Προς το περιεχόμενο

Ηλεκτρικά Ποδήλατα

fogeo933

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα πρόκειται να αγοράσω και εγώ ένα citicoco μεταχειρισμένο, θα ήθελαν να σε ρωτήσω εάν πρέπει να το κανω μεταβίβαση και εάν θέλει ασφάλεια και πινακίδα, τι θα πρέπει να προσέξω πριν την αγορά,ποσό τελική έχει και τι αυτονομία στα χλμ 

https://freedomscooters.gr/shop/m1-double-ilektriko-scooter-2000-watt-60v-20ah-lithium-battery/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Στις 2/12/2022 στις 9:48 ΠΜ, batig0al είπε

Τι ebikes είναι αυτά που σας ελκύουν τόσο πολύ ώστε να ψάχνετε εξεζητημένες διαδικασίες αποστολής τους; Μου έχετε κινήσει τη περιέργεια, βάλτε τα μοντέλα αν θέλετε εξηγώντας και γιατί αξίζει να μπει κάποιος σε όλη αυτή τη μανούρα.

ORBEA Wild Enduro Ποδήλατο............

Βασικά κοίταξα και Ελλάδα αλλά δεν έβγαλα άκρη με καταστήματα αφού οι εκπτώσεις που δίνουν εξωτερίκο είναι σε άλλο επίπεδο απο εδώ . 

Σκέψου πήρα καλύτερη προσφορά απο κατάστημα ποδηλάτων στο εξωτερικό απο ότι τον ίδιο τον εισαγωγέα Ελλάδα .................

• Thanks 1

• 5 εβδομάδες αργότερα...

Έχει πάρει κανείς χειρόγκαζο για ηλεκτρικό ποδηλατάκι ώστε όταν τεμπελιάζουμε και δε θέλουμε να κάνουμε πετάλι να πηγαίνουμε με αυτό; Το είχα δει να το αναφέρουν ως bike thumb throttle.

Το σκέφτομαι να το πάρω για το ηλεκτρικό σπαστό της xiaomi (Xiaomi Qicycle). 

20 ώρες πριν, kostasgr78 είπε

Έχει κανείς εμπειρία από τα ηλεκτρικά ποδήλατα της GIANT;

Προσωπική όχι αλλά γενικά η Giant είναι από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, κατασκευάστρια ποδηλάτων και έχει καλό όνομα. Περισσότερο βέβαια σαν value for money, όχι premium ποδήλατα. Στα ebikes συνήθως χρησιμοποιεί το μοτέρ της Yamaha rebranded ως SyncDrive που θεωρείται καλό. Ξέρω επίσης πως η Kosmoride έχει Giant ebikes στην Αθήνα που είναι βολικό καθώς μπορείς να πας να τα δεις, να κάνεις κάποιο test drive για να πάρεις μια ιδέα και αν το αγοράσεις από αυτούς, είναι βολικοί με την επιδότηση γιατί σου κάνουν άμεσα την έκπτωση και η αναμονή της επιδότησης μεταφέρεται σε αυτούς.

Εσύ έχεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο υπόψη και ρωτάς; Καινούριο/μεταχειρισμένο, από εξωτερικό/εσωτερικό, τι χρήση σκοπεύεις να του κάνεις κτλ. Δώσε περισσότερες πληροφορίες...

• Thanks 1

6 ώρες πριν, batig0al είπε

Προσωπική όχι αλλά γενικά η Giant είναι από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, κατασκευάστρια ποδηλάτων και έχει καλό όνομα. Περισσότερο βέβαια σαν value for money, όχι premium ποδήλατα. Στα ebikes συνήθως χρησιμοποιεί το μοτέρ της Yamaha rebranded ως SyncDrive που θεωρείται καλό. Ξέρω επίσης πως η Kosmoride έχει Giant ebikes στην Αθήνα που είναι βολικό καθώς μπορείς να πας να τα δεις, να κάνεις κάποιο test drive για να πάρεις μια ιδέα και αν το αγοράσεις από αυτούς, είναι βολικοί με την επιδότηση γιατί σου κάνουν άμεσα την έκπτωση και η αναμονή της επιδότησης μεταφέρεται σε αυτούς.

Εσύ έχεις κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο υπόψη και ρωτάς; Καινούριο/μεταχειρισμένο, από εξωτερικό/εσωτερικό, τι χρήση σκοπεύεις να του κάνεις κτλ. Δώσε περισσότερες πληροφορίες...

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και το χρόνο σου.

Έχω από παλιά MTB Ideal, αλλά τώρα ψάχνω για κάποιες συνθήκες city commuting, ένα ηλεκτρικό σε πιο όρθια θέση. Από αυτά που βλέπω στη Giant, βλέπω το παρακάτω trekking, για να μη ξεφύγω από τα 1700+ ευρώ που είναι το ταβάνι που έχω στοχεύσει.

https://www.kosmoride.gr/product/giant-explore-e-4-gts/

Μού είναι τελείως άγνωστοι άλλοι κατασκευαστές που βλέπω μέχρι αυτή την τιμή και σε ακόμα πιο όρθιες θέσεις. Είμαι πάντα ανοιχτός να ακούσω και άλλες λύσεις.

Καλησπερα, ειπα να ρωτησω εδω γιατι μετα απο μια αναζητηση στο ιντερνετ δεν εβγαλα ακρη.

Υπαρχει δυνατοτητα στην Ελλαδα να κανουμε register ενα diy ηλεκτρικο ποδηλατο ως μηχανακι και να χει πινακιδες ασφαλεια κλπ? Φτιαχνω ενα ηλεκτρικο 1500w απο 600w που ειναι τωρα, που ουσιαστικα θα γινει αντιστοιχο με 50cc 2hp μηχανακι και θελω αν γινεται να ειμαι νομιμος στο δρομο γιατι οταν εισαι σε ηλεκτρικο ποδηλατο ειδικα δε σε βλεπει κανεις και δεν υπολογιζουν την ταχυτητα σου, εχω κινδυνεψει ηδη πολλες φορες με 25-30 χμ/ωρα, δε θελω να μπλεξω εγω κι απο πανω αν με τρακαρουν...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχουν πολυ καλη ποιοτητα και αξιοπιστια απλα το προβλημα ειναι οτι οταν μετα απο καποια χρονια χαλασει το οτιδηποτε, θα το πληρωσεις πανακριβα και οταν γινει αυτο, μονο η Giant θα μπορει να το επισκευασει και αν το μοντελο εχει καταργηθει (κατι που το κανουν ανα καποια χρονια) την εβαψες διοτι οι μπαταριες και τα controller ειναι χωνευτα στον σκελετο οποτε ειναι custom κατασκευες. Προσωπικα θα επελεγα μια μαρκα που δεν φοραει custom πραγματα ωστε να μπορω να το επισκευασω ειτε μονος ειτε σε πολλα καταστηματα.

Το κριτηριο καποιου οταν αγοραζει το οτιδηποτε, ειτε ειναι λαπτοπ, ποδηλατο, αμαξι, διαστημοπλοιο ειναι οτι οταν χαλασει αν θα μπορει να το φτιαξει. Δεν υπαρχουν πραγματα που δεν χαλανε και οταν γ ινει αυτο πρεπει να μπορεις να το φτιαξεις. Μου εχουν φερει απειρες φορες 3-4 συγκεκριμενες εταιριες που φορανε τετοια  custom πραγματα και ο μονος τροπος να φτιαχτει ειναι να μπουν εξωτερικα controller, μπαταρια, αναλογα τι εχει χαλασει.

Ελπιζω να σε καλυψα.

Επεξ/σία από LeVeL1
  • Thanks 2

Με το "κινούμε ηλεκτρικά"  ο καθένας δικαιούται επιδότηση για 1 όχημα ότι κι αν είναι αυτό;

Δηλαδή αν κάποιος θέλει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο πρέπει να διαλέξει, έτσι;

10 ώρες πριν, duckino είπε

Με το "κινούμε ηλεκτρικά"  ο καθένας δικαιούται επιδότηση για 1 όχημα ότι κι αν είναι αυτό;

Δηλαδή αν κάποιος θέλει και ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ηλεκτρικό ποδήλατο πρέπει να διαλέξει, έτσι;

Ακριβως.

• Like 1

Στις 7/2/2023 στις 6:32 ΜΜ, LeVeL1 είπε

Εχουν πολυ καλη ποιοτητα και αξιοπιστια απλα το προβλημα ειναι οτι οταν μετα απο καποια χρονια χαλασει το οτιδηποτε, θα το πληρωσεις πανακριβα και οταν γινει αυτο, μονο η Giant θα μπορει να το επισκευασει και αν το μοντελο εχει καταργηθει (κατι που το κανουν ανα καποια χρονια) την εβαψες διοτι οι μπαταριες και τα controller ειναι χωνευτα στον σκελετο οποτε ειναι custom κατασκευες. Προσωπικα θα επελεγα μια μαρκα που δεν φοραει custom πραγματα ωστε να μπορω να το επισκευασω ειτε μονος ειτε σε πολλα καταστηματα.

Το κριτηριο καποιου οταν αγοραζει το οτιδηποτε, ειτε ειναι λαπτοπ, ποδηλατο, αμαξι, διαστημοπλοιο ειναι οτι οταν χαλασει αν θα μπορει να το φτιαξει. Δεν υπαρχουν πραγματα που δεν χαλανε και οταν γ ινει αυτο πρεπει να μπορεις να το φτιαξεις. Μου εχουν φερει απειρες φορες 3-4 συγκεκριμενες εταιριες που φορανε τετοια  custom πραγματα και ο μονος τροπος να φτιαχτει ειναι να μπουν εξωτερικα controller, μπαταρια, αναλογα τι εχει χαλασει.

Ελπιζω να σε καλυψα.

Ευχαριστώ πολύ για την ανάλυση και το χρόνο σου!

Συμφωνώ κι εγώ στην επισκευασιμότητα ενός προϊόντος, χωρίς να κρέμεσαι από κλειστά συστήματα. Δεν έχω μελετήσει καθόλου ως τώρα τις λύσεις των ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το να είναι ένα ποδήλατο επισκευάσιμο μόνο από τον κατασκευαστή, σίγουρα είναι πολύ πιο ακριβό.

Τί κατασκευαστές και μοντέλα προτείνεις πάνω στο κριτήριο που θέτεις;

• Like 1

Στις 7/2/2023 στις 10:02 ΜΜ, duckino είπε

Για τον ίδιο κύκλο επιδότησης, δεν γνωρίζω αλλά για διαφορετικούς, ισχύει το παρακάτω καθώς μου το απάντησαν επίσημα και έψαξα και το βρήκα και στο ΦΕΚ. Αν κάποιος πήρε ebike στον πρώτο κύκλο (π.χ. εγώ), στον δεύτερο κύκλο δεν μπορεί να επιδοτηθεί ξανά το ίδιο όχημα αλλά μπορεί να επιδοτηθεί οποιοδήποτε άλλο όχημα (μηχανάκι ή αυτοκίνητο).

Στις 7/2/2023 στις 12:38 ΠΜ, dimitris_kart είπε

Καλησπερα, ειπα να ρωτησω εδω γιατι μετα απο μια αναζητηση στο ιντερνετ δεν εβγαλα ακρη.

Υπαρχει δυνατοτητα στην Ελλαδα να κανουμε register ενα diy ηλεκτρικο ποδηλατο ως μηχανακι και να χει πινακιδες ασφαλεια κλπ? Φτιαχνω ενα ηλεκτρικο 1500w απο 600w που ειναι τωρα, που ουσιαστικα θα γινει αντιστοιχο με 50cc 2hp μηχανακι και θελω αν γινεται να ειμαι νομιμος στο δρομο γιατι οταν εισαι σε ηλεκτρικο ποδηλατο ειδικα δε σε βλεπει κανεις και δεν υπολογιζουν την ταχυτητα σου, εχω κινδυνεψει ηδη πολλες φορες με 25-30 χμ/ωρα, δε θελω να μπλεξω εγω κι απο πανω αν με τρακαρουν...

Λογικά θα υπάρχει αλλά θα πρέπει να είναι τρελή μανούρα και εκτιμώ δεν αξίζει. Αν εσύ κινείσαι περίπου όπως κινείται ένα συμβατικό ποδήλατο ή νόμιμο ebike (κόφτη στα 25χμ/ω), δεν μπορώ να φανταστώ κάποιο σενάριο που θα έχεις πρόβλημα, ακόμη και αν είναι το χειρότερο, π.χ. να σκοτώσεις κάποιον άνθρωπο. Μου φαίνεται απίθανο να παίξει ρόλο το ότι το ποδήλατο σου ήταν custom ebike γιατί πρώτον θα το καταλάβουν ελάχιστοι και δεύτερον, δεν έκανες κάτι που δεν θα έκανε ένα νόμιμο ποδήλατο. Αν είναι να πηγαίνεις ***ντας όπως κάτι πατίνια που πάνε με 70χμ, τότε ναι, καλύτερα να είσαι νόμιμος γιατί είναι θέμα χρόνου να γίνει η μαλακία και όσοι εμπλακούν θα παρατηρήσουν ότι η ταχύτητα ήταν μη αναμενόμενη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...