Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ψυγειο μου δεν δουλευει εδώ και ώρες, ένα bosch kgv36v03ie, αγορασμένο πριν 10 χρόνια.

Έκανε ξαφνικά ένα μεταλλικό θόρυβο. Πήγα και μείωσα ενστικτωδώς τη θερμοκρασία στη συντήρηση στο 2(από 3, με μέγιστο το 5) και σταμάτησε ο θόρυβος, αλλά αρκετά μετά, κατάλαβα ότι δεν λειτουργείο πλέον(δεν ακούγεται το παραμικρό από το μοτέρ) . Όταν βγάζω την πρίζα και την ξαναβάζω, ακούγεται ίσα-΄ισα ένας υπόκωφος θόρυβος από το μοτέρ(γενικά μιλάω, μπορεί να έιναι και κάτι άλλο) , σαν να προσπαθεί να επαναλειτουργήσει, αλλά σε λίγα δευτερόλεπτα σταματάει ξανά. Υπόψιν, το μοτέρ είναι ζεστό-καυτό παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργείᾱκούγεται, δηλαδή, δεν νομίζω ότι δεν παίρνει ρεύμα(νεκρώθηκε) .

Πήρα τηλέφωνο σε ένα τεχνικό-ψυκτικό ο οποίος δεν μπορεί να έρθει σήμερα, αύριο να συννενοηθούμε λέει για ραντεβού. Εγώ είμαι μόνος, με κυλιόμενα ωράρια,(αύριο δουλεύω πάλι, σήμερα ρεπό) άντε να βολέψει και εμένα και τον άλλο...καλή τύχη. 

Το θέμα είναι ότι έχω την κατάψυξη γεμάτη και θα τα πετάξω όλα μέχρι αύριο(ή μεθαύριο...όποτε μπορεί ο τεχνικός) . 

Από την άλλη, σκέφτομαι να πάω να πάρω ένα καινούργιο το απόγευμα, από το να μου τα πάρει κάποιος τεχνικός για βλάβες-επίσκεψη(δεν μπορώ να ξέρω και τι φταίει) .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προσωπικά ότι ηλεκτρικό μου χαλάσει και το έχω πάνω από 7-8 Χρόνια το πετάω. Τρεις φορές επισκεύασα συσκευές 7-8 ετών και σε λίγο καιρό έβγαλαν αλλά προβλήματα. Μιλαω για ενα aircondition, ψυγειο, πλυντ6      ρο  υχων    Βέβαια είναι και το θέμα του κόστους οπότε ο τελικός κριτής είσαι εσύ 

Επεξ/σία από cumulus
  • Like 2
Δημοσ.

Όπως το βλέπω, μάλλον αυτό θα κάνω...θα πάω για καινούργιο. Δεν θα πετάξω το παλιό, ίσως κάποια στιγμή το επισκευάσω, με τις υποδείξεις κ΄ποιου που ξέρει. 

Το κόστος είναι ένα θέμα, αλλά δεν θα πέσω έξω για 300-500€. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, kogba είπε

Όπως το βλέπω, μάλλον αυτό θα κάνω...θα πάω για καινούργιο. Δεν θα πετάξω το παλιό, ίσως κάποια στιγμή το επισκευάσω, με τις υποδείξεις κ΄ποιου που ξέρει. 

Το κόστος είναι ένα θέμα, αλλά δεν θα πέσω έξω για 300-500€. 

αλλαγή μοτερ 200+ ευρώ με κινέζικο (μια χαρά λειτουργούν για καμια 10ετία)

αν είναι παλιό το ψυγείο καλύτερα πάρε καινούριο που θα είναι ποιο οικονομικό στο ηλεκτρικό και θα έχεις και εγγύηση.

Επεξ/σία από jgeorgiou
  • Like 2
Δημοσ.

αν φύγεις βγάλτο απο το ρευμα. μερικα τροφιμα στα σκουπίδια δεν ειναι τιποτα, ενα σπιτι φλαμπε ομως ειναι καταστροφη. Μπορεί να έχει πιασει τριχες μεσα αν εχεις κανενα γατι/σκυλι. μου εχει συμβει. Αν πιανουν τα χέρια σου -εκτος ρευματος παντα- μπορείς να το ανοιξεις να δεις τι παιζει.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

αν φύγεις βγάλτο απο το ρευμα. μερικα τροφιμα στα σκουπίδια δεν ειναι τιποτα, ενα σπιτι φλαμπε ομως ειναι καταστροφη. Μπορεί να έχει πιασει τριχες μεσα αν εχεις κανενα γατι/σκυλι. μου εχει συμβει. Αν πιανουν τα χέρια σου -εκτος ρευματος παντα- μπορείς να το ανοιξεις να δεις τι παιζει.

Το έχω ήδη εκτός ρεύματος. Δεν έχω κατοικίδια. 

Δεν έχω ιδέα πώς και τι, διάβασα πόσες ιστοσελίδες, είδα βίντεο, αλλά όλα αναφέρονται γενικά  και δεν έχουν λεπτομερείς οδηγίες για το δικό μου συγκεκριμένο ψυγείο. Το εγχειρίδιο επίσης δεν είναι σαφές, τόσο ώστε να το επισκευάσω. 

Επεξ/σία από kogba
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άσε φίλε εμάς μας είχε χαλάσει ενώ λείπαμε τριήμερο το καλοκαίρι κ είχαν ξεπαγωσει τα πάντα!ζουμια κοκκινα απο κρέατα,νερά, βρώμα από ψάρια κτλ που είχαμε μέσα! Δράμα! Βάλε δόσεις ένα καινούργιο κ αν σε περνει να είναι nofrost

Επεξ/σία από xrist0s4
  • Like 1
Δημοσ.

Σκυψε και δες αν ο συμπιεστης εχει πυκνωτη πανω. Αν ναι, βγαλε τον κ πηγαινε παρε εναν καινουργιο κ αλλαξε το. Αν δεν ειναι αυτο τοτε προτιμοτερο να παρεις νεο ψυγειο μιας κ η επισκευη/αλλαγη συμπιεστη δλδ, παει ακριβα.

Υποψιν. Αν δεν σκαμπαζεις μια απο ηλεκτρολογικά, μην κανεις καν την κινηση να πειραξεις τπτ. 

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, kogba είπε

Το ψυγειο μου δεν δουλευει εδώ και ώρες, ένα bosch kgv36v03ie, αγορασμένο πριν 10 χρόνια.

Έκανε ξαφνικά ένα μεταλλικό θόρυβο. Πήγα και μείωσα ενστικτωδώς τη θερμοκρασία στη συντήρηση στο 2(από 3, με μέγιστο το 5) και σταμάτησε ο θόρυβος, αλλά αρκετά μετά, κατάλαβα ότι δεν λειτουργείο πλέον(δεν ακούγεται το παραμικρό από το μοτέρ) . Όταν βγάζω την πρίζα και την ξαναβάζω, ακούγεται ίσα-΄ισα ένας υπόκωφος θόρυβος από το μοτέρ(γενικά μιλάω, μπορεί να έιναι και κάτι άλλο) , σαν να προσπαθεί να επαναλειτουργήσει, αλλά σε λίγα δευτερόλεπτα σταματάει ξανά. Υπόψιν, το μοτέρ είναι ζεστό-καυτό παρά το γεγονός ότι δεν λειτουργείᾱκούγεται, δηλαδή, δεν νομίζω ότι δεν παίρνει ρεύμα(νεκρώθηκε) .

Πήρα τηλέφωνο σε ένα τεχνικό-ψυκτικό ο οποίος δεν μπορεί να έρθει σήμερα, αύριο να συννενοηθούμε λέει για ραντεβού. Εγώ είμαι μόνος, με κυλιόμενα ωράρια,(αύριο δουλεύω πάλι, σήμερα ρεπό) άντε να βολέψει και εμένα και τον άλλο...καλή τύχη. 

Το θέμα είναι ότι έχω την κατάψυξη γεμάτη και θα τα πετάξω όλα μέχρι αύριο(ή μεθαύριο...όποτε μπορεί ο τεχνικός) . 

Από την άλλη, σκέφτομαι να πάω να πάρω ένα καινούργιο το απόγευμα, από το να μου τα πάρει κάποιος τεχνικός για βλάβες-επίσκεψη(δεν μπορώ να ξέρω και τι φταίει) .

https://www.skroutz.gr/s/8843619/Bosch-Ψυγειοκαταψύκτης-NoFrost-A-KGN36NW30.html#reviews

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θέμα λύθηκε. Αγόρασα άλλο (μου το έφεραν ήδη) και έχω το παλιό σε μια γωνιά.

Ευχαριστώ. 

Επεξ/σία από kogba
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...