Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να μετατρεψω τις λαμπες πορειας του αυτοκινητου μου σε xenon με μετασχηματιστη η σε led που εχουν ανεμιστηρακι στην ακρη τους.Θελω δυνατο λευκο φως.Ποια προτηνεται επιλογη να επιλεξω?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, dmpatanis είπε

Θελω να μετατρεψω τις λαμπες πορειας του αυτοκινητου μου σε xenon με μετασχηματιστη η σε led που εχουν ανεμιστηρακι στην ακρη τους.Θελω δυνατο λευκο φως.Ποια προτηνεται επιλογη να επιλεξω?

Με αυτές τις κινεζολύσεις κανονικά έπρεπε να βάζουν τεράστιο πρόστιμο. Προσωπικά πήρα την τροχαία και έκανα καταγγελία για συγκεκριμένο που είχε βαλει κινεζο-λεντ και με στράβωνε τους απένταντι. Να σέβεστε τους υπολοίπους , εκτός αν είστε βοσκοί και οδηγάτε στο μαντρί σας.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε

πορειας λεει ρε κατσαπλιαδες, κοινως προβολεις. αυτους που αναβεις οταν δεν εχεις οχημα απεναντι. 

Γι'αυτό εξαίρεσα τους βοσκούς , όλοι οι άλλοι που κυκλοφορούμε στους δρόμους πάντα υπάρχει απέναντι να στραβώσουμε. Εχω δει πανίβλακα με κινεζοφθηνολεντ να τυφλώνει ακόμη και τον μπροστινό μέσω καθρέπτη.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, dmpatanis είπε

Αλλο ρωταμε αλλο απαντατε.Μην χαλατε την διμοσιευση οταν δεν γνωριζετε

Εσύ δεν γνωρίζεις , να αλλάξεις τύπο λάμπας και να την ρυθμίσεις σωστά είναι ΑΚΡΙΒΟ σπορ. Αντιθέτως μέσα από alibaba ή σκρουτζ βάζουν κάτι άσχετα που απλά λειτουργούν και τυφλώνουν τον κόσμο. Ηδη το πρόστιμο από ότι μου είπαν στην τροχαία που έκανα καταγγελία είναι υψηλό και εξετάζεται να αυξηθεί και άλλο γιατί υπάρχει πρόβλημα όπως μου είπαν και το γνωρίζουν. Απλά να γνωρίζετε ότι η τροχαία δέχεται τηλεφωνικές καταγγελίες για μη εγκεκριμένο φωτισμό και τις ελέγχει.

ΥΓ

Οποιος δεν βλέπει με τα φώτα του αυτοκινήτου ή πάει στον οφθαλμίατρο ή πάει στην επίσημη αντιπροσωπία και πληρώνει 10πλάσια χρήματα από τις κινεζολύσεις για να του κάνουν σωστή εγκατάσταση/ρύθμιση.

Επεξ/σία από jgeorgiou
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, jgeorgiou είπε
22 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε

αυτους που αναβεις οταν δεν εχεις οχημα απεναντι. 

Γι'αυτό εξαίρεσα τους βοσκούς , όλοι οι άλλοι που κυκλοφορούμε στους δρόμους πάντα υπάρχει απέναντι να στραβώσουμε.

Τι αλλη χαζομαρα θα δουμε γραμμενη. Επειδη εσυ κυκλοφορεις χειμωνα καλοκαιρι στον αστικο ιστο, ολοι οι αλλοι ειναι βοσκοι. Καλοκαιρι δηλαδη στους δρομους της χαλκιδικης που δεν εχει λαμπες ουτε για αστειο και εννοειται πας με προβολεις, 1εκ κοσμος ειναι βοσκοι. Καλα σε ειπα, κατσαπλιας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Ablaoublas_542 είπε

Τι αλλη χαζομαρα θα δουμε γραμμενη. Επειδη εσυ κυκλοφορεις χειμωνα καλοκαιρι στον αστικο ιστο, ολοι οι αλλοι ειναι βοσκοι. Καλοκαιρι δηλαδη στους δρομους της χαλκιδικης που δεν εχει λαμπες ουτε για αστειο και εννοειται πας με προβολεις, 1εκ κοσμος ειναι βοσκοι. Καλα σε ειπα, κατσαπλιας

Να ακολουθείς τους νόμους και τον ΚΟΚ ανεξαρτήτως σε ποιο κατσικοχώρι βρίσκεσαι.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dmpatanis είπε

Το πολύ λευκό φως δεν σημαίνει ότι θα βλέπεις και πιο καθαρά 

5 λεπτά πριν, dmpatanis είπε

Απο την στιγμη που τα πουλανε και υπαρχουν στην αγορα δεν υπαρχει θεμα παρανομιας.

Πως δεν υπάρχει;Γράφουν επάνω όχι για χρηση στον δρομο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 minutes ago, dmpatanis said:

Απο την στιγμη που τα πουλανε και υπαρχουν στην αγορα δεν υπαρχει θεμα παρανομιας.

1. ζούμε στην Ελλάδα

2. αυτοί πουλάνε, εσύ κυκλοφορείς με το αμάξι σου

αναρωτιέμαι αν δίνει κανείς από αυτούς που τα πουλάνε έγκριση τύπου για κάθε αμάξι, και γραπτώς αναλαμβάνει την ευθύνη

στην πρώτη στραβή, όλοι αυτοί που τα πουλάνε, θα κάνουν την πάπια, η ιστορία θυμίζει λίγο τα ψιλά γράμματα «not street legal»

κοινώς δεν υπάρχει επιχείρημα στο ότι «τα πουλάνε»

.

και για να δώσω τον ορισμό του «βοσκού» με τα φώτα που τυφλώνουν,

θυμάμαι μια περίπτωση σε ταξίδι επαρχιακό δρόμο που έναν τον είχα φάει πόση ώρα πίσω να με στραβώνει στους καθρέφτες, στο τέλος δεν άντεξα τον αφήνω να περάσει και του ρίχνω εγώ με τη σιερά μου τους προβολείς και το πρώτο πράγμα που έκανε είναι που έκοψε για να τραβήξει τσαμπουκάδες

ναι αυτός είναι βοσκός και τσοπαναραίος

Επεξ/σία από KoreanW
  • Like 1
Δημοσ.
51 λεπτά πριν, dmpatanis είπε

Δες λιγο το άλλο θέμα για led σε VW,όπου υπάρχει η αγγελία στο Σκρουτζ και λέει ρητά ότι δεν επιτρέπετε η χρήση τους σε δημόσιο δρόμο.

Τα φώτα,οποιαδήποτε φώτα που είναι νομιμα έχουν πιστοποίηση EC  και αναφέρεται πάντα.

Υπάρχουν και αυτά τα οποία πωλούνται για διακοσμητικους λόγους και απαγορεύονται σε δημόσιο δρόμο.

Αν γίνει μια στραβή με παράνομα φώτα,η ασφαλιστική σου δεν θα πληρώσει φράγκο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Ablaoublas_542 είπε

Για να εχεις μεγάλη σκάλα πρέπει να πηγαίνεις ή μόνος σου, ή πρώτος με άδειο δρόμο μπροστά χωρίς κίνηση στο αντίθετο ρεύμα. Ναι, προφανώς όταν είσαι τελείως μόνος σου σε ένα σκοτεινό δρόμο θα βάλεις μεγάλη σκάλα αλλά όχι αν έχει άλλα αυτοκίνητα. 

Δημοσ.

Υπόψιν, ότι αν μπουν HID στα πορείας, θα χάσεις το "σινιάλο". Τα HID θέλουν λίγο να ζεσταθούν, δε κάνουν αυτό το άμεσο "κλι-κλικ" που κάνουν τα αλογόνου ή τα LED.

Στις εργοστασιακές υλοποιήσεις, είτε μπαίνει HID στη μεσσαία σκάλα και αλογόνου στη μεγάλη, ή (στο λεγόμενο Bi-Xenon σύστημα) HID και στις δύο (ένας λαμπτήρας) αλλά με ηλεκτρομηχανικό σύστημα που αναλαμβάνει να "μετακινήσει" είτε τη λάμπα, ή ένα σκίαστρο πάνω απ' αυτή, έτσι ώστε ν' αλλάξει κατεύθυνση το φως όταν αλλάζεις από μεσσαία σε μεγάλη.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...