3oxic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Κατάλαβε κανείς τι ακριβώς είναι αυτή η ισχυρή ταυτοποίηση ; https://www.winbank.gr/sites/idiwtes/el/Pages/News/αγορές-με-κάρτα.aspx αναφέρει συγκεκριμένα : οι online αγορές (e-commerce) θα πραγματοποιούνται μετά από ισχυρή ταυτοποίηση του πελάτη (SCA) η οποία θα ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια της αγοράς, μέσω: -κωδικών winbank web και mobile banking αυτό δεν ίσχυε μέχρι σήμερα ;
Haldol Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Όχι. Έως τώρα, απλώς έβαζες τα στοιχεία της κάρτας στο κατάστημα και η τράπεζα ενέκρινε απευθείας τη συναλλαγή. Πλέον με την "ισχυρή ταυτοποίηση", πέρα από τα στοιχεία της κάρτας (που υποτίθεται τα έχεις μόνο εσύ) θα πρέπει να δηλώνεις και κάτι που ξέρεις μόνο εσύ, (π.χ PIN) ή να επικυρώνεις κάποιο βιομετρικό στοιχείο σου (FaceID, δακτυλικό αποτύπωμα, κλπ). 1
DrLo Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, 3oxic είπε Κατάλαβε κανείς τι ακριβώς είναι αυτή η ισχυρή ταυτοποίηση ; https://www.winbank.gr/sites/idiwtes/el/Pages/News/αγορές-με-κάρτα.aspx αναφέρει συγκεκριμένα : οι online αγορές (e-commerce) θα πραγματοποιούνται μετά από ισχυρή ταυτοποίηση του πελάτη (SCA) η οποία θα ολοκληρώνεται κατά τη διάρκεια της αγοράς, μέσω: -κωδικών winbank web και mobile banking αυτό δεν ίσχυε μέχρι σήμερα ; Νομίζω πω Όχι. βάζεις απλά τα στοιχεία της κάρτας. Καταλαβαίνω ότι πλέον θα γίνεται όπως και με τις μεταφορές/πληρωμές μέσω του winbanking που σου έρχεται στο κινητό PIN που θα βάζεις σε 2ο βήμα
basilis_k6 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 ελπιζω με την λέξη pin να μην εννοούν το pin που βάζεις στο atm. Ελπίζω να γίνονται ολα με push notification απο την εκαστοτε εφαρμογη της τράπεζας.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 2 minutes ago, basilis_k6 said: ελπιζω με την λέξη pin να μην εννοούν το pin που βάζεις στο atm. Ελπίζω να γίνονται ολα με push notification απο την εκαστοτε εφαρμογη της τράπεζας. 1. Προφανώς δεν θα σου ζητάνε το PIN για συναλλαγές ATM. Θα σου στέλνουν έναν μοναδικό κωδικό για την κάθε συναλλαγή με μικρή χρονική διάρκεια. 2. Συνήθως με SMS. Γιατί πρέπει να έχω smartphone για να εγκαταστήσω την εκάστοτε εφαρμογή της τράπεζας; 3
basilis_k6 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μόλις τώρα, paredwse είπε 1. Προφανώς δεν θα σου ζητάνε το PIN για συναλλαγές ATM. Θα σου στέλνουν έναν μοναδικό κωδικό για την κάθε συναλλαγή με μικρή χρονική διάρκεια. 2. Συνήθως με SMS. Γιατί πρέπει να έχω smartphone για να εγκαταστήσω την εκάστοτε εφαρμογή της τράπεζας; προχθες σε άλλο αρθρο (τυχαιας φυλλάδας) έλεγε σκέτο πιν γιαυτο αναρωτηθηκα. Υποθετω και εγω οτι δεν θα παιξει κατι τέτοιο.
Haldol Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Όχι, όχι, είναι PIN ειδικού σκοπού (μίας χρήσης) που εκδίδεται γι αυτό το σκοπό. Δεν έχει σχέση με το PIN της κάρτας. Η Πειραιώς (μιας και αυτή αναφέρει ο ts) δίνει και τους δύο τρόπους. Είτε μέσω SMS (εάν δεν έχεις την εφαρμογή), είτε μέσω push notification. Το ονομάζουν "extraPIN" όταν έρχεται με SMS. Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από Haldol
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Yeah κι η ΕΤΕ κι η Alpha στέλνουν Pin με SMS.
3oxic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, ThReSh είπε Yeah κι η ΕΤΕ κι η Alpha στέλνουν Pin με SMS. 1 ώρα πριν, Haldol είπε Όχι, όχι, είναι PIN ειδικού σκοπού (μίας χρήσης) που εκδίδεται γι αυτό το σκοπό. Δεν έχει σχέση με το PIN της κάρτας. Η Πειραιώς (μιας και αυτή αναφέρει ο ts) δίνει και τους δύο τρόπους. Είτε μέσω SMS (εάν δεν έχεις την εφαρμογή), είτε μέσω push notification. Το ονομάζουν "extraPIN" όταν έρχεται με SMS. 1 ώρα πριν, paredwse είπε 1. Προφανώς δεν θα σου ζητάνε το PIN για συναλλαγές ATM. Θα σου στέλνουν έναν μοναδικό κωδικό για την κάθε συναλλαγή με μικρή χρονική διάρκεια. 2. Συνήθως με SMS. Γιατί πρέπει να έχω smartphone για να εγκαταστήσω την εκάστοτε εφαρμογή της τράπεζας; Για τις online αγορές τι ισχύει ομως ; Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από 3oxic
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 13 minutes ago, 3oxic said: Για τις online αγορές τι ισχύει ομως ; Αφού συμπληρώσεις τα στοιχεία της κάρτας στη σελίδα και θα πατάς το τελικό κουμπί, θα περιμένεις notification στο app του web banking που χρησιμοποιείς και αφού το επιβεβαιώσεις τότε θα προχωράει η συναλλαγή σου στη σελίδα. Αν δεν έχεις app φαντάζομαι θα γίνεται με sms. Η Ν26 το κάνει ήδη σε μερικές online υπηρεσίες όταν πάω να πληρώσω κάποιο λογαριασμό κλπ.
3oxic Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 4 λεπτά πριν, billdanos είπε Αφού συμπληρώσεις τα στοιχεία της κάρτας στη σελίδα και θα πατάς το τελικό κουμπί, θα περιμένεις notification στο app του web banking που χρησιμοποιείς και αφού το επιβεβαιώσεις τότε θα προχωράει η συναλλαγή σου στη σελίδα. Αν δεν έχεις app φαντάζομαι θα γίνεται με sms. Η Ν26 το κάνει ήδη σε μερικές online υπηρεσίες όταν πάω να πληρώσω κάποιο λογαριασμό κλπ. Αυτο δεν ισχύει και σημερα ; Εγω με την alpha το εχω
Super Moderators billdanos Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 7 minutes ago, 3oxic said: Αυτο δεν ισχύει και σημερα ; Εγω με την alpha το εχω Όχι δεν ισχύει σε όλους. Πλέον θα είναι υποχρεωτικό.
Mhlogiatros Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Χωρις κινητο και τη μλκια το app ενα για καθε τραπεζα δηλαδη για τη καθε καρτα δε γινεται τιποτα. Τελεια ... Ενα malware η ενα βουτημα στο κινητο και πανε ολα Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από Mhlogiatros
Haldol Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 23 λεπτά πριν, Mhlogiatros είπε Χωρις κινητο και τη μλκια το app ενα για καθε τραπεζα δηλαδη για τη καθε καρτα δε γινεται τιποτα. Τελεια ... Ενα malware η ενα βουτημα στο κινητο και πανε ολα Γιατί πάνε όλα; Για να εγκριθεί συναλλαγή χρειάζονται 2 στα 3 στοιχεία. Ακόμα και αν κολλήσεις malware ή σου βουτήξουν το κινητό, δεν έχουν τα στοιχεία της κάρτας σου.
georgeadams Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Γιατί πάνε όλα; Για να εγκριθεί συναλλαγή χρειάζονται 2 στα 3 στοιχεία. Ακόμα και αν κολλήσεις malware ή σου βουτήξουν το κινητό, δεν έχουν τα στοιχεία της κάρτας σου. Εννοεί, πως αν δεν έχεις μαζί σου το κινητό σου (το ξέχασες, στο έκλεψαν, κόλλησε malware, έπεσε στο νρεό), δεν θα μπορείς να πληρώσεις με κάρτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα