alexakis199 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, giotis1982 είπε Άρα ολόκληρη Ford και δεν το σκέφτηκε να κάνει τις αλλαγές για να καίνε όλα λιγότερο; Σε ποια σχολή είσαι; Προφανώς δεν ήταν τόσο μπροστά το 2002 όσο είναι τώρα . Εδώ δεν το σκέφτηκε ολόκληρη Toyota , Mazda κλπ θα το σκεφτεί η Ford , αν δεις τη διαφορά της με άλλα αμάξια τότε είναι λες και άρχισαν από τα βασικά . Μια χαρά έκανα αλλαγές στις άλλες μάρκες και δούλεψαν , μόνο η Ford εκείνης της χρονολογίας με ζοριζει , όποιο αμάξι δλδ έχει τον συγκεκριμένο αισθητήρα . Από ότι φαίνεται όμως θα τον ανοίξω manual γιατί κανείς δεν γνωρίζει , οι πιο πολλοί λένε τα δικά τους και όλο λόγια είναι . Μόνο ένα παιδί που είπε για το πολύμετρο είπε κάτι χρήσιμο . Ηλεκτρονικών . Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από alexakis199
thanasisxask Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με τον IAT; να τον κοροϊδέψεις με διαφορετικές τιμές; είναι μόνο IAT ή και MAF;
alexakis199 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, thanasisxask είπε Τι ακριβώς θέλεις να κάνεις με τον IAT; να τον κοροϊδέψεις με διαφορετικές τιμές; είναι μόνο IAT ή και MAF; Είναι και ο μαφ εκεί .
thanasisxask Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Ωραία, τι τιμές θέλεις να πειράξεις; ξέρεις τον τρόπο λειτουργίας του maf;
alexakis199 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, thanasisxask είπε Ωραία, τι τιμές θέλεις να πειράξεις; ξέρεις τον τρόπο λειτουργίας του maf; Όλες οι τιμές αλλάζουν από το τσιπάκι , υπάρχουν τα πάντα εκεί . Για την ώρα θέλω να ξέρω πως να το συνδέσω εκεί , έχει 4 καλώδια αλλά δεν ξέρω ποιο δίνει σήμα ποιο παίρνει πιο αλλάζει . Αυτό ήθελα να μάθω συγκεκριμένα , τις ρυθμίσεις δεν υπάρχει θέμα . Αν δηλαδή ξέρει κάποιος ακριβώς τι κάνει το κάθε καλώδιο , όπως στη εικόνα ας πούμε . Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από alexakis199
thanasisxask Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Ποιο τσιπακι εννοείς; ο sensor διαβάζει θερμοκρασία αέρα και μάζα αέρα που μπαίνει στον κινητήρα. Τις τιμές αυτές τις βλέπει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται. Εγώ βλέπω ότι έχει 6 pin. Ψάξε στο Google "maf sensor 6 pin ( βάλε τον κωδικό κινητήρα ή κάποιον κωδικό που έχει ο maf)" και θα σου βγάλει τι κάνει το κάθε pin. Γιατί δεν λες τι θες να κάνεις; απόρρητο είναι ή μήπως θα σου κλεψουμε την πατέντα;
primeragt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 7 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Ποιο τσιπακι εννοείς; ο sensor διαβάζει θερμοκρασία αέρα και μάζα αέρα που μπαίνει στον κινητήρα. Τις τιμές αυτές τις βλέπει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται. Εγώ βλέπω ότι έχει 6 pin. Ψάξε στο Google "maf sensor 6 pin ( βάλε τον κωδικό κινητήρα ή κάποιον κωδικό που έχει ο maf)" και θα σου βγάλει τι κάνει το κάθε pin. Γιατί δεν λες τι θες να κάνεις; απόρρητο είναι ή μήπως θα σου κλεψουμε την πατέντα; Θα αλαζει την αντισταση (γιατι αυτο μετρανε οι αισθητηρες στην ουσια που το μεταφραζουν σε ενα πινακα τιμων) και θα μικρινει την ποσοτητα του καυσιμου στο θαλαμο. Αν το κανει μαζι με αλλες τιμες στους lamda ,knock κλπ κλπ θα εχεις χαμηλοτερες-υψηλοτρες (οτι θες τελος παντων) καταναλωσεις αλλα θα σου δημιουργηθουν ενα καρο αλλα προβληματα μακροχρονια.
alexakis199 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 24 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Ποιο τσιπακι εννοείς; ο sensor διαβάζει θερμοκρασία αέρα και μάζα αέρα που μπαίνει στον κινητήρα. Τις τιμές αυτές τις βλέπει ο εγκέφαλος του αυτοκινήτου και κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζεται. Εγώ βλέπω ότι έχει 6 pin. Ψάξε στο Google "maf sensor 6 pin ( βάλε τον κωδικό κινητήρα ή κάποιον κωδικό που έχει ο maf)" και θα σου βγάλει τι κάνει το κάθε pin. Γιατί δεν λες τι θες να κάνεις; απόρρητο είναι ή μήπως θα σου κλεψουμε την πατέντα; Έψαξα στο Google και κωδικό , δεν υπάρχει πουθενά όμως να λέει τι κάνει το κάθε καλώδιο , γι'αυτό ρωταω μήπως γνωρίζει κανείς . Ακριβώς ότι είπε το παιδί με τις αντιστάσεις , πάνω κάτω για βενζίνες θερμοκρασίες κλπ . 14 λεπτά πριν, primeragt είπε Θα αλαζει την αντισταση (γιατι αυτο μετρανε οι αισθητηρες στην ουσια που το μεταφραζουν σε ενα πινακα τιμων) και θα μικρινει την ποσοτητα του καυσιμου στο θαλαμο. Αν το κανει μαζι με αλλες τιμες στους lamda ,knock κλπ κλπ θα εχεις χαμηλοτερες-υψηλοτρες (οτι θες τελος παντων) καταναλωσεις αλλα θα σου δημιουργηθουν ενα καρο αλλα προβληματα μακροχρονια. Ναι το έχω ψάξει αυτό με άλλα θέματα , αλλά θα γίνουν και άλλες αλλαγές εν καιρό που θα ισορροπήσουν αυτές . Πάντως περίπου όπως τα λες είναι αυτά που θέλω , με λίγες διαφορές.
Ukforthemoment Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Είπες ότι είσαι ηλεκτρονικός ;Και πλήρωσες για το τσιπάκι 60€?
thanasisxask Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δεν λειτουργούν με αντιστάσεις έτσι απλά είναι λίγο διαφορετικό το σύστημα μέτρησης της αντίστασης και της μάζας αέρα. Τέλος πάντων κάτσε διάβασε περισσότερο, με ένα πολύμετρο και με διάφορους τρόπους μπορείς να βρεις τι κάνει το κάθε ένα. Καλή συνέχεια
alexakis199 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Δεν λειτουργούν με αντιστάσεις έτσι απλά είναι λίγο διαφορετικό το σύστημα μέτρησης της αντίστασης και της μάζας αέρα. Τέλος πάντων κάτσε διάβασε περισσότερο, με ένα πολύμετρο και με διάφορους τρόπους μπορείς να βρεις τι κάνει το κάθε ένα. Καλή συνέχεια Ναι αυτό θα κάνω από ότι φαίνεται , καλή συνέχεια . 40 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Είπες ότι είσαι ηλεκτρονικός ;Και πλήρωσες για το τσιπάκι 60€? Ο χρόνος που θα ξόδευα να το φτιάξω και τα υλικά θα έβγαιναν στο 50ρικο , οπότε κομπλέ . Άσε που θέλει και προγραμματισμό . Σπουδάζω , δεν είμαι ακόμα . Μάλλον εσύ κάτι δεν έπιασες καλά.... Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από alexakis199
primeragt Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 35 λεπτά πριν, thanasisxask είπε Δεν λειτουργούν με αντιστάσεις έτσι απλά είναι λίγο διαφορετικό το σύστημα μέτρησης της αντίστασης και της μάζας αέρα. Τέλος πάντων κάτσε διάβασε περισσότερο, με ένα πολύμετρο και με διάφορους τρόπους μπορείς να βρεις τι κάνει το κάθε ένα. Καλή συνέχεια Οχι βρε, αντιστασεις μεταφραζουν οι αισθητηρες ασχετως τι μετρανε αναλογα το ευρος μετρησης τους εχουνε και τις αντιστοιχες αντιστασεις που παιζουν. Ογκο/δευτερολεπτο μετραει ο αισθητηρας (maf) αλλα μεταβολη αντιστασης στελνει στον εγκεφαλο και εκει εχει πινακα τιμων. Οποτε αλαζοντας την αντισταση μεταβαλεις αντιστοιχα τον πινακα τιμων. Πολυ παλιο κολπο που ειναι αρκετα δυσκολο να δεις διαφορες στα συγχρονα (μετα το 98-00 αυτοκινητα).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα