HERTHAN Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, pintourikio είπε Ποιο μοντέλο? Εβαλα τον Chaffoteaux pigma advance 35. http://www.chaffoteaux.gr/pigma-advance.html Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από HERTHAN
Backpacker Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δύο Baxi που βάλαμε στα δύο διαμερίσματα πάνω-κάτω πολύ ευχαριστημένοι.
kanesaxo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Εγώ εμπιστεύτηκα της Ariston , ενα μοντέλο που κυκλοφόρησε πέρσυ, τον Genus One. Εμπιστεύτηκα το μάστορα μου. Βέβαια, ρολο έπαιξε η λοκαλ αντιπροσωπεία στη Θεσ/νικη για το άμεσο σερβις και εν γένει υποστήριξη. Συν τα 6 έτη εγγύησης. Κατα δευτερο, απο αλλο φιλο υδραυλικο που εργάζεται στη θεσνικη, μου πε πως και οι baxi ειναι εφάμιλλοι. Για τους buderus δεν ειχε αποψη στο αεριο. Στο πετρέλαιαο ελεγε πως ειναι γ@μηστεροί. Οι σατοφοξ, νομιζω ειναι ιδιας αντιπροσωπείας με την αριστον; Γενικα, στα 1200-1500ε οτι κια να πάρεις, δε θα εινια κακός... Υ.Γ. εκανα edit γιατι ξεχασα κατι πολύ σημαντικο. Οταν ρωτησα μάστορα και ariston για ανταλλακτικα, μου ανέφεραν πως εχουν υποστήριξη και για παλαιότερα μοντέλα, κατι σημαντικο επισης...διοτι δεν αγοράζουμε λεβητα για 5 χρονια... Υ.Γ.1. εννοείται πως για μέγιστη οικονομία, παιρνεις εξωτερικο αισθητήριο και το καλό χειριστήριο/θερμοστάτη εντός χώρου για να λειτουργει με αντιστάθμιση. https://www.skroutz.gr/s/12979323/Ariston-Genus-One-24kW.html Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από kanesaxo 1
pintourikio Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, kanesaxo είπε Εγώ εμπιστεύτηκα της Ariston , ενα μοντέλο που κυκλοφόρησε πέρσυ, τον Genus One. Εμπιστεύτηκα το μάστορα μου. Βέβαια, ρολο έπαιξε η λοκαλ αντιπροσωπεία στη Θεσ/νικη για το άμεσο σερβις και εν γένει υποστήριξη. Συν τα 6 έτη εγγύησης. Κατα δευτερο, απο αλλο φιλο υδραυλικο που εργάζεται στη θεσνικη, μου πε πως και οι baxi ειναι εφάμιλλοι. Για τους buderus δεν ειχε αποψη στο αεριο. Στο πετρέλαιαο ελεγε πως ειναι γ@μηστεροί. Οι σατοφοξ, νομιζω ειναι ιδιας αντιπροσωπείας με την αριστον; Γενικα, στα 1200-1500ε οτι κια να πάρεις, δε θα εινια κακός... Υ.Γ. εκανα edit γιατι ξεχασα κατι πολύ σημαντικο. Οταν ρωτησα μάστορα και ariston για ανταλλακτικα, μου ανέφεραν πως εχουν υποστήριξη και για παλαιότερα μοντέλα, κατι σημαντικο επισης...διοτι δεν αγοράζουμε λεβητα για 5 χρονια... Υ.Γ.1. εννοείται πως για μέγιστη οικονομία, παιρνεις εξωτερικο αισθητήριο και το καλό χειριστήριο/θερμοστάτη εντός χώρου για να λειτουργει με αντιστάθμιση. https://www.skroutz.gr/s/12979323/Ariston-Genus-One-24kW.htm Ναι για το αισθητήριο και τον θερμοστάτη μου το είπε και ο υδραυλικός από μόνος του.
HERTHAN Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, kanesaxo είπε Οι σατοφοξ, νομιζω ειναι ιδιας αντιπροσωπείας με την αριστον; Γενικα, στα 1200-1500ε οτι κια να πάρεις, δε θα εινια κακός... Υ.Γ. εκανα edit γιατι ξεχασα κατι πολύ σημαντικο. Οταν ρωτησα μάστορα και ariston για ανταλλακτικα, μου ανέφεραν πως εχουν υποστήριξη και για παλαιότερα μοντέλα, κατι σημαντικο επισης...διοτι δεν αγοράζουμε λεβητα για 5 χρονια... Υ.Γ.1. εννοείται πως για μέγιστη οικονομία, παιρνεις εξωτερικο αισθητήριο και το καλό χειριστήριο/θερμοστάτη εντός χώρου για να λειτουργει με αντιστάθμιση. https://www.skroutz.gr/s/12979323/Ariston-Genus-One-24kW.html Ναι ειναι της ιδιας αντιπροσωπειας η Chaffoteaux με την Ariston. Iσχυει αυτο που λες για τα ανταλλακτικα και για την Chaffoteaux αλλα και για την Ariston που ειχα ρωτησει οτι βρισκεις ευκολα και γρηγορα αλλα και φθηνα.Επισης και για την υποστηριξη τους. Εννοειται οπως λες για εξωτερικο αισθητηριο οπου το εχω βαλει κι εγω και ειναι αυτο https://www.a-smart.gr/index.php/product/chaffoteaux-gal-evo-chx-3318599/ Επισης αν το ψαξει ο pintourikio θα διαβασεις και θα σου πουνε για τον παρα πολυ καλο θερμοστατη της Chaffoteaux τον EXPERT CONTROL.Ρωτα και θα σου πουνε δεν εχεις να χασεις κατι. Eγω επισης εβαλα και το Ζοne Control https://www.skroutz.gr/s/19684033/Chaffoteaux-Zone-Control-Evo.html σε αλλο χωρο(στο υπογειο) για να ειναι αναεξαρτητο με το σπιτι μιας και τα εχω συνδεδεμενα στον ιδιο λεβητα οπου δουλευει με 2 κυκλοφορητες(εναν παλιο που ειχα με το πετρελαιο τον κρατησα κι εβαλα κι εναν καινουριο).
ParhsG Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 7 ώρες πριν, pintourikio είπε Και εγώ πίστευα όταν ήρθε ο υδραυλικός με τον μηχανικό ότι θα κάναμε μελέτη, αλλά μου είπαν ότι ο 24αρης είναι παραπάνω από αρκετός (71 τετραγωνικά το σπίτι). Ποιο μοντέλο? Ενδιαφέρον αυτό το μαγνητικό φίλτρο, από όσο είδα στο ίντερνετ. Το καλο ειναι πως εχουν range οπως τα inverter δηλαδη δε καιει full παντα. Αν και τετοιο μεγεθος λεβητα μου ειχε βγαλει μηχανικος για 200 τετραγωνικα. 1
kanesaxo Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 2 ώρες πριν, ParhsG είπε Το καλο ειναι πως εχουν range οπως τα inverter δηλαδη δε καιει full παντα. Αν και τετοιο μεγεθος λεβητα μου ειχε βγαλει μηχανικος για 200 τετραγωνικα. Χωρίς να θέλω να γινω γραφικός και να κανω το μελετητή απ'το ιντερνετ, θεωρώ χλωμό 200τμ οικία να σου εβγαλε ο μηχανικος 24ρι λεβητα...Που στη πράξη ειναι 20ρης, μιας και τα 4 ειναι το ΖΝΧ (απ'οσο θυμάμαι). Προσωπικα στη μια οικια οταν προχωρησα σε εξοικονομω, με 8εκ θερμοπρόσοψης, και 7εκ μονωσης στο δωμα με κουφώματα αλουμινίου/θερμοδιακοπή/διπλο τζαμι, μου βγαλε ο μηχανικος 14kw απώλεις, +5 για ΖΝΧ. Για 113τμ οικια. Για τη 2η οικια τώρα, παλι καπου εκει... ΕΚΤΟΣ και αν η οικια σου, ειναι παθητικο σπιτι, ξερω γω, ενεργειακής κλασης Α! τοτε ισως και να φτάνει ο 24ρης. Οπως και να χει, για τον φιλο, ο 24ρης ΕΠΑΡΚΕΙ για το σπιτι του, ακόμη και αν ειναι ελλειπώς μονωμένο.
ParhsG Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, kanesaxo είπε Χωρίς να θέλω να γινω γραφικός και να κανω το μελετητή απ'το ιντερνετ, θεωρώ χλωμό 200τμ οικία να σου εβγαλε ο μηχανικος 24ρι λεβητα...Που στη πράξη ειναι 20ρης, μιας και τα 4 ειναι το ΖΝΧ (απ'οσο θυμάμαι). Προσωπικα στη μια οικια οταν προχωρησα σε εξοικονομω, με 8εκ θερμοπρόσοψης, και 7εκ μονωσης στο δωμα με κουφώματα αλουμινίου/θερμοδιακοπή/διπλο τζαμι, μου βγαλε ο μηχανικος 14kw απώλεις, +5 για ΖΝΧ. Για 113τμ οικια. Για τη 2η οικια τώρα, παλι καπου εκει... ΕΚΤΟΣ και αν η οικια σου, ειναι παθητικο σπιτι, ξερω γω, ενεργειακής κλασης Α! τοτε ισως και να φτάνει ο 24ρης. Οπως και να χει, για τον φιλο, ο 24ρης ΕΠΑΡΚΕΙ για το σπιτι του, ακόμη και αν ειναι ελλειπώς μονωμένο. Τι να σου πω 24kw εβγαλε απωλεις για λεβητα λογικα 28 30 kw μου ειπε ομως και δεν εχει ιδιαιτερες μονωσεις. Για ζνχ απο οσο εχω ψαξει οταν ζεσταινει το νερο δε ζεσταινει τα σωματα δε δουλευουν παράλληλα τα κυκλωματα απο οσο ξερω και εψαξα για διαφορους λογους οπως πχ το οτι η αντισταθμιση θα εχανε το νοημα οταν ζεσταινει το νερο. Μη σου πω πως αλλοι μου λενε 16kw αντλια θερμοτητας θα με καλυπτει (κυριως εμποροι) Επεξ/σία 15 Σεπτεμβρίου 2019 από ParhsG
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα