αλλά αναφέρεσαι σε 2 ποστ στο έτερον ήμισυ ως «ο σύντροφος» (κι όχι «η» σύντροφος). Αν υπάρχει η ιδιαιτερότητα της σχέσης με άτομο του ιδίου φύλου (εικάζω) θα σου είναι δύσκολο να την απολαμβάνεις όντας στο σπίτι των γονέων ακόμα και αν είναι κουλ. Ακόμα όμως και αν κατάλαβα λάθος και η σχέση σου είναι γυναίκα, το αν θα βρεις σπίτι με δάνειο ή εξολοκλήρου δική σου χρηματοδότηση από αποταμίευση έχει να κάνει με το τι προτεραιότητα δίνεις στην σχέση αυτή καθεαυτή: γιατί απορρίπτεις την συγκατοίκηση εκεί που μένει ο σύντροφος και διαμοιρασμός του δικού του ενοικίου? Συνεχίζει η αποταμίευση, όχι σε τέτοια έκταση μεν, αλλά θα ήταν μια λύση.

σωστα με αντρα εχω σχεση .

το θεμα δεν ειναι οι δικοι μου. εξαλλου για ενα μεγαλο διαστημα σχεδον ειχε στρατοπεδευσει στο πατρικο μου κ μια χαρα ηταν οι δικοι μου. πιο πολυ χαιρονταν με τον συντροφο μου (που εκανε και καμια δουλεια στο σπιτι) παρα με μενα χαχα. το θεμα ειμαι εγω. οτι δλδ θελω να σιγουρετω οτι ειναι σε θεση να σπασει την εξαρτητικη του συμπεριφορα απεναντι μου. γι αυτο εξαλλου παροτι μου εχει προτεινει να συγκατοικησουμε στο δικο του που νοικιαζει εγω δε θελω να παω. το ξερει τα εχουμε πει χιλιαδες φορες οποτε ειμαι σε αναμονη να κρινω κ να δω τι κ πως. ο λογος που δε τα βρονταω ολα ειναι οτι ειμαστε πολλα χρονια μαζι κ τον αγαπαω οποτε περιμενω να δω το πως κ το τι.

14 λεπτά πριν, archer100 είπε

Εφοσον δεν εχεις μακροχρονιες βλεψεις για παιδια, τοτε η καλυτερη λυση ειναι ενα σπιτακι περιπου 30-35 τ.μ. σε σημειο που να σε βολευει για τη δουλεια σου. Αν δεν κανεις παιδια μπορεις να μεινεις για παντα εκει, μονος η με συντροφο. Μπορεις να βρεις ενα τετοιο με 40.000 αξιοπρεπες

Αρα εχεις να καλυψεις ενα gap της ταξης των 30000

Το καλυτερο ειναι να περιμενεις ακομη εναν χρονο, που δεν ειναι μεγαλο διαστημα, ωστε και να μη βαρεθεις και οι τιμες να μην ανεβουν πολυ οπως λες.

Με 20.000, παιρνεις ακομη 20.000 δανειο και το αγοραζεις επιτοπου

Στην χειροτερη περιπτωση που ολα πανε στραβα (πχ απολυθεις, κλπ) και δε θα μπορεις να το αποπληρωσεις, τοτε θα γυρισεις στο πατρικο σου και θα το νοικασεις (μικρη πιθανοτητα, απλα εχε το σαν μαξιλαρι). Ενα δανειο των 20.000 ειναι αστειο ποσο, οταν μιλαμε για στεγαστικα. Μιλαμε για δοσεις της ταξης των 100 ευρω για 30ετια, κλπ

Τελος, επειδη βλεπω εχεις παρει φοβια απο τα δανεια, και με το δικιο σου, εχε υποψη οτι τα στεγαστικα δανεια δεν εχουν καμμια απολυτως σχεση με πιστωτικες, καταναλωτικα, κλπ διοτι ουσιαστικα δεν υφισταται δανειο, λογω της υπαρξης του asset (ακινητο) το οποιο ανα πασα στιμγη καλυπτει την αξια του δανειου. Ειδικα στην περιπτωση σου, δεν θα εχεις δανειο 20.000, αλλα ενα asset 20.000 (40000 ενεργητικο - 20.000 παθητικο) . Ασε που οι τραπεζες ειναι ιδιαιτερα διαλλακτικες με τετοια δανεια. Αν μεινεις ανεργος μπορεις να παγωσεις το δανειο και να μην πηρωνεις τιποτα. 

Τελος στην χειροτερη των χειροτερων περιπτωση που δε μπορεις να βρεις ουτε 100 ευρω το μηνα, ουτε μπορεις να το νοικασεις, μπορεις να το πουλησεις για 35-40.000, να ξεπληρωσεις τα 20000 που χρωστας και να σε μεινουν τα υπολοιπα. Το ιδιο θα συμβει ακομη και στην αποφευκτεα περιπτωση που στο βγαλουν σε πλειστηριασμο (0,000000001% αλλα λεμε τωρα)

Το μεγαλου σου ατου ειναι τα 10.000 που εχεις τωρα και τα 10.000 που θα μαζεψεις την επομενη χρονια. Ειναι λεφτα που δεν χανονται, αλλα θα ειναι παντα τοποθετημενα στην αξια του σπιτιου.

(επι του παροντος αγνοουμε τις διακυμανσεις των τιμων των ακινητων, γιατι ειναι τελειως αλλο κεφαλαιο, ασε που στην περιπτωση σου, που πιστευεις οτι οι τιμες θα ανεβουν, μπορει να βγαλεις και κερδος)

κοιτα απο οπου να το πιασω ακομα και οι προτασεις που κανεις δε μπορω να τις εξετασω γιατι μεσα μου ειμαι σιγουρος οτι δε θελω ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ να χρωσταω ουτε 1 ευρω σε τραπεζα. ξερω οτι εχω ενα πολυ ανταγωνιστικο βιογραφικο αλλα στην ελλαδα δε ξερεις τι και πως. εχω σταθερη εργασια εδω και χρονια που μου επετρεψε να εχω μεγαλη εμπειρια η οποια ειναι απαραιτητη στο τομεα μου αλλα και παρει εχω παρει απο φοβο πολλα πραγματα. ισως γιατι επι πολλα χρονια ειχα σοβαρα προσωπικα και οικογενιακα προβληματα κ εχω δει τοσα πολλα που πραγματικα φοβαμαι να ρισκαρω να κανω καποια κινηση που θα σημαινει επισφαλεια με τον ενα η τον αλλο τροπο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mourouzis2005 είπε

Δηλαδη παιζει με διπλη απολαυση..!!!!!!!!!!!!!😜

Δημοσ.

Η φοβία για το δανεισμό είναι προτεσταντικό και ορθόδοξο παρατράγουδο.

Παίξτε μπάλα με τις τράπεζες, είναι φίλες σας. Αρκεί να παίξετε τίμια και λελογισμένα. Η λογική "χάνω χρόνια καλύτερης διαβίωσης για να μαζέψω κι άλλα μετρητά" είναι κακομοίρικη και σας στερεί πράματα.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Talepwros είπε

Είκοσι χιλιάρικα θα θέλει μόνο η ανακαίνιση αν παρεις σπίτι της προκοπης. 

σιγα μη θελει και 50. με 6-7 χιλιαρικα μια γκαρσονιερα τη φτιαχνεις αξιοπρεπεστατα . εξαλλου σιγα σιγα θα ανακαινισω το οπιο διαμερισμα παρω. σε βαθος χρονου θα ανακαινιζω αναλογα τα οικονομικα μου

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Napier είπε

σιγα μη θελει και 50. με 6-7 χιλιαρικα μια γκαρσονιερα τη φτιαχνεις αξιοπρεπεστατα . εξαλλου σιγα σιγα θα ανακαινισω το οπιο διαμερισμα παρω. σε βαθος χρονου θα ανακαινιζω αναλογα τα οικονομικα μου

Στο ξανά είπα, το σπίτι δεν είναι μηχανάκι να το φτιάχνουμε λίγο λίγο και να το αλλάζουμε κάθε 2 χρόνια Επειδή δε μας κάνει 

Νομίζω τα έχεις κάνει κουλουβαχατα στο μυαλό σου και από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις να δεις τι γίνεται 

Δε θες να μείνεις με τους δικούς σου, δε θες να μείνεις με τη σχέση σου, δε θες να χαλάς λεφτά στο ενοίκιο, δεν έχεις λεφτά στην άκρη να πάρεις σπίτι αλλά δε θες να πάρεις και δάνειο 

Ε δε γίνεται δουλειά μόνο με "δεν"

• Like 1
Δημοσ.

Δε λες στους γονεις να παρουν ενα δυαρακι να μεινουν η να πανε στο χωριο?....νομιζω θα γουσταρουν ειδικα αν εχεις σχεση με προοπτικη γαμου. Ακομη και για τα αγορια οι ελληνες ψοφανε να παντρευτει ο κανακαρης τους

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Napier είπε

Ρώτα τον 

για το σπίτι που πουλάει. Μπορεί να σου κάνει και να τα βρείτε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, ELTASSOS είπε

Δε λες στους γονεις να παρουν ενα δυαρακι να μεινουν η να πανε στο χωριο?....νομιζω θα γουσταρουν ειδικα αν εχεις σχεση με προοπτικη γαμου. Ακομη και για τα αγορια οι ελληνες ψοφανε να παντρευτει ο κανακαρης τους

οταν γινει νομιμος ο γαμος αναμεσα σε αντρες το βλεπουμε. επισης χωριο δε παιζει και γενικα χεστικαν οι δικοι μου για τετια μικροαστικα

Επεξ/σία από Napier
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...