Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, Philippe είπε

Τώρα τελευταία το ποδήλατο στα ξαφνικά σταματάει, ενώ έχει ακόμη μπαταρία και μάλιστα το καντράν είναι φωτεινό. Το έχει κάνει 3 φορές μέχρι στιγμής. Δεν έχω αντιληφθεί εάν το κάνει όταν ζορίζεται σε ανηφόρες (πλέον θα το προσέξω). Εάν κλείσω τον διακόπτη της μπαταρίας και μετά από λίγο τον ξαναανοίξω φτιάχνει. Το έχει πάθει κανείς άλλος; Να είναι το μοτέρ;

Μπορει να κοβει το bms σου φιλε στιγμιαια. Αν θελεις στειλε μου μυνημα να το δω, εχω μηχανημα που προσομοιωνει την λειτουργια του μοτερ και το καταλαβαινω κατευθειαν αν ειναι τετοιο θεμα.

Επεξ/σία από LeVeL1
  • Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 25/3/2023 στις 8:37 ΠΜ, CarlitoGR είπε

Υπάρχει αναλυτικός οδηγός στο site,εγώ από όσο θυμάμαι τα ανέβασα όλα με την μια.

Και έτσι ολοκληρώθηκε απευθείας; Γλύτωσες το ότι περιμένεις να δουν τα χαρτιά δυο φορές;

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, batig0al είπε

Και έτσι ολοκληρώθηκε απευθείας; Γλύτωσες το ότι περιμένεις να δουν τα χαρτιά δυο φορές;

Εάν θυμάμαι καλά πρώτα ανεβάζεις τα χαρτιά για την αίτηση κ μετά σου ανοίγει τα δικαιολογητικά της αγοράς.Εγω απλά είχα προχωρήσει σε αγορά πριν κάνω την αίτηση κ έτσι είχα όλα τα δικαιολογητικά.Οπως κ να έχει θα περιμένεις να σου τα ελέγξουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, batig0al είπε

3 ώρες πριν, CarlitoGR είπε

Εάν θυμάμαι καλά πρώτα ανεβάζεις τα χαρτιά για την αίτηση κ μετά σου ανοίγει τα δικαιολογητικά της αγοράς.Εγω απλά είχα προχωρήσει σε αγορά πριν κάνω την αίτηση κ έτσι είχα όλα τα δικαιολογητικά.Οπως κ να έχει θα περιμένεις να σου τα ελέγξουν.

Και εγω πρωτα αγορασα ποδηλατακι και μετα εκανα αιτηση για την επιδοτηση, στο καταστημα που εκανα την αγορα τους  ρωτησα  μου ειπανε οτι η αιτηση γινετε σε 2 βηματα, στο πρωτο βημα απλα ανεβαζεις το αντιγραφο της ταυτοτητας και την επισημη προσφορα του καταστηματος και μολις εγκριθει η αιτηση και εισαι δικαιουχος, στο επομενο βημα  ανεβαζεις την αποδειξη αγορας και λοιπα δικαιολογητικα και περιμενες μετα να σου πιστωθει το ποσο. Εγω ετσι το εκανα.

Εν το μεταξυ νομιζα οτι η αρχικη εγκριση της αιτησης γινετε σχεδον αμεσως (την εκανα πριν 15 ημερες και τιποτα ακομα) αλλα απο οτι βλεπω κανει μηνες ακομη και το αρχικο βημα.

Αφου ολα τα αφμ εχουν δικαιωμα αγορας ενος ηλεκτρικου οχηματος και δεν υπαρχουν οικονομικα κριτηρια οποπτε πρακτικα ολα τα αφμ ειναι δικαιουχοι μιας αιτησης, απορω τι στο καλο ελεγχουν και κανει τοσους μηνες να εγκριθει τουλαχιστον το αρχικο σταδιο, εμενα σαν να μας δουλευουν μου μοιαζει.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, Pwpwpw είπε

Και εγω πρωτα αγορασα ποδηλατακι και μετα εκανα αιτηση για την επιδοτηση, στο καταστημα που εκανα την αγορα τους  ρωτησα  μου ειπανε οτι η αιτηση γινετε σε 2 βηματα, στο πρωτο βημα απλα ανεβαζεις το αντιγραφο της ταυτοτητας και την επισημη προσφορα του καταστηματος και μολις εγκριθει η αιτηση και εισαι δικαιουχος, στο επομενο βημα  ανεβαζεις την αποδειξη αγορας και λοιπα δικαιολογητικα και περιμενες μετα να σου πιστωθει το ποσο. Εγω ετσι το εκανα.

Εν το μεταξυ νομιζα οτι η αρχικη εγκριση της αιτησης γινετε σχεδον αμεσως (την εκανα πριν 15 ημερες και τιποτα ακομα) αλλα απο οτι βλεπω κανει μηνες ακομη και το αρχικο βημα.

Αφου ολα τα αφμ εχουν δικαιωμα αγορας ενος ηλεκτρικου οχηματος και δεν υπαρχουν οικονομικα κριτηρια οποπτε πρακτικα ολα τα αφμ ειναι δικαιουχοι μιας αιτησης, απορω τι στο καλο ελεγχουν και κανει τοσους μηνες να εγκριθει τουλαχιστον το αρχικο σταδιο, εμενα σαν να μας δουλευουν μου μοιαζει.

Ναι τελικα κ εγω εκανα αιτηση 28/7 και 08/09 μου ζητησε τα δικαολογητικα για την ολοκληρωση..... σημειωτέων δεν εχω πληρωθει ακομα.....

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, CarlitoGR είπε

Ναι τελικα κ εγω εκανα αιτηση 28/7 και 08/09 μου ζητησε τα δικαολογητικα για την ολοκληρωση..... σημειωτέων δεν εχω πληρωθει ακομα.....

Τουλαχιστον τραγικες οι καθυστερησεις. Σου κανανε 1,5 μηνα να εκριθει το πρωτο βημα που ουσιαστικα δεν εχουν κατι να ελεγξουν αφου ολοι το δικαιουνται και συνολικα σχεδον 9 μηνες μετα την αιτηση δεν εχεις πληρωθει ακομα.Για γελια και για κλαματα.

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
Στις 29/11/2022 στις 12:43 ΜΜ, batig0al είπε

Το ΦΠΑ της χώρας της Ε.Ε. που γίνεται η αγορά. Συνήθως δεν το ξέρεις από πριν γιατί κάθε χώρα έχει διαφορετικά ΦΠΑ για διαφορετικά προϊόντα αλλά όταν το αγοράσεις και βγει η απόδειξη, φαίνεται ο φόρος ακριβώς. 

Τα μεταφορικά τα επιβαρύνεσαι εσύ, δεν σχετίζονται με την επιδότηση. Είναι το βασικό αρνητικό όταν παραγγέλνεις από το εξωτερικό καθώς κοστίζουν 60-100€, μπορεί και παραπάνω.

Για έγγραφα, μεταφράσεις και σφραγίδες κτλ. σου έστειλα προσωπικό μήνυμα.

Είμαι παρόμοια περίπτωση και θέλω και εγώ να αγοράσω ebike από το gogobest ή άλλο site με ευρωπαϊκή αποθήκη χωρίς τελωνείο. Θέλω να είμαι μόνιμος και να βγάλω άδεια και πινακίδες αλλά απο ότι κατάλαβα δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο ακόμη οπότε δεν μπορείς να βγάλεις; Αντίστοιχα για την αίτηση επιδότησης κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν μπορεί να βγει άδεια για την επιδότηση ηλεκτρικού μοτοποδηλατου; Αν μπορείς σε παρακαλώ στείλε και εμένα ένα μήνυμα για τα έγγραφα, εγκρίσεις τύπου, κτλ.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, isildur00 είπε

Είμαι παρόμοια περίπτωση και θέλω και εγώ να αγοράσω ebike από το gogobest ή άλλο site με ευρωπαϊκή αποθήκη χωρίς τελωνείο. Θέλω να είμαι μόνιμος και να βγάλω άδεια και πινακίδες αλλά απο ότι κατάλαβα δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλαίσιο ακόμη οπότε δεν μπορείς να βγάλεις; Αντίστοιχα για την αίτηση επιδότησης κάνεις υπεύθυνη δήλωση ότι δεν μπορεί να βγει άδεια για την επιδότηση ηλεκτρικού μοτοποδηλατου; Αν μπορείς σε παρακαλώ στείλε και εμένα ένα μήνυμα για τα έγγραφα, εγκρίσεις τύπου, κτλ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ, τα ebikes πρακτικά μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η ας πούμε standard κατηγορία (επιδοτείται) που τα ebike έχουν υποβοήθηση μόνο κάνοντας πετάλι (όχι χειρόγκαζο), 250W μοτέρ ισχύ, από εργοστάσιο (όχι με κιτ μετατροπής σε δεύτερο χρόνο).

Στην ας πούμε ελεύθερη κατηγορία που δεν επιδοτείται είναι όλα τα υπόλοιπα που δεν τηρούν τα παραπάνω κριτήρια, χειρόγκαζο, πάνω από 250W μοτέρ και άλλα περίεργα. Με αυτή τη κατηγορία δεν έχω ασχοληθεί, όχι γιατί δεν τα έχω σε εκτίμηση ή ανησυχώ μήπως μπλέξω νομικά με τροχαία κτλ., αλλά επειδή ήθελα να εκμεταλλευτώ τις επιδοτήσεις. Με τη γραφειοκρατεία αυτής της κατηγορίας ώστε να είναι νόμιμο δεν έχω ασχοληθεί (και ούτε πρόκειται) αλλά απ'ότι έχω καταλάβει υπάρχει κάποια διαδικασία που πρέπει να μπει σαν μοτοποδήλατο, να βγουν πινακίδες κτλ. Δεν νομίζω εδώ να βγάλεις άκρη, εγώ θα πήγαινα σε κάποιο μαγαζί που ασχολείται με μετατροπές ποδηλάτων (π.χ. hummerbikes.gr), εκεί έχουν εμπειρία στο να φτιάχνουν ισχυρά ηλεκτρικά με γκάζι κτλ. οπότε υποθέτω θα ξέρουν και κάποια πράγμα για το νομικό κομμάτι.

Στη standard κατηγορία, σύμφωνα με το ΦΕΚ της επιδότησης, το ebike δεν είναι απαραίτητο να αγοραστεί από Ελλάδα και μπορεί να αγοραστεί από οποιαδήποτε χώρα της Ε.Ε. Το πρόβλημα είναι ότι για να ολοκληρωθεί η επιδότηση χρειάζονται να συμπληρωθούν κάποια έγγραφα από τον πωλητή όπως υπεύθυνη δήλωση. Αυτό είναι γελοίο, πρώτον γιατί η υπεύθυνη δήλωση υπάρχει μόνο στα ελληνικά οπότε πρέπει να μεταφραστεί στα αγγλικά (το έχω κάνει) και δεύτερον, γιατί η ξένη εταιρεία καλείται να συμπληρώσει και να υπογράψει ένα ελληνικό γραφειοκρατικό έγγραφο. Αναμενόμενα, στις ξένες εταιρείες αυτό φαίνεται περίεργο και συνήθως δεν δέχονται να μπουν σε αυτή τη διαδικασία, ειδικά τα μεγάλα καταστήματα που χέστηκαν αν θα πουλήσουν ένα παραπάνω ποδήλατο.

Οπότε, απόλυτα νόμιμα είναι δύσκολο να γίνει καθώς θα πρέπει να βρεις εταιρεία πρόθυμη να μπει σε αυτή τη διαδικασία (ουσιαστικά να συμπληρώσει και να υπογράψει στα αγγλικά μια επίσημη προσφορά και μια υπεύθυνη δήλωση για το ότι το ebike τηρεί την νομοθεσία της Ε.Ε., συν όταν εκδόσει την απόδειξη/invoice να γράψουν και το serial number του ebike (έτσι ώστε να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί το ίδιο ebike για πολλαπλές επιδοτήσεις)). Όχι απόλυτα νόμιμα αλλά τηρώντας το πνεύμα του νόμου (ότι δηλαδή αγοράζεις standard ebike από EE) μπορεί να γίνει, αν ενδιαφέρει εσένα ή οποιονδήποτε άλλον, στείλε μου προσωπικό μήνυμα, για να τα πούμε πιο αναλυτικά. Το καλό είναι ότι από τη πλευρά που γίνεται ο έλεγχος των εγγράφων της επιδότησης, είτε λόγω άγνοιας είτε επειδή αντιλαμβάνονται το παράδοξο αυτού του πράγματος, φαίνεται να είναι δεκτικοί.

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, john1987 είπε

Έχει κανείς υπόψη του τα ποδήλατα της Free Now (πρώην taxibeat) τι κατηγορίας ειναι; (είναι της εταιρείας RideMovi)

Τι εννοείς κατηγορία; Σίγουρα είναι ebike που τηρεί τους κανονισμούς της Ε.Ε. (250W μοτέρ, όχι χειρόγκαζο, υποβοήθηση μέχρι τα 25χμ/ω). Αν εννοείς είδους ποδηλάτου, απ'ότι βλέπω σε φωτογραφίες είναι city bike που κάθεσαι σε όρθια θέση 90 μοίρες. Δεν είμαι σίγουρος αλλά το μοτέρ φαίνεται να είναι στη πίσω ρόδα και δεν βλέπω ταχύτητες στο τιμόνι. Γενικά πάντως αυτά τα κοινόχρηστα ebikes είναι χαμηλού κόστους και ποιότητας, αν κάποιος το συγκρίνει με ebike των €2500+, η διαφορά είναι χαοτική.

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, batig0al είπε

Τι εννοείς κατηγορία; Σίγουρα είναι ebike που τηρεί τους κανονισμούς της Ε.Ε. (250W μοτέρ, όχι χειρόγκαζο, υποβοήθηση μέχρι τα 25χμ/ω). Αν εννοείς είδους ποδηλάτου, απ'ότι βλέπω σε φωτογραφίες είναι city bike που κάθεσαι σε όρθια θέση 90 μοίρες. Δεν είμαι σίγουρος αλλά το μοτέρ φαίνεται να είναι στη πίσω ρόδα και δεν βλέπω ταχύτητες στο τιμόνι. Γενικά πάντως αυτά τα κοινόχρηστα ebikes είναι χαμηλού κόστους και ποιότητας, αν κάποιος το συγκρίνει με ebike των €2500+, η διαφορά είναι χαοτική.

Ναι το χρησιμοποίησα προχθές και σκέφτηκα αν υπάρχει το ίδιο ή παρόμοιο μοντέλο για πώληση.

Δεν ειναι κάτι σπουδαίο αλλά βολεύει πολύ η υποβοήθηση και.τκ γεγονός ότι δεν ταλαιπωρεισαι με ταχύτητες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημερα, ειχα κανει πριν κανενα μηνα αιτηση στο κινουμαι ηλεκτρικα Β  (εκανα το αρχικο βημα που ανεβαζεις μονο την επισημη προσφορα του καταστηματοςκαι ενα αντιγραφο ταυτοτητας) και μου ηρθε πριν λιγο ενα email που αναφερει:

"Η αίτησή σας με μοναδικό ψηφιακό κωδικό XXXXXXX ελέγχθηκε επιτυχώς ως προς την
πληρότητα των στοιχείων της και θα συμπεριληφθεί στον Πίνακα Κατάταξης. Θα
ακολουθήσει αποστολή νεότερου ηλεκτρονικού μηνύματος σύμφωνα με τους όρους της
απόφασης υπαγωγής"

Αυτο το μυνημα  σημαινε οτι  μπορω τωρα να προχωρησω στο δευτερο βημα και να ανεβασω και τα υπολοιπα δικαιολογητικα (αποδειξη αγορας, υπευθυνες δηλωσεις κτλ) η απλα ειμαι ξανα στην αναμονη μεχρι να μου ερθει ξανα επομενο email οπως λεει?

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ.
7 ώρες πριν, Pwpwpw είπε

Καλημερα, ειχα κανει πριν κανενα μηνα αιτηση στο κινουμαι ηλεκτρικα Β  (εκανα το αρχικο βημα που ανεβαζεις μονο την επισημη προσφορα του καταστηματοςκαι ενα αντιγραφο ταυτοτητας) και μου ηρθε πριν λιγο ενα email που αναφερει:

"Η αίτησή σας με μοναδικό ψηφιακό κωδικό XXXXXXX ελέγχθηκε επιτυχώς ως προς την
πληρότητα των στοιχείων της και θα συμπεριληφθεί στον Πίνακα Κατάταξης. Θα
ακολουθήσει αποστολή νεότερου ηλεκτρονικού μηνύματος σύμφωνα με τους όρους της
απόφασης υπαγωγής"

Αυτο το μυνημα  σημαινε οτι  μπορω τωρα να προχωρησω στο δευτερο βημα και να ανεβασω και τα υπολοιπα δικαιολογητικα (αποδειξη αγορας, υπευθυνες δηλωσεις κτλ) η απλα ειμαι ξανα στην αναμονη μεχρι να μου ερθει ξανα επομενο email οπως λεει?

Δεν είμαι σίγουρος, δοκίμασε να μπεις στη πλατφόρμα να δεις αν έχουν ανοίξει επιπλέον επιλογές για να ανεβάσεις τα υπόλοιπα έγγραφα. Αν ναι, εννοείται προχώρα και ανέβασε τα όλα ώστε να κερδίσεις χρόνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/4/2023 στις 6:48 ΜΜ, batig0al είπε

Δεν είμαι σίγουρος, δοκίμασε να μπεις στη πλατφόρμα να δεις αν έχουν ανοίξει επιπλέον επιλογές για να ανεβάσεις τα υπόλοιπα έγγραφα. Αν ναι, εννοείται προχώρα και ανέβασε τα όλα ώστε να κερδίσεις χρόνο.

Όχι δεν έχει ανοιξε καμιά επιπλέον επιλογή, ίσα ίσα που τώρα έχει «κλειδωσει» η αίτηση και δεν μπορώ να κάνω καμία τροποποίηση. Τους πήρα και τηλέφωνο να ρωτήσω και μου είπανε ότι αυτό το mail ουσιαστικά λέει ότι θα συμπεριλήφθω στην επιδότηση και θα έρθει νεότερο email όταν είναι να ανεβάσω τα επόμενα δικαιολογητικά ώστε  να να προχωρήσει η αίτηση στο δεύτερο  βήμα. 
Με απλά λόγια τους  πήρε ένα ολόκληρο  μήνα να στείλουν απλά ένα email να με ενημερώσουν ότι είμαι δικαιούχος της επιδότησης. Ένα μήνα για να μου πούνε κάτι που είναι αυτονοητο από τις στιγμή που όλα τα αφμ δικαιούνται από μια αγορά ηλεκτρικού οχήματος και δεν υπάρχουν οικονομικά η αλλά κριτήρια περιορισμού. Για γέλια και για κλάματα ο ρυθμός που προχωρά η διαδικασία στο κινούμαι ηλεκτρικά.

Επεξ/σία από Pwpwpw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω το έχουν δώσει και σε ιδιώτη για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία. Καταλαβαίνεις τι φαγοπότι πέφτει 😋

Ξεκίνησα και εγώ τη διαδικασία, για να δούμε πως θα πάει.

Επεξ/σία από batig0al

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...