Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, ήρθε η δύσκολη ώρα να γίνει η επιλογή του λέβητα αερίου συμπύκνωσης... Ο υδραυλικός μας (γνωστός μας και υπάρχει μια Α εμπιστοσύνη) μας πρότεινε μαζί με τον μηχανικό, τους εξής λέβητες: α)Buderus Logomax plus GB062 24KD H V2 (https://www.buderus.gr/products/wall-hung-boilers/logamaxgb062.html)

β) Buderus Logomax plus GB122-24KD (https://www.buderus.gr/products/wall-hung-boilers/gb122.html)

Με τα όσα έχω ψάξει είναι μάλλον αξιόπιστη εταιρία, η Buderus.

Αν καταλήξω σε έναν από τους 2, λέω να επιλέξω τον Βuderus GB122-24KD

Μου είπαν για κάτι πιο οικονομικό ναι κοιτάξω ariston και για κάτι πιο τσιμπημενο Vaillant. Μου είπαν να αποφύγω καλύτερα Baxi και Sime. 

Μου είπαν ότι, οι λέβητες της Buderus δεν παθαίνουν αρκετές ζημιές και έχουν πολύ καλη υποστήριξη αργότερα και βρίσκονται εύκολα τα ανταλλακτικά.

Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι η Buderus στους λέβητες δίνει μόνο 2 χρόνια εγγύηση... Άλλες εταιρείες δίνουν 3,5,6 και 10 χρόνια.

Από Δευτέρα θα πάω και στην έκθεση της ΣΕΥΔΑΠ να κοιτάξω..

Η δική σας γνώμη?

Επεξ/σία από pintourikio
Δημοσ.
15 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια από φίλους για την Baxi, αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία.

Και εγώ σχετικά καλή γνώμη είχα.. 

Κάποιος άλλος παιδιά??

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε

δεν μας λες και καμια τιμη?ποσο θα βγει ολη η εγκατασταση?

Περίπου 2,5 όλα μαζί (αλλά πολύ στο περίπου) όμως έχουμε πάρει και μια επιδότηση αν δεν κάνω λάθος στα 450€, και θα αφαιρούν από τα 2,5..

Τώρα στα του λέβητα δεν θα με πείραζε να δώσω 100-200€ παραπάνω για κάτι πιο αξιόπιστο και που αξίζει, μια φορά γίνονται αυτές οι εργασίες...για αυτό αργήσαμε τόσα χρόνια, για να γίνουν σωστά και ποιοτικά.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, nvel είπε

για κάτι ακριβότερο και καλύτερο, ρώτα τον μηχανικό σου για τους vitodens της viessmann

Έχεις κάποια εμπειρία με τους συγκεκριμένους?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, pintourikio είπε

Έχεις κάποια εμπειρία με τους συγκεκριμένους?

Ειναι πολυ γνωστή εταιρία νομιζω θεωρείται τοπ. Εχω ακούσει και καλά πραγματα για cosmogas ιταλικούς αλλα δε μου γεμίζουν το μάτι προσωπικά.

Το να τους δεις απο κοντά δε θα καταλάβεις τιποτα πάντως. Γενικά δεν ειναι μονο ο λέβητας για να δουλέψει σωστά το σύστημα είναι παρα πολλά. Ακόμα και το καλύτερο λεβητα να πάρεις αν ειναι ξεφτύλας ο υδραυλικός μπορει να καις και παραπάνω απο πετρέλαιο πχ να μη δουλεύει ο κυκλοφορητής , να εχουν βουλώσει οι σωλήνες απο άλατα κτλ, ξεφουσκωτο δοχείο διαστολής, να μην εχει υδραυλικο διαχωριστή εαν χρειάζεται, προβλημα σε διακόπτες σωμάτων και πολλά άλλα . 

Επεξ/σία από ParhsG
  • Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ParhsG είπε

Ειναι πολυ γνωστή εταιρία νομιζω θεωρείται τοπ. Εχω ακούσει και καλά πραγματα για cosmogas ιταλικούς αλλα δε μου γεμίζουν το μάτι προσωπικά.

Το να τους δεις απο κοντά δε θα καταλάβεις τιποτα πάντως. Γενικά δεν ειναι μονο ο λέβητας για να δουλέψει σωστά το σύστημα είναι παρα πολλά. Ακόμα και το καλύτερο λεβητα να πάρεις αν ειναι ξεφτύλας ο υδραυλικός μπορει να καις και παραπάνω απο πετρέλαιο πχ να μη δουλεύει ο κυκλοφορητής , να εχουν βουλώσει οι σωλήνες απο άλατα κτλ, ξεφουσκωτο δοχείο διαστολής, να μην εχει υδραυλικο διαχωριστή εαν χρειάζεται, προβλημα σε διακόπτες σωμάτων και πολλά άλλα . 

Για την Buderus γνωρίζεις κάτι?

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, pintourikio είπε

Για την Buderus γνωρίζεις κάτι?

γνωστη εταιρία είναι. τωρα σε χαρακτηριστικά δε ξέρω θέλει ψάξιμο πολυ, αλλα νομιζω ειναι πιο δημοφιλής viessmann σε αεριο.

Επισης νομιζω πως πρεπει να βρεις και εγκαταστατη που να εχει δουλέψει τη μάρκα και να εχει ορεξη να ρυθμισει το λεβητα... συνηθως και με ενα μικρο κοστος 50-100 ευρω παιρνουν θερμομετρο για αντισταθμιση οι λεβητες αυτοι

• Like 1
Δημοσ.

Πριν 2 χρόνια βάλαμε στο πατρικό μου λέβητα πετρελαίου συμπύκνωσης και μπόιλερ. Σε λέβητα ο υδραυλικός μας πρότεινε Viessmann σαν πρώτη επιλογή τον οποίο και βάλαμε. Στο μπόιλερ πήγαμε σε Buderus καθώς το κόστος του Viessmann ξέφευγε. Γενικά πάντως, δουλεύουν απροβλημάτιστα τα 2 αυτά χρόνια και η οικονομία τεράστια.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα απ'όλα αν βάλεις το λέβητα σε εξωτερικό χώρο θα επιλέξεις λέβητα εξωτερικού χώρου οπότε η επιλογές είναι περιορισμένες. Δεν δουλεύουν όλοι οι λέβητες σε μπαλκόνια, άσχετα τι λένε για να πουλήσουν. Δεύτερον θα βάλεις οποσδηποτε μαγνητικό φίλτρο. Τώρα για το λέβητα η Ariston είναι φθηνή αξιόπιστη λύση και με μεγάλη εγγύηση. Φυσικά και οι άλλες που είπαν μια χαρά είναι. Πάντως και για τους Baxi, δεν έχω ακούσει άσχημα λόγια.

• Like 1
Δημοσ.

Για την ισχύ του λέβητα τι σου είπαν ; 

Έχετε υπολογίσει απώλειες ή θα γίνει μελέτη από μηχανολόγο;

Για τα Buderus έχω διαβάσει καλά λόγια , δεν ξέρω εάν βγάζει και η Kiturami για φυσικό αέριο.

Θα γίνει νέα εγκατάσταση ή παράλληλα με το πετρέλαιο ώστε να κάνεις μια συντήρηση και στο υπόλοιπο κύκλωμα.

Δημοσ.

Τωρα με το εξοικονομω εβαλα λεβητα αεριου Chaffoteaux γιατι μετα απο ψαξιμο ακουσα πολυ καλα λογια και για το θεμα των ανταλλακτικων αλλα και για το θεμα της εγγυησης που ειναι 6 χρονια.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, meletis_m είπε

Για την ισχύ του λέβητα τι σου είπαν ; 

Έχετε υπολογίσει απώλειες ή θα γίνει μελέτη από μηχανολόγο;

Για τα Buderus έχω διαβάσει καλά λόγια , δεν ξέρω εάν βγάζει και η Kiturami για φυσικό αέριο.

Θα γίνει νέα εγκατάσταση ή παράλληλα με το πετρέλαιο ώστε να κάνεις μια συντήρηση και στο υπόλοιπο κύκλωμα.

Και εγώ πίστευα όταν ήρθε ο υδραυλικός με τον μηχανικό ότι θα κάναμε μελέτη, αλλά μου είπαν ότι ο 24αρης είναι παραπάνω από αρκετός (71 τετραγωνικά το σπίτι).

7 λεπτά πριν, HERTHAN είπε

Τωρα με το εξοικονομω εβαλα λεβητα αεριου Chaffoteaux γιατι μετα απο ψαξιμο ακουσα πολυ καλα λογια και για το θεμα των ανταλλακτικων αλλα και για το θεμα της εγγυησης που ειναι 6 χρονια.

Ποιο μοντέλο?

14 ώρες πριν, link67 είπε

Πρώτα απ'όλα αν βάλεις το λέβητα σε εξωτερικό χώρο θα επιλέξεις λέβητα εξωτερικού χώρου οπότε η επιλογές είναι περιορισμένες. Δεν δουλεύουν όλοι οι λέβητες σε μπαλκόνια, άσχετα τι λένε για να πουλήσουν. Δεύτερον θα βάλεις οποσδηποτε μαγνητικό φίλτρο. Τώρα για το λέβητα η Ariston είναι φθηνή αξιόπιστη λύση και με μεγάλη εγγύηση. Φυσικά και οι άλλες που είπαν μια χαρά είναι. Πάντως και για τους Baxi, δεν έχω ακούσει άσχημα λόγια.

Ενδιαφέρον αυτό το μαγνητικό φίλτρο, από όσο είδα στο ίντερνετ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...