software_dev Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα παιδιά, Μπαίνω στο κυρίως θέμα που με απασχολεί. Το πρόβλημα μου ειναι οτι δε γνωρίζω σε ποιό πεδίο να εμβαθύνω για να ειδικευτώ. Πάμε τώρα στο background μου. Εργάζομαι ως Software Engineer in Test. Εαν σκεφτώ το αν θα μου άρεσε να το κάνω για τα επόμενα πέντε χρόνια αυτο, η απάντηση ειναι αρνητική. Μ'αρέσει αλλα το βαρέθηκα. Τα skills που εχω αποκομίσει αυτον τον χρόνο ειναι τα εξής: [Java, Selenium, TestNG, Maven, MySQL, Jenkins, Docker, Rest API, git, Unix κ.α.] Πριν την δουλεία ειχα ασχοληθεί με Android Development και ειχα φτιάξει κάποιες εφαρμογές και η ιδεα του development mobile application μου αρεσε αλλα με ξενέρωνε αυτο το native boiler plate της java, νομίζω το πιάνετε. Τους τελευταίους μήνες είπα να πιάσω το full-stack να δω αν μου αρέσει μήπως και καταλήξω κάπου και πάρω μια απόφαση. Έμαθα [HTML, CSS, Bootstrap, JS, ReactJS, Node.js, Express.js, PostgreSQL] Ακόμα δεν έχω πάρει απόφαση.. Σκέφτομαι θα μου άρεσε να δω και kotlin, React Native, iOS Native, VR-AR (μεγάλη αγάπη)..VR-AR δυστυχως δε ξεκινάω γιατι στην αγορά δεν και επίσης θελω να ειδικευτώ κάπου με σκόπο να αλλάξω και θέση. Βάζω ως υψηλό κριτήριο να ειδικευτώ κάπου που δε θα έχω πρόβλημα να βρω δουλειά και με το native mobile development ψιλο-φοβαμαι να αφιερώσω χρόνο μη πάνε οι περισσοτερες εταιρειες στο hybrid-webapps. Δε περιμένω να μου πείτε σε ποιο πεδιο να εμβαθύνω , αλλα τι κριτήρια και πως θα το προσεγγίζατε το θέμα. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από software_dev
najinblue3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Επειδη εχεις εμπειρια απο testing, θα προτεινα να το ψαξεις για devops. Τεραστια ζητηση, τουλαχιστον εξωτερικο, πολλους τροπους να εξελιχθεις, και ασχολεισαι με τα παντα Στα συν οτι κατεχεις τα docker, jenkins που ειναι παρα πολυ σημαντικα.
software_dev Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, najinblue3 είπε Επειδη εχεις εμπειρια απο testing, θα προτεινα να το ψαξεις για devops. Τεραστια ζητηση, τουλαχιστον εξωτερικο, πολλους τροπους να εξελιχθεις, και ασχολεισαι με τα παντα Στα συν οτι κατεχεις τα docker, jenkins που ειναι παρα πολυ σημαντικα. Καλή η ιδέα σου αλλα δυστυχώς το devops δε μου αρέσει καθόλου. Το βάζω τελευταίο στη λίστα φαντάσου..
najinblue3 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, software_dev είπε Καλή η ιδέα σου αλλα δυστυχώς το devops δε μου αρέσει καθόλου. Το βάζω τελευταίο στη λίστα φαντάσου.. Καθαρα στο προτεινω γτ κατεχεις τα καταλληλα εργαλεια. Κ αν εχεις πολυ εμπειρια με testing, θα εισαι και πολυ καλος σε τετοιο ρολο.
software_dev Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, najinblue3 είπε Καθαρα στο προτεινω γτ κατεχεις τα καταλληλα εργαλεια. Κ αν εχεις πολυ εμπειρια με testing, θα εισαι και πολυ καλος σε τετοιο ρολο. Το καταλαβαίνω αυτο που λές και είναι όντως καλή ιδέα, αλλά όχι για μένα.. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από software_dev
PC_MAGAS Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Κατ' εμέ το testing πάει χέρι-χέρι με το feature code που αναπτύσσεις. Όσο αυτού καθ' αυτού ο πρόβλημα ίσως να δεις λίγο πριν πεθάνεις τι θες να αφήσει πίσω στην κοινωνία δια μέσου τεχνολογίας. Δηλαδή να μάθεις το απαραίτητο stack για να δώσεις αυτό που θες και να μην το δεις pure technology αλλά WTF I wanna give στην κοινωνία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα