Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα . Πρόσφατα έκανα κάτι αλλαγές στο fiesta μου (mk5 2004)και έβαλα ένα τσιπάκι που μπορεί να ελέγχει τα mV στους αισθητήρες . Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορώ να πειράξω τον κεντρικό αισθητήρα IAT (δίπλα από τον παπα εισαγωγή αέρα) γιατί έχει 4 καλώδια και δεν μπορώ να βρω πουθενά τι κάνει το καθένα , ποιο δίνει σήμα ποιο παίρνει κλπ .

Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει στον τομέα αυτόν και να μπορέσει να μου πει τη λειτουργία του κάθε καλωδίου ; ώστε να μπορέσω να το ανοίξω και να κάνω τις ρυθμίσεις μου .

Ευχαριστώ .

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alexakis199 είπε

Καλησπέρα . Πρόσφατα έκανα κάτι αλλαγές στο fiesta μου (mk5 2004)και έβαλα ένα τσιπάκι που μπορεί να ελέγχει τα mV στους αισθητήρες . Το θέμα είναι όμως ότι δεν μπορώ να πειράξω τον κεντρικό αισθητήρα IAT (δίπλα από τον παπα εισαγωγή αέρα) γιατί έχει 4 καλώδια και δεν μπορώ να βρω πουθενά τι κάνει το καθένα , ποιο δίνει σήμα ποιο παίρνει κλπ .

Υπάρχει κανείς που να γνωρίζει στον τομέα αυτόν και να μπορέσει να μου πει τη λειτουργία του κάθε καλωδίου ; ώστε να μπορέσω να το ανοίξω και να κάνω τις ρυθμίσεις μου .

Ευχαριστώ .

Τι άλλαγές έκανες δηλαδή;

Καποιος που γνωρίζει ίσως σου βρεί άκρη με σχεδιάγραμμα και πολύμετρο.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, alexakis199 είπε

Ευχαριστώ .

Aχρηστο αυτό που έκανες,απο τις μεγαλύτερες απάτες .Πειράζεις την θερμοκρασία για να δουλευει πλούσιο και απλά καις βενζίνη χωρίς αποτέλεσμα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε

Aχρηστο αυτό που έκανες,απο τις μεγαλύτερες απάτες .Πειράζεις την θερμοκρασία για να δουλευει πλούσιο και απλά καις βενζίνη χωρίς αποτέλεσμα.

Αποτέλεσμα έχω καλύτερο σύμφωνα με τις μετρήσεις , το θέμα είναι να το τελειοποιήσω

4 ώρες πριν, meletis_m είπε

Τι άλλαγές έκανες δηλαδή;

Καποιος που γνωρίζει ίσως σου βρεί άκρη με σχεδιάγραμμα και πολύμετρο.

Δεν ήθελα να τα ανοίξω και να κάνω με πολύμετρο όλη τη διαδικασία γιατί θα χρειαστεί ώρα , οπότε λέω πριν φτάσω σε αυτό το σημείο ας ρωτήσω μήπως γνωρίζει κάποιος .

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, alexakis199 είπε

Αποτέλεσμα έχω καλύτερο σύμφωνα με τις μετρήσεις , το θέμα είναι να το τελειοποιήσω

Τι διαφορα ειδες και με τι κοστος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, BackFromHell είπε

Τι διαφορα ειδες και με τι κοστος;

Με 20€ που βάζω βενζίνη , περίπου + 20-30 χιλιόμετρα παραπάνω . Βέβαια έχω και άλλα πράγματα πάνω εκτός από το τσιπάκι αλλά επειδή είναι αμφιλεγόμενο θέμα δεν το αναφέρω .

Το θέμα είναι όμως ότι νομίζω δεν με αφήνει ο εγκέφαλος για πολύ μεγάλες αλλαγές , οπότε γιαυτό ψάχνομαι τώρα μήπως βρω λύση με τον συγκεκριμένο αισθητήρα .

Ξέχασα να αναφέρω ότι το τσιπάκι το πήρα από έξω με περίπου 60€ . Είναι απλό σύστημα μικροεπεξεργαστών κλπ ...

Επεξ/σία από alexakis199
Δημοσ.
49 λεπτά πριν, alexakis199 είπε

Με 20€ που βάζω βενζίνη , περίπου + 20-30 χιλιόμετρα παραπάνω

Πολύ πρόχειρος τρόπος μέτρησης που δεν οδηγεί σε αξιόπιστα συμπεράσματα.

Φουλάρισμα-πολλά χιλιόμετρα-φουλάρισμα.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, turbat0s είπε

Πολύ πρόχειρος τρόπος μέτρησης που δεν οδηγεί σε αξιόπιστα συμπεράσματα.

Φουλάρισμα-πολλά χιλιόμετρα-φουλάρισμα.

Κάνω σταθερή διαδρομή 17.2 χιλιόμετρα κάθε μέρα , με ίδια κίνηση , ίδια ωράρια , οπότε έχω για την ώρα καλά ας το πούμε συμπεράσματα .

Δημοσ.
3 ώρες πριν, alexakis199 είπε

Με 20€ που βάζω βενζίνη , περίπου + 20-30 χιλιόμετρα παραπάνω . Βέβαια έχω και άλλα πράγματα πάνω εκτός από το τσιπάκι αλλά επειδή είναι αμφιλεγόμενο θέμα δεν το αναφέρω .

Το θέμα είναι όμως ότι νομίζω δεν με αφήνει ο εγκέφαλος για πολύ μεγάλες αλλαγές , οπότε γιαυτό ψάχνομαι τώρα μήπως βρω λύση με τον συγκεκριμένο αισθητήρα .

Ξέχασα να αναφέρω ότι το τσιπάκι το πήρα από έξω με περίπου 60€ . Είναι απλό σύστημα μικροεπεξεργαστών κλπ ...

Δεν μετράνε με € αλλά με λίτρα ,γεμίζεις ,κάνεις 200χλμ ,ξαναγεμίζεις και έχεις αποτέλεσμα.

Το τσιπάκι για τον τον ΙΑΤ είναι απο τα πιο παλιά φίδια που κυκλοφορουν για και καλά επιδόσεις στα αμάξια.

https://www.google.com/search?q=iat+chip+scam&rlz=1CAFQZI_enGB849&oq=iat+chip+scam&aqs=chrome..69i57.11924j1j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

• Like 3
Δημοσ.

Καίω περίπου 1.5-2 λίτρα λιγότερο άνα 100khm . Αλλά υπάρχει χώρος και για παραπάνω . Πλέον ξέρω ότι με 12.5-13 λίτρα βγάζω κοντά στα 140-160 χιλιόμετρα . Πριν με τα ίδια έβγαζα περίπου 120khm

Δημοσ.
9 ώρες πριν, alexakis199 είπε

Φιλε εάν δεν φουλαρεις από το ίδιο πρατήριο κάνοντας χιλιόμετρα ξανα γεμίζοντας το μετά  μόνο έτσι θα δεις τι καεί ακριβώς και της διάφορες τώρα με 20αρικα να πιστεύεις ότι έκαψε 1.5 λίτρο λιγότερο πιο πολύ ψυχολογικό μου κάνει και καλά έβαλα αισθητήρα καίω λιγότερο.

Όπως είπε ο παραπάνω κλασικά φίδια που κυκλοφορούν υπόσχονται και καλά επιδόσεις + μειωμένη κατανάλωση μουφεςς

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, christopher0016 είπε

Φιλε εάν δεν φουλαρεις από το ίδιο πρατήριο κάνοντας χιλιόμετρα ξανα γεμίζοντας το μετά  μόνο έτσι θα δεις τι καεί ακριβώς και της διάφορες τώρα με 20αρικα να πιστεύεις ότι έκαψε 1.5 λίτρο λιγότερο πιο πολύ ψυχολογικό μου κάνει και καλά έβαλα αισθητήρα καίω λιγότερο.

Όπως είπε ο παραπάνω κλασικά φίδια που κυκλοφορούν υπόσχονται και καλά επιδόσεις + μειωμένη κατανάλωση μουφεςς

Όπως είπα δεν έχω μόνο τσιπακι πάνω , έχω και άλλα πράγματα , το 1.5 λίτρο ισχύει όντως . Το θέμα μου δεν είναι να πούμε τι καταναλώνω και τι πιστεύετε , αν ισχύουν κλπ , αν ξέρει κάποιος από Ford ρώτησα εξαρχής ....

2 ώρες πριν, thanasisxask είπε

Είσαι σίγουρος; είναι πάρα πολύ το 1.5 λίτρο στα 100km.

Είναι όντως αλλά δεν είναι μόνο από το τσιπ , έχω φτιάξει και άλλα πράγματα γιατί σπουδάζω στον τομέα . Το θέμα είναι ότι έχω δει σε άλλα αμάξια ότι μπορεί να φτάσει μέχρι και 3-4 λίτρα στα 100khm , οπότε γι'αυτό ψάχνω κάποιον αν γνωρίζει από Ford το συγκεκριμένο . Ούτε ρωτάω γνώμες ούτε τι πιστεύει ο καθένας . Αν ξέρει από τον αισθητήρα κάποιος θέλω να μάθω , αυτό μόνο .

Δημοσ.

Άρα ολόκληρη Ford και δεν το σκέφτηκε να κάνει τις αλλαγές για να καίνε όλα λιγότερο; Σε ποια σχολή είσαι; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...