Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους ! 

Μπηκα εχθές σε ένα ταξί στην Αθήνα κάποιο sedan skoda ήταν , σχετικά καινούργιο μοντέλο. Μου έκανε εντύπωση στο ταμπλό ο φωτισμός σαν ταινία led. Ήπιο φως χωρίς να τυφλώνει και σχετικά έφευγε η μαυρίλα από τον χώρο. Έμοιαζε σαν να είναι εργοστασιακό. 

Σε κάποια φάση μιλήσαμε και τον ρώτησα το και πως. Μου είπε ότι είναι καλώδιο νεον με πολύ μικρό κόστος που τροφοδοτείται από τη μπαταρία και ανοίγει μόνο όταν ανοίξουν τα φώτα της καμπίνας. 

Σκεφτομαι στο δικό μου golf 7/2016 να του εβαζα λίγο επιπλέον φως για το βράδυ στο εσωτερικό. Ο λόγος είναι πρώτα πρώτα ψυχολογικός γιατί με τακαπλακωνει η μαυρίλα. Θυμάμαι σε Volvo τον φωτισμό στα πόδια και στον λεβιέ και ζηλεύω λίγο.

εχει κανεις τοποθετήσει ; Είναι εύκολο ;

προτεινεται κάτι άλλο ; 

αν στο ταμπλό είναι κάτι άσχημο τελικά , θα το βγάλω άμεσα.

Απο αυτό που είδα πάντως , ήταν εντυπωσιακό ! 

Δημοσ.

Υπάρχει , το aliexpress είναι γεμάτο.

Θέλει προσοχή και σύνεση γιατί εύκολα γλιστράς στην υπερβολή και κάνεις το αυτοκίνητο σαν τσίρκο.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Συμφωνώ ότι χρειάζεται προσοχή και σύνεση. Δεν έχω σκοπό να κάνω το αμάξι τσίρκο!
Η εγκατάση ενός τέτοιου project είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ ή πρέπει να πάω σε ηλ. αυτοκινήτων ?

Επεξ/σία από stelios_2809
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε

Συμφωνώ ότι χρειάζεται προσοχή και σύνεση. Δεν έχω σκοπό να κάνω το αμάξι τσίρκο!
Η εγκατάση ενός τέτοιου project είναι κάτι που μπορώ να κάνω εγώ ή πρέπει να πάω σε ηλ. αυτοκινήτων ?

Εξαρτάται πόσο το έχεις με το αντικείμενο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, stelios_2809 said:

Πρέπει να ξεκαθαρίσεις τί θες.

Συγκεκριμένα πχ

θες να ρυθμίζεις την ένταση του φωτισμού από το dimmer του πίνακα οργάνων;

θες να ανάβει ο φωτισμός όταν ανάβεις τα φώτα ή όταν γυρνάς το κλειδί;

.

Αν έχεις μια αίσθηση ηλεκτρικών αυτοκινήτου, μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Θα πάρεις ρεύμα αναλόγως λχ από τη μπάρα του power on η από κάποια μεγάλη κατανάλωση που τροφοδοτείται από το ροοστάτη ή από το διακόπτη των φώτων (αρκεί να σηκώνει και το ρεύμα του neon). Κι άμα θες βάζεις ενδιάμεσα και μια ασφάλεια καλού κακού.

Διαφορετικά πας σε ηλεκτρολόγο.

Επεξ/σία από KoreanW
Δημοσ.
1 ώρα πριν, stelios_2809 είπε

Εξαρτάται που θες να το συνδέσεις. Αν θες στην πλαφονιέρα (όταν ανοίγεις τις πόρτες μόνο να φωτίζει) συνήθως είναι πιο εύκολη η πρόσβαση στα καλώδια. Αν πεις ότι θα το κάνεις μόνος σου ρώτα στο αντίστοιχο φόρουμ του μοντέλου σου που βρίσκονται οι καλωδιώσεις και κατά πόσο μπορείς να κάνεις γέφυρα σε φώτα που ίσως είναι αυτοματοποιημένα στο άνοιγμα/κλείσιμο.

Δημοσ.

ο οδηγός που τον ρώτησα είπε είναι συνδεδεμένο με τα φώτα και όταν πχ ανάβουν αυτά του ταμπλο ανάβουν μαζί και τα neon.

Δεν θέλω να ρυθμίζω κάτι όσο αφορά την ένταση (εκτός και αν έχουν σημαντικά διαφορετική φωτεινότητα).

Θέλω απλά να ανοίγουν με τα φώτα του ταμπλο.

έψαξα και είδα αυτό σε skoda (κάπως έτσι ήταν)
https://www.youtube.com/watch?v=iISgoV0OMkY

Δυστυχώς δεν μου φαίνεται ευκολη η σύνδεση και θα ρωτήσω ηλεκτρολόγο καλύτερα.
τα εξαρτήματα βλέπω δεν κα΄νουν πάνω από 20 ευρώ το σετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...