mylo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Τι δουλειά κάνεις και μπορείς να έχεις αποταμίευση 750€ το μήνα; Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από mylo 9 1
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, archer100 είπε Το να βαζεις στην εξισωση την ενδεχομενη ανοδο των τιμων, δεν εχει καποιο νοημα, γιατι ουτως η αλλως δεν μπορεις να αποκτησεις αυτη τη στιγμη ακινητο με μετρητα. Απο επενδυτικης αποψης, αν πιστευεις τοσο πολυ οτι θα ανεβουν, μπορεις να αγορασεις τωρα με δανειο και να το πουλησεις αργοτερα, αλλα αυτην την περιπτωση την εχεις αποκλεισει Το οτι μενεις με τους γονεις σου, σου δινει τρομακτικο πλεονεκτημα αποταμιευσης. Αν πας να νοικιασεις μονη σου, θα χρειαστεις 350-400 ευρω τουλαχιστον με τα εξτρα παγια. Το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να αγορασεις σε εναν χρονο ενα μικρο, γυρω στις 15-20.000 (δηλαδη 15-20 τ.μ. στουντιο σε μετρια περιοχη) και να μετακομισεις εκει, συνεχιζοντας να μαζευεις λεφτα, για κατι μεγαλυτερο στο μελλον. Πχ σε 4-5 χρονια μπορεις να μαζεψεις ακομη 40 χιλιαδες, να δωσεις το μικρο και να αγορασεις ενα δυαρι γυρω στις 50-60.000 Σε καθε περιπτωση το να μεινεις μονη σου θα ειναι επιπλεον εξοδα, ειτε ως ενοικιο, ειτε ως τοκοι σε τραπεζα, ειτε ως απωλεια εισοδηματος απο ενοικιο. καταρχας ειμαι αντρας οντως ειναι μεγαλο πλεονεκτημα στην αποταμιευση οτι μενω με τους δικους μου αλλα το να αγορασω ενα τοσο μικρο στουντιο οσο το ξανασκεφτομαι τοσο δε το θελω. νομιζω το να μεινω στο πατρικο μου οσο αντεχω ειναι η καλιτερη επιλογη ωστε καπια στιγμη να παρω κατι καλυτερο. το θεμα ειναι οτι μιλωντας για το τωρα το να μεινω 2 χρονια στο πατρικο μου φενεται βουνο ποσο μαλλον το 4-5 χρονια. ξαναλεω οι δικοι μου δεν εχουν θεμα κανενα να με υποστηριζουν ετσι οσο αποταμιευω. το ερωτημα ειναι ποσο καιρο ακομα θα τη παλεψω στο πατρικο χωρις την ανεση του δικου μου σπιτιου. 4 λεπτά πριν, mylo είπε Τι δουλειά κάνεις και μπορείς να έχεις αποταμίευση 750€ το μήνα; επαγγελμα υψηλης εξειδικευσης στο τομεα υγειας.
basilis_k6 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, Napier είπε καταρχας ειμαι αντρας οντως ειναι μεγαλο πλεονεκτημα στην αποταμιευση οτι μενω με τους δικους μου αλλα το να αγορασω ενα τοσο μικρο στουντιο οσο το ξανασκεφτομαι τοσο δε το θελω. νομιζω το να μεινω στο πατρικο μου οσο αντεχω ειναι η καλιτερη επιλογη ωστε καπια στιγμη να παρω κατι καλυτερο. το θεμα ειναι οτι μιλωντας για το τωρα το να μεινω 2 χρονια στο πατρικο μου φενεται βουνο ποσο μαλλον το 4-5 χρονια. ξαναλεω οι δικοι μου δεν εχουν θεμα κανενα να με υποστηριζουν ετσι οσο αποταμιευω. το ερωτημα ειναι ποσο καιρο ακομα θα τη παλεψω στο πατρικο χωρις την ανεση του δικου μου σπιτιου. επαγγελμα υψηλης εξειδικευσης στο τομεα υγειας. χάνεις χρόνο απο τη ζωη σου. ήμουν εκει που είσαι.
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε χάνεις χρόνο απο τη ζωη σου. ήμουν εκει που είσαι. οκ δλδ τι να κανω? δανειο δε παιρνω. αυτο τελος. να δανιστω δεν εχω απο κανεναν κ να σου πω δε το θελω κιολας. ασε που δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω κ να παρω δανειο λογω ιστορικου . μια πιστωτικη (που ακομα δεν εχω ενεργοποιησει) εκανα αμαν να τη παρω μετα απο χρονια Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από Napier
archer100 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Napier είπε καταρχας ειμαι αντρας οντως ειναι μεγαλο πλεονεκτημα στην αποταμιευση οτι μενω με τους δικους μου αλλα το να αγορασω ενα τοσο μικρο στουντιο οσο το ξανασκεφτομαι τοσο δε το θελω. νομιζω το να μεινω στο πατρικο μου οσο αντεχω ειναι η καλιτερη επιλογη ωστε καπια στιγμη να παρω κατι καλυτερο. το θεμα ειναι οτι μιλωντας για το τωρα το να μεινω 2 χρονια στο πατρικο μου φενεται βουνο ποσο μαλλον το 4-5 χρονια. ξαναλεω οι δικοι μου δεν εχουν θεμα κανενα να με υποστηριζουν ετσι οσο αποταμιευω. το ερωτημα ειναι ποσο καιρο ακομα θα τη παλεψω στο πατρικο χωρις την ανεση του δικου μου σπιτιου. Αυτο ειναι δικο σου θεμα φιλε μου, εδω χωραει η παροιμια με τον χορτατο σκυλο και την αφαγωτη πιτα Τα οικονομικα ειναι σχετικα ξεκαθαρα στην περιπτωση σου, το θεμα εγκειται καθαρα στο αν θα βαλεις σε προτεραιοτητα την ποιοτητα ζωης η το οικονομικο Παντως 20 τ.μ. στουντιο δεν ειναι καθολου μικρο παρεπιπτοντως. Οι περισσοτεροι στο εξωτερικο μενουν σε δωματια των 8-9 τ.μ. με κοινη τουαλετα και κουζινα. Ουσαστικα στο πατρικο σου το ιδιο κανεις κι εσυ, εχεις το δωματιο σου φανταζομαι και μοιραζεσαι απο κοινου τους αλλους χωρους με τους γονεις σου. 1 λεπτό πριν, Napier είπε οκ δλδ τι να κανω? δανειο δε παιρνω. αυτο τελος. να δανιστω δεν εχω απο κανεναν κ να σου πω δε το θελω κιολας. ασε που δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω κ να παρω δανειο λογω ιστορικου . μια πιστωτικη (που ακομα δεν εχω ενεργοποιησει) εκανα αμαν να τη παρω μετα απο χρονια Ψαξου για αγορα σπιτιου με δοσεις, χωρις μεσολαβηση τραπεζας, πχ απευθειας απο μεσιτη η τον πωλητη Αν εχεις δυνατοτητα για 10.000 αποταμιευση ανα ετος και μπορεις να το αποδειξεις, πιθανο να βρεις προθυμους προχωρησουν, ειδικα αν εχουν τις αγγελιες για καιρο η βιαζονται
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 το πατρικο ειναι πολυ ανετο. εχω ουσιαστικα 2 δωματια προς δικη μου αποκλειστικη χρηση. η σχετικα καλη ποιοτητα ζωης που λες διασφαλιζεται με το υπολοιπο του μισθου που δεν αποταμιευω . απο την αλλη οσο να ναι δεν ειμαι απολυτα ανετος στο πατρικο. δε ξερω, ελπιζω οτι κανω το σωστο κ οτι θυσιαζω τωρα καποια χρονακια για να εχω κατι καλυτερο στο μελλον.
archer100 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε χάνεις χρόνο απο τη ζωη σου. ήμουν εκει που είσαι. Ολα οσα εχουν σχεση με αγορα σπιτιου, ενοικιασεις κλπ αφορουν χρονο απο τη ζωη των εμπλεκομενων Πχ καποιος που αγοραζει με στεγαστικο για να στεγασει την οικογενεια του, αγοραζει χρονο, πληρωνοντας στην τραπεζα ενα τιμημα σε τοκους Σε αυτες τις περιπτωσεις δε μπορει να τα εχει καποιος ολα, εκτος αν βρηκε ετοιμα σπιτια κλπ
snoopycrete Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 TS ταυτίζομαι μαζί σου με εξαίρεση την ηλικία, early thirties και ψάχνομαι να δω τι θα κάνω. Δυστυχώς οι επιλογές που έχεις δεν είναι και πολλές. Για αρχή θεωρώ το ενοίκιο πεταμένα λεφτά καθώς θα μπορούσε να είναι η δόση ενός δανείου. Με ~70k μπορείς να βρεις σπιταρονες. Ουτε εγω ειμαι υπερ του δανείου αλλα όπως έχουν τα πράγματα: ή θα αγοράσεις γκαρσονιέρα ή θα μείνεις για αρκετά χρόνια με τους γονείς ή αυτο που προτείνω: μαζέυεις 30k μετρητό και με ένα δάνειο 40k, σύνολο 70k αγοράζεις σπίτι. Η δόση θα σου βγαίνει περί τα 400ευρώ (υπάρχει υπολογιστής δανείου στα site των τραπεζών) 2
Dante80 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν μπορείς να πάρεις δάνειο τώρα, πάρε. Μην μπεις σε ενοίκιο, δεν αξίζει για την περίπτωσή σου. Αν δεν μπορείς ή δεν θέλεις να πάρεις δάνειο με τίποτα, μείνε όπως είσαι. Μην κλαίγεσαι όμως (τρόπος του λέγειν), θα πρέπει να είναι συνειδητή σου επιλογή. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από Dante80
punky Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μόνο εσύ ξέρεις την καλύτερη λύση γιατί ξέρεις τον εαυτό σου. Για παράδειγμα, αν σε κουράζει ψυχολογικά η συγκατοίκηση με τους γονείς σου, υπάρχει ο κίνδυνος να κάνεις δωράκια στον εαυτό σου με τα λεφτά που δεν ξοδεύεις σε ενοίκια ή αγορά γιατί ενδόμυχα θα σκέφτεσαι πως έχεις μπουχτίσει και σου αξίζουν κάποια γούστα. Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να είναι καλύτερα να υποχρεώσεις τον εαυτό σου να αγοράσεις κάτι ώστε να μην έχεις τη δυνατότητα για γούστα αλλά όμως έτσι να έχεις εξασφαλίσει μία στέγη. Αν είσαι χαλύβδινος χαρακτήρας με την αυτοπειθαρχία του Ρόκι 4 λίγο πριν τη μάχη με το Σοβιετικό υπερόπλο, μείνε με τους δικούς σου και αποταμίευσε για να βρεις τον εαυτό σου καλύτερα πριν τα 40 σου. Από την άλλη, το ενοίκιο δεν είναι πεταμένα λεφτά. Δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις σπίτι να αγοράσεις που να είναι ισάξιο με τα λεφτά που θα δώσεις για να αγοράσεις και αυτό σου δίνει ευελιξία στη ζωή και χαμηλότερα κόστη σήμερα τα οποία μπορεί να σου δίνουν οικονομικό αέρα για να αποκτήσεις κάποια πρόσθετη επαγγελματική εξειδίκευση κι άρα καλύτερο εισόδημα μεσοπρόθεσμα. 1
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 8 λεπτά πριν, snoopycrete είπε TS ταυτίζομαι μαζί σου με εξαίρεση την ηλικία, early thirties και ψάχνομαι να δω τι θα κάνω. Δυστυχώς οι επιλογές που έχεις δεν είναι και πολλές. Για αρχή θεωρώ το ενοίκιο πεταμένα λεφτά καθώς θα μπορούσε να είναι η δόση ενός δανείου. Με ~70k μπορείς να βρεις σπιταρονες. Ουτε εγω ειμαι υπερ του δανείου αλλα όπως έχουν τα πράγματα: ή θα αγοράσεις γκαρσονιέρα ή θα μείνεις για αρκετά χρόνια με τους γονείς ή αυτο που προτείνω: μαζέυεις 30k μετρητό και με ένα δάνειο 40k, σύνολο 70k αγοράζεις σπίτι. Η δόση θα σου βγαίνει περί τα 400ευρώ (υπάρχει υπολογιστής δανείου στα site των τραπεζών) θενξ φιλε κοιτα κ γω αυτες τις επιλογες βλεπω οτι εχω απλα τη 3η που αναφερεις δε θελω να την αγγιξω. εχω περασει πολλα με τραπεζες για να ξεχρεωσω παλια χρεη. ξαναλεω οτι δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω πλεον να παρω δανειο λογω ιστορικου. ισως σε 3-4 χρονια να μπορω να παρω αλλα ΔΕΝ παιζει να ξαναδανιστω απο τραπεζα. αυτο ειναι συνειδητη επιλογη. εχω μονο μια πιστωτικη που εχω σκοπο να τη χρησιμοποιω ως εργαλειο. αν κ οταν τελικα την ενεργοποιησω. 30 λεπτά πριν, archer100 είπε Ψαξου για αγορα σπιτιου με δοσεις, χωρις μεσολαβηση τραπεζας, πχ απευθειας απο μεσιτη η τον πωλητη Αν εχεις δυνατοτητα για 10.000 αποταμιευση ανα ετος και μπορεις να το αποδειξεις, πιθανο να βρεις προθυμους προχωρησουν, ειδικα αν εχουν τις αγγελιες για καιρο η βιαζονται τι ειναι αυτο?δε το εχω ξανακουσει. μπορεις να μου δωσεις περισσοτερες πληροφοριες?
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 41 λεπτά πριν, mylo είπε Τι δουλειά κάνεις και μπορείς να έχεις αποταμίευση 750€ το μήνα; Γυναίκα είναι. Μαγειρεύει= αυτομάτως 300-500€ έξοδα λιγότερα από έναν άντρα
BlueAverage Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, Napier είπε καταρχας ειμαι αντρας οντως ειναι μεγαλο πλεονεκτημα στην αποταμιευση οτι μενω με τους δικους μου αλλα το να αγορασω ενα τοσο μικρο στουντιο οσο το ξανασκεφτομαι τοσο δε το θελω. νομιζω το να μεινω στο πατρικο μου οσο αντεχω ειναι η καλιτερη επιλογη ωστε καπια στιγμη να παρω κατι καλυτερο. το θεμα ειναι οτι μιλωντας για το τωρα το να μεινω 2 χρονια στο πατρικο μου φενεται βουνο ποσο μαλλον το 4-5 χρονια. ξαναλεω οι δικοι μου δεν εχουν θεμα κανενα να με υποστηριζουν ετσι οσο αποταμιευω. το ερωτημα ειναι ποσο καιρο ακομα θα τη παλεψω στο πατρικο χωρις την ανεση του δικου μου σπιτιου. επαγγελμα υψηλης εξειδικευσης στο τομεα υγειας. Απο μερια μου εχω να προτεινω κάτι που ισως ειναι αυτο που λεμε εκτονωτικη ενεση της καταστασης. Κοιταξε και βρες να νοικιασεις ενα μικρο και οικονομικο στουντιο. Δεν θα μενεις μονιμα εκεί ωστε να μην το φορτωνεις εξοδα. Θα συνεχισεις να μενεις με τους δικου σου για ευνοητους λόγους. Αλλα παντα θα εχεις τον προσωπικο σου χωρο να την αράζεις ειτε μονο σου ειτε με συντροφια. Ετσι θα εκτονωνεται η αφορητη κατασταση του πατρικου οποια στιγμη το εχεις αναγκη. Δεν κοιτας επιπλωσεις και πολυτελειες. Απλα ανθρωπινο. Θα δεις οτι με αυτον τον τροπο και εσενα δεν θα σου φενεται βουνο ο χρονος που θα χρειαστεις να αγορασεις το δικο σου και γενικοτερα θα επελθουν αλλες ισοροπιες σε σχεση και με τους γονεις σου αλλα και με την συντροφο σου.
godfather0991 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Η αγορά σπιτιού είναι κάτι που θέλει πολύ σκέψη. Κατ' αρχάς υπολογίζεις ότι θα αποταμιεύεις συγκεκριμένα λεφτά αλλά μέσα στο υπολογισμό σου πρέπει να βάλεις και τα απρόοπτα που μπορούν να σου τύχουν που στην ζωή είναι πάρα πολλά. Τώρα σίγουρα οι τιμές στα ακίνητα θα ανέβουν ήδη έχει γίνει κάτι τέτοιο αλλά μην νομίζεις ότι θα κρατήσει για πολύ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο ο κόσμος νομίζει ότι τα πράγματα θα καλυτερεύσουν και δεν το λέω από πλευράς πολιτικής κτλ αλλά καθαρά όπως φαίνεται η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία δεν έχουμε βγει από καμιά ύφεση ακόμα και σίγουρα η Ελλάδα είναι εύκολο να ξαναβρεθεί στην ίδια θέση που ήταν και πριν χρόνια. Το λέω αυτό γιατί όπως σωστά είπες θες να αποφύγεις τις τράπεζες και καλά κάνεις μιας και δεν είναι τίποτα σίγουρο πια και από κει που έχεις μια άλφα οικονομική ευχέρεια και άνεση μπορεί ή να φας μείωση μισθού ή ακόμα χειρότερα όπως την πάτησαν πολλοί να απολυθείς. Καλό είναι πιστεύω να αποταμιεύσεις όσα μπορείς και να μείνεις στο πατρικό σου όσο αντέξεις και σε βάθος χρόνου να δεις αν σε συμφέρει να επενδύσεις τα χρήματά σου στην αγορά ακινήτου. Γιατί τώρα μπορεί να υπάρχει και μια ζήτηση σε airbnb αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξει κορεσμός στην αγορά τα επόμενα χρόνια, η Αθήνα δεν είναι και καμιά τεράστια πρωτεύουσα και ακόμα είναι νέο φαινόμενο στην χώρα μας και δεν ξέρουμε τι μέτρα θα πάρουν οι επόμενες κυβερνήσεις. Από την άλλη η ενοικίαση ενός σπιτιού και κατ' επέκταση να ζεις σε έναν δικό σου χώρο, μπορεί να σε βολέψει καλύτερα ώστε να βάλεις σε μια τάξη την ζωή σου και να την διαμορφώσεις όπως θες εσύ, ίσως να σε βοηθήσει και στην σχέση σου με την κοπέλα σου.
Napier Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Απο μερια μου εχω να προτεινω κάτι που ισως ειναι αυτο που λεμε εκτονωτικη ενεση της καταστασης. Κοιταξε και βρες να νοικιασεις ενα μικρο και οικονομικο στουντιο. Δεν θα μενεις μονιμα εκεί ωστε να μην το φορτωνεις εξοδα. Θα συνεχισεις να μενεις με τους δικου σου για ευνοητους λόγους. Αλλα παντα θα εχεις τον προσωπικο σου χωρο να την αράζεις ειτε μονο σου ειτε με συντροφια. Ετσι θα εκτονωνεται η αφορητη κατασταση του πατρικου οποια στιγμη το εχεις αναγκη. Δεν κοιτας επιπλωσεις και πολυτελειες. Απλα ανθρωπινο. Θα δεις οτι με αυτον τον τροπο και εσενα δεν θα σου φενεται βουνο ο χρονος που θα χρειαστεις να αγορασεις το δικο σου και γενικοτερα θα επελθουν αλλες ισοροπιες σε σχεση και με τους γονεις σου αλλα και με την συντροφο σου. κοιτα κ γω το εχω σκεφτει αυτο αλλα ο συντροφος μου εχει μια ταση εξαρτητικης συμπεριφορας που πολλες φορες με φρικαρει. ειναι ικανος φαση να ξενικοιασει το δικο του κ να ερθει να μενουμε σε αυτο το μικρο που ενδεχομενως θα νοικιαζα. γενικα εχω αμφιβολιες το τελευταιο χρονο για τη βιοσιμοτητα της σχεσης μου με το συντροφο μου κ θελω να περασει χρονος ωστε αυτο να ξεδιαλινει λιγο. ειμαστε αρκετα χρονια μαζι κ προς το παρον τηρω σταση αναμονης. δε νιωθω οτι πιεζομε περ σε απο τους δικους μου αλλα απο τις σκεψεις οτι εχω φτασει 35 χρονων νταγκλαρας κ δεν εχω αρχισει να κανω δικη μου ανεξαρτητη ζωη. δε λεω πολλα ηταν σε συναρτηση με σοβαρα προσωπικα κ οικογενιακα θεματα που χρονιζαν και με αναγκαζαν να κανω θυσιες που θα μου επετρεπαν να συνεχισω τις σπουδες μου η οποιες εχουν κανει μαξ ουτ με την ενοια οτι πραγματικα παραπανω εξειδικευση στο τομεα μου δε παει. γι αυτο κ ξερω οτι ειμαι ανταγωνιστικος στην αγορα εργασιας παρα του οτι ειμαστε στην ελλαδα της κρισης η της μετακρισης
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα