riskus Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2019 Καλημέρα σε όλους! Εχοντας βασικό πτυχίο πληροφορικής (από πρώην ΤΕΙ), αποφάσισα να κάνω αίτηση σε δύο μεταπτυχιακά του τμηματος CSD (Πληροφορική) του ΑΠΘ. Θα ήθελα να μάθω, από παιδιά που τυγχάνει να έχουν σχετική γνώση και εμπειρία, απόψεις σχετικά με τα master: α) στα δίκτυα/ασφάλεια συστημάτων β) στα ψηφιακά μέσα/υπολογιστική νοημοσύνη Αν και έχω πολύ καλές πιθανότητες να με δεχθούν τελικά και στα δύο, όπως με ενημέρωσαν οι άνθρωποι που διενέργησαν τις συνέντευξεις, ανησυχώ κάπως. Ο λόγος είναι πως, απ' ότι είδα συνοπτικά στο πρόγραμμα σπουδών τους, έχουν αρκετά μαθήματα με υψηλές απαιτήσεις σε μαθηματικό υπόβαθρο, το οποίο δεν διαθέτω. Η σχολή που τελείωσα έδινε μεγάλη βάση στην εφαρμοσμένη γνώση και πολύ λιγότερο στο θεωρητικό/μαθηματικό υπόβαθρο της επιστήμης (στο οποίο δίνει αντίστοιχα μεγαλύτερη βάση η Πληροφορική ΑΠΘ). Μήπως να επιλέξω κάποιο master με μικρότερες απαιτήσεις σε αυτό το κομμάτι ώστε να ανταποκριθώ καλύτερα; Δεν θέλω να μπλέξω με φροντιστήρια, ιδιαίτερα και διάβασμα επιπλέον (από το ήδη πολύ του master) για να καλύψω κενά. Ευχαριστώ.
Επισκέπτης Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Αυτό που κάνεις είναι πολύ λάθος και θέλω να σε αποτρέψω όσο μου επιτρέπει το φορουμ. Μην κωλώνεις επειδή ακούς ότι "έχει μεγαλύτερο μαθηματικό υπόβαθρο". Αν με το καλό σε πάρουνε, θα δεις ότι όλοι οι συμφοιτητές σου είναι του ίδιου μη σου πω και κατώτερου επιπέδου. Οπότε μην ανησυχείς. Τώρα, εννοείται ότι οι απαιτήσεις θα είναι υψηλότερες, αυτό είναι γνωστό. Οπότε λίγο διαβασματάκι και θα είσαι κομπλε. Μην φοβάσαι και θα τα πας άψογα αν σε πάρουν. Τις ευχές μου.
tsioulak Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2019 Απο τα ψηφιακά μέσα μακριά, θέλει πάρα μα πάρα καλά μαθηματικά, και υψηλού επιπέδου και σε πολυ καλό βαθμό. Απο το ΤΕΙ πληροφορικής της Σινδου 99% δεν το έχεις, και εμείς στο προπτυχιακό του ΑΠΘ τα μαθήματα αυτών των καθηγητών (στον κορμό) μας έβγαινε το λάδι για να τα περάσουμε (καλά για την κατευθυνση των ψηφιακών μέσων δεν το συζητάμε καν, απο τους 120 φοιτητές του κάθε έτους, καμια 10αρια διάλεγαν αυτή την κατεύθυνση και την επόμενη χρονιά οι μισοί αλλάζανε). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα