Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Drake27 είπε

Ναι μπορεί για τώρα να μην με νοιάζει αλλά μελόντικα μπορεί να θέλω να του δώσω ένα boost,γιατί μην έχω αυτή την δυνατότητα.

Έχουν χαθεί χρήματα με τα μπορεί και τα αν που δεν έγιναν ποτέ. Και συνήθως έτσι πάει, δίνουμε 20-30-40-100 ευρώ μήπως και κάνουμε κάτι και στο τέλος χάνουμε τα λεφτά αυτά. Κάποιο boost θα δώσει μια χαρά και η fatal1ty. Δεν θα τον τερματίσει, αλλά θα είναι μια χαρά. 

Πάρε τα 3200 που λένε τα παιδιά. Αν βρεις 15€ φθηνότερα τα 3000, πάρε τα 3000. 

• Like 1
  • Απαντ. 108
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Drake27 είπε

Ωπ σοβαρά,τώρα νιώθω εντελώς σαν πρωτάρης,δεν κοίταξα καν στο skroutz αν υπάρχει.

Σε ευχαριστω πολύ.

edit:

Με την βοήθεια σας και της προτάσεις σας κατέληξα στην εξής αναβάθμιση 

Ryzen 5 2600X

Asrock B450 fatality gaming k4

16Gb ram 2400mhz (μάρκα δεν αποφάσισα αλλά είμαι ανάμεσα g.skill και Corsair)

Προσωπικά θεωρώ πεταμένα χρήματα την αναβάθμιση που θες να κάνεις.

Τι σου λείπει ακριβώς από το μηχάνημα που έχεις τώρα; Παραπάνω FPS? Πάρε άλλη κάρτα γραφικών.

Δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για το τίποτα.

Επεξ/σία από Camal
Δημοσ.

Φίλε μην πας στον 3400g. Νομίζω πως μπορώ να σου πω με σιγουριά τι να κάνεις μιας και τυχαίνει να έχω ακριβώς τα ίδια με σένα.

Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι παίζω dota2 και pubg. Dota δεν είχα ποτέ πρόβλημα με όλα τα γραφικά τέρμα είχα σχεδόν πάντα πάνω από 145 fps μιας και αυτό με ενδιαφέρει λόγω gaming monitor.

Στο pubg με την RX580 Nitro+ (200mhz παραπάνω από τη στοκ) ο επεξεργαστής ήταν πάντα στο 100% και η κάρτα γύρω στο 70%.

Πρίν από 5 μήνες βρήκα σε τρελή προσφορά 2600 και x470. Πλέον με ελαφρώς πιο ανεβασμένα settings στο pubg έχω cpu στο 40% και την vega 56 στο 99%.

Προφανώς λοιπόν από θέμα cpu θα δεις τρομερή διαφορά. Κάρτα για την ώρα κράτα την ίδια.Γνώμη μου πάντως το να δώσεις 4690 για 3400 μου φαίνεται περισσότερο σαν downgrade παρά σε upgrade.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, alex1_kgr είπε

Φίλε μην πας στον 3400g. Νομίζω πως μπορώ να σου πω με σιγουριά τι να κάνεις μιας και τυχαίνει να έχω ακριβώς τα ίδια με σένα.

Να ξεκαθαρίσω εδώ ότι παίζω dota2 και pubg. Dota δεν είχα ποτέ πρόβλημα με όλα τα γραφικά τέρμα είχα σχεδόν πάντα πάνω από 145 fps μιας και αυτό με ενδιαφέρει λόγω gaming monitor.

Στο pubg με την RX580 Nitro+ (200mhz παραπάνω από τη στοκ) ο επεξεργαστής ήταν πάντα στο 100% και η κάρτα γύρω στο 70%.

Πρίν από 5 μήνες βρήκα σε τρελή προσφορά 2600 και x470. Πλέον με ελαφρώς πιο ανεβασμένα settings στο pubg έχω cpu στο 40% και την vega 56 στο 99%.

Προφανώς λοιπόν από θέμα cpu θα δεις τρομερή διαφορά. Κάρτα για την ώρα κράτα την ίδια.Γνώμη μου πάντως το να δώσεις 4690 για 3400 μου φαίνεται περισσότερο σαν downgrade παρά σε upgrade.

Αν δεις μια σελίδα πίσω αποφάσισα με την βοήθεια τον παιδιών να πάρω 2600Χ με Αsrock B450 fatality gaming k4 και μνήμη Ράμ 16gb στα 3200 (αφού μου βάλανε όλοι χέρι για την 2666 😝)

Την rx580 δεν την αλλάζω με τίποτα γιατί τώρα την άλλαξα από την 1060 που είχα,και να πω την αλήθεια πρώτη φορά που τερματίζω γραφικά σε κάποια παιχνίδια και το χαίρομαι 😝

7 λεπτά πριν, Camal είπε

Προσωπικά θεωρώ πεταμένα χρήματα την αναβάθμιση που θες να κάνεις.

Τι σου λείπει ακριβώς από το μηχάνημα που έχεις τώρα; Παραπάνω FPS? Πάρε άλλη κάρτα γραφικών.

Δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα για το τίποτα.

Άλλη κάρτα από rx580?! Ότι και να πάρω τρώει bottleneck από τον επεξεργαστή πλέον,η 1060 που είχα ήταν οριακά.

Παιζω αρκετά guild wars 2 το οποίο σαν mmo είναι πολύ cpu dependent,μετον 4690Κ σε περιοχή με πολύ κόσμο δεν πιάνει πάνω από 30-35fps

άσχετα με αυτό εγώ κοιτάω πάντα ανά 5-6 χρόνια να κάνω ένα major upgrade στον υπολογιστή μου.

καρτα γραφικών κάνω ανά 2 χρόνια περίπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, alex1_kgr είπε

Downgrade δεν είναι

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4690-vs-AMD-Ryzen-5-3400G/2311vsm825156

Αλλά για +14% απόδοση δεν θα τα έδινα και εγώ.

Για 3600 όμως που είναι +42% θα τα έδινα

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4690-vs-AMD-Ryzen-5-3600/2311vs4040

Εγώ στην θέση του TS θα πήγαινα σε 3600, την νέα MSI tomahawk, 3200 μνήμες και θα κράταγα την κάρτα που είναι κομπλέ για αυτό που θέλει.

Πουλάει τα παλιά και στο μέλλον όταν δει ότι θέλει κάρτα πάει για καινούρια

Επεξ/σία από tsofras
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Αν δεις μια σελίδα πίσω αποφάσισα με την βοήθεια τον παιδιών να πάρω 2600Χ με Αsrock B450 fatality gaming k4 και μνήμη Ράμ 16gb στα 3200 (αφού μου βάλανε όλοι χέρι για την 2666 😝)

Την rx580 δεν την αλλάζω με τίποτα γιατί τώρα την άλλαξα από την 1060 που είχα,και να πω την αλήθεια πρώτη φορά που τερματίζω γραφικά σε κάποια παιχνίδια και το χαίρομαι 😝

Πάρε 3600 τουλάχιστον και φυσικά και ένα aftermarket cooler.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, tsofras είπε

Downgrade δεν είναι

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4690-vs-AMD-Ryzen-5-3400G/2311vsm825156

Αλλά για +14% απόδοση δεν θα τα έδινα και εγώ.

Για 3600 όμως που είναι +42% θα τα έδινα

https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-4690-vs-AMD-Ryzen-5-3600/2311vs4040

3 λεπτά πριν, Camal είπε

Πάρε 3600 τουλάχιστον και φυσικά και ένα aftermarket cooler.

Σεβαστό για τον 3600 αλλά η τσέπη μου δεν φτάνει για εκεί τώρα,για αυτό αποφάσισα στον 2600Χ,θα μου πείτε ‘δεν σου περισσεύει ένα 50ρικο?’ Δυστηχως δεν μου περισσεύει για αυτό και είμαι λίγο σφιχτός σε κάποια πράματα.

Για τον ίδιο λόγο έλεγα για 2666 και όχι για 3200,αλλά αναγκαστικά εκεί θα υπολογίσω ένα 15-20€ να δώσω παραπάνω.

Αλλα στο μέλλον άμα μου περισσέψουν λεφτά θα πάρω το 3600 και θα δώσω τον 2600Χ

Επεξ/σία από Drake27
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Drake27 είπε

Σεβαστό για τον 3600 αλλά η τσέπη μου δεν φτάνει για εκεί τώρα,για αυτό αποφάσισα στον 2600Χ,θα μου πείτε ‘δεν σου περισσεύει ένα 50ρικο?’ Δυστηχως δεν μου περισσεύει για αυτό και είμαι λίγο σφιχτός σε κάποια πράματα.

Για τον ίδιο λόγο έλεγα για 2666 και όχι για 3200,αλλά αναγκαστικά εκεί θα υπολογίσω ένα 15-20€ να δώσω παραπάνω.

Αλλα στο μέλλον άμα μου περισσέψουν λεφτά θα πάρω το 3600 και θα δώσω τον 2600Χ

Σεβαστό και αυτό ( δεν είχε budget το πρώτο ποστ για αυτό το λόγο βοηθάει η φόρμα ) :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Drake27 είπε

Εφόσον έχεις υπολογιστή και δεν σε τρώει άμεσα, βάλε στόχο τον 3600. Αξίζει να περιμένεις λίγο μέχρι να μαζέψεις λίγα χρήματα παραπάνω.

Επίσης εφόσον πας σε AMD να είσαι έτοιμος για συχνά bios updates και drivers updates.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, tsofras είπε

Σεβαστό και αυτό ( δεν είχε budget το πρώτο ποστ για αυτό το λόγο βοηθάει η φόρμα ) :)

Σωστά έχεις δίκιο δεν το έγραψα.

4 λεπτά πριν, Camal είπε

Εφόσον έχεις υπολογιστή και δεν σε τρώει άμεσα, βάλε στόχο τον 3600. Αξίζει να περιμένεις λίγο μέχρι να μαζέψεις λίγα χρήματα παραπάνω.

Επίσης εφόσον πας σε AMD να είσαι έτοιμος για συχνά bios updates και drivers updates.

Καλα αυτό δεν με χαλάει ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια,με τα updates.

Δύσκολο να καθίσω να μαζέψω,αν δεν το κάνω αυτή την εβδομάδα,με βλέπω να χαλάω αυτά που έχω κρατημένα.

Εχοντας ένα σπίτι και μια οικογένεια δύσκολα μαζεύω,εύκολο να χαλάσω.

Επεξ/σία από Drake27
Δημοσ.

Σωστά έχεις δίκιο δεν το έγραψα.

Καλα αυτό δεν με χαλάει ιδιαίτερα να σου πω την αλήθεια,με τα updates.

Εγώ που έχω internet cafe με ενοχλεί. :) Και κάθε φορά που φτιάχνει κάτι, χαλάει κάτι άλλο.

Επίσης μην πάρεις σειρά 2xxx. Πάρε 3600 ή τίποτα (σε AMD). Και οπωσδήποτε aftermarket cooler. Με stock δεν πας πουθενά.

Έχω μηχανήματα με Msi Tomahawk B450 + R5 2600 και MSI B450 Carbon + R7 2700x.

Πλέον βάζω i5 9400F.

Δημοσ.

Παιδια πραγματικα με βοηθησατε πολυ στο να το φτιαξω σωστα το καινουργιο μου upgrade,αμα δεν ρωτουσα θα επερνα τον 3400 και θα χτυπουσα το κεφαλι μου στον τοιχο.

Εδωσε σε ενα μαγαζι που αγοραζω απο εκει οτι εχει να κανει με pc,τα παιδια μου κανουν πολυ καλες τιμες γενικα,και απο δευτερα θα εχω το κουστουμακι που θα πρεπει να πληρωσω.

Ryzen 5 2600X

Asrock B450 fatal1ty gaming k4

DDR4 16gb ram 3000mhz ή 3200mhz,λογικα θα παω ή corsair ή g.skill αναλογα το κοστος

Πανω κατω θα βγει γυρω στο 300αρι απο οτι μου ειπε και το παιδι.

Δημοσ.

Drake27,

σου προτείνουμε Β450 γιατί σηκώνει τον επεξεργαστή που σου λέμε επίσημα με ένα BIOS update (στην tomawawk χωρίς). Προφανώς αν το οικονομικό δεν υπάρχει πας και σε chipset x570...  

Σου προτείνουμε όλοι τον 3600 γιατί, (όπως έγραψαν και πιο πάνω) είναι πολύ πιο γρήγορος από την πρόταση σου και παίζει στο 90% των τελευταίων gaming συνθέσεων μέχρι 1000 ευρώ. Ρίξε μια ματιά στο νετ, να το διαπιστώσεις μόνος σου. ο 3600Χ δεν αξίζει (πέρα από τις ελάχιστες αυξημένες επιδόσεις πάμε σε 95W από 65W TDP), ο 3700Χ αξίζει αλλά είναι πιο ακριβός. Ο 3700Χ είναι αυτός που κάνει τις περισσότερες πωλήσεις στην gen 3 της AMD.

Μνήμες θα βάλεις στα 3200, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην βάλεις. Όλοι τους συνδυασμούς αυτούς, τους τρέχουν έτσι. Και εμείς που στο λέμε! Να καταλάβω να μου πεις ότι θες λευκό χρώμα ή με φωτάκια ή με ψύκτρες ψηλές, να πω ΟΚ θες κάτι το διαφορετικό και υποκειμενικό και αυτό το πληρώνεις. Αλλά θες να ξεφύγεις από την πεπατημένη χωρίς λόγο... 

Είχες πάρει ένα πολύ καλό σύστημα, αλλά ήταν το 2014 και πέρασε ο χρόνος, προχώρησε η τεχνολογία. Και εμείς στο ίδιο τρυπάκι είμαστε. Τις απαντήσεις τις πήρες. Μπορείς να κοιτάξεις και μόνος σου τα παραπάνω. Εγώ δεν θα έκανα αναβάθμιση σε 2600/3400G και μάλιστα σε 470 mobo, αλλά σε 3600 με B450 αφού λειτουργεί ο συνδυασμός. Δίνεις παραπάνω για τον επεξεργαστή και λιγότερα για μητρική, τόσο απλό, αλλά τρέχει ρολόι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, hyperlost είπε

Drake27,

σου προτείνουμε Β450 γιατί σηκώνει τον επεξεργαστή που σου λέμε επίσημα με ένα BIOS update (στην tomawawk χωρίς). Προφανώς αν το οικονομικό δεν υπάρχει πας και σε chipset x570...  

Σου προτείνουμε όλοι τον 3600 γιατί, (όπως έγραψαν και πιο πάνω) είναι πολύ πιο γρήγορος από την πρόταση σου και παίζει στο 90% των τελευταίων gaming συνθέσεων μέχρι 1000 ευρώ. Ρίξε μια ματιά στο νετ, να το διαπιστώσεις μόνος σου. ο 3600Χ δεν αξίζει (πέρα από τις ελάχιστες αυξημένες επιδόσεις πάμε σε 95W από 65W TDP), ο 3700Χ αξίζει αλλά είναι πιο ακριβός. Ο 3700Χ είναι αυτός που κάνει τις περισσότερες πωλήσεις στην gen 3 της AMD.

Μνήμες θα βάλεις στα 3200, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην βάλεις. Όλοι τους συνδυασμούς αυτούς, τους τρέχουν έτσι. Και εμείς που στο λέμε! Να καταλάβω να μου πεις ότι θες λευκό χρώμα ή με φωτάκια ή με ψύκτρες ψηλές, να πω ΟΚ θες κάτι το διαφορετικό και υποκειμενικό και αυτό το πληρώνεις. Αλλά θες να ξεφύγεις από την πεπατημένη χωρίς λόγο... 

Είχες πάρει ένα πολύ καλό σύστημα, αλλά ήταν το 2014 και πέρασε ο χρόνος, προχώρησε η τεχνολογία. Και εμείς στο ίδιο τρυπάκι είμαστε. Τις απαντήσεις τις πήρες. Μπορείς να κοιτάξεις και μόνος σου τα παραπάνω. Εγώ δεν θα έκανα αναβάθμιση σε 2600/3400G και μάλιστα σε 470 mobo, αλλά σε 3600 με B450 αφού λειτουργεί ο συνδυασμός. Δίνεις παραπάνω για τον επεξεργαστή και λιγότερα για μητρική, τόσο απλό, αλλά τρέχει ρολόι.

Μα ουτος ή αλλος θα παω σε B450 οπως εγραψα ποιο πανω και σε 3200mhz ram απλα δεν μου περισσευουν για τον 3600 αυτη την στιγμη,το budget μου ειναι μεχρι τον 2600Χ 

Δεν μου περισσεύουν για τον 3600,μελλοντικα θα μαζεψω να παω και σε 3600 και το πολυ πολυ τον 2600Χ τον κραταω να κανω αναβαθμισει το pc της γυναικας μου. 

Την αναβαθμισει θελω να την κανω τωρα που εχω τα λεφτα γιατι οπως ειπα,εχω σπιτι και οικογενεια,δυσκολα τα μαζευω και πολυ ευκολα τα δινω,θελω να πω οτι μπορει να βγει κατι στο σπιτι και να χρειαστεί να τα δωσω αλλου και μετα αντε φτου και απο την αρχη.

Επεξ/σία από Drake27
  • Like 1
Δημοσ.

Μα ουτος ή αλλος θα παω σε B450 οπως εγραψα ποιο πανω και σε 3200mhz ram απλα δεν μου περισσευουν για τον 3600 αυτη την στιγμη,το budget μου ειναι μεχρι τον 2600Χ 

Δεν μου περισσεύουν για τον 3600,μελλοντικα θα μαζεψω να παω και σε 3600 και το πολυ πολυ τον 2600Χ τον κραταω να κανω αναβαθμισει το pc της γυναικας μου. 

Παρε 3600 με αυτή τη μητρική: https://www.skroutz.gr/s/15598886/Asrock-B450M-Pro4.html 

Μια χαρά vrm's έχει και αυτή... Το ξανά έγραψα, ryzen θα βάλεις πάνω, ούτε 9900Κ είναι, ούτε Bulldozer 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...