GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Βασίλης_29 είπε Πάλι ένα thread με ενοίκια, σπίτια και συμβόλαια για να τσακωνόμαστε για διάφορα, airbnb κτλ. Απ' την στιγμή που ανανεώσατε/υπογράψατε νέο μισθωτήριο, η δυνατότητα να διώξεις ενοικιαστές από το ακίνητο καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη ως αδύνατη. Ένας τρόπος με χαμηλή πιθανότητα επιτυχίας που δεν σε συμφέρει οικονομικά, έρχεσαι σε συνεννόηση με τους ενοικιαστές, δηλώνεις οτι θα τους επιστρέψεις σίγουρα εγγύηση καθώς και ένα ποσόν για μετακόμιση, αλλά θα τους δώσεις και κάτι παραπάνω γιατί στο νέο σπίτι που θα βρει αυτός θα του ζητήσουν πάλι εγγύηση αλλά και την όλη ταλαιπωρία, διότι το να κάθεσαι να ψάχνεις για νέο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση, μετά αν βρεις σπίτι έχεις το τρέξιμο σε υπηρεσίες και φορείς για να συνδέσεις ρεύμα να φέρεις στο όνομά σου λογαριασμούς και ένα σωρό διαδικαστικά, ο άλλος μπορεί να μην έχει την άνεση ή να χάνει μεροκάματα και να είναι υπόλογος στον εργοδότη του. Τώρα το μπήκε μέσα με πολύ χαμηλή τιμή δεν μου λέει κάτι, ας του ζητούσες αύξηση στο ενοίκιο πριν υπογράψετε νέο μισθωτήριο. Κανείς αυθαίρετες υποθέσεις και δικαιολογημένα. Θα σου πω το στορυ: Αυτός μένει μέσα ΗΔΗ 7 χρόνια, από το 2012. Το συμβόλαιο έληξε στην 3ετια και ανανεώθηκε σιωπηλά. Η τιμή ενοικίου ΔΕΝ άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος, το 2019, μου ζήτησε να βάλει το μισθωτηριο στο όνομα της μάνας του ΕΙΚΟΝΙΚΑ, για να παίρνει το επίδομα ενοικίου και επειδή ήταν ΑΨΟΓΟΣ όλα αυτά τα χρόνια, ΔΕΧΘΗΚΑ. Δέχθηκα, γιατί δεν είχα σκοπό να τον διώξω. Τι έγινε όμως τώρα: εμφανίστηκε μια εταιρία που ήθελε 2 σπίτια στην πολυκατοικία, ενοικίασε το ένα και ήθελε οπωσδήποτε και ένα δεύτερο! Το κλου της υπόθεσης είναι ότι πληρώνει τα ΔΙΠΛΑ !!!!!!
Timonas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Κανείς αυθαίρετες υποθέσεις και δικαιολογημένα. Θα σου πω το στορυ: Αυτός μένει μέσα ΗΔΗ 7 χρόνια, από το 2012. Το συμβόλαιο έληξε στην 3ετια και ανανεώθηκε σιωπηλά. Η τιμή ενοικίου ΔΕΝ άλλαξε όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος, το 2019, μου ζήτησε να βάλει το μισθωτηριο στο όνομα της μάνας του ΕΙΚΟΝΙΚΑ, για να παίρνει το επίδομα ενοικίου και επειδή ήταν ΑΨΟΓΟΣ όλα αυτά τα χρόνια, ΔΕΧΘΗΚΑ. Δέχθηκα, γιατί δεν είχα σκοπό να τον διώξω. Τι έγινε όμως τώρα: εμφανίστηκε μια εταιρία που ήθελε 2 σπίτια στην πολυκατοικία, ενοικίασε το ένα και ήθελε οπωσδήποτε και ένα δεύτερο! Το κλου της υπόθεσης είναι ότι πληρώνει τα ΔΙΠΛΑ !!!!!! Και τί έγινε σε ποιανού το όνομα είναι το μιαθωτήριο; Εσύ παίρνεις το ενοίκιο κανονικά και στην ώρα του; Αυτό έχει σημασία. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από Timonas
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μόνο άμα τον πάρεις με το καλό και του δώσεις λεφτά. Έτσι και αλλιώς σε 4-5 μήνες θα τα πάρεις πίσω. Αν δε θέλει μπλεξίματα ο άλλος και δεν θέλει να τραβιέται πιθανόν να φύγει. Είναι και απατεωνισκος μπορεί να τα βρείτε.
Μάκαρος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 6 ώρες πριν, MTX είπε σοβαρά , και εκεί στο κουκάκι που έχω το μαγαζί εγώ πως ξεσπιτώσανε 500 οικογένειες μέσα σε 6 μήνες και τα κάνανε airbnb , αυτοί ήτανε άσχετοι δηλαδή δεν το ψάξανε νομικά η θέλανε απλά να φύγουνε μονοι τους Ο νομος επιτρεπει να σπασεις το συμβολαιο, αν προοριζεις τον χωρο που παρεχεις με ενοικιο ως επαγγελματικη στεγη.
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, giotis1982 είπε Μόνο άμα τον πάρεις με το καλό και του δώσεις λεφτά. Έτσι και αλλιώς σε 4-5 μήνες θα τα πάρεις πίσω. Αν δε θέλει μπλεξίματα ο άλλος και δεν θέλει να τραβιέται πιθανόν να φύγει. Είναι και απατεωνισκος μπορεί να τα βρείτε. Το πρόβλημα δεν είναι τα 4-5 ενοίκια, αλλά ότι δεν φεύγει !!!!!!
Timonas Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 5 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε Το πρόβλημα δεν είναι τα 4-5 ενοίκια, αλλά ότι δεν φεύγει !!!!!! Καλά κάνει.Αν δεν έβγαινε οικονομικά εσύ θα είχες δεχτεί μείωση ενοικίου πρίν τη λήξη του συμβολαίου; Την αλήθεια όμως. 1
bluesattack Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, GREGORYMO είπε Τι έγινε όμως τώρα: εμφανίστηκε μια εταιρία που ήθελε 2 σπίτια στην πολυκατοικία, ενοικίασε το ένα και ήθελε οπωσδήποτε και ένα δεύτερο! Το κλου της υπόθεσης είναι ότι πληρώνει τα ΔΙΠΛΑ !!!!!! Aυτος εχει πληρωσει 7 χρονια και αλλα 3 χρονια παμε στα 10 Η εταιρεια θα υπαρχει σιγουρα μετα απο 3 χρονια ? .Κρατα την σιγουρατζα 😂 Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από bluesattack 2
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 45 λεπτά πριν, Timonas είπε Καλά κάνει.Αν δεν έβγαινε οικονομικά εσύ θα είχες δεχτεί μείωση ενοικίου πρίν τη λήξη του συμβολαίου; Την αλήθεια όμως. Το συμβόλαιο είχε ΛΗΞΕΙ !!!!!! Το έχεις πιάσει το θέμα ??? Εγώ έκανα μια αφελή κίνηση για να πάρει εικονικά το επίδομα ενοικίου. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από GREGORYMO Συμπληρώμα
chdeal Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Από τη στιγμή που άλλαξε το όνομα δεν είναι συνέχεια του παλαιού συμφωνητικού αλλά νέο. Συνεπώς υπάρχει η ελάχιστη 3ετία. Το συμφωνητικό είναι συμφωνητικό και δεσμεύει και τους 2 (ακριβώς για να προστατεύσει το κάθε συμβαλλόμενο μέλος από "αρπαχτές" του άλλου μέλους). Στο δια ταύτα: - Προσέχουμε και σκεφτόμαστε πριν συνάψουμε συμφωνητικό, όχι μετά. - Η κίνησή σου δεν ήταν αφελής (ενδεχομένως να ήταν βιαστική), απλά μετά προέκυψε η ευκαιρία για κάτι φαινομενικά πιο συμφέρον. Tough luck! - Αν είναι τυπικός απέναντί σου δεν έχεις καμία ελπίδα να τον βγάλεις παρά τη βούλησή του πριν την 3ετία. - Μπορείς να ποντάρεις μόνο στην καλή συνεννόηση (αν και εγώ αν ήμουν στη θέση του ενοικιαστή και υποψιαζόμουν τι παίζει δε θα είχα καμία διάθεση καλής συνεννόησης). Σημειωτέον, επειδή τείνουμε να ερμηνεύουμε την άποψη του άλλου στη βάση προσωπικών συμφερόντων, στην εκτός internet ζωή μου δεν είμαι ενοικιαστής, είμαι ιδιοκτήτης και νοικιάζω σε τρίτους. 4
mihanikos1 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Έκανες συμβόλαιο στην μάνα του άρα μετράει σαν νέο συμβόλαιο. Περιμένεις 3 χρόνια αναγκαστικά. Άσε που αν μπεις στην διαδικασία να τον βγάλεις μέχρι να το καταφέρεις μπορεί η εταιρία να έχει βρει άλλο διαμέρισμα και να μείνεις με την χαρά.
bluesattack Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Ελεος με την... καπιταλιστικη κλαουρα Το μονο που μενει ειναι να ανοιξει ενα θεμα '' πουλησα πριν 5 χρονια ενα οικοπεδο στον γειτονα, τωρα ενδιαφερεται ενα ξενοδοχειο, τι μπορω να κανω ? '' 😂
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, mihanikos1 είπε Έκανες συμβόλαιο στην μάνα του άρα μετράει σαν νέο συμβόλαιο. Περιμένεις 3 χρόνια αναγκαστικά. Άσε που αν μπεις στην διαδικασία να τον βγάλεις μέχρι να το καταφέρεις μπορεί η εταιρία να έχει βρει άλλο διαμέρισμα και να μείνεις με την χαρά. Το ξέρω. 5 λεπτά πριν, chdeal είπε Από τη στιγμή που άλλαξε το όνομα δεν είναι συνέχεια του παλαιού συμφωνητικού αλλά νέο. Συνεπώς υπάρχει η ελάχιστη 3ετία. Το συμφωνητικό είναι συμφωνητικό και δεσμεύει και τους 2 (ακριβώς για να προστατεύσει το κάθε συμβαλλόμενο μέλος από "αρπαχτές" του άλλου μέλους). Στο δια ταύτα: - Προσέχουμε και σκεφτόμαστε πριν συνάψουμε συμφωνητικό, όχι μετά. - Η κίνησή σου δεν ήταν αφελής (ενδεχομένως να ήταν βιαστική), απλά μετά προέκυψε η ευκαιρία για κάτι φαινομενικά πιο συμφέρον. Tough luck! - Αν είναι τυπικός απέναντί σου δεν έχεις καμία ελπίδα να τον βγάλεις παρά τη βούλησή του πριν την 3ετία. - Μπορείς να ποντάρεις μόνο στην καλή συνεννόηση (αν και εγώ αν ήμουν στη θέση του ενοικιαστή και υποψιαζόμουν τι παίζει δε θα είχα καμία διάθεση καλής συνεννόησης). Σημειωτέον, επειδή τείνουμε να ερμηνεύουμε την άποψη του άλλου στη βάση προσωπικών συμφερόντων, στην εκτός internet ζωή μου δεν είμαι ενοικιαστής, είμαι ιδιοκτήτης και νοικιάζω σε τρίτους. Θεωρητικά, συμφωνώ σε ΟΛΑ !
dkstopo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) βλέπεις μόνο το τυρί. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από dkstopo
GREGORYMO Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, dkstopo είπε βλέπεις μόνο το τυρί. Δηλαδή ?
bluesattack Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μην ψαχνεις παντως σεναρια βασισμενα στην μανα του και το επιδομα ανοικιου , ουτε να του πεις κατι.Δεν θα καταφερεις τιποτα , και τα ιδια λεφτα που επαιρνας τοσα χρονια , θα τα παιρνεις πλεον με γκρινια και στα μαχαιρια
Προτεινόμενες αναρτήσεις