Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας. Τον Δεκέμβριο απεβίωσε ο πατέρας μου. Έχουμε κάποια μικρά κτήματα στην επαρχία και δύο σπίτια στην Αθήνα. Τον κληρονομούμε η μητέρα μου εγώ και η αδερφή μου. Επειδή δεν βρίσκαμε την διαθήκη του δηλώσαμε ότι δεν υπήρχε. Στο εξάμηνο ζήτησα παράταση για αποδοχή κληρονομιάς η οποία λήγει τέλος Σεπτεμβρίου. Πήγα σε συμβολαιογράφο ώστε να κάνουμε αποδοχή και διανομή. Βλέποντας τα χαρτιά μου είπε ότι δεν υπάρχουν τοπογραφικά παρά μόνο για το ένα σπίτι και ότι πρέπει να γίνουν για όλα. Δηλαδή μιλάμε για 8 κτήματα μεγέθους από 100 εως 1000 τετραγωνικά στο μέγεθος τους. Επειδή δούλευαν πολλά άτομα στο γραφείο μια είπε ότι ίσως δεν χρειάζεται τοπογραφικά επειδή είναι κάτω από 4 στρέμματα. Μου εξήγησαν ότι τα τοπογραφικά χρειάζονται για την διανομή και για πώληση όχι την αποδοχή. Μετά τους είπα ότι έχω διαθήκη που βρήκα αργότερα.μου είπαν πως αν την υποβάλλω παίρνω παράταση και κάνουμε μόνο αποδοχή οπότε γλυτώνουμε την διανομή το κόστος της οποίας είναι υπέρογκο. Αλλά πάλι θα χρειαστούν τοπογραφικά γιατί θέλουμε να τα πουλήσουμε κάποια. Επίσης μου αύξησαν το κόστος της αμοιβής τους 300 ευρώ επειδή θα αναγράφουν και τα τοπογραφικά. Γνωρίζουμε τι ισχύει για όλα αυτά;και ειδικά αν χρειάζονται τελικά τοπογραφικά για τόσο μικρά χωράφια (εκτός σχεδίου με λίγες ελιές); Επίσης είναι φυσιολογικό τόση αύξηση για την αναγραφή των τοπογραφικών στην αποδοχή; μήπως να τους κάνω παζάρι σε αυτό;; Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...