Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην πολυκατοικία έχουμε ένα γραμματοκιβώτιο όπου αφήνει ο ταχυδρόμος όλα τα γράμματα , σε κοινή θέα .

Σήμερα αντιλήφθηκα πως μου ψείρισαν παραγγελία του 1 ευρώ που περίμενα από το κινεζοbay. Το έμαθα από φίλο που μένει στην πολυκατοικία όπου ρώτησε αν πήρα το δεματάκι που ήρθε την Τρίτη. Εκνευρίστηκα λίγο γιατί είχαμε και παλιότερα παρόμοια κρούσματα στην πολυκατοικία , χωρίς να μάθουμε ποιος είναι. 

Σκέφτομαι να βάλω καμιά επιγραφή του τύπου "εσύ που τσιμπάς αλληλογραφία άλλων, να σε φάνε τα σκλιά τα μαύρα " (όσοι ζείτε Θεσσαλία ξέρετε ότι είναι βαριά κατάρα :P ) Εναλλακτικά λέω να του κάνω καμιά φάρσα, του τύπου να βάλω φουσκωτό φάκελο που ξεχωρίζει με τα στοιχεία μου επάνω, στον οποίο να βάλω κάτι που θα σκάει μόλις τον ανοίξει (φάση κατασκευή "μόνος στο σπίτι").

Για πείτε καμιά ιδέα και εσείς..

• Like 3
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Βάλτε χωριστά γραμματοκιβώτια ή πες του ταχυδρόμου να χτυπάει κουδούνι αν είναι κάτι από εξωτερικό ή ότι θα πηγαίνεις από το ταχυδρομείο να το παίρνεις 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, adi32 είπε

Βάλτε χωριστά γραμματοκιβώτια ή πες του ταχυδρόμου να χτυπάει κουδούνι αν είναι κάτι από εξωτερικό ή ότι θα πηγαίνεις από το ταχυδρομείο να το παίρνεις 

Είχαμε κάποτε χωριστά γραμματοκιβώτια, αλλά τα ξηλώσαμε γιατί είχαν διαλυθεί. Δεν παίζει να φτιάξουμε καινούρια δυστυχώς, καθώς είναι κοινόχρηστος χώρος και ξέρεις πως πάνε αυτά στις πολυκατοικίες. Μια λάμπα θέλουμε να αλλάξουμε που λέει ο λόγος και σφαζόμαστε για μια εβδομάδα "επειδή δεν έχουμε λεφτά"..

Για τα συστημένα μας χτυπάει κουδούνι η ταχυδρόμος να πάμε να υπογράψουμε και να το πάρουμε. Το δεματάκι ήταν με απλό. Συνήθως και για τα απλά μας χτυπάει κουδούνι, αυτή τη φορά δεν ξέρω γιατί δεν χτύπησε. Θα της το πω την επόμενη που θα την δω βέβαια

Δημοσ.

Βάλτε κάμερα στο σημείο που είναι τα κουτιά.

Ή πιο απλά βάλε ένα γραμματοκιβώτιο μόνο για σένα, με δικά σου έξοδα, με το όνομά σου με μεγάλα γράμματα να ρίχνει εκεί ο ταχυδρόμος τα δικά σου

• Like 12
  • Confused 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cthulhucarbide είπε

βάλε ένα γραμματοκιβώτιο μόνο για σένα, με δικά σου έξοδα, με το όνομά σου με μεγάλα γράμματα να ρίχνει εκεί ο ταχυδρόμος τα δικά σου

ΣΥΜΦΩΝΩ , αν κάποιος αντιδράσει ρώτα τον ευθέως αν έχει σχέση με τις απώλειες.

Να ξέρεις ότι ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ οι ατομικά γραμματοκιβώτια στους κοινόχρηστους χώρους και σε δικαστήριο να σε πάνε αν κάνεις στάνταρ γραμματοκιβώτιο θα κερδίσεις.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν έχει αφαιρεθεί όλος ο φάκελος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κάνεις μήνυση κατά αγνώστου και μετά να το αναφέρεις στους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας και αυτός που όντως κλέβει τους φακέλους πιθανότατα θα φοβηθεί και θα σταματήσει. Έτσι είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια στην πολυκατοικία που μένει ο θείος μου. Φυσικά δεν είναι σίγουρο οτι αυτός που αφαιρεί φακέλους και δέματα είναι ένοικος της πολυκατοικίας.

Δημοσ.

Βάζεις φάκελο με τα στοιχεία σου και μέσα κάτι άσπρο, όπως πρωτεΐνη γάλακτος(όχι αλεύρι γιατί είναι προφανές).

Θα νομίσει ότι είναι άνθρακας και θα τρέχει. Δεν πειράζει όμως, θα γελάσεις αρκετά.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, theoritikos είπε

Στην πολυκατοικία έχουμε ένα γραμματοκιβώτιο όπου αφήνει ο ταχυδρόμος όλα τα γράμματα , σε κοινή θέα .

Σήμερα αντιλήφθηκα πως μου ψείρισαν παραγγελία του 1 ευρώ που περίμενα από το κινεζοbay. Το έμαθα από φίλο που μένει στην πολυκατοικία όπου ρώτησε αν πήρα το δεματάκι που ήρθε την Τρίτη. Εκνευρίστηκα λίγο γιατί είχαμε και παλιότερα παρόμοια κρούσματα στην πολυκατοικία , χωρίς να μάθουμε ποιος είναι. 

Σκέφτομαι να βάλω καμιά επιγραφή του τύπου "εσύ που τσιμπάς αλληλογραφία άλλων, να σε φάνε τα σκλιά τα μαύρα " (όσοι ζείτε Θεσσαλία ξέρετε ότι είναι βαριά κατάρα :P ) Εναλλακτικά λέω να του κάνω καμιά φάρσα, του τύπου να βάλω φουσκωτό φάκελο που ξεχωρίζει με τα στοιχεία μου επάνω, στον οποίο να βάλω κάτι που θα σκάει μόλις τον ανοίξει (φάση κατασκευή "μόνος στο σπίτι").

Για πείτε καμιά ιδέα και εσείς..

Πολύ πιθανόν να μην είναι ένοικος.

Γενικά σε αυτές τις περιπτώσεις θα πρότεινα να βάλεις γραμματοκιβώτιο.

Επεξ/σία από user2163
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Βάλτε κάμερα στο σημείο που είναι τα κουτιά.

Ή πιο απλά βάλε ένα γραμματοκιβώτιο μόνο για σένα, με δικά σου έξοδα, με το όνομά σου με μεγάλα γράμματα να ρίχνει εκεί ο ταχυδρόμος τα δικά σου

Καλή ιδέα το ξεχωριστό γραμματοκιβώτιο, εφόσον με καλύπτει και ο νόμος περί κοινόχρηστου χώρου. Θα ρωτήσω και τον φίλο μου μήπως το βάλουμε εις κοινού μιας και αυτός αγοράζει ψιλολοίδια από ebay μεριά.

37 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Αν έχει αφαιρεθεί όλος ο φάκελος δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Το μόνο που μπορείς να δοκιμάσεις είναι να κάνεις μήνυση κατά αγνώστου και μετά να το αναφέρεις στους υπόλοιπους ενοίκους της πολυκατοικίας και αυτός που όντως κλέβει τους φακέλους πιθανότατα θα φοβηθεί και θα σταματήσει. Έτσι είχε συμβεί πριν πολλά χρόνια στην πολυκατοικία που μένει ο θείος μου. Φυσικά δεν είναι σίγουρο οτι αυτός που αφαιρεί φακέλους και δέματα είναι ένοικος της πολυκατοικίας.

Ψυλλιαζόμαστε πως είναι εκτός πολυκατοικίας αυτός που το κάνει. Πρόσφατα είχαμε άλλο κρούσμα με κάποιον που άφηνε σκουπίδια στην εξώπορτα. Θεωρούμε πως είναι ο ίδιος.

10 λεπτά πριν, christakos07 είπε

Βάζεις φάκελο με τα στοιχεία σου και μέσα κάτι άσπρο, όπως πρωτεΐνη γάλακτος(όχι αλεύρι γιατί είναι προφανές).

Θα νομίσει ότι είναι άνθρακας και θα τρέχει. Δεν πειράζει όμως, θα γελάσεις αρκετά.

Μου έδωσες φοβερή ιδέα. Λέω να το πάω ένα βήμα πιο πάνω. Στον ίδιο φάκελο να βάλω  μια τυπωμένη σελίδα με νεκροκεφαλή επάνω και να γράψω κάτι με κομμένα γράμματα από εφημερίδα του τύπου "τσίμπα ένα"

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Παλια (προ 10ετιας) το εκαναν και στη δικη μας πολυκατοικια συνεχως, μαλιστα εγω και ο κολλητος μου (εμενε κι εκεινος στην ιδια πολυκατοικια) ειχαμε και κατι συνδρομες περιοδικων κλπ και συνειδητοποιουσαμε πως χανονταν, οπως και προσωπικη αλληλογραφια ανοιγοταν.

Μεχρι που του πηραν ενα τευχος Metal Hammer και χαωσε, οποτε εγραψε ενα γραμμα με παραληπτη τον ιδιο στο οποιο εριχνε τα απειρα μπινελικια. Αλλα μιλαμε για πολυ χοντραδες, τυπου I spit on your grave κλπ γραφικα. Παραδοξως επιασε, το πηρε ο κλεφτης (ειχε βαλει και κατι καρδουλες κλπ στο φακελο αν θυμαμαι καλα και κατι χαρτοπετσετες μεσα για να φουσκωνει) και σταματησε για αρκετα χρονια. Επειτα υπηρχαν καποια μεμονωμενα περιστατικα.:lol:

Κατσε γραψε ενα γραμμα με παραληπτη εσενα και αν μπορεις συνταξε το με τροπο που να φαινεται πως ξερεις ποιος ειναι, γραψε πχ πως "δεν ηταν ευκολο να μη σε πετυχει ο Χ γυρω στις 10 που εκλεψες το προηγουμενο γραμμα" (υπολογιζοντας αναμεσα σε ποιες ωρες περιπου μπορει να χαθηκε το πακετακι) ή κατι που να ταιριαζει στη δικη σου περιπτωση. Ισως φοβηθει και σταματησει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

βαλε την διευθηνση της δουλειας σου να στα παραδιδουν στην δουλεια. αν δεν υπαρχει θεμα εκει.

η βαλε ενα φακελο και μεσα ενα μικρο βιβλιο με τιτλο

'HOW TO KILL YOUR NEIGHBOR WHO STEALS YOUR MAIL AND GET AWAY HANDBOOK' 

Επεξ/σία από tyf
  • Like 1
Δημοσ.

Επειδή been there done that, οι μονες λύσεις που θα λυσουν σοβαρά το προβλημα ειναι 

• ενοικιαση ταχ θυρίδας και αποστολή των παραγγελιών εκει
  • αποστολη των παραγγελιών στης διευθυνση δικου σου ατόμου που δεν εχει προβλημα με κλοπες αλληλογραφίας

Αυτό γιατί 

• παρα πολλες φορές οι ταχυδρόμοι δεν κάθονται να βάζουν τα πραγματα στα κουτια. Ακομα κι μιλήσεις με τον ταχυδρόμο, οταν ειναι σε αδεια ή τα φέρει κάποιος συμβασιούχος μπορει να τα αφήσει πάλι χύμα
  • πολλες κλοπες γίνονται απο περαστικους (φυλλαδιάδες, κουριερ, περαστικους, επισκέπτες, κλπ
  • Like 1
Δημοσ.

Τυχαίνει κατά καιρούς και βλέπω κάτι βιντεάκια στο youtube από Ιαπωνία που έχουν σκεφτεί και την παραμικρή λεπτομέρεια για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη και πιο απλή σε καθημερινά πράγματα , συν την κουλτούρα και την ευγένεια που κουβαλάνε , πχ στα γήπεδα που κάθονται μετά τον αγώνα και μαζεύουν οτι σκουπιδάκι έχουν αφήσει, και μετά βλέπω την καφρίλα , την αγραμματοσύνη και την κουτοπονηριά του Έλληνα όπως τα παραπάνω περιστατικά του topic και λέω τι χάος μας χωρίζει.

Εμένα μου έτυχε μερικές φορές να φέρει ο ταχυδρόμος λάθος δέμα από κίνα και τους τα πήγα στο σπίτι και με ευχαριστούσαν.

Είναι μεγάλη καφρίλα να περιμένεις ένα ψιλολόϊ για ένα μήνα και παραπάνω και να στο κλέψει κάποιος που στην τελική θα του είναι πιθανώς και άχρηστο.

• Like 4
Δημοσ.
29 λεπτά πριν, tyf είπε

βαλε την διευθηνση της δουλειας σου να στα παραδιδουν στην δουλεια. αν δεν υπαρχει θεμα εκει.

η βαλε ενα φακελο και μεσα ενα μικρο βιβλιο με τιτλο

'HOW TO KILL YOUR NEIGHBOR WHO STEALS YOUR MAIL AND GET AWAY HANDBOOK' 

Έχω είχα φέτος περισσότερα χαμένα δέματα με ΕΛΤΑ παντα μιλάω σε γραφείο με θυρωρό και γραμματεία. 

Όσο για τον μακακα που τα κλέβει βάλε κανα χαρτόνι σαν να έχει κάνα  δίσκο μέσα για να τσιμπήσει ο ποντικας και μέσα εκτύπωσε σατανιλες και βρισιές προς αυτόν για να ψαρωσει.

Το άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να πάρεις κάνα RFID πομπό και να δεις που πάει το γράμμα σου....

Δυστυχώς είναι ότι χειρότερο το να κλέβουν και πολύ σπαστικό όσο και να έχει κάτι από τη στιγμή που δεν τους ανήκει...

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, tarantules είπε

Είναι μεγάλη καφρίλα να περιμένεις ένα ψιλολόϊ για ένα μήνα και παραπάνω και να στο κλέψει κάποιος που στην τελική θα του είναι πιθανώς και άχρηστο.

Αυτό ακριβώς. Είναι ανταλλακτικό για dual shock 4 χειριστήριο το οποίο μόνο στους Κινέζους το βρίσκεις σε λογική τιμή..

Έστειλα μήνυμα στον Κινέζο μπας και μου στείλει άλλο.

12 λεπτά πριν, skar1983 είπε

Όσο για τον μακακα που τα κλέβει βάλε κανα χαρτόνι σαν να έχει κάνα  δίσκο μέσα για να τσιμπήσει ο ποντικας και μέσα εκτύπωσε σατανιλες και βρισιές προς αυτόν για να ψαρωσει.

Κάναμε κάτι τέτοιες τρολιές με έναν άλλο φίλο. Ψάχνουμε συνέχεια αφορμές να τις εφαρμόσουμε ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...