Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκεί που έχεις μάθει τον παππού να χρησιμοποιεί την κάρτα, άντε τώρα να του στέλνουν μηνύματα, να το βλέπει κτλ κτλ.

Απλά θέλουν να μας τα ζαλίσουν για λόγους ασφαλείας, ώστε να έρθουν μετά και να πουν για να γίνει πιο εύκολα δώσε δαχτυλικά, δώσε ίριδα, δώσε DNA, βάλε το τσιπάκι (illuminati triggered).

Επεξ/σία από gorilas13
  • Like 2
  • Confused 4
  • Απαντ. 64
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 minutes ago, gorilas13 said:

Εκεί που έχεις μάθει τον παππού να χρησιμοποιεί την κάρτα, άντε τώρα να του στέλνουν μηνύματα, να το βλέπει κτλ κτλ.

Κάνει online αγορές ο παππούς; Αν ναι, δεν νομίζω να τον δυσκολέψει το SMS. Αν όχι, τότε αρκεί το PIN. 

5 minutes ago, gorilas13 said:

Απλά θέλουν να μας τα ζαλίσουν για λόγους ασφαλείας, ώστε να έρθουν μετά και να πουν για να γίνει πιο εύκολα δώσε δαχτυλικά, δώσε ίριδα, δώσε DNA, βάλε το τσιπάκι (iluminatty triggered).

Ή απλώς θέλουν να καλύψουν τον κώλο τους, αφού αυτοί έχουν και την ευθύνη σε περίπτωση που κάποιος χρεώσει εν αγνοία σου την κάρτα σου. 

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Black Demis είπε

1. όχι δεν είναι απαραίτητο μπορείς να εχεις εφαρμογη (harware generator  ουσιαστικα θα σου δώσουν μια συσκευή που κάνει generate κωδικούς)

2. μπορεί να γίνει και με ευρωπαϊκό (η πάλη με εφαρμογή)

3. μπορείς να το αλλάξεις με ένα τηλεφώνημα να το κάνεις πχ 10 η 5 η και 0 η να κάνεις disable παντελώς την ανέπαφη

Γίνεται να κάνεις disable την ανέπαφη χωρίς να σε πρήξουν; Άμα γίνεται να σου ζητάει PIN για όλα τα ποσά πάλι καλό μου ακούγεται.

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Γίνεται να κάνεις disable την ανέπαφη χωρίς να σε πρήξουν; Άμα γίνεται να σου ζητάει PIN για όλα τα ποσά πάλι καλό μου ακούγεται.

οτι γινεται γινεται αλλά όχι χωρίς να σε πρήξουν με το που το πεις αρχίζουν μα μου και γιατί και είναι καλύτερο κλπ (κοινός πρόλογος) αλλά στο τέλος παντα την κάνουν disable

εγω απλά εχω Pin απο οποιοδήποτε ποσό καθώς μικρά ποσά δεν τα πληρώνω ποτέ με κάρτα καθώς σε κάτι μικροπράγματα έμπορος έχει ποιο πολύ απολιες πάρα κέρδος εκει στα μικρο ποσά μονο μετρητά (ειδικά περιπτερά καφε κλπ)

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Black Demis είπε

οτι γινεται γινεται αλλά όχι χωρίς να σε πρήξουν με το που το πεις αρχίζουν μα μου και γιατί και είναι καλύτερο κλπ (κοινός πρόλογος) αλλά στο τέλος παντα την κάνουν disable

εγω απλά εχω Pin απο οποιοδήποτε ποσό καθώς μικρά ποσά δεν τα πληρώνω ποτέ με κάρτα καθώς σε κάτι μικροπράγματα έμπορος έχει ποιο πολύ απολιες πάρα κέρδος εκει στα μικρο ποσά μονο μετρητά (ειδικά περιπτερά καφε κλπ)

Οι προμήθειες γενικά στα POS είναι ποσοστιαίες, οπότε αυτό που λες δεν ισχύει.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, Black Demis είπε

Πέρα από τα περίπτερα, στα υπόλοιπα η λογική δεν "στέκει". Μια χαρά έχουν ανεβάσει τις τιμές ώστε να συμπεριλαμβάνουν και τα έξοδα των τραπεζών 😉

• Like 4
Δημοσ.
7 ώρες πριν, george1807 είπε

Τα ίδια λένε και μερικοί για τις ζώνες ασφαλείας. Καλώς ή κακώς τα μέτρα ασφαλείας τόσο ζωής όσο και περιουσίας επιβάλλονται. Γιατί στο μετά όλοι κλαίγονται, αλλά πριν κανείς δεν θέλει τα μέτρα. 

Και στην τελική νομίζω το παρακάνουμε θέμα για το ένα επιπλέον λεπτό ταυτοποίησης.

Η θα μπορουσαμε να μην το παρακανουμε συγκρινοντας ενα θεμα  που αφορα την ζωες ανθρωπων με ενα συστημα πληρωμων που θα μπορουσε να γινει πολυ ευκολα πιο ευχρηστο δινοντας καποιες επιλογες στους χρηστες σωρις να αφιαρει κατι ιδιαιτερο απο την ασφαλεια

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, oletiras είπε

3)  Τα 150 ευρώ σωρρευτικα για τις ανέπαφες τα βρίσκω πολλά, ειδικα δε απο την στιγμη που δεν έχω καμια ειδοποιηση για τις συναλλαγες αυτές, οπερ σημαίνει οτι θα με αναγκάσουν να ζητησω την διακοπη της δυνατοτητας ανέπαφων συναλλαγων.

Το όριο παραμένει 25€ ή ότι έχεις βάλει για όριο, τα 150€ είναι οι αγορές που μπορούν να γίνουν συνολικά χωρίς pin (δηλαδή ένας αριθμός αγορών που είναι κάτω από το όριο, για να μην ζητάει pin). Όταν κάνεις μια αγορά με pin, αυτόματα αυτό το όριο μηδενίζεται και μετράει ξανά 150€. Αυτό βελτιώνει την ασφάλεια, όχι το αντίθετο.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nevyn είπε

Η θα μπορουσαμε να μην το παρακανουμε συγκρινοντας ενα θεμα  που αφορα την ζωες ανθρωπων με ενα συστημα πληρωμων που θα μπορουσε να γινει πολυ ευκολα πιο ευχρηστο δινοντας καποιες επιλογες στους χρηστες σωρις να αφιαρει κατι ιδιαιτερο απο την ασφαλεια

Μόνο με αυτή την παρομοίωση θα μπορέσει κάποιος να καταλάβει πόσο σημαντική είναι η ασφάλεια μας πλέον στην ψηφιακή ζωή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, jmirko15 είπε

Εγώ όταν πρωτοβγήκε το σύστημα με τα 25άρια (2015-16) χωρίς πιν το θεώρησα "τραγικό" από θέμα ασφάλειας (σκεψου να σου κλέψει την κάρτα και να μην το πάρεις είδηση πχ στο μετρό και τι ζημιά μπορεί να σου κάνει μέχρι να το πάρεις είδηση).

Η απάντηση της Πειραιώς ήταν όχι δεν γίνεται ούτε το 25 να αλλάξουμε, ούτε να ζητάει πιν και στις ανέπαφες κτλ κτλ. Νομίζω και άλλη τράπεζα το ίδιο μου είπε. Και μάλιστα όταν ζήτησα να αλλάξω την κάρτα με χωρίς RF μου είπαν δεν έχουμε πλέον τέτοιες κάρτες και λίγες που υπάρχουν σε κυκλοφορία θα λήξουν.

Βέβαια σύντομα σε εμένα ήταν εμφανές πως απενεργοποιώ το NFC τους (ανέπαφες) καταστρέφοντας το αντίστοιχο RF τσιπάκι.. (και όχι αυτό των με επαφή που είναι άλλο).

Με ένα δυνατό φακό φωτίζεις την ημιδιαφανή κάρτα να το βρεις που είναι. Πας με ένα "σουβλί" της επιλογής σου (πχ ξυλόβιδα, πρόκα) και το τρυπάς.. (ασημένια σφαίρα στην καρδιά του βρικόλακα  :devil:) Αντίο ανέπαφες με την υπόλοιπη κάρτα να λειτουργεί κανονικά με "επαφή" και pin.. 

Βεβαίως το σκέφτηκαν πολλοί αυτό.. Ορίστε ένα από τα πολλά βίντεο που το εξηγούν.  Βέβαια δεν προτίνω να το κάνεις πρώτα πρώτα γιατί το θεωρώ πρακτικότατο να έχεις RF που με τις τελευταίες αλλαγές γίνεται (μάλλον και εντός ΕΟΧ) και ασφαλές (μέγιστη ζημιά 100€ που θα στα δώσει μάλλον η τράπεζα)

Υ.Γ. ένα βίντεο με "αντιγραφές" καρτών μέσω μαγνητικής ταινίας που θυμόμαστε από παλιά (έπαθα σόκ όταν διαπίστωσα ότι φέτος ακόμα χρησιμοποιείται αυτή η μαγνητική λωρίδα, δλδ είναι ακόμα σήμερα απειλή).

Υ.Γ. καλή ιδέα είναι να καλύπτεις στοιχεία της κάρτας.

Επεξ/σία από keysmith
  • Like 1
Δημοσ.

Μπορεί οι διαδικασίες να γίνονται πιο περίπλοκες, ομως μερικοί αρνούνται να καταλάβουν τι σημαίνει ασφάλεια συναλλαγών...

Ασφάλεια και για τους κατόχους καρτών, αλλά και για τις επιχειρήσεις που θελουν να ξέρουν ότι οι πελάτες αγοραστές είναι πιστοποιημενοι.

Οσο για τον έλεγχο στις αγορές και τις συναλλαγές μας, θα ξαναπώ το ίδιο που λεω πάντα, αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα δωρεάν προϊόντα και υπηρεσίες (κάρτες και υποστήριξη) που σου προσφέρουν, τότε η ζωή σου θα γίνει δυσκολότερη, σε εναν σύγχρονο ψηφιακό κόσμο. Δυστυχώς είναι αναπόφευκτο.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι, οτι οι διαδικασίες ασφαλείας στον κόσμο, όπως κάρτες, συναλλαγές, ταυτότητες, λογαριασμοί κλπ, θα γίνονται πιο πολύπλοκες λόγω της αναμενόμενης αύξησης της παρανομίας και των κενών ασφαλείας που υπάρχουν.

Φανταστείτε ότι μερικοί γκρινιάζουν για τις αυξημένες διαδικασίες ασφαλείας οταν πάνε να αγορασουν ένα προϊόν και άλλοι που εχουν πολλά λεφτά σε τραπεζικούς λογαριασμούς, απαιτούν περισσότερες διαδικασίες ασφαλείας.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, Hal9000 είπε

παρεμπιπτόντως, άλλες τράπεζες (πχ revolut), δίνουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης ανέπαφων συναλλαγών με ένα απλό κλικ στην εφαρμογή τους

όπως επίσης και τη δυνατότητα εμφάνισης pin σε περίπτωση που κάποιος το ξεχάσει, μου έχει τύχει στην Εθνική σε κάρτα που δεν χρησιμοποιώ συχνά και όχι μόνο μου μπλόκαρε την κάρτα λόγο προσπαθειών άλλα έπρεπε να περιμένω και δύο εργάσιμες ημέρες για την επανέκδοση. Σε επαρχία που κλείσανε και το κατάστημα δίπλα, τρέχα 40 χιλιόμετρα για το pin.

Χρησιμοποιώ κάθε μέρα το e-banking και βρίσκω πολλά κακά που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν καιρό τώρα, είτε σε θέματα ειδοποιήσεων, είτε χρήσης, είτε αποδεικτικά-αποδείξεις πληρωμών κ.α

Το μόνο που ξέρω πάντως είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στα θέματα ηλεκτρονικών πληρωμών και βέβαια με αδιανόητες χρεώσεις τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους πολίτες που πλέον αναγκάζουν να χρησιμοποιούν.

Είναι τελείως χαζό η Revolut για παράδειγμα που οι περισσότεροι από εμάς (μέσα κι εγώ) την χρησιμοποιούμε δοκιμαστικά ή για μερικές αγορές-πληρωμές εξωτερικού να σου προσφέρει πολύ σοβαρό επίπεδο στο περιβάλλον του app της άλλα και αναλυτικές πληροφορίες επιτόπου για τα πάντα και οι τράπεζες που χρησιμοποιούμε καθημερινά σε επαγγελματικό και όχι επίπεδο να πετάνε χαρταετό. Τώρα σε ότι αφορά τα δικαιώματα είναι λογικό να σου τα δίνει μέσω app διότι λειτουργεί 100% μόνο έτσι και όχι μέσω pc ή με φυσική επαφή ενός καταστήματος.

Έχω βρεθεί πολλές φορές να λέω στον εαυτό μου μακάρι να ήταν και οι τράπεζες μας στο επίπεδο της Revolut. Εάν εμφανιστεί Ελλάδα με τις τωρινές χρεώσεις της και μπει στους επαγγελματίες με POS κ.λ.π θα κάνει ΠΑΝΙΚΟ εκεί έξω, άλλα δεν...

p.s  το θέμα δεν είναι το e-banking άλλα μέσω αυτού μπορείς να διαχειρίζεσαι τις πληρωμές σου μέσω κάρτας. Παράδειγμα χθες έκανα ντελίβερι για φίλο και πλήρωσα με κάρτα εθνικής όπου ενώ φύγανε τα χρήματα μου απευθείας δεν έλαβα κάποια απόδειξη συναλλαγής εκτός από ένα paycenter ePOS της Πειραιώς που όχι μόνο δεν υπήρχε αναφορά του ποσού, απλά μου έστειλε πως η κάρτα μου χρησιμοποιήθηκε σε ασφαλή ηλεκτρονική συναλλαγή. Φυσικά τα χρήματα ενώ φύγανε άμεσα δεν υπήρχε διευκρίνηση όπως πάντα άλλα θα πρέπει να περιμένω εργάσιμες μέρες για να εμφανιστεί. Βέβαια χρεώθηκα και 0,01€ για την ενημέρωση τους. Φανταστείτε αυτό το 0,01€ καθημερινά σε εκατομμύρια Έλληνες. ΤΡΑΓΙΚΟΙ!

Επεξ/σία από d4mage
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, d4mage είπε

όπως επίσης και τη δυνατότητα εμφάνισης pin σε περίπτωση που κάποιος το ξεχάσει, μου έχει τύχει στην Εθνική και όχι μόνο μου μπλόκαρε την κάρτα λόγο προσπαθειών άλλα έπρεπε να περιμένω και δύο εργάσιμες ημέρες για την επανέκδοση.

Χρησιμοποιώ κάθε μέρα το e-banking και βρίσκω πολλά κακά που θα έπρεπε να αντιμετωπιστούν καιρό τώρα, είτε σε θέματα ειδοποιήσεων, είτε χρήσης, είτε αποδεικτικά-αποδείξεις πληρωμών κ.α

Το μόνο που ξέρω πάντως είναι πως η Ελλάδα βρίσκεται πολύ πίσω στα θέματα ηλεκτρονικών πληρωμών και βέβαια με αδιανόητες χρεώσεις τόσο στους επαγγελματίες όσο και στους πολίτες που πλέον αναγκάζουν να χρησιμοποιούν.

Είναι τελείως χαζό η Revolut για παράδειγμα που οι περισσότεροι από εμάς (μέσα κι εγώ) την χρησιμοποιούμε δοκιμαστικά ή για μερικές αγορές-πληρωμές εξωτερικού να σου προσφέρει πολύ σοβαρό επίπεδο στο περιβάλλον του app της άλλα και αναλυτικές πληροφορίες επιτόπου για τα πάντα. Τώρα σε ότι αφορά τα δικαιώματα είναι λογικό να σου τα δίνει μέσω app διότι λειτουργεί 100% μόνο έτσι και όχι μέσω pc ή με φυσική επαφή ενός καταστήματος.

Έχω βρεθεί πολλές φορές να λέω στον εαυτό μου μακάρι να ήταν και οι τράπεζες μας στο επίπεδο της Revolut. Εάν εμφανιστεί Ελλάδα με τις τωρινές χρεώσεις της και μπει στους επαγγελματίες με POS κ.λ.π θα κάνει ΠΑΝΙΚΟ εκεί έξω, άλλα δεν...

Φιλε μου που να δεις το app της hsbc.. οχι τραγικο..μιλαμε για το μεγαλυτερο fail ακομα κ οι ιδιοι οι υπαλληλοι εχουν απηυδησει! Revolut ειναι περιπου 15-20 χρονια μπροστα απο τις "κανονικες" τραπεζες..ευτυχως τις παρασυρει η επιτυχια της να εξελιχθουν ταχυτερα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...