Προς το περιεχόμενο

Πόσο μακριά από την οικογένεια σας θα πηγαίνατε για μια καλή θέση εργασίας;

Que sera sera

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 25/08/2024 at 16:24, vaggelis4 said:

Επαναφέρω αυτό το θέμα μιας και βρίσκομαι σε παρόμοια κατάσταση. Έχω πρόταση εργασίας στο εξωτερικό (μακριά 12 έως 16 ώρες πτήση) με 5πλασιο μισθό από τον ελληνικο και σε οικονομική σχετικά χώρα δηλαδή τα έξοδα δε θα είναι πολλά εκεί, όμως αφήνω πίσω οικογένεια και παιδιά για 2 χρόνια. Είμαι σε σκέψη να πάω εφόσον θα έρχομαι 50 ημέρες το χρόνο πίσω και θα έχει ημερομηνία λήξης η όλη κατάσταση. Φυσικά δεν είναι εύκολη η απόφαση…

On 25/08/2024 at 17:19, vaggelis4 said:

Ο σκοπός είναι αγορά κατοικίας και φυσικά να μείνουν και ρέστα γιατί έχουμε παιδιά και το μέλλον είναι μπροστά με σπουδές κλπ

On 25/08/2024 at 18:23, vaggelis4 said:

Ναι φυσικά θα έχει βοήθεια αλλιώς δε θα γινόταν. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα επιστροφής αν δεν βγαίνει οπότε αυτό βοηθάει 

7 hours ago, vaggelis4 said:

Όχι εννοείται ότι έχουμε συμφωνήσει ότι θα φυγω και ότι σε περιόδους διακοπές κλπ εφόσον μπορούν θα έρχονται να μείνουν.

Τα χρήματα είναι καλά και ειδικά για την οικονομία της χώρας είναι πολύ καλά. Δηλαδή μιλάμε για 6000€ καθαρά το μήνα με κόστος ζωής 1/3 κάτω από την Ελλάδα

Θα σου πω οτι λεω σε οποιον ρωταει για μεταναστευση γενικα.
Το θεμα ειναι καθαρα και αυστηρα προσωπικο και διαφορετικο ανα περιπτωση.

Δεν μας λες και λεπτομερεις οπως τον τομεα σου, ηλικια των παιδιων, αν δουλευει η γυναικα σου και απο που αντλεις τις λεπτομερειες οτι η χωρα προορισμου εχει πολυ χαμηλο κοστος ζωης.

Πραγματα που πρεπει να λαβεις υποψιν (κατα την γνωμη μου) ειναι:

• Η γυναικα σου δουλευει; Αν, ναι, θα παραιτηθει οσο λειπεις;
  • Θα ειναι δυο χρονια ή θα ειναι ξανα δυο χρονια μετα απο λιγο καιρο;
  • Θα εισαι οκ οταν γυρισεις να δουλευεις για το 1/5 οπως λες του μισθου που ειχες εκει;
  • Εισαι επιρεπης στις απιστιες; Δεν μπορεις να φανταστεις τι μπορει να συμβει οταν ξαφνικα εισαι εργενης και λεφτας στην "ξενιτια".
  • Το οτι η σχεση σου με την γυναικα σου μπορει να περασει δυσκολιες
  • Θα πληρωνεσαι στην χωρα του εξωτερικου; 
  • Εχει κανει το ιδιο καποιος που ξερεις;
  • Γιατι δεν βρισκεις μια δουλεια στην ΕΕ, να ακολουθησει και η συζυγος;
  • Ξερεις ολες τις λεπτομερειες; Καποιες φορες τα "ολα ευκολα" εχουν μικρα γραμματα.
  • Αναλογια με την ηλικια των παιδιων σου τα δυο χρονια ειναι πολλα ή οκ.

Σε τετοιες καταστασεις, το ψυχολογικο κομματι παιζει πολυ μεγαλο ρολο. Τον μεγαλυτερο ισως.

Επεξ/σία από dbrillis
  • Like 2
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 132
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

δηλαδη στην ελλαδα θα σου εδιναν 2κ? γιατι το περιεργο δεν ειναι οτι παιρνεις 6κ αλλα οτι παιρνεις τα 3πλα απο ελλαδα σε πιο φθηνη χωρα. αυτο ειναι το παραδοξο στα λεγομενα του. 

Στην Ελλάδα οι εταιρίες είναι για τα πανηγύρια …

Σε συνέντευξη που είχα με ελληνική εταιρία πριν 1 χρόνο (με βρήκαν μέσω LinkedIn και είπα ας δω τι γίνατε Ελλάδα) δίναν 1900 ευρώ και μου τόνιζαν σαν benefit την έκπτωση φόρου που θα παρω (500 ευρώ ) που έρχομαι απο Εξωτερικό .

Δεν είναι παράδοξο να πέρνεις αυτό το ποσό σε μια χώρα ποιο φτηνή από Ελλάδα , γιατί εδώ , για παράδειγμα, έχουν κέντρα παρά πόλες εταιρίες και πληρώνουν καλά για μα βρουν κάποιος με συγκεκριμένη εμπειρία/εξειδικευση .

• Like 2

23 λεπτά πριν, militarist είπε

Στην Ελλάδα οι εταιρίες είναι για τα πανηγύρια …

Σε συνέντευξη που είχα με ελληνική εταιρία πριν 1 χρόνο (με βρήκαν μέσω LinkedIn και είπα ας δω τι γίνατε Ελλάδα) δίναν 1900 ευρώ και μου τόνιζαν σαν benefit την έκπτωση φόρου που θα παρω (500 ευρώ ) που έρχομαι απο Εξωτερικό .

Δεν είναι παράδοξο να πέρνεις αυτό το ποσό σε μια χώρα ποιο φτηνή από Ελλάδα , γιατί εδώ , για παράδειγμα, έχουν κέντρα παρά πόλες εταιρίες και πληρώνουν καλά για μα βρουν κάποιος με συγκεκριμένη εμπειρία/εξειδικευση .

ακραιο... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Dinos1973 είπε

οσοι δεν προσεχαν τα λεφτα τα ειχαν φαει στον τζογο και στις γυναικες πολυ πριν γυρισουν απο το ταξιδι.....

Τέτοια έλεγε και η γιαγιά μου για τον παππού εξ όσων μου διηγείται η μητέρα μου. Ερχόταν στο σπίτι πχ μετά από το ταξίδι με κάτι αλλεργίες και σπυράκια στο σώμα και έλεγε ότι τα κόλλησε από άλλες γυναίκες. Αλλά επειδή δεν ζούσε να μου πει ο ίδιος ιστορίες πολλές δεν τα πιστεύω όλα αυτά, απλά περισσότερο ως γυναικεία γκρίνια και παράπονο τα εκλαμβάνω επειδή έλλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Edit: Και για το θέμα του κοστους ζωής. Για να βρεις χώρα με τρεις φορές κάτω από την Ελλάδα κόστος ζωής, μόνο σε Αφρική και Ασία. Ούτε καν λατινική Αμερική, ούτε καν Ταϊλάνδη. Και προφανώς θα μιλάμε για χώρα με πολύ υποβαθμισμενη ζωή. Αυτά πρέπει να σταθμιστουν. 

Επεξ/σία από mariosnik_

10 hours ago, mariosnik_ said:

Τέτοια έλεγε και η γιαγιά μου για τον παππού εξ όσων μου διηγείται η μητέρα μου. Ερχόταν στο σπίτι πχ μετά από το ταξίδι με κάτι αλλεργίες και σπυράκια στο σώμα και έλεγε ότι τα κόλλησε από άλλες γυναίκες. Αλλά επειδή δεν ζούσε να μου πει ο ίδιος ιστορίες πολλές δεν τα πιστεύω όλα αυτά, απλά περισσότερο ως γυναικεία γκρίνια και παράπονο τα εκλαμβάνω επειδή έλλειπε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. 

Edit: Και για το θέμα του κοστους ζωής. Για να βρεις χώρα με τρεις φορές κάτω από την Ελλάδα κόστος ζωής, μόνο σε Αφρική και Ασία. Ούτε καν λατινική Αμερική, ούτε καν Ταϊλάνδη. Και προφανώς θα μιλάμε για χώρα με πολύ υποβαθμισμενη ζωή. Αυτά πρέπει να σταθμιστουν. 

εχοντας δουλεψει σχεδον σε ολες τις ηπειρους εκανα την ερωτηση για τη χωρα αλλα ειναι...επτασφραγιστο μυστικό. Εικαζω και εγω χωρα Αφρικης ή μεσης ανατολης που ναι μεν εχει καλο μισθο και χαμηλο επιπεδο κοστους επιβιωσης αλλα εχει αλλα (τεραστια) αρνητικα....

42 minutes ago, vamvakoolas said:

εχοντας δουλεψει σχεδον σε ολες τις ηπειρους εκανα την ερωτηση για τη χωρα αλλα ειναι...επτασφραγιστο μυστικό. Εικαζω και εγω χωρα Αφρικης ή μεσης ανατολης που ναι μεν εχει καλο μισθο και χαμηλο επιπεδο κοστους επιβιωσης αλλα εχει αλλα (τεραστια) αρνητικα....

Μαλλον δεν ειναι σε Αφρικη, μεση Ανατολη η Ασια, σε τετοιες περιοχες μιλαμε για 6ψηφιο καθαρο με ολα τα εξοδα πληρωμενα!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το κυριοτερο απ ολα ειναι το ποσο ευκολη επιστροφη θα εχεις ΕΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΑ ΒΡΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΚ....ΤΑ

Εχεις δουλεια πισω που θα σε περιμενει η θα γυρισεις και μπορει να μεινεις Ελλαδα ανεργος για κανα 2 χρονια με τα εξοδα να τρεχουν;

Γιατι το τι θα βρεις εκει ειναι λιγο (πολυ) τζογος:

- απο απιστευτα φιλικο, ουαου περιβαλλον, νορμαλ ωρες, ωραια διαμονη σε μερος με πολλα πραγματα να κανεις, καλο καιρο, ωραιους ανθρωπους, κλπ που θα λες τι τυχερος ειμαι που εκανα αυτην την επιλογη, απιστευτο να περνας τοσο ωραια και να βγαζεις και τοσα φραγκα, πραγματικο τζοκερ

- εως μια πραγματικη κολαση με σιχαμενους συναδελφους-μανατζερ, τοξικο και χαοτικο κλιμα δουλειας με απειρες ωρες και μια διαμονη μετρια ως κακη σε οικισμο-τοπο τετοιο και με ανθρωπους τετοιους που η ζωη σου θα ειναι δουλεια-σπιτι, σπιτι δουλεια, που θα μετρας μερες σα να κανεις στρατιωτικη θητεια

Επεξ/σία από archer100

8 minutes ago, ProponitisTouKanape said:

Ινδονησία ψηφίζω εγώ. 1 ψήφος Ινδονησία, 1 το Βιετναμ μεχρι στιγμής

Μια χαρα ειναι η Ινδονησια, η Τζακαρτα μπορει να ειναι μεγαλουπολη 20+ εκατομυριων και με μεγαλη μολυνση στην ατμοσφαιρα, αλλα εχει τα παντα! λιγο η γλωσσα δυσκολευει, οι Ινδονησιοι δεν το εχουν με τα αγγλικα. Το Βιετναμ, Χο Τσι Μινχ (Σαιγκον) ειναι οπως ηταν η Τζακαρτα 25 χρονια πριν, αναπτυσσεται ραγδαια αλλα εχει ακομα πολυ δρομο!

• Moderators
1 hour ago, vamvakoolas said:

Κι εμένα μου κάνει εντύπωση που ο φίλος δεν έχει μοιραστεί την χώρα μαζί μας, προφανώς κάποιο λόγο θα έχει, αλλά χωρίς να ξέρουμε την χώρα θα είναι και ασαφείς οι απαντήσεις που παίρνει.

Είχα γνωστό που δούλευε (και έμενε) σε εργοτάξιο κατασκευαστικής στην μέση της ερήμου στην Λιβύη κατά την διάρκεια της πτώσης του Καντάφι. Πολλά τα λεφτά, αλλά το βράδυ κοιμόντουσαν αγκαλιά με καλάσνικοφ. Αντίστοιχα, άλλος γνωστός μου που έκανε εμπόριο (και έβγαζε τα κέρατά του από λεφτά) διαμένοντας στον Παναμά, στην πολυκατοικία του είχαν 24ωρη φύλαξη με ένοπλους φρουρούς.

Καλά τα λεφτά, αλλά όταν έχεις οικογένεια πίσω δεν είναι και το παν.

εχω ξαναγραψει την εμπειρια του ΟΜΑΝ πριν χρονια (προ κοβιντ) που και εμενα με παραμυθιαζαν με ποσα που λυγουρευεται και ο ts και ειναι φθηνα να ζεις αλλα κανεις δε μου ανεφερε οτι το δημοσιο νοσοκομειο ειχε ελαχιστα ασθενοφορα και οτι οι ντοπιοι μου ειπαν οτι αν πας σε μερος εκτος προτευουσας π.χ εκδρομη και εχεις ατυχημα....να κανεις το σταυρο σου να μπορεις να οδηγησεις να γυρισεις πισω! (η εναλλακτικα να ακριβοπληρωσεις ιδιωτικη ασφαλεια)

4 minutes ago, vamvakoolas said:

εχω ξαναγραψει την εμπειρια του ΟΜΑΝ πριν χρονια (προ κοβιντ) που και εμενα με παραμυθιαζαν με ποσα που λυγουρευεται και ο ts και ειναι φθηνα να ζεις αλλα κανεις δε μου ανεφερε οτι το δημοσιο νοσοκομειο ειχε ελαχιστα ασθενοφορα και οτι οι ντοπιοι μου ειπαν οτι αν πας σε μερος εκτος προτευουσας π.χ εκδρομη και εχεις ατυχημα....να κανεις το σταυρο σου να μπορεις να οδηγησεις να γυρισεις πισω! (η εναλλακτικα να ακριβοπληρωσεις ιδιωτικη ασφαλεια)

Εαν εχεις θεματα υγειας, ναι δεν πας σε τετοιες χωρες, βεβαια σε χωρες τις Αφρικης, Μεσης Ανατολη και Ασιας, δεν ασχολειστε καν με τα δημοσια συστηματα υγειας! παντα ιδωτικα (σοβαρες εταιριες το παρεχουν, και βεβαια την SOS για να σας μεταφερουν αμεσα σε χωρες με σοβαρες παροχες υγειας)!

• Like 1

Εντάξει παιδιά αφού θέλετε να μάθετε την χώρα είναι χώρα της Ινδονησίας, οι ώρες εργασίας είναι Δ-Π 8ωρο και ΣΚ ελεύθερα. Η επιστροφή σε περίπτωση δίκης μου επιλογής δεν συνεπάγεται την ανεργία αλλά θα συνεχίσω από εκεί που έμεινα. Αυτά. Θεωρώ ότι είναι safe επιλογή να πάω εφόσον υπάρχουν επιλογές για επιστροφή και επίσης τα χρήματα αυτά θα είναι ο μισθός εκεί στον οποίο προστίθεται ο υπάρχον ελληνικός μισθός (φορολογήσιμος στην Ελλάδα)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...