Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 14/9/2019 στις 11:13 ΠΜ, Que sera sera είπε Πόσο μακριά από την οικογένεια σας θα πηγαίνατε για μια καλή θέση εργασίας; Έκλεισα συνεντευξη για μια πολυ senior θεση τον άλλο μηνα, αλλά ειναι 7 ωρες απο το σπιτι και προφανώς θα πρεπει να μένω εκτός οικείας - ακομα και part time - 2-3 βδομαδες το μηνα. Από την μιά είναι σημαντική θέση απο απόψεως career progression, από την άλλη πόσο θα αντέξουμε; Φιλε μου, ο καθένας τι ανάγκες και τι παραστάσεις έχει και πόσο καίγεται... Εγώ έφυγα για Αγγλία την εποχή που ο Γιάνης έπαιζε... Έχει να κάνει καθαρά, με τι τύπος είσαι. Αν βαστάει το στομάχι σου, αν ξέρεις και μία γλώσσα να βγεις κτλ. Τώρα, εάν εννοείς για Ελλάδα, είναι πιο εύκολο να ζήσεις σε άλλη πόλη και να πηγαινοέρχεσαι Σ/Κ να δεις τους δικούς σου. Όπως μου είχαν πει όταν ήμουν μικρός, κάνεις το άλμα και τελειώνει η ιστορία. Αν με ρωτήσεις αν μπορώ να πάω σε άλλη χώρα τώρα, μία φορά μετανάστης, πάντα μετανάστης. Τώρα από Αγγλία άνετα πάω Ιαπωνία ή Καναδά ή Λατινική Αμερική. Αυτά ως μία γενική απάντηση. Με εκτίμηση, Δημήτρης.
leonidas_fs Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Η περίπτωση σου όχι μονο δεν αξίζει, αλλα απορώ πως την σκέφτεσαι κιόλας! Με τα ίδια λεφτά, να πας να μείνεις στου διόλου τον πατέρα οπου θα χρειαστεί να νοικιάσεις σπίτι και να επιστρέφεις στην οικογένοια σου καθε Χ χρονικό διάστημα (αρα τα έξοδα θα είναι περισότερα απο αυτά που έχεις τώρα), με την ελπίδα οτι θα σου ανοίξουν περισσότερες πόρτες στο μέλλον; Όχι φίλε δεν αξίζει. 6
ELTASSOS Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 44 λεπτά πριν, Vagosman είπε Δεν έκλεισε η βουλή; Εκλεισε αλλα μαλλον οχι για παντα αλλα με δαυτους ποτε δεν ξερεις...
Papakaliati Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, Que sera sera είπε οι συγκεκριμενου ειδους ειναι ελαχιστες και θενε ολες ή προυπηρεσια σε αντιστοιχη θεση ή γνωριμιες ( ή και τα δυο) επειδη ειναι Up north αυτος που ειχε παρει την θεση πριν 6 μηνες για καποιο λογο εφυγε. Η θεση ξαναβγηκε, αυτη τη φορα με σημειωση οτι δεχονται part timers . Την βλεπω σαν 1-2 χρονια commitment ωστε μετα να παμε για αλλα ( ή και για το γαμωτο, να πω οτι την εβαλα στο cv μου) τες πα, οπως ειπατε δεν θα βρω στο παντα φιλικο insomnia την λυση, απλως τον πονο μου λεω Άμα προσφέρουνε τον ίδιο μισθό, και η νέα θέση είναι στον διάολο τον πατέρα, δεν σημαίνει ότι οικονομικά θα έχετε τρελή χασούρα; 2
margaritagr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Κάποιοι βάζουν τα λεφτά και την καριέρα πάνω απ όλα. Άλλοι βολεύονται και με λιγότερα , έχοντας έναν τρόπο ζωής που τους κράτα κοντά στην οικογένειά τους. Ο καθένας αποφασίζει τι μετράει περισσότερο γι αυτόν στη ζωή. 1
giwfys Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Διαφωνω δεν παει ετσι. Καμια φορα σου παρουσιαζονται ευκαιριες που σου αλλαζουν την ζωη(κυριολεκτικα). Και εκεινη την στιγμη ή τις πιανεις ή οχι. Απ οτι καταλαβα ειναι τοπ θεση που δεν βρισκεται ευκολα με ευθυνες κτλ κτλ και σοβαρη προυπηρεσια για το βιογραφικο. Εγω θα πηγαινα ετσι οπως τα λεει ο φιλος. 1
margaritagr Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Και πάλι, ανάλογα τι ζωή έκανες πριν. Για μένα πχ ζωή μακριά από την οικογένεια μου δε νοείται αλλά αυτό είναι προσωπικό. Θα έφευγα μόνο αν υπήρχε βιοποριστικό πρόβλημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 30 λεπτά πριν, margaritagr είπε Και πάλι, ανάλογα τι ζωή έκανες πριν. Για μένα πχ ζωή μακριά από την οικογένεια μου δε νοείται αλλά αυτό είναι προσωπικό. Θα έφευγα μόνο αν υπήρχε βιοποριστικό πρόβλημα. Ή να πάρεις εμπειρία και προϋπηρεσία που να σου δώσει ευκαιρίες εργασίας πίσω στον τόπο σου. Όπως έγραψε και κάποιος πιο πάνω, ευκαιρίες που θα σου αλλάξουν τη ζωή.
Papakaliati Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 56 λεπτά πριν, giwfys είπε Διαφωνω δεν παει ετσι. Καμια φορα σου παρουσιαζονται ευκαιριες που σου αλλαζουν την ζωη(κυριολεκτικα). Και εκεινη την στιγμη ή τις πιανεις ή οχι. Απ οτι καταλαβα ειναι τοπ θεση που δεν βρισκεται ευκολα με ευθυνες κτλ κτλ και σοβαρη προυπηρεσια για το βιογραφικο. Εγω θα πηγαινα ετσι οπως τα λεει ο φιλος. Όπως κανείς δεν είναι αναντικαταστατος σε μια εταιρία, έτσι και καμία θέση δεν αποτελεί την ευκαιρία της ζωής σου, εκτός άμα συζητάμε να κανείς κάτι δικό σου. Άμα υπάρχει εταιρία που είναι διαθετιμενη να σου εμπιστευτεί μια θέση, θα βρεθεί και δεύτερη. Δεν συζητάμε άμα δεν έχεις εμπειρία, μιλάμε άμα είσαι σε κάποιο σημείο της καριέρας σου. Προφανώς κανείς δεν ξέρει το CV σου, ουτε της αγορας εργασιας του επαγγελματος σου, ο καθενας μπορει μονο να λεει την γνωμη του απο την δικια του σκοπια. Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από Papakaliati 1
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Εμείς αποφασίσαμε το 2015 να πάμε Πύργο..Οπου και πήγαμε.. Εγώ τότε είχα μια καλή δουλειά σε μεγάλη εταιρία τηλεπικοινωνίων από την οποία λόγω των χρημάτων που έπαιρνα (κανά χιλιάρικο) δεν μπορουσα να παραιτηθώ. Ώσπου τον Φλεβάρη του 2016 ενημερώθηκα πως θα απολυθώ. Κατέβαινα μέχρι τότε κάθε δευτερο ΣΚ Κατέβηκα τον Μάρτιο του 2016 κάτω, βρήκα ευτυχώς αμέσως δουλειά , άλλα με τα μισά σχεδόν, άρχισαν και κάτι άλλα θέματα οικονομικά, υγείας κλπ κλπ και μέχρι αρχές Ιουνίου του 2018 πάλευα να μην λειψει τιποτα στο σπιτι μου, καταρακωμένος ψυχολογικά (ειχα και τα θεματάκια μου γενικά από πριν) αλλά γενικά πάλευα. Μια δουλεια, part time σε μια άλλη, κατι service απο δω, κάτι service από κει προς το τέλος μπας και δούμε μια άσπρη μέρα. Αλλά το 1000αρικο που έπαιρνα πριν δεν το έφτανα με την καμία Αρχές Ιουνίου του 2018 είχα μια κληση από έναν συνάδελφο από την πρώτη εταιρία που δούλευα από το 2004 μέχρι το 2007 και αφού μιλήσαμε και μίλησα και με το ένα αφεντικό μου έσκασε πρόταση να γυρίσω πίσω μετά από 11 χρόνια λογω παραίτησης του τεχνικού. Αφού κάθησα και σκέφτηκα οσα ειχα ζήσει αυτά τα χρόνια που ήμουν εκεί και αφού τα βρήκαμε και στα χρήματα (λιγότερα από 1000) αποφάσισα να κάνω το βήμα και ανέβω. Υγιής επιχείρηση, αφεντικά με κατανόηση, ίδιοι συνάδελφοι με τότε, 5 λεπτά από το σπίτι (μένω στο πατρικό μου οποτε δεν έχω και ενοίκια, λογαριασμους κλπ κλπ) Αν μου έκαναν πρόταση από άλλη εταιρία δεν θα είχα προχωρήσει πιστευω στο να γυρίσω Αθήνα. Κατεβαινω κάτω κάθε 2 εβδομάδες, είχα τα παιδιά όλο τον Αύγουστο μαζί μου, πήγαμε διακοπές όλοι μαζί και γενικά οι σχέση με την γυναίκα μου εχει ομαλοποιηθεί κάπως. Προσπαθώ όσο μπορώ να βοηθάω , η αλήθεια ειναι οτι εχουμε ισσοροπήσει κάπως Τα κακά ειναι οτι η γυναικα μου δεν θέλει να έρθει πίσω, τα παιδιά το σκέφτονται αν και δεν θέλουν να αφησουν τους φιλους τους και τις φίλες τους, εγώ αρκετές φορές δεν την παλευω και μόνο οταν ειμαι στην δουλειά ειμαι καλα και γενικά έχω μια άνεση να δουλέψω, να μάθω πράγματα παραπάνω. Τώρα ειμαι σε φάση να βρω κάτι δευτερο για να κλείσουμε κάποιες τρύπες και κάποια έκτακτα έξοδα που έσκασαν και στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και τον Πύργο. Αλλά εκει είναι το θέμα ότι δεν θα την παλέψω πάλι γιατί περα του οτι εχω συνδυάσει αυτή την πόλη με μια κακή περίοδο της ζωής μου, θα πηγαινοέρχομαι πάλι σε 2-3 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα. Συν του οτι από την εταιρία που είμαι θα ειμαι χαζός αν την παρατήσω. Ψάχνω βέβαια μια μέση λύση, το καλύτερο ειναι να γυρισει η γυναικα μου με τα παιδια, αλλά από την άλλη δεν ειμαι σε φάση να ασκώ συνέχεια πίεση. Ιδωμεν... 4
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Πιστευω οτι ο χρονος με την οικογενεια σου ειναι αναντικατάστατος και προσωπικα δε θα εφευγα μακριά τους. Καποιος μπορει να ισχυριστεί οτι κοντα τους θα πρεπει να δουλευεις σχεδον ολη μερα για να βγαλεις τα ιδια λεφτα με μια επαγγελματικη ευκαιρια μακρια, και αρα να τους βλεπεις ελαχιστα, αλλα αμα υπολογισεις οτι πρεπει να πληρωνεις 2 σπιτικα δε νομιζω το οποιο κερδος να αξιζει να χασεις αυτες τις μικρες καθημερινες στιγμες Επεξ/σία 16 Σεπτεμβρίου 2019 από Επισκέπτης
kostasgr78 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Αυτά τα ερωτήματα είναι καθαρά προσωπικά και μπορούν να απαντηθούν ανάλογα με τις προτεραιότητες που έχει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του. Απλά θα σταθώ στο γεγονός, ότι οι περισσότεροι ενήλικες επιλέγουν κάτι που γουστάρουν πρώτα και πολύ οι ίδιοι και μετά ψάχνουν να βρουν το άλλοθι που να δικαιολογεί το πώς αυτή η επιλογή ταιριάζει με τις οικογενειακές ανάγκες. Φυσικά, στην ισχυρή πλειοψηφία των περιπτώσεων το άλλοθι αυτό είναι περισσότερο φαντασιακό παρά πραγματικό. Ένας γονέας που συνειδητά επιλέγει να μείνει μακριά από την οικογένειά του, πρέπει να γνωρίζει και να έχει διαβάσει παιδική ψυχολογία πριν από ό,τιδήποτε άλλο. Κανένα παιδί δεν κατανοεί σε βάθος ότι πήγες να κάνεις καριέρα και να βγάλεις περισσότερα χρήματα. Όταν θα βιώνει μεθαύριο ως ενήλικας αισθήματα απόρριψης στις σχέσεις του, να θυμάσαι ότι εσύ το επέλεξες. Θα μπορούσαμε να γράψουμε εγκυκλοπαίδεια για τα ψυχολογικά προβλήματα ενηλίκων που εδράζονται στο γεγονός ότι στερήθηκαν τον ένα γονέα ως παιδιά. Από την άλλη, υπάρχουν κι άλλοι που ζουν στο ίδιο σπίτι και είναι εξίσου κομπάρσοι στο μεγάλωμα ενός παιδιού. Αν υπάρχει οικονομικό θέμα οικογένειας που απαιτεί μετανάστευση, η βέλτιστη λύση για τα παιδιά είναι πάντα η μετανάστευση όλης της οικογένειας. Κάτι που είναι εφικτό. Όλα τα άλλα είναι γι' αυτούς που δεν θέλουν στην πραγματικότητα να μεγαλώσουν παιδιά, και είπαν να διαιωνίσουν το είδος και να ρίξουν το βάρος στον άλλον γονέα με τόσες ευθύνες. Τέλος, όσον αφορά τη σχέση με τον άλλο γονέα, είναι γνωστές οι επιπτώσεις. 9
Que sera sera Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2019 On 15/09/2019 at 17:38, Papakaliati said: Άμα προσφέρουνε τον ίδιο μισθό, και η νέα θέση είναι στον διάολο τον πατέρα, δεν σημαίνει ότι οικονομικά θα έχετε τρελή χασούρα; το οικονομικο δεν ειναι θεμα, λογω καποιων επιτυχων επενδυσεων δεν απαιτειται να εργαζομαι, χωρις να σημαινει οτι δεν ειναι ευπροσδεκτα τα παραπανω χρηματα. το θεμα ειναι και "για το γαμωτο" και για να βρω μετα κανα 2 χρονια αντιστοιχη θεση κοντα εδω που μενω. τες πα, τους ειπα οτι θα παω στη συνεντευξη, θα ειναι και αλλοι οποτε μαλλον καποιος αλλος θα την τσιμπησει την θεσουλα 1
SB_1957 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 14 ώρες πριν, ΜΑΝΩΛΗΣ1 είπε Τώρα ειμαι σε φάση να βρω κάτι δευτερο για να κλείσουμε κάποιες τρύπες και κάποια έκτακτα έξοδα που έσκασαν και στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω και τον Πύργο. Αλλά εκει είναι το θέμα ότι δεν θα την παλέψω πάλι γιατί περα του οτι εχω συνδυάσει αυτή την πόλη με μια κακή περίοδο της ζωής μου, θα πηγαινοέρχομαι πάλι σε 2-3 δουλειές για να τα βγάλουμε πέρα. Συν του οτι από την εταιρία που είμαι θα ειμαι χαζός αν την παρατήσω. Ψάχνω βέβαια μια μέση λύση, το καλύτερο ειναι να γυρισει η γυναικα μου με τα παιδια, αλλά από την άλλη δεν ειμαι σε φάση να ασκώ συνέχεια πίεση. Ιδωμεν... Σου εύχομαι όλα να εξελιχθούν με τον καλύτερο τρόπο. Είναι δύσκολα όταν δεν έχεις την υποστήριξη και κατανόηση από τους δικούς σου. Ευτυχώς τέτοιο θέμα δεν είχαμε, καθώς στο δίλημμα "μακριά και χωριστά με καλύτερα λεφτά ή μαζί με δυσκολίες" και αργότερα στο "μαζί όλη οικογένεια χωρίς φίλους/συγγενείς ή χωριστά αλλά με τους φίλους/συγγενείς" προτίμησαν και στις δύο περιπτώσεις το πρώτο! Έχουμε δει αρκετές φορές συναδέλφους, που αρνήθηκαν προαγωγή/μετάθεση γιατί δεν ήθελε η γυναίκα (η οποία συνήθως δεν δούλευε) και τα παιδιά για να μη χάσουν τον κύκλο τους και μπορεί να μην έμειναν από δουλειά αλλά δεν τους είδαμε να είναι σε κάτι καλύτερα από εμάς! Και δεν εννοώ μόνο οικονομικά, αλλά σαν οικόγενεια και πώς εξελίχθηκαν τα παιδιά τους τόσο επαγγελματικά όσο και κοινωνικά και σε επίπεδο σχέσεων!
djcat Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2019 Στις 14/9/2019 στις 4:03 ΜΜ, mp123 είπε Παρα πολυ μακρυα. αυτο κανω 20 χρονια.δεν εχω θεμα να λειπω αρκει η οικογενεια να εχει τα παντα. Τα πάντα εκτός από σένα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα