Philippe Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου Μέσα στο μοτεράκι υπήρχε ένα πινάκι που τραβήχτηκε ενόσω το είχε κρεμάσει το μοτέρ στον αέρα για να αλλάξει το λάστιχο. Δηλαδή είχε 5-6 πινάκια συνολικά και το ένα, το λευκό αν θυμάμαι καλά, ήταν ο αισθητήρας για την ταχύτητα. Τα γράφω να υπάρχουν για τον επόμενο που θα αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα. Αυτό είναι το καινούργιο "ποδήλατο" που έχω παραγγείλει και το περιμένω πώς και πώς: 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου Να ενημερώσω ότι εδώ στην Κρήτη έχουν αρχίσει και τσεκάρουν ηλεκτρικά ποδήλατα/πατίνια. Εννοείται για κράνη κλπ αλλά και για τον κόφτη ταχύτητας. Όχι παντού και συνέχεια αλλά έχω ήδη ακούσει άτομα που τους έκαναν ολικό έλεγχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 10 Ιουλίου Share Δημοσ. 10 Ιουλίου https://youtu.be/QEIdw6eIJtE?si=H6jx1uRD7bAoPv9n Το βίντεο είναι υπερβολικό γιατί προφανώς ο παρουσιαστής τα παίρνει αλλά πίσω από αυτό, είναι σημαντική εξέλιξη στο χώρο των ebikes η είσοδος της DJI στο χώρο. Το σύστημα μοτέρ-μπαταρίας που έχει φτιάξει είναι άλμα μπροστά από άποψη βάρους-απόδοσης. Θα δούμε μελλοντικά τις πραγματικές επιδόσεις, την αξιοπιστία, το κόστος και τις υλοποιήσεις από άλλες εταιρείες όταν "νοικιάσουν" το μοτέρ (όπως έχουν κάνει στα Bosch, Yamaha κτλ.). Προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ ο χώρος των ελαφριών ebikes, ανυπομονώ αυτές οι τεχνολογίες να αξιοποιηθούν σε ποδήλατα δρόμου και cross country. 5 λεπτά πριν, teodor_ch είπε Να ενημερώσω ότι εδώ στην Κρήτη έχουν αρχίσει και τσεκάρουν ηλεκτρικά ποδήλατα/πατίνια. Εννοείται για κράνη κλπ αλλά και για τον κόφτη ταχύτητας. Όχι παντού και συνέχεια αλλά έχω ήδη ακούσει άτομα που τους έκαναν ολικό έλεγχο. Αν είναι "φτιαγμένα" για να πηγαίνουν με γκάζι πάνω από 40χμ, συμφωνώ πως πρέπει να περιοριστούν. Για κανονικά οχήματα που απλά έχουν βγάλει τον κόφτη, διαφωνώ καθώς δεν μπορείς να πας πολύ γρήγορα και ο κόφτης των 25χμ είναι υπερβολικά χαμηλός. Στις ΗΠΑ π.χ. τα ίδια οχήματα είναι με κόφτη στα 32χμ που πιστεύω είναι σχεδόν ιδανικό. Τα κράνη δεν είναι υποχρεωτικά σύμφωνα με τον ΚΟΚ στο ποδήλατο. Προσωπικά, συμφωνώ με τη μη υποχρεωτικότητα αλλά θεωρώ πως στους ελληνικούς δρόμους και σε χωματόδρομους πρέπει να φοριούνται. 2 ώρες πριν, Philippe είπε Αυτό είναι το καινούργιο "ποδήλατο" που έχω παραγγείλει και το περιμένω πώς και πώς: Πόσο κόστισε και τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτό; Εννοώ θα είναι περισσότερο σαν παιχνίδι ή θα το χρησιμοποιείς για μετακινήσεις κτλ. Σε αυτό το στυλ το Surron είχε επιτυχία αν και δεν παρακολούθησα περνώντας τα χρόνια, αν συνέχισε να είναι δημοφιλής ή το μετάνιωσαν οι αγοραστές του. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nikx Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου Εχει κανεις το fiido d2s να μας πει που και πως συνδεεται στο ποδηλατο η ακρη του καλωδιου; Ειναι και σε μιλια βεβαια πιστευω να αλλαζει και αυτο. Fiido Electric Bike Display for D2s Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
7nisiotis Δημοσ. 16 Ιουλίου Share Δημοσ. 16 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Τελευταία πιάνω τον εαυτό μου να κουράζομαι από και προς την εργασία μου, γιατί τρέχω με λεωφορείο, βόλτες, θελήματα και σουπερμάρκετ με τα πόδια (παρότι μαρεσει το περπάτημα), παρά το γεγονός πως οι αποστάσεις μου είναι μικρές καθημερινώς (κάτω απο 17 χιλιόμετρα πέρα δώθε), λόγω ζέστης γίνεται με τα χρόνια όλο και περισσότερο ανυπόφορο, σκέφτομαι εδώ και κάποιες μέρες μια οικονομική λύση τέτοια... ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου ή πατινιού ή κάτι παρόμοιο αρκεί να έχει σέλα. Λόγω βασικού μισθού, του ζητήματος εύρεσης πάρκινγκ, που από μόνο του είναι ένα καθημερινό μαρτύριο για πολύ κόσμο στο νησί, των εξόδων βενζίνης και συντήρησης έχω σχεδόν αποκλείσει ένα αμάξι (τουλάχιστον για την ώρα). Λίγο που το έχω ψάξει έχω εντοπίσει προτάσεις σαν τα παρακάτω: α. τύπου σαν HONEYWHALE S6 Pro-S (από Geekbuying Ευρωπαϊκή αποθήκη στα 480€ τελική) [ή κάτι εκεί γύρω <550€] β. bezior xf001 (από το επίσημο store της Gogobest στα 810€ μετά από εκπτωτικό κουπόνι) - μου φαίνεται κάπως too much?! Ενα ζήτημα που με απασχολεί είναι αν με το (α.) με 14αρες ρόδες θα είμαι οκ σε σχετικά μέτριο δρόμο (δλδ με τις κλασσικές λακκούβες κλπ) όπως είναι του νησιού που διαμένω (Κέρκυρα) και αν θα ανταπεξέλθει σε σχετική ανηφόρα περίπου 15~ μοιρών (εκεί γύρω) που έχω δύο τέτοιες απότομες δίπλα στη περιοχή και κάνα δύο ανηφόρες (νορμάλ) προς το δρόμο για το κέντρο του νησιού*. *Οι περιοχές που κινούμαι, για όσους γνωρίζουν από εδώ, είναι Κέντρο (Σαροκο), έως την περιοχή του Jumbo, Γαρίτσα, Κανόνι, άντε ως το Νοσοκομείο ( για 2 μεταφορικές που βρίσκονται εκεί ). Δεν έχω σκοπό να τρέχω σαν μουρλαμενος, τηρώντας τα όρια που έχουν δωθεί και περισσότερο περνώντας μέσα από στενάκια και γειτονιές του νησιού με χαμηλή ταχύτητα που κινούνται ελάχιστα οχήματα κι έτσι κι αλλιώς, κάνοντας διαδρομές όπως αυτές που περνώ με τα πόδια τόσο καιρό. Άρα λοιπόν κρίνεται αρκετή η α.) επιλογή ή να ανέβω λίγο προς την β.) (μαρεσει και σε εμφάνιση, είναι στα χαρτιά πολύ δυνατότερο) ή να δω κάτι άλλο ? (μηχανάκι κανονικό δεν είχα ποτέ, μόνο λίγο ποδήλατο είχα επαφή παλιότερα) Δεύτερη απορία. Σε κορμοστασιά δεν με λες κανα πρώτο μπόι, είμαι ακριβώς 1.70 ύψος και 60κατι κιλά. Θα πρέπει να προσέξω κάτι σε ένα εκ των δύο παραπάνω ή δεν παίζει τόσο ρόλο στις δικές μου διαστάσεις και θα μπορώ να τα κουμαντάρω άνετα (είναι και 30κιλα~ το καθένα) ή καλύτερα κατι ελαφρύτερο? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Επεξ/σία 17 Ιουλίου από 7nisiotis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teodor_ch Δημοσ. 17 Ιουλίου Share Δημοσ. 17 Ιουλίου Κατα τη γνώμη μου αυτά τα κινέζικα σε νησί μετά απο 3 χρόνια δεν θα βλέπονται απο τις σκουριές. Επειδή έχεις καλή φυσική κατάσταση βρές κανονικό ποδήλατο (ιδανικά fitness) για το μέγεθος σου και κάνε 2-3 δοκιμαστικές βόλτες. Πιστεύω ότι δεν θα ζοριστείς. Με κανένα 800άρι αγοράζεις καινούργιο πολύ καλό ποδήλατο που δεν θα σκουριάσει και θα είναι ελαφρύ και γρήγορο. Τυχαίο λινκ/παράδειγμα Fitness: Ποδήλατο Specialized Sirrus 2.0 - Gloss Cast Black / Gloss Black / Satin Black Reflective (kassimatiscycling.gr) 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 18 Ιουλίου Share Δημοσ. 18 Ιουλίου Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα, εφόσον έχεις καλή φυσική κατάσταση, η καλύτερη μακροπρόθεσμη επιλογή είναι ένα αξιοπρεπές συμβατικό ποδήλατο. Αρχικά θα βλαστιμάς στις ανηφόρες αλλά αν επιμείνεις, μετά από λίγες βδομάδες θα είναι παιχνιδάκι. Δες και στο decathlon, πχ: https://www.decathlon.com.gr/el/p/302301-154212-podelato-dromou-koursas-rc120-me-diskous-nkri-anoichto.html https://www.decathlon.com.gr/el/p/311239-57935-podelato-dromou-me-disko-kai-isio-timoni-rc120-podelasias-anapsyches-navy-orange.html https://www.decathlon.com.gr/el/p/301728-4635-touristiko-podelato-dromou-triban-rc-500-diskophrena-mauro.html Αγοράζοντας κάποιες ειδικές τσάντες ανάλογα με το τι θες να κάνεις, θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου εύκολα. Υπολόγισε minimum 200€ τσάντες-κλειδαριές-κράνος-γάντια. Αμα θες συμβουλές και για αυτά, στείλε. Τα ηλεκτρικά έχουν τη θέση τους και το wow factor στην αρχή αλλά για να πάρεις τα ίδια specs σε ηλεκτρικό, θες 2-3 φορές τα λεφτά του συμβατικού. Με άλλα λόγια, minimum 1500€ για κάτι μακροπρόθεσμο. 2 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Philippe Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου Στις 10/7/2024 στις 9:39 ΠΜ, batig0al είπε Πόσο κόστισε και τι σκοπεύεις να κάνεις με αυτό; Εννοώ θα είναι περισσότερο σαν παιχνίδι ή θα το χρησιμοποιείς για μετακινήσεις κτλ. Σε αυτό το στυλ το Surron είχε επιτυχία αν και δεν παρακολούθησα περνώντας τα χρόνια, αν συνέχισε να είναι δημοφιλής ή το μετάνιωσαν οι αγοραστές του. Ήρθε το ποδήλατο λίγο πριν τον Αύγουστο και έχει φοβερή πέραση. Με σταματάνε συνέχεια μηχανάκια και πεζοί στο δρόμο και με ρωτάνε τι και πώς. Για commuting το ήθελα, επειδή έχει μεγάλη μπαταρία 35Ah και βγάζει 80 χιλιόμετρα μόνο με γκάζι. Αλλά τελικά αποφάσισα να το πουλήσω τώρα που είναι ακόμη καινούργιο, γιατί λόγω του εργαλείου σταμάτησα να χρησιμοποιώ την παλιά μου κούρσα, με αποτέλεσμα να έχω ήδη ξεκινήσει να πλαδαρεύω. Με το κουρσάκι όχι μόνο κάνεις γυμναστική, αλλά έχεις άλλη αίσθηση ελευθερίας και είναι απόλαυση. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 7 Σεπτεμβρίου Από το Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 έχει πάρει κανείς πρόσφατα λεφτά; Είμαι στη φάση "ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ" από τέλη άνοιξης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
amubu Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 8 Σεπτεμβρίου καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για ηλ. ποδήλατο που να ανεβαίνει το βουνό, περίπου 15km αποσταση. υπάρχει κάποιος περιορισμός στη ισχύ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) 22 ώρες πριν, amubu είπε καλησπέρα, ενδιαφέρομαι για ηλ. ποδήλατο που να ανεβαίνει το βουνό, περίπου 15km αποσταση. υπάρχει κάποιος περιορισμός στη ισχύ; Να ανεβαίνει το βουνό με άσφαλτο ή χώμα; Επίσης σε τι budget; Αν είναι άσφαλτος και μικρό κόστος, μπορείς να αγοράσεις κινεζιές ή decathlon καθώς τα 15χμ απόσταση είναι πολύ λίγα. Αν θες να ανεβοκατεβαίνεις 15χμ σε χώμα, θα πρέπει να πάρεις κάτι πιο αξιοπρεπές. Αυτό βρήκα πρόσφατα που είναι κάτι σαν το lagonika με προσφορές στη Γερμανία. Δεν ξέρω ποια μαγαζιά στέλνουν στην Ελλάδα και με τι κόστος αλλά φαίνεται να έχει καλά deals. Επεξ/σία 9 Σεπτεμβρίου από batig0al Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
s2117 Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Στις 10/7/2024 στις 4:42 ΠΜ, Philippe είπε Μέσα στο μοτεράκι υπήρχε ένα πινάκι που τραβήχτηκε ενόσω το είχε κρεμάσει το μοτέρ στον αέρα για να αλλάξει το λάστιχο. Δηλαδή είχε 5-6 πινάκια συνολικά και το ένα, το λευκό αν θυμάμαι καλά, ήταν ο αισθητήρας για την ταχύτητα. Τα γράφω να υπάρχουν για τον επόμενο που θα αντιμετωπίσει αντίστοιχο πρόβλημα. Αυτό είναι το καινούργιο "ποδήλατο" που έχω παραγγείλει και το περιμένω πώς και πώς: Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς αυτό; Μπορούμε να το πάρουμε με επιδότηση; Πολύ ωραίο είναι ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 9 Σεπτεμβρίου Υπαρχει καποιο αξιολογο βουνου με λιγοτερα απο 2κ? Ιδανικα σε 29ρι Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
batig0al Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 21 ώρες πριν, s2117 είπε Ποιο μοντέλο είναι ακριβώς αυτό; Μπορούμε να το πάρουμε με επιδότηση; Πολύ ωραίο είναι ! Για την επιδότηση πρέπει το μοτέρ να είναι 250W και να μην έχει χειρόγκαζο, άρα όχι. 20 ώρες πριν, imr είπε Υπαρχει καποιο αξιολογο βουνου με λιγοτερα απο 2κ? Ιδανικα σε 29ρι Δύσκολο, με air μπροστινή ανάρτηση μόνο αυτό βρίσκω καινούριο αν είσαι πάνω από 1.85 ( https://www.bike-discount.de/en/radon-zr-team-hybrid-8.0-500-1 ) Αν δεν θες να περιμένεις κάποια super προσφορά ή να ανεβάσεις το budget, θα πρέπει να τσεκάρεις μεταχειρισμένα σε car.gr facebook, buycycle κτλ. Ένας φίλος μου πουλάει ένα gravel large που παίρνει αρκετά χοντρό λάστιχο (2 ίντσες) και μπαίνει άνετα δασικούς. 1100€ ( https://buycycle.com/en-gr/bike/quick-neo-sl-2-40911 ), αν σε ενδιαφέρει και είσαι Αθήνα μπορώ να του πω να το δεις από κοντά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 10 Σεπτεμβρίου 6 minutes ago, batig0al said: Για την επιδότηση πρέπει το μοτέρ να είναι 250W και να μην έχει χειρόγκαζο, άρα όχι. Δύσκολο, με air μπροστινή ανάρτηση μόνο αυτό βρίσκω καινούριο αν είσαι πάνω από 1.85 ( https://www.bike-discount.de/en/radon-zr-team-hybrid-8.0-500-1 ) Αν δεν θες να περιμένεις κάποια super προσφορά ή να ανεβάσεις το budget, θα πρέπει να τσεκάρεις μεταχειρισμένα σε car.gr facebook, buycycle κτλ. Ένας φίλος μου πουλάει ένα gravel large που παίρνει αρκετά χοντρό λάστιχο (2 ίντσες) και μπαίνει άνετα δασικούς. 1100€ ( https://buycycle.com/en-gr/bike/quick-neo-sl-2-40911 ), αν σε ενδιαφέρει και είσαι Αθήνα μπορώ να του πω να το δεις από κοντά. 1.90 ειμαι κοιταω για xl. Δεν βιαζομαι πολυ, εχω σκοπο να περιμενω για καποια προσφορα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα