Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα,

παρακαλώ μία διαφώτιση.

Κατά τη δήλωση στο κτηματολόγιο εάν τμήμα της έκτασης(διανομή κρατική) που θα δηλώσω δηλωθεί και από άλλον (γείτονας με χρησικτησία) αλλά τον τίτλο ιδιοκτησίας τον έχω εγώ τι θα γίνει.

Θα αποφανθεί δικαστήριο; Θα λυθεί το θέμα εντός κτηματολογικού γραφείου;

Ποια είναι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας

6 λεπτά πριν, Michales είπε

καλησπέρα,

παρακαλώ μία διαφώτιση.

Κατά τη δήλωση στο κτηματολόγιο εάν τμήμα της έκτασης(διανομή κρατική) που θα δηλώσω δηλωθεί και από άλλον (γείτονας με χρησικτησία) αλλά τον τίτλο ιδιοκτησίας τον έχω εγώ τι θα γίνει.

υπάρχει περίπτωση το αρμόδιο τμήμα για τους αναδασμούς να αποφανθεί για το σύνολο τέτοιων περιπτώσεων; (που δεν θα είναι και λίγες)

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Michales είπε

καλησπέρα,

παρακαλώ μία διαφώτιση.

υπάρχει περίπτωση το αρμόδιο τμήμα για τους αναδασμούς να αποφανθεί για το σύνολο τέτοιων περιπτώσεων; (που δεν θα είναι και λίγες)

Ο γείτονας έχει στην κατοχή του το ακίνητο για 20 τουλάχιστον χρόνια;;;

• Super Moderators
Δημοσ.
30 minutes ago, Michales said:

καλησπέρα,

παρακαλώ μία διαφώτιση.

Μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων στο Κτηματολόγιο συστήνονται κατά τόπους (για την Αττική, στο Ειρηνοδικείο Αθηνών) Επιτροπές Ενστάσεων Κτηματολογίου αποτελούμενες από δύο δικηγόρους, και έναν μηχανικό (ή το ανάποδο, δεν θυμάμαι), οι οποίες εξετάζουν και αποφαίνονται για σχετικές ενστάσεις. 

Στην περίπτωσή σου, μπορεί να έχεις τίτλο εσύ αλλά α) μπορεί να έχει και ο άλλος και μάλιστα παλαιότερο ή β) ο άλλος να μπορεί να αποδείξει νομή και κατοχή πέραν της 20ετίας και έτσι να έχει αποκτήσει κυριότητα με έκτακτη χρησικτησία. 

Αυτά τα εξετάζουν κατ'αρχήν οι Επιτροπές Ενστάσεων Κτηματολογίου που προανέφερα. Σε δεύτερη φάση, το αρμόδιο Πρωτοδικείο. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο τίτλος που έχω είναι συνέχεια του αρχικού(αυτού που το κράτος είχε δώσει στον 1ο ιδιοκτήτη). Ομως λογω απουσίας μου σιγά σιγα ο γείτονας εισήλθε στο κληροτεμαχιο μου. Λογικά ο τωρινός γειτονας εχει τίτλο ιδιοκτησίας προ 20ετιας με τοπογραφικό στο οποίο φαινεται εισχωρουμενος στο δικο μου κληροτεμαχιο. Ομως αυτα απο οτι μου εχουν πει εχουν συμβεί σε ετη οπου η παρα τα ορια χρησικτησια στα κληροτεμαχια απαγορευνταν

Επεξ/σία από Michales
  • Super Moderators
Δημοσ.
32 minutes ago, Michales said:

Ο τίτλος που έχω είναι συνέχεια του αρχικού(αυτού που το κράτος είχε δώσει στον 1ο ιδιοκτήτη). Ομως λογω απουσίας μου σιγά σιγα ο γείτονας εισήλθε στο κληροτεμαχιο μου. Λογικά ο τωρινός γειτονας εχει τίτλο ιδιοκτησίας προ 20ετιας με τοπογραφικό στο οποίο φαινεται εισχωρουμενος στο δικο μου κληροτεμαχιο. Ομως αυτα απο οτι μου εχουν πει εχουν συμβεί σε ετη οπου η παρα τα ορια χρησικτησια στα κληροτεμαχια απαγορευνταν

Επειδή (προφανώς) δεν έχω γνώση της υπόθεσης, καλύτερα να απευθυνθείς σε δικηγόρο. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Michales είπε

Εφόσον, είναι κληροτεμαχιο προ του 1945 ΔΕΝ υπάρχει χρησικτησία.

• Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Με το 10% απόκλιση τι ισχύει τελικά; Δεν τη δέχονται; νομίζω είχε πάρει το μάτι μου ένα ΦΕΚ.

Νομιζω, 2% !

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GREGORYMO είπε

Νομιζω, 2% !

Χα χα, ότι νάναι, σε άλλο θέμα λέγανε για 7%. Τελικά μάλλον κανείς δεν ξέρει σίγουρα ποια είναι η ανεκτή απόκλιση.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, gokuthelegend είπε

Χα χα, ότι νάναι, σε άλλο θέμα λέγανε για 7%. Τελικά μάλλον κανείς δεν ξέρει σίγουρα ποια είναι η ανεκτή απόκλιση.

Τελικά, στα εντός σχεδίου οικόπεδα είναι 5% και στα εκτός σχεδίου χωράφια είναι 10%.

21 λεπτά πριν, Michales είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

είναι διανομη του1930

Έχεις πάρει ανεξάρτητο κλήρο ?

Αν ναι, δεν σε ακουμπάει ΚΑΝΕΙΣ !!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...