Προς το περιεχόμενο

Σπασιμο συμβολαιου σπιτιου

Toufas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εχουμε ενα συμβολαιο που λυγει τελος φεβρουαριου. Προκειται για υπομίσθωση.

Εχουμε δωσει 2 μηνες εγγυηση και ενα ποσο με καποια μαυρα χρηματα μπροστα.

Μπορουμε να σπασουμε το συμβολαιο πιο νωρις χωρις να χασουμε ολα μας τα χρηματα μιας και στο συμβολαιο το αναφερει σαν ορο οτι χανουμε την εγγύηση αν φύγουμε πιο νωρις?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως τον βολεύει κι αυτόν να φύγετε δεν ξέρεις. Ή αν τον διευκολύνεις να βρει τον επόμενο ενοικιαστή συμφωνήσει. 

Εγώ πρόσφατα έφυγα από σπίτι νωρίτερα αλλά έβαλα αγγελία, έδειξα το σπίτι σε ενδιαφερόμενους και τελικά νοικιάστηκε κιόλας οπότε δεν είχα κάποιο θέμα με την εγγύηση.

6 λεπτά πριν, zio10 είπε

Ίσως τον βολεύει κι αυτόν να φύγετε δεν ξέρεις. Ή αν τον διευκολύνεις να βρει τον επόμενο ενοικιαστή συμφωνήσει. 

Εγώ πρόσφατα έφυγα από σπίτι νωρίτερα αλλά έβαλα αγγελία, έδειξα το σπίτι σε ενδιαφερόμενους και τελικά νοικιάστηκε κιόλας οπότε δεν είχα κάποιο θέμα με την εγγύηση.

Το σπιτι που μενουμε ανήκει σε κινεζους και το δικηγορικο που τους εκπροσωπει μας ειπε οτι δεν θα μας επιστρεψουν καποια χρηματα.

5 λεπτά πριν, lightsout είπε

Εσύ είσαι ο μισθωτής ή ο υπομισθωτής? 

Εμεις ειμαστε οι υπομισθωτες.

Να σημειωσω οτι εχουμε κανει παραπονα εδω και μηνες για επισκευες που δεν τις εχουν κανει ακομη.

Το αλλο μας πατημα ειναι τα μαυρα να τους απειλήσουμε με καταγγελια?

• Like 1

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι νομικός, οπότε ό,τι κι αν σου πω θα είναι απλά μια άποψη.

Τα μαύρα πιθανολογώ ότι δεν μπορείτε να τα αποδείξετε, σωστά? Ακόμα όμως κι αν με κάποιον τρόπο μπορείτε, θα σας κοστίσει χρόνο και χρήμα για να το αποδείξετε αυτό σε δικαστική αίθουσα. Το να απειλήσετε δικηγορικό γραφείο δεν είναι καθόλου καλή ιδέα!

Σε ό,τι αφορά τις επισκευές, αν μπορείτε να στοιχειοθετήσετε ότι οι ζημιές στο ακίνητο είναι τέτοιες που δεν μπορείτε να μένετε μέσα και ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκρίνεται, τότε ίσως να καταφέρετε κάτι, αλλά και αυτό απαιτεί πόρους από μεριάς σας.

Νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχοληθείτε περαιτέρω. 

39 λεπτά πριν, lightsout είπε

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι νομικός, οπότε ό,τι κι αν σου πω θα είναι απλά μια άποψη.

Τα μαύρα πιθανολογώ ότι δεν μπορείτε να τα αποδείξετε, σωστά? Ακόμα όμως κι αν με κάποιον τρόπο μπορείτε, θα σας κοστίσει χρόνο και χρήμα για να το αποδείξετε αυτό σε δικαστική αίθουσα. Το να απειλήσετε δικηγορικό γραφείο δεν είναι καθόλου καλή ιδέα!

Σε ό,τι αφορά τις επισκευές, αν μπορείτε να στοιχειοθετήσετε ότι οι ζημιές στο ακίνητο είναι τέτοιες που δεν μπορείτε να μένετε μέσα και ο ιδιοκτήτης δεν ανταποκρίνεται, τότε ίσως να καταφέρετε κάτι, αλλά και αυτό απαιτεί πόρους από μεριάς σας.

Νομίζω ότι δεν αξίζει να ασχοληθείτε περαιτέρω. 

Ειναι αρκετα μεγαλο το ποσο.

1 hour ago, Toufas said:

Να σημειωσω οτι εχουμε κανει παραπονα εδω και μηνες για επισκευες που δεν τις εχουν κανει ακομη.

Τι ειδους προβληματα εχετε σπιτι;

Αν πχ υπαρχει διαρροη απο σωληνα και το παιζουν..κινεζοι, ειναι πολυ καλο νομικο πατημα υπερ σας.

4 λεπτά πριν, Getta Robo είπε

Τι ειδους προβληματα εχετε σπιτι;

Αν πχ υπαρχει διαρροη απο σωληνα και το παιζουν..κινεζοι, ειναι πολυ καλο νομικο πατημα υπερ σας.

To σπιτι ηταν επιπλωμενο.

Το ψυγειο ειχε χαλασμενη πορτα

Ο νυπτηρας στο μπανιο ειχε τρυπιο σιφόνι.

To ντουζ δεν κλινει ευκολα γιατι ειναΙ σπασμενη η λαβη, και καθε φορα ειμαστε πολυ προσεχτικοι.

Αυτα υπαρχουν σε μηνύματα .

Χωρις παρεξηγηση,αυτα δεν ειναι σοβαρες ζημιες..

Θα μπορουσατε να τα εχετε επισκευασει και να τα βρειτε στα ενοικια,η εστω στην εγγυηση,ειδικα αφου βλεπεις οτι δεν θα την παρετε πισω.

Ειδικα αν πιανουν τα χερια σου,θα μπορουσες να τα φτιαξεις μονος σου,με ελαχιστο κοστος.

Ξερω οτι ειναι μεσα στις υποχρεωσεις του ιδιοκτητη,αλλα εαν δε βγαζεις ακρη δεν αξιζει να σπας τα νευρα σου και να υποβαθμιζεις την ποιοτητα ζωης σου,με οποιον τροπο και αν γινεται.

Παθων και εγω,η σπιτονοικοκυρα μου κανει το παγωνι σε καποιες μικροζημιες,και σε καποιες πιο μεγαλες.

Οτι με παιρνει το φτιαχνω μονος μου.

Στο τελος θα φαει το πιστολι που πρεπει να φαει,αφου δε μπορω να βγαλω ακρη αλλιως.

• Like 1

16 ώρες πριν, talibanakos είπε

Χωρις παρεξηγηση,αυτα δεν ειναι σοβαρες ζημιες..

Θα μπορουσατε να τα εχετε επισκευασει και να τα βρειτε στα ενοικια,η εστω στην εγγυηση,ειδικα αφου βλεπεις οτι δεν θα την παρετε πισω.

Ειδικα αν πιανουν τα χερια σου,θα μπορουσες να τα φτιαξεις μονος σου,με ελαχιστο κοστος.

Ξερω οτι ειναι μεσα στις υποχρεωσεις του ιδιοκτητη,αλλα εαν δε βγαζεις ακρη δεν αξιζει να σπας τα νευρα σου και να υποβαθμιζεις την ποιοτητα ζωης σου,με οποιον τροπο και αν γινεται.

Παθων και εγω,η σπιτονοικοκυρα μου κανει το παγωνι σε καποιες μικροζημιες,και σε καποιες πιο μεγαλες.

Οτι με παιρνει το φτιαχνω μονος μου.

Στο τελος θα φαει το πιστολι που πρεπει να φαει,αφου δε μπορω να βγαλω ακρη αλλιως.

Φυσικα και τα εφτιαξα μονος μου

• Moderators
6 λεπτά πριν, Toufas είπε

Φυσικα και τα εφτιαξα μονος μου

Όπως μπορείς να τον καταγγείλεις εσύ για τα μαύρα, το ίδιο μπορεί να κάνει και ο ιδιοκτήτης ότι εσύ τι πρότεινες

Όσο για την επισκευές, κρατάς αποδείξεις και τους εξηγείς φτιάχτηκαν αυτά κόστος πχ 50 ευρώ αν το ενοίκιο είναι 500 βάζω 450

6 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εδωσες μάυρα στο δικηγορικό γραφείο ή σε Κινέζους;

Στο δικηγορικο γραφειο που ενεργει σαν πληρεξουσιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...