Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 minutes ago, filip123go said:

Ναι αλλά οι ναυτικοί (και η γυναίκες τους) , they know what they signed up for.!! Εαν κάποιος ξυπνήσει ένα πρωί και πει στη γυναίκα του και τα παιδιά του "φεύγω για δύο χρόνια", μπορεί να του πούνε και "μην ξανά-γυρίσεις"

Λόγο χλωμό να πούνε στέλνετε εσυ λεφτά αλλά μην ξαναγυρίσεις! Μάλλον δεν έχετε και πολλές εμπειριες απο την ζωή!

• Like 1
  • Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ναχουν αντικρυσμα τα λεφτα. Αλλιως ειναι νουμερακια στο χαρτι κ διχως ουσια αν ειναι ενα μετριο ποσο πχ 100-150 χιλ που σπιτι δεν αγοραζεις αλλα καποιο σαραβαλο ηδη 45 χρονων. Σιγουρέψου οτι αξιζει κ θα βρεις την οικογενεια σου οπως την αφησες γυρνωντας.

• Like 1
Δημοσ.

Τα χρήματα που παίρνεις τώρα πάντως έχουν σημασία, αλλά για μένα με έναν διαφορετικό τρόπο σε σχέση με αυτά που έγραψαν κάποιοι πριν. 
Αν αυτή τη στιγμή δυσκολεύεστε και με τον 5πλασιο μισθό θα πάρετε μια σοβαρή ανάσα, το κίνητρο είναι σημαντικό. Αν είστε γενικά ΟΚ και τα έξτρα λεφτά δε θα κάνουν χαώδη διαφορά, εγώ δε θα πήγαινα. Όποιο παιδί και να ρωτήσεις, αυτό που θέλει είναι χρόνος με τους γονείς του. Περισσότερο από υλικά αγαθά. Κι όταν μεγαλώσουν, έχεις ακούσει πότε κανένα να κατηγορεί τους γονείς του γιατί δε δούλευαν αρκετά σκληρά ή περισσότερες ώρες για να έχουν μεγαλύτερη οικονομική άνεση; Τα παράπονα συνήθως είναι γιατί «δεν ήταν εκεί». 

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που λέτε ότι θα αφήσει τα παιδιά, ενώ δεν αναφέρατε την γυναίκα.

Εδώ τρώνε κέρατο ενώ είναι παρόντες, τουλάχιστον αυτοί κάποια στιγμή το αντιλαμβάνονται.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
1 hour ago, AntiCambeR said:

Μου αρέσει που λέτε ότι θα αφήσει τα παιδιά, ενώ δεν αναφέρατε την γυναίκα.

Εδώ τρώνε κέρατο ενώ είναι παρόντες, τουλάχιστον αυτοί κάποια στιγμή το αντιλαμβάνονται.

Και για τις 2 πλευρές ισχύει αυτό, το τι γίνεται σε κάθε λιμάνι μόνο αυτός το ξέρει

Δημοσ.

Τι ερωτήσεις είναι αυτές για forum? Ψάχνετε άλλοθι για να φύγετε;

Αν θέλετε να φύγετε, φύγετε. Η ζωή είναι μια, εσείς διαλέγετε πως θα την περάσετε.

Εμένα οι ναυτικοί συγγενείς μου έλεγαν: μην κάνετε αυτή τη βρωμοδουλεια, πας φυλακή για κάποιους μήνες και μετά που να προλάβεις να χαρείς την ελευθερία σου;

Αν ξέρεις ότι έχει ημερομηνία λήξης, ίσως το σκεφτείς, αρκεί να εμπιστεύεσαι το έτερο ήμισυ (και υον εαυτό σου) και τα παιδιά να μην είναι σε κρίσιμη ηλικία (δεν ξέρω ποια είναι αυτή, ούτε αν υπάρχει τελικά).

• Like 1
Δημοσ.
17 hours ago, vaggelis4 said:

Επαναφέρω αυτό το θέμα μιας και βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση. Έχω πρόταση εργασίας στο εξωτερικό (μακριά 12 έως 16 ώρες πτήση) με 5πλασιο μισθό από τον ελληνικο και σε οικονομική σχετικά χώρα δηλαδή τα έξοδα δε θα είναι πολλά εκεί, όμως αφήνω πίσω οικογένεια και παιδιά για 2 χρόνια. Είμαι σε σκέψη να πάω εφόσον θα έρχομαι 50 ημέρες το χρόνο πίσω και θα έχει ημερομηνία λήξης η όλη κατάσταση. Φυσικά δεν είναι εύκολη η απόφαση…

Οι 50 ημερες που θα εισαι εδω ειναι σημαντικες. Ουσιαστικα δηλαδη μιλαμε για 20 μηνες απουσιας συνολικα. Το ερωτημα ειναι τι ποσο εκτιμας οτι θα συγκεντρωσεις αν πας, συγκριτικα με το να μην πας. Αλλο αν εχετε ηδη 1.000.000 στην ακρη και θα βγαλεις εκει ακομη 100.000 και αλλο αν χρωστατε 60.000 και ζοριζεστε και μα αυτα τα 100.000 θα ξεχρεωσεις και θα σου μεινουν και 40.000 για να εχετε μια ανεση.

Επισης, δες τι πορτες θα σου ανοιξει μια τετοια κινηση επαγγελματικα, αλλα και τι θα χασεις διακοπτοντας την καριερα σου στην Ελλαδα. 

Δημοσ.
Στις 14/9/2019 στις 11:25 ΠΜ, Ukforthemoment είπε

Oσο χρειάζεται.Εγώ έφυγα απο Ελλάδα για Αγγλία και άφησα την σύζυγο μόνη της για ένα καλύτερο κοινό μέλλον.Επιστρέφω Ελλάδα κάθε 2 με 3 μήνες για 2 εβδομάδες.Και αν ήταν διαφορετική η δουλειά θα την έφερνα Αγγλία.Ζυγίζεις τα υπέρ και τα κατά.

5 χρόνια μετά.

Συνεχίζω το ίδιο περίπου pattern εργασίας ,3 μήνες εργασία 3 εβδομάδες διακοπές στην Ελλάδα.Δεν έχω μετανοιώσει στιγμή.Εχουμε καλυτερέψει την ζωή μας σε πολλά σημεία.Ακόμα και σε θέματα υγείας που πριν δεν μπορούσαμε να ανταπεξέλθουμε με γιατρούς και εξετάσεις.

• Like 5
Δημοσ.

Πριν μερικά χρόνια θα τα συζητούσα όλα. Θα έλεγα έλα μωρέ τι θα πάθει το παιδί να μη με δεί για 10 μήνες, όταν γυρίσω θα του πάρω καινούργιο δωμάτιο, θα πάμε διακοπάρες, θα θα θα...

Τώρα που είμαι μπαμπάς, δεν θα έφευγα από το full remote, πόσω μάλλον να μην είμαι σπίτι γενικά. 

Όχι ότι δεν απηυδίζω ποτέ και λέω "αύριο θα πάω στο γραφείο να ξεκουραστώ". Αλλά δεν πάω ποτέ. Όσο είναι αυτός εδώ θα προσπαθήσω να είμαι κι εγώ. Και θα μένει πίσω η καριέρα μου λίγο, και θα είναι και το κεφάλι μου νταούλι που και που γιατί θα με διακόπτει συνέχεια, και θα αγχώνομαι γιατί έχει μείνει πίσω η δουλειά μερικές φορές εξαιτίας του...

Εγώ θα έχω ευκαιρίες να τα πάω καλύτερα, το παιδί δεν θα ξαναείναι ποτέ μωρό/νήπιο.

• Like 10
Δημοσ.
20 ώρες πριν, vaggelis4 είπε

Επαναφέρω αυτό το θέμα μιας και βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση. Έχω πρόταση εργασίας στο εξωτερικό (μακριά 12 έως 16 ώρες πτήση) με 5πλασιο μισθό από τον ελληνικο και σε οικονομική σχετικά χώρα δηλαδή τα έξοδα δε θα είναι πολλά εκεί, όμως αφήνω πίσω οικογένεια και παιδιά για 2 χρόνια. Είμαι σε σκέψη να πάω εφόσον θα έρχομαι 50 ημέρες το χρόνο πίσω και θα έχει ημερομηνία λήξης η όλη κατάσταση. Φυσικά δεν είναι εύκολη η απόφαση…

Καταλαβαινω πως είναι σε χώρα όπου δε μπορεί να ζήσει ελληνική οικογένεια. Για μένα δεν αξίζει, εκτός αν έχεις απίστετο οικονομικό πρόβλημα. Γιατί εκτός απο το οτι θα ζεις σε ενα δύσκολο μέρος μακριά απο την οικογένειά σου, θα είσαι σε μια τέτοια απόσταση που δε θα μπορείς να έρθεις ούτε σε μια ανάγκη. Προσπάθησε να βελτιώσεις τις επαγγελματικές σου προοπτικές στην Ελλάδα είτε να βρεις δουλειά αλλού όπου θα μπορεις να πάρεις και την οικογένειά σου μαζί (αν μπορει να ακολουθησει κι η σύζυγος)

Δημοσ.
21 hours ago, vaggelis4 said:

Αυτή την απόφαση θα την πάρετε μαζί με τη γυναίκα σου. Θα βάλετε κάτω όλα τα υπέρ και τα κατά και θα αποφασίσετε!

Αλλά ο κυριότερος παράγοντας είναι το πόσο γερά δεμένη είναι η σχέση σας, πόση αγάπη, αλληλοκατανόηση και ειλικρίνεια υπάρχει και πόσο σίγουροι είστε ότι η μακροχρόνια απομάκρυνση δεν θα την επηρεάσει.

• Like 1
Δημοσ.
21 hours ago, vaggelis4 said:

Ο σκοπός είναι αγορά κατοικίας και φυσικά να μείνουν και ρέστα γιατί έχουμε παιδιά και το μέλλον είναι μπροστά με σπουδές κλπ

Βάλε κάτω τα νούμερα πρώτα(ρεαλιστικά) και μετά αν δεις πως όντως αγοράζεις σπίτι αν κάτσεις 2 χρόνια εκεί τότε θα έλεγα go for it. Μπακάλικα για να πεις πως αγοράζεις σπίτι θα πρέπει να βγάζεις πάνω από 200,000 ευρώ το χρόνο για να μπορείς να αποταμιεύσεις μετά τους φόρους και τα έξοδα σου εκεί.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 14/9/2019 στις 2:14 ΜΜ, tsofras είπε

Σαν παιδί με πατέρα καπετάνιο που τον έβλεπα 2 μήνες τον χρόνο μπορώ να πω ότι δεν θα έφευγα από κοντά τους ούτε ημέρα.

Καλά τα λεφτά και η καριέρα αλλά τα παιδία θέλουν τους γονείς δίπλα τους και όχι τα λεφτά τους

Οπότε εγώ θα εμένα με την οικογένειά μου ή θα τους έπαιρνα μαζί

Επισης παιδι με πατερα σε καραβια, ερχοταν σπιτι μια φορα τον χρονο ειδικα στις μικρες ηλικιες που πηγαινε εξωτερικο και τον εβλεπα σαν ξενο. Δεν τον ηξερα.
Θα πηγαινα μακρια με την λογικη για 1-2-3 χρονια να στρωσω το εδαφος να ερθουν ολλοι.

• Like 2
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, safridia είπε

Επισης παιδι με πατερα σε καραβια, ερχοταν σπιτι μια φορα τον χρονο ειδικα στις μικρες ηλικιες που πηγαινε εξωτερικο και τον εβλεπα σαν ξενο. Δεν τον ηξερα.
Θα πηγαινα μακρια με την λογικη για 1-2-3 χρονια να στρωσω το εδαφος να ερθουν ολλοι.

Με έχει περάσει ο πατέρας μου στο αεροδρόμιο που τον περίμενα και δεν με κατάλαβε , δύσκολη δουλειά για οικογένεια

Σίγουρα το κάνουν για να έχουμε το κάτι καλύτερο αλλά είναι ζόρι όπως και να το κάνουμε. Η οικογένεια πρέπει να είναι μαζί είναι η δική μου γνώμη

• Like 2
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...