BlueAverage Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Ρε φίλε, έχεις διαβάσει τι έχω γράψει ? Έχω έναν ενοικιαστή που στα 7 χρόνια μου ζήτησε να κάνομε ένα ΕΙΚΟΝΙΚΟ μισθωτηριο για να πάρει το επίδομα ενοικίου και το δέχθηκα επειδή ήταν ΑΨΟΓΟΣ. Αυτό όμως ΤΩΡΑ μου δημιουργεί εμενα, χωρίς λόγο, πρόβλημα!!! Δεν είναι κατανοητό! Τι δεν καταλαβαίνεις !! Τι προβλημα σου διμιουργει δηλαδη; Πριν μερες αυτες τις επιλογές ειχες και βασει αυτον εκρινες το συμφερον σου και συμφωνησες με υπογραφη. Επειδη εμφανιστηκε κενουργια προταση με περισσοτερα χρηματα; Η τυχη σου σε ειρωνευτηκε και δεν σου εμφανηστηκε πριν την υπογραφή. Αυτο δεν σημαινει οτι ο ενοικιαστης σου σου δημιουργει προβλημα. Και στο φιναλε μπορει να εμφανηστει και αλλη εταιρία με ακομα περισσοτερα απο την πρωτη. Θα πας και εκεί να τους πεις μου διμιουργειται προβλημα; Δεν νομιζω!!! Εκει εχει νομικο τμημα.... 3
alex19871987 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, GREGORYMO είπε ΝΑΙ, έτσι είναι !!!!!! Φίλε από όσο λες εδώ απλά κατάλαβες ενώ είχες ήδη κάνει συμβόλαιο πως μπορούσες να το δώσεις πιο ακριβά.και σε επόμενη απάντηση σιυ λες πως για να τον εξυπηρετήσεις επειδή τόσα χρόνια ήταν σωστός έκανες το εικονικό στη μάνα του.και όχι πως απλά έκανες εικονικό. φίλε είδες πως μπορούσες να βάλεις πιο πολλά στην τσέπη σου. δωσε του τα 3 χρόνια σε ενοίκια.βαλε την εταιρία που σου δίνει τα διπλά και είσαι κομπλέ.και τον έχεις βοηθήσει κιόλας τον άνθρωπο για 3 χρόνια να έχει εισόδημα και έχεις πάρει και για 3 χρόνια τα λεφτά που έπαιρνες. Πχ έστω έπαιρνες 300 κ η άλλη εταιρία σου δίνει 600 τον μήνα.εγω θα του έλεγα σ δίνω για 36 μήνες από 200 και εσύ είσαι κερδισμένος με 400 τον μήνα. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από alex19871987 1
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 12 λεπτά πριν, OneWaySystem είπε Μιστερ GREGORYMO Βλέπω απαντάς σε ολα τα μηνύματα εκτός απο το κατεβαταρι του lamargos που σε ξεμπροστιάζει !! Γιατί αγόρι μου ? Δεν το είδες? Χτύπησε το τηλεφωνο? Ησουν στην τουαλέτα? Είχες βγάλει τα γυαλιά σου? Τι έγινε ρε παίχτη ? 😂 ΑΠΑΝΤΗΣΑ !!!!!!!! Πως σου ήρθε ότι δεν απάντησα !!!!!!!! 7 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Παιδιά, όλα αυτά που γράφετε είναι σωστά αλλά αφορούν άλλη περίπτωση και όχι την δική μου !!!!!!! Έχετε καταλάβει το θέμα ????
anarionasp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 9 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΑΠΑΝΤΗΣΑ !!!!!!!! Πως σου ήρθε ότι δεν απάντησα !!!!!!!! Παιδιά, όλα αυτά που γράφετε είναι σωστά αλλά αφορούν άλλη περίπτωση και όχι την δική μου !!!!!!! Έχετε καταλάβει το θέμα ???? κλαίω ρε φίλε κλαίω άντε αφου εμείς οι 5 10 που ασχολούμαστε με το θέμα σου είμαστε χαζοί μπορείς σε παρακαλώ να μας το γράψεις το θέμα σου περιληπτικά σε 5 10 γραμμές μαζεμένες άλλα να παραθετεις όλα τα στοιχεία με λίγα λογία να μην σε ρωτήσουμε κάτι συμπληρωματικό) ? σε ευχαριστώ
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 20 ώρες πριν, anarionasp είπε κλαίω ρε φίλε κλαίω άντε αφου εμείς οι 5 10 που ασχολούμαστε με το θέμα σου είμαστε χαζοί μπορείς σε παρακαλώ να μας το γράψεις το θέμα σου περιληπτικά σε 5 10 γραμμές μαζεμένες άλλα να παραθετεις όλα τα στοιχεία με λίγα λογία να μην σε ρωτήσουμε κάτι συμπληρωματικό) ? σε ευχαριστώ Όταν μπήκε, κάναμε συμβόλαιο για 3 χρόνια και μετά συνεχίστηκε σιωπηλά. Φέτος, μου ζήτησε να κάνομε συμβόλαιο στο όνομα της μάνας του για να πάρει το επίδομα ενοικίου. (ΕΙΚΟΝΙΚΟ, το λέω γιατί δεν μένει η μάνα του, τόσο ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να γίνει αντιληπτό ?) Το συμβόλαιο έχει ΛΗΞΕΙ, άρα ούτε εγγύηση ΔΕΗ 130€ ούτε έξοδα μετακόμισης δεν υπάρχουν!!! Τόσο ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να γίνει αντιληπτό ?? Γνωρίζετε τους νόμους η επιλεκτικά γράφετε ότι να ναι ???? ΕΝΤΟΣ της 3ετιας υπάρχουν εκατέρωθεν δεσμευσεις, έτσι δεν είναι ??? Τώρα, εκτός 3ετιας, τα πράγματα είναι ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ αλλιώς.
Kastor-nt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν μενει η μανα του αλλα μενει αυτος ετσι? Οποτε τι διαφορα εχει? Εικονικο το λες εσυ , ο νομος το βλεπει κανονικοτατο. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε ΑΠΑΝΤΗΣΑ !!!!!!!! Πως σου ήρθε ότι δεν απάντησα !!!!!!!! Παιδιά, όλα αυτά που γράφετε είναι σωστά αλλά αφορούν άλλη περίπτωση και όχι την δική μου !!!!!!! Έχετε καταλάβει το θέμα ???? Ναι. Σου έγινε μια πρόταση για σύναψη μισθωτηρίου συμβολαίου, από άτομο το οποίο διαμένει 7 έτη σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας σου και είναι ως όφειλε τυπικό στις υποχρεώσεις του. Αφού μελέτησες την πρόταση του, την αποδέχθηκες και υπογράψατε το μισθωτήριο συμβόλαιο, διάρκειας 3 ετών, καθότι αποδέχθηκες για διευκόλυνση του ενοικιαστή, το συμβόλαιο να γίνει στο όνομα της μητρός του, για να λαμβάνει μηνιαία κρατική επιδότηση δια το ποσό του μισθώματος. Σε δεύτερο χρόνο, άκουσες πως εταιρεία ζητά ένα ακόμα διαμέρισμα, με υψηλό αντίτιμο και θέλεις να ακυρώσεις το συμβόλαιο που προσφάτως υπέγραψες κατόπιν ενημέρωσης, κατανόησης αι συμφωνίας με τους όρους του. Σωστα; Επειδή είσαι 100% λάθος θα σου ευχηθώ να φύγει ο ενοικιαστής. Και την τελευταία στιγμή πριν την υπογραφή συμβολαίου με την εταιρεία, να αλλάξουν γνώμη και να προτιμήσουν άλλο διαμέρισμα στην πολυκατοικία, επειδή ο ιδιοκτήτης θα τους το δίνει φθηνότερα
anarionasp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 ωραία στο (κατά εσένα εικονικό συμβόλαιο) έχεις πει ότι απαγορεύεται η επινοικιαση ? η επόμενη κίνηση που έχεις να κάνεις είναι να πας δικαστικός να πεις ότι (εσύ ένας καθόλα νόμιμος πολίτης όπως είπες πριν ) ότι κάνεις εικονικά συμβόλαια με σκοπό την εκταμίευση επιδομάτων το δικαστήριο να σε κατηγορήσει για συνυπευθυνότητα να φας και κανένα πρόστιμο ωραίο και σωστό και μετά να ξαναερθεις εδώ να μας πεις ότι αυτά που λέμε αφορούν άλλη περίπτωσή και όχι την δικιά σου. φίλε νιώσε και νομικά να το πας χαμένος θα βγεις ανέλαβε τις ευθύνες σου δέξου την πραγματικότητα και προχώρα παρακάτω
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, anarionasp είπε ωραία στο (κατά εσένα εικονικό συμβόλαιο) έχεις πει ότι απαγορεύεται η επινοικιαση ? η επόμενη κίνηση που έχεις να κάνεις είναι να πας δικαστικός να πεις ότι (εσύ ένας καθόλα νόμιμος πολίτης όπως είπες πριν ) ότι κάνεις εικονικά συμβόλαια με σκοπό την εκταμίευση επιδομάτων το δικαστήριο να σε κατηγορήσει για συνυπευθυνότητα να φας και κανένα πρόστιμο ωραίο και σωστό και μετά να ξαναερθεις εδώ να μας πεις ότι αυτά που λέμε αφορούν άλλη περίπτωσή και όχι την δικιά σου. φίλε νιώσε και νομικά να το πας χαμένος θα βγεις ανέλαβε τις ευθύνες σου δέξου την πραγματικότητα και προχώρα παρακάτω Οκ! Όταν έχω νεώτερα, θα ενημερώσω.
punky Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Έχω ξαναγράψει σε παρόμοια θέματα πως έχω βρεθεί και στις 2 πλευρές, και του μισθωτή και του εκμισθωτή. Και μάλιστα σε κακό timing: μισθωτής προ κρίσης και εκμισθωτής εντός κρίσης οπότε με πιάνει αναγούλα να διαβάζω τις βολικές εκλογικεύσεις ή τις δήθεν ηθικολογίες των τύπων που είναι μόνο μισθωτές ή μόνο ιδιοκτήτες. Anyway, εν προκειμένω σου έχουν απαντήσει πως νομικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Το συμβόλαιο, ορθώς, είναι δεσμευτικό για 3 χρόνια. Η εύρεση σπιτιού κι η μετακόμιση δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα ήμουν μαζί σου αν είχες κάνει έρευνα αγοράς και δεν ήθελες να ανανεώσεις με το ίδιο μίσθωμα που είχες για 7 χρόνια. Δεν είμαι μαζί σου όταν παρουσιάζεις ως χάρη το ότι έκανες συμβόλαιο στο όνομα της μητέρας του για να παίρνει το επίδομα ενοικίου. Μην κοροϊδευόμαστε. Το έκανες γιατί σκέφτηκες πως αυτό διευκολύνει τον μισθωτή σου να σου πληρώνει το ενοίκιο. Κι από ηθικής απόψεως είστε κι οι δύο φάουλ γιατί το επίδομα ενοικίου είναι ένα πεπερασμένο κονδύλι από το οποίο ροκανίσατε το μερίδιο ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πρόσφατα ανανέωσα με τον μισθωτή μου και του ζήτησα τη μισή αύξηση από αυτή που εύκολα πιάνει το διαμέρισμα στην αγορά. Όλα κανονικά και όλα φορολογήσιμα, γιατί με 15% φόρο στο ενοίκιο είναι κουτό να μην έχεις τη νομική εξασφάλιση κι είναι επίσης ντροπή να κλέβεις από το κοινωνικό σύνολο. Επίσης, μην τρελαίνεσαι με την εταιρεία. Σου προσφέρει ένα θεωρητικό μεγαλύτερο μίσθωμα αλλά δεν ξέρεις αν είναι το ίδιο συνεπής με τον μισθωτή σου. 6
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Όταν μπήκε, κάναμε συμβόλαιο για 3 χρόνια και μετά συνεχίστηκε σιωπηλά. Φέτος, μου ζήτησε να κάνομε συμβόλαιο στο όνομα της μάνας του για να πάρει το επίδομα ενοικίου. (ΕΙΚΟΝΙΚΟ, το λέω γιατί δεν μένει η μάνα του, τόσο ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να γίνει αντιληπτό ?) Το συμβόλαιο έχει ΛΗΞΕΙ, άρα ούτε εγγύηση ΔΕΗ 130€ ούτε έξοδα μετακόμισης δεν υπάρχουν!!! Τόσο ΔΥΣΚΟΛΟ είναι να γίνει αντιληπτό ?? Γνωρίζετε τους νόμους η επιλεκτικά γράφετε ότι να ναι ???? ΕΝΤΟΣ της 3ετιας υπάρχουν εκατέρωθεν δεσμευσεις, έτσι δεν είναι ??? Τώρα, εκτός 3ετιας, τα πράγματα είναι ΑΜΦΙΔΡΟΜΑ αλλιώς. Πες εσύ αν κάνεις φοροδιαφυγή και άσε τα υπόλοιπα !!!!! Εικονικό είναι μόνο στο μυαλό σου. Εγγύηση στη ΔΕΗ θα αναγκαστεί να δώσει σε όποιο σπίτι πάει. Μετακόμιση θα αναγκαστεί να κάνει επειδή μένει μέσα και έχει όλα τα πράγματα του μέσα. Και θα πρέπει πφοφανώς να τα πάρει. Φαντάζομαι δεν είναι άδειο το σπίτι. Και ΔΕΝ είναι εκτός 3τίας. Είναι μισθωτήριο σε νέο όνομα οπότε μια χαρά ισχύει η 3ετία σ αρέσει ή όχι. ΕΣΥ που ξέρεις τους νόμους, αφού το θεωρούσες παράνομο, γιατί το δέχτηκες; Μήπως επειδή στο προτείναν σα λύση, αλλιώς θα έφευγαν και δε σε σύμφερε τότε να χάσεις το σίγουρο νοίκι; Και δεν είμαι καν σίγουρη οτι είναι παράνομο το οτι είναι σε άλλο όνομα το μισθωτήριο. Ο θείος μου εδώ και χρόνια πληρώνει το νοίκι της ξαδέρφης μου. Συμβόλαια, λογαριασμοί, όλα στο όνομα του. Τα δηλώνει κανονικά στην εφορία. Η ξαδέρφη φαίνεται φιλοξενούμενη στη φορολογική. Δεν είναι για να παίρνει επιδόματα. Το κάνει απλά επειδή έτσι θέλει. Ποτέ δεν είχε πρόβλημα από άποψη νομιμότητας.
punky Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, Curi0us είπε Εικονικό είναι μόνο στο μυαλό σου. Εγγύηση στη ΔΕΗ θα αναγκαστεί να δώσει σε όποιο σπίτι πάει. Μετακόμιση θα αναγκαστεί να κάνει επειδή μένει μέσα και έχει όλα τα πράγματα του μέσα. Και θα πρέπει πφοφανώς να τα πάρει. Φαντάζομαι δεν είναι άδειο το σπίτι. Και ΔΕΝ είναι εκτός 3τίας. Είναι μισθωτήριο σε νέο όνομα οπότε μια χαρά ισχύει η 3ετία σ αρέσει ή όχι. ΕΣΥ που ξέρεις τους νόμους, αφού το θεωρούσες παράνομο, γιατί το δέχτηκες; Μήπως επειδή στο προτείναν σα λύση, αλλιώς θα έφευγαν και δε σε σύμφερε τότε να χάσεις το σίγουρο νοίκι; Και δεν είμαι καν σίγουρη οτι είναι παράνομο το οτι είναι σε άλλο όνομα το μισθωτήριο. Ο θείος μου εδώ και χρόνια πληρώνει το νοίκι της ξαδέρφης μου. Συμβόλαια, λογαριασμοί, όλα στο όνομα του. Τα δηλώνει κανονικά στην εφορία. Η ξαδέρφη φαίνεται φιλοξενούμενη στη φορολογική. Δεν είναι για να παίρνει επιδόματα. Το κάνει απλά επειδή έτσι θέλει. Ποτέ δεν είχε πρόβλημα από άποψη νομιμότητας. Γιατί δεν μπορείς να πεις όλα αυτά τα σωστά που λες, χωρίς ύφος κανιβάλου; 3
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Αν θες να είσαι σωστός και με αυτόν και με τη συνείδηση σου Του λες πως έχει η κατάσταση, δλδ ότι εταιρεία σου δίνει τα διπλά, τον αποζημιώνεις, πληρώνεις ένα μεσίτη να του βρει άλλο σπίτι στις ανάγκες του, του πληρώνεις μετακόμιση κλπ έξοδα και είσαι σωστός Αν το σπίτι που θα βρει είναι αρκετά πιο ακριβό, του καλύπτεις τη διαφορά, στο χέρι
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, punky είπε Γιατί δεν μπορείς να πεις όλα αυτά τα σωστά που λες, χωρίς ύφος κανιβάλου; Τι έχει το ύφος μου; Ούτε τον έβρισα, ούτε τον ειρωνεύτηκα. Δε μπορώ να είμαι πιο γλυκούλα με κάποιον αυτής της νοοτροπίας.
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Παιδιά, να το πάμε αλλιώς !!! Μου ζήτησε μισθωτηριο σε άλλο ονομα για να πάρει το επιδομα ενοικιου και είπα οκ. ΔΕΝ ζήτησα αντάλλαγμα. Το καταλάβατε, φαντάζομαι. Αυτό, από την προσωπική σας εμπειρία είναι η εξαίρεση η ο κανόνας ????? ΥΓ. Όταν γράφει κάποιος, πρέπει να ξέρουμε την αφετηρία που γράφει, αλλιώς πως θα απαντήσουμε. Ενοικιαστής ζητά μισθωτηριο για να πάρει το επίδομα ενοικίου και ο ίδιοκτητης του λέει οκ, χωρίς αντάλλαγμα. Είναι η εξαίρεση η ο κανόνας η εγώ ζω σε άλλο πλανήτη ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις