Δημοφιλής ανάρτηση lamargos Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοφιλής ανάρτηση Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Διαβάζω τέτοια topics, που ανοίγονται στο forum, και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Δηλαδή να καταλάβω, ενώ έχεις έναν ενοικιαστή 7 χρόνια μέσα στο σπίτι, που είναι τυπικός όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχεις κάποιο παράπονο (σχεδόν σπάνιο φαινόμενο), σου καταβάλει το ενοίκιο κανονικά και για το λόγο αυτό του έκανες, έστω στο όνομα της μητέρας του, καινούριο μισθωτήριο χωρίς να το σκεφτείς, ξαφνικά και χωρίς να σου έχει δώσει το παραμικρό λόγο και θέλοντας ευκαιριακά να κερδίσεις περισσότερα χρήματα αποφασίζεις να τον διώξεις από το σπίτι! Και χωρίς να ντρέπεσαι έρχεσαι εδώ και ζητάς συμβουλές για να λειτουργήσεις αντισυμβατικά! Ενώ έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για 7 χρόνια (τα χειρότερα χρόνια της οικονομικής κρίσης), το γεγονός αυτό δεν το εκτιμάς αλλά με την πρώτη ευκαιρία βάζεις μπροστά το οικονομικό σου συμφέρον και πας να ρίξεις τον μισθωτή σου, που ήταν, κατά τα λεγόμενά σου, άψογος απέναντί σου όλα αυτά τα χρόνια!!!!! Και όχι φίλε μου, τα "συμβόλαια" δεν είναι για να σπάνε αλλά για να προστατεύουν όλα τα συμβαλλόμενα μέρη από συμπεριφορές, όπως η δική σου. Αντί να κάνεις το σταυρό σου, που δε σου οφείλει ενοίκια, το μυαλό σου αμέσως έτρεξε στην εύκολη λύση για να βγάλεις περισσότερα χρήματα. Και χωρίς ίχνος ντροπής να ζητάς και συμβουλές για αυτό από άλλους, μάλλον γιατί δε θες να πληρώσεις δικηγόρο και ξοδευτείς! Εσύ το θεωρείς δίκαιο ή ηθικό αυτό για τον μισθωτή σου? Και νομίζεις ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά υπάρχει δικαστήριο, που θα πάρει το μέρος σου? Ο μόνος τρόπος για να τον βγάλεις έξω νόμιμα είναι να τον αποζημιώσεις. Ό,τι θελήσει. Συνεννοήσου μαζί του όμως, όχι με εμάς. ΥΓ: "Ρήτρες" είναι αυτές μόνο, που αναφέρονται στο μισθωτήριο, που υπογράψατε. Εάν ήθελες κάποιο τρόπο για να καταγγείλεις ανέξοδα και εύκολα τη μίσθωση, θα έπρεπε τον όρο αυτό να τον είχες συμπεριλάβει στο μισθωτήριο και να τον είχε αποδεχθεί ο μισθωτής σου. Ο Αστικός Κώδικας δεν έχει τέτοιες "ρήτρες" αλλά καθορίζει γενικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μερών. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από lamargos 33 6 1
stef157 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 31 λεπτά πριν, lamargos είπε Διαβάζω τέτοια topics, που ανοίγονται στο forum, και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι! Δηλαδή να καταλάβω, ενώ έχεις έναν ενοικιαστή 7 χρόνια μέσα στο σπίτι, που είναι τυπικός όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να έχεις κάποιο παράπονο (σχεδόν σπάνιο φαινόμενο), σου καταβάλει το ενοίκιο κανονικά και για το λόγο αυτό του έκανες, έστω στο όνομα της μητέρας του, καινούριο μισθωτήριο χωρίς να το σκεφτείς, ξαφνικά και χωρίς να σου έχει δώσει το παραμικρό λόγο και θέλοντας ευκαιριακά να κερδίσεις περισσότερα χρήματα αποφασίζεις να τον διώξεις από το σπίτι! Και χωρίς να ντρέπεσαι έρχεσαι εδώ και ζητάς συμβουλές για να λειτουργήσεις αντισυμβατικά! Και όχι φίλε μου, τα "συμβόλαια" δεν είναι για να σπάνε αλλά για να προστατεύουν τα συμβαλλόμενα μέρη από συμπεριφορές, όπως η δική σου. Αντί να κάνεις το σταυρό σου, που δε σου οφείλει ενοίκια, το μυαλό σου αμέσως έτρεξε στην εύκολη λύση για να βγάλεις εύκολα χρήματα. Και χωρίς ίχνος ντροπής να ζητάς και συμβουλές για αυτό από άλλους, μάλλον γιατί δε θες να πληρώσεις δικηγόρο και ξοδευτείς! Εσύ το θεωρείς δίκαιο και σωστό αυτό για τον μισθωτή σου? Και νομίζεις ότι με αυτά τα πραγματικά περιστατικά υπάρχει δικαστήριο, που θα σε δικαιώσει? Ο μόνος τρόπος για να τον βγάλεις έξω νόμιμα είναι να τον αποζημιώσεις. Ό,τι θελήσει. Συνεννοήσου μαζί του όμως, όχι με εμάς. ΥΓ: Ρήτρες είναι αυτές μόνο, που αναφέρονται στο μισθωτήριο, που υπογράψατε. Ο Αστικός Κώδικας δεν έχει τέτοιες "ρήτρες" αλλά καθορίζει γενικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των μερών. Νομίζω τα είπε όλα ο φίλος πάρα πολύ σωστά! Μπράβο σου! 2
Undertaker25 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Επειδή και εγώ εκμισθώνω ένα σπίτι εδώ και μια δεκαετία, από τη στιγμή που υπάρχει συμβόλαιο οι μισθωτές είναι νομικά καλυμμένοι. Δεν μπορείς να τους διώξεις με το έτσι θέλω, αν αρνούνται να φύγουν και τηρούν όλες τις υποχρεώσεις που προβλέπει το συμβόλαιο. To ότι βρήκες καλύτερη προσφορά δεν σημαίνει τίποτα. Ο άλλος ρυθμίζει τη ζωή του βάσει αυτού του συμβολαίου και δεν μπορεί να φεύγει όποτε βρίσκουμε καλύτερη προσφορά. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από Undertaker25 2
jgeorgiou Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Σαν εκμισθωτής ΠΡΕΠΕΙ να τηρήσεις το συμβόλαιο που υπέγραψες (δεν υπάρχει υποχρεωτική 3ετία παραμόνο στην αρχική μίσθωση). Αν ήσουν ενοικιαστής ο νόμος είναι επιεικέστερος και μπορείς να φύγεις λέγοντας σαν δικαιολογία ότι "δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω το ενοίκιο και έτσι φεύγω".
HouZer Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Στο επόμενο θέμα: πως να απολύσω έναν υπάλληλο χωρίς αποζημίωση για να προσλάβω έναν που παίρνει τα μισά. 😂 3 1
anarionasp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν ξέρω, που το βρήκες αυτο. Δηλωναμε την πραγματικότητα, όσο και αν σου φαίνεται παράξενο!!!! Όχι, γιατί είμαι καλός άνθρωπος η νομοταγής αλλά γιατί δεν θέλω ο άλλος να μου την φέρει. Καθαρά πράγματα. αα οκ δεν θέλεις να σου την φέρει ο άλλος εσύ να την φέρεις στον άλλο όμως δεν μας απασχολεί έχεις δίκιο ξεκάθαρα πράγματα τι ακούω ρε φίλε .......... φιλική συμβουλή ζητά να σου κλείσουν το τοπικ πάνε πιες ένα καφεδάκι έχει ωραία μέρα έξω και ας κάνουμε ότι δεν το άνοιξες πότε αυτό το τοπικ Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από anarionasp 2
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, anarionasp είπε αα οκ δεν θέλεις να σου την φέρει ο άλλος εσύ να την φέρεις στον άλλο όμως δεν μας απασχολεί έχεις δίκιο ξεκάθαρα πράγματα τι ακούω ρε φίλε .......... φιλική συμβουλή ζητά να σου κλείσουν το τοπικ πάνε πιες ένα καφεδάκι έχει ωραία μέρα έξω και ας κάνουμε ότι δεν το άνοιξες πότε αυτό το τοπικ Δεν θέλω να την φέρω σε κανέναν !!!! Αυτό κατάλαβες ?
alex19871987 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Ωραίος πολύ ωραίος.και μετά άμα βρεις και πιο ακριβά διωξε και την εταιρία.φιλε για να είμαστε και σωστοί το ξέρεις πως έχεις άδικο.ασχετα με το τι λύσεις έχεις. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, BlueAverage είπε Διστυχως δεν εχω να νοικιασω κατι. Εσυ ειπες οτι τα είχατε κανονισει "σιωπηλα". Αλλα απο ολο αυτο το hate που εριξα καταλαβες οτι εχω να νοικιαζω ή ειμαι ενοικιαστής που εχει συναντησει τετοιες φαρες πολλες φορες; Αυτό το "σιωπηλά" που λες, δε σημαίνει οτι τα παίρνει μαύρα. Ο όρος "σιωπηρή ανανέωση" χρησιμοποιείται όταν μετά τη λήξη του συμβολαίου δεν υπογράφεται άλλο, αλλά συνεχίζει ο ενοικιαστής να μένει ατο ακίνητο με τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου. Το ενοίκιο δηλώνεται κανονικά και από τις δύο πλευρές στην εφορία. @GREGORYMO σχολίασες οτι του έκανες χάρη να κάνεις το συμβόλαιο στο όνομα της μάνας του για να πάρει το επίδομα ενοικίου. Σκέφτηκες οτι ο άνθρωπος που 7 χρόνια είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του, μπορεί να έχει δυσκολίες και από το να ζητήσει μείωση ενοικίου (που δε θα του έκανες προφανώς), θέλησε να πάρει το επίδομα για διευκόλυνση; Στην τελική, αν θέλεις να δώσεις το διαμέρισμα στην εταιρεία, αποζημίωσε τον ενοικιαστή για όλο το υπόλοιπο διάστημα του συμβολαίου και για τα έξοδα μετακόμισης.
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, alex19871987 είπε Ωραίος πολύ ωραίος.και μετά άμα βρεις και πιο ακριβά διωξε και την εταιρία.φιλε για να είμαστε και σωστοί το ξέρεις πως έχεις άδικο.ασχετα με το τι λύσεις έχεις. Φιλε, συζητάς χωρίς τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι. 1 λεπτό πριν, Curi0us είπε Αυτό το "σιωπηλά" που λες, δε σημαίνει οτι τα παίρνει μαύρα. Ο όρος "σιωπηρή ανανέωση" χρησιμοποιείται όταν μετά τη λήξη του συμβολαίου δεν υπογράφεται άλλο, αλλά συνεχίζει ο ενοικιαστής να μένει ατο ακίνητο με τους όρους του προηγούμενου συμβολαίου. Το ενοίκιο δηλώνεται κανονικά και από τις δύο πλευρές στην εφορία. @GREGORYMO σχολίασες οτι του έκανες χάρη να κάνεις το συμβόλαιο στο όνομα της μάνας του για να πάρει το επίδομα ενοικίου. Σκέφτηκες οτι ο άνθρωπος που 7 χρόνια είναι τυπικός στις υποχρεώσεις του, μπορεί να έχει δυσκολίες και από το να ζητήσει μείωση ενοικίου (που δε θα του έκανες προφανώς), θέλησε να πάρει το επίδομα για διευκόλυνση; Στην τελική, αν θέλεις να δώσεις το διαμέρισμα στην εταιρεία, αποζημίωσε τον ενοικιαστή για όλο το υπόλοιπο διάστημα του συμβολαίου και για τα έξοδα μετακόμισης. Θεωρητικά, έχεις δίκιο. ΥΓ. Έχω γράψει ότι τον αποζημειωνω κιόλας.
anarionasp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 2 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Δεν θέλω να την φέρω σε κανέναν !!!! Αυτό κατάλαβες ? 6 ώρες πριν, Timonas είπε Αυτός μένει μέσα ΗΔΗ 7 χρόνια, από το 2012. Το συμβόλαιο έληξε στην 3ετια και ανανεώθηκε σιωπηλά. Η τιμή ενοικίου ΔΕΝ άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος, το 2019, μου ζήτησε να βάλει το μισθωτηριο στο όνομα της μάνας του ΕΙΚΟΝΙΚΑ, για να παίρνει το επίδομα ενοικίου και επειδή ήταν ΑΨΟΓΟΣ όλα αυτά τα χρόνια, ΔΕΧΘΗΚΑ. Δέχθηκα, γιατί δεν είχα σκοπό να τον διώξω. Τι έγινε όμως τώρα: εμφανίστηκε μια εταιρία που ήθελε 2 σπίτια στην πολυκατοικία, ενοικίασε το ένα και ήθελε οπωσδήποτε και ένα δεύτερο! Το κλου της υπόθεσης είναι ότι πληρώνει τα ΔΙΠΛΑ !!!!!! κάτσε να στο πω απλά έχεις ενοικιαστή που είναι ΑΨΟΓΟΣ είσαι τυπικός και τα δηλώνεις όλα δίνεις τον λόγο σου εγγράφως ότι για τα επόμενα 3 χρονιά του παραχωρείς επι χρημασι το ακίνητο σου (και όλα αυτά για να μην στην φέρει) και 5 μέρες μετά λες μμ θα βγάζω παραπάνω από εκεί ας τον πετάξω έξω όχι εντάξει δεν πας να την φέρεις σε κανέναν είσαι τυπικότατος έχεις δίκιο 3
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, anarionasp είπε κάτσε να στο πω απλά έχεις ενοικιαστή που είναι ΑΨΟΓΟΣ είσαι τυπικός και τα δηλώνεις όλα δίνεις τον λόγο σου εγγράφως ότι για τα επόμενα 3 χρονιά του παραχωρείς επι χρημασι το ακίνητο σου (και όλα αυτά για να μην στην φέρει) και 5 μέρες μετά λες μμ θα βγάζω παραπάνω από εκεί ας τον πετάξω έξω όχι εντάξει δεν πας να την φέρεις σε κανέναν είσαι τυπικότατος έχεις δίκιο Ρε φίλε, έχεις διαβάσει τι έχω γράψει ? Έχω έναν ενοικιαστή που στα 7 χρόνια μου ζήτησε να κάνομε ένα ΕΙΚΟΝΙΚΟ μισθωτηριο για να πάρει το επίδομα ενοικίου και το δέχθηκα επειδή ήταν ΑΨΟΓΟΣ. Αυτό όμως ΤΩΡΑ μου δημιουργεί εμενα, χωρίς λόγο, πρόβλημα!!! Δεν είναι κατανοητό! Τι δεν καταλαβαίνεις !! 1 1
anarionasp Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε Ρε φίλε, έχεις διαβάσει τι έχω γράψει ? Έχω έναν ενοικιαστή που στα 7 χρόνια μου ζήτησε να κάνομε ένα ΕΙΚΟΝΙΚΟ μισθωτηριο για να πάρει το επίδομα ενοικίου και το δέχθηκα επειδή ήταν ΑΨΟΓΟΣ. Αυτό όμως ΤΩΡΑ μου δημιουργεί εμενα, χωρίς λόγο, πρόβλημα!!! Δεν είναι κατανοητό! Τι δεν καταλαβαίνεις !! όχι φίλε μου δεν έκανες εικονικό μισθωτήριο έκανες ΚΑΝΟΝΙΚΟ το μόνο που μπορείς να αξιωθείς είναι να μένει η μάνα του μέσα το πρόβλημα δεν είναι το μισθωτήριο το πρόβλημα είσαι εσύ που δεν καταλαβαίνεις σε πιο σημείο είσαι λάθος 6
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Φιλε, συζητάς χωρίς τα δεδομένα πάνω στο τραπέζι. Θεωρητικά, έχεις δίκιο. ΥΓ. Έχω γράψει ότι τον αποζημειωνω κιόλας. Οκ, πώς τον αποζημιώνεις; Θα του πληρώσεις όλο το υπόλοιπο διάστημα; Για να μπορέσει να καλύψει τη διαφορά ενοικίου; Γιατί έχει υπολογίσει πως 3 χρόνια ακόμα θα δίνει Χ ποσό κάθε μήνα; Και όχι Χ+; Γιατί έχει τακτοποιήσει τη ζωή του για τα επόμενα 3 χρόνια με βάση αυτό το σπίτι; Οπότε αν αλλάξει γειτονιά μπορεί να είναι πιο μακριά απ τις δουλειές τους, να πρέπει να αλλάξει σχολείο στα παιδιά, να είναι πιο μακριά από γονείς που ίσως χρειάζονται βοήθεια; Θα πληρώσεις τα έξοδα μετακόμισης; Υλικά συσκευασίας, μεταφορική, χαμένα μεροκάματα; Έξοδα μεταφοράς τηλεφώνου, εγγύηση στη ΔΕΗ που πλέον είναι 130€; Δε θέλει να σε δυσκολέψει ο.ενοικιαστής σου. Εσύ θέλεις να του φέρεις τα πάνω κάτω, για να πάρεις τα διπλά. Μπορεί να τα έχεις ανάγκη. Ας ζήταγες αύξηση ενοικίου στο νέο συμβόλαιο και αν δε συμφωνούσαν, θα έφευγαν. Και δε θα είχε αδικηθεί καμία πλευρά. Ώπα κάτσε...γιατί κολλάς στην εξυπηρέτηση που έκανες το συμβόλαο στη μάνα του; Θα ήσουν οκ δηλαδή αν ήταν και πάλι στο ονομά του; Αν στο ζήταγε για να πάρει ο ίδος το επίδομα. Αν ήταν εντελώς νέος ενοικιαστής. Θα ήσουν οκ; Ή πάλι θα έψαχνες τρόπο να τον διώξεις; Καταλαβαίνεις πως έχεις ένα συμβόλαιο, που δεν έχει σημασία αν είναι στο όνομα του ίδιου, της μάνας του, της θειάς του ή κάποιου που τώρα μπήκε πρώτη φορά στο διαμέρισμα, εσένα θα σε δέσμευε το ίδιο; Όχι! Δεν έχεις δίκιο που θέλεις να σπάσεις το συμβόλαιο. Και για τα παραπάνω λεφτά να μην ήταν και να έλεγες, θέλω να δώσω το σπίτι τσάμπα στον ξάδερφο που μεινε άνεργος, πάλι άδικο θα χες. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από Επισκέπτης Προσθήκη κειμένου.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν βλέπω να σου κάνει αυτός πρόβλημα.Εσύ είσαι παραδόπιστος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις