Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

θέλω να αγοράσω μια κάρτα γραφικών με ένα ποσό 80€ ~ 150€. Μια δηλαδή Low/Mid Range κάρτα γραφικών.
Είχα καλή ακριβή αλλά κάηκε πριν 1-1μιση χρόνο, οπότε πήρα μια δεύτερη που είχα από παλιό σύστημα για να κάνω απλά τη δουλειά μου· όταν λέω δουλειά μου, εννοώ να βλέπω ταινίες, Socials Online, κανένα YouTube κτλ. Λόγω πως στο εγγύς μάλλον θα κάνω μια αναβάθμιση σε MOBO/CPU/RAM σε πιο High End σύστημα, θέλω να πάρω μια κάρτα σε αυτό το Low/Mid-Range γιατί αυτό μου χρειάζεται για αυτά που κάνω.
Επειδή πλέον το έχω ρίξει στο PlayStation 4 το Gaming, δεν θέλω καμία σοβαρή κάρτα γραφικών. Όταν κάθομαι στο PC και παίζω κανένα παιχνίδι για πλάκα, θα είναι κάποιο παλιό παιχνίδι όπως:
LineageII ή AION ή Guild Wars ή ίσως κανένα Steam CS:GO/Dota2.

Πριν αρχίσετε να μου λέτε για κάρτες γραφικών από 300€ και πάνω, ενημερώνω πως γνωρίζω από τιμές, ξέρω τι είναι «απαίτηση» σε ένα Game κι έτσι ζητάω μια κάρτα 80€ ~ 150€ που θα κάνει την δουλειά μου 10 φορές καλύτερα από αυτό που ζητάω, μιας και πλέον δεν παίζω επαγγελματικά κάποιο παιχνίδι και κάνω την πλάκα μου και η σοβαρότητά μου στο Gaming είναι σε αυτά τα λεφτά για την κάρτα γραφικών. Οπότε οι απόψεις είναι για τις αναγραφόμενες κάρτες.

Η κάρτα που κάνω αυτή την περιόδο την δουλειά μου και κάνει «Καλά» (5/10) την δουλειά της, είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσα να έχω για την ώρα ΚΙ ΟΜΩΣ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΛΑ στα συγκεκριμένα παιχνίδια, είναι η:
«NVIDIA GeForce GT 440». Έχω δηλαδή κάρτα 10ετίας, των 20€ πλέον, στο 1GB και κάνει ΚΑΛΑ την δουλειά της. Θα σας ρωτήσω για μερικές κάρτες ώστε να μου πείτε την άποψή σας και φυσικά αν κάποιος την έχει θα ήθελα μια άποψη παραπάνω.
Για την ώρα δεν έχω High End μονάδα. Mobo: Intel DP55WG (1156) + CPU: i5 655K.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Οι τιμές είναι από το Skroutz!
(Όλες είναι GDDR5 αν είδα καλά)

1. Gigabyte GeForce GTX1050 Ti 4GB OC ~~~ 140€
2. Gigabyte GeForce GT 1030 2GB Low Profile ~~~ 70€
3. Sapphire Radeon RX 550 4GB Pulse ~~~ 110€
4. MSI Radeon RX 560 4GB Aero ITX OC ~~~ 135€
5. Gigabyte GeForce GT 1030 2GB OC ~~~ 75€
6. Gigabyte GeForce GTX1050 2GB OC ~~~ 125€

Δεν κοιτάω το ποια είναι καλύτερη από την άλλη εδώ, αλλά ποια θα μου είναι «Αρκετά» ικανοποιητική για αυτά που ζητάω!
Δηλαδή αν άνοιγα το PC και χρησιμοποιούσα μόνο «ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ», θα διάλεγα την πιο φθηνή ακόμα και με 30€ κι ας έχω αναφέρει παραπάνω και κάρτα με 140€.

Οπότε για αυτά που ζητάω, τι πιστεύετε θα έκανε την δουλειά μου;

Ευχαριστώ και πάλι ~

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, daredevil1 είπε

Rx 550 όχι παραπάνω. Τρως bottleneck από την cpu

Καλή η εν λόγο κάρτα ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ αν έχει γομάρι τροφοδοτικό διαφορετικά θα τα πάρει όλα στο χέρι και πολύ γρήγορα, το σύστημα είναι ήδη αρκετά παλιό και πιθανότατα να είναι ήδη επιβαρημένο.

Μια 1030 καλούτσικη είναι μεν αλλά όχι για πολλά πολλά.
Με την 1050 θα είναι σίγουρα καλύτερα από συνδυασμό απόδοσης και τροφοδοσίας.

• Like 2
Δημοσ.

75watt είναι η 1050 και 80watt η 560. Η απλή 1050 πρέπει να είναι ισάξια  της 560. Η 1030 τίποτα καλύτερα να μείνει με αυτή που έχει εκτός και αν παίζει στα 720p.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Nezakos είπε

Για την ώρα δεν έχω High End μονάδα. Mobo: Intel DP55WG (1156) + CPU: i5 655K.

Σαν ενημέρωση πάντως:
Για την ώρα έχω την παραπάνω Mobo + CPU + RAM + SSD (850 Samsung)

Στο επόμενο 3μηνο επίσης θα αλλάξω τροφοδοτικό να πάω σε κάτι καλύτερο κι λίγο αργότερα CPU/MOBO/RAM.

Οπότε την κάρτα θα την πάρω ώστε να κάνω «την αρχή» με την κάρτα. Η σκέψη όλη πάει πως -σίγουρα αργότερα η κάρτα δεν θα έχει πρόβλημα με το μελλοντικό Build αλλά- θα αντέξει μια «καλύτερη» κάρτα με το ήδη υπάρχει σύστημα;

Ευχαριστώ και πάλι!

Δημοσ.

Μαζί με το τροφοδοτικό πάρε και την κάρτα γραφικών. Αν θες καινούρια το καλύτερο value for money <150€ το έχει μακράν η RX570. Για να τη σηκώσει τώρα το δεκαετίας τροφοδοτικό σου πρέπει να είναι κάποιο ποιοτικό για την εποχή του και τουλάχιστον 500W.

Δημοσ.

H cpu i5-655k (2c/4t) του 2010 που λέει ότι έχει ο άνθρωπος και μνήμες ddr3 που παίρνει αυτή η cpu θα τρώει το bottleneck της ζωής του με rx570.  Είναι άσκοπη αγορά εφόσον δεν θα αλλάξει mobo cpu ram. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, daredevil1 είπε

H cpu i5-655k (2c/4t) του 2010 που λέει ότι έχει ο άνθρωπος και μνήμες ddr3 που παίρνει αυτή η cpu θα τρώει το bottleneck της ζωής του με rx570.  Είναι άσκοπη αγορά εφόσον δεν θα αλλάξει mobo cpu ram. 

Συμφωνώ, δεν υπάρχει λόγος να αγοράσει από τώρα καινούργια κάρτα & τροφοδοτικό από την στιγμή που η ολική αναβάθμιση ΘΑ γίνει κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον.
Αν μιλάγαμε για διάστημα π.χ. 4-6-8 μηνών ΟΚ, να το κάνει.

Από την στιγμή όμως που αυτό είναι άγνωστο καλύτερα να δώσει ένα μικρό ποσό τώρα για να κάνει δουλειά και όταν με το καλό είναι έτοιμος κάνει ολική αναβάθμιση με ότι θα κυκλοφορεί τότε.

Δημοσ.
18 ώρες πριν, Nezakos είπε

Σαν ενημέρωση πάντως:
Για την ώρα έχω την παραπάνω Mobo + CPU + RAM + SSD (850 Samsung)

Στο επόμενο 3μηνο επίσης θα αλλάξω τροφοδοτικό να πάω σε κάτι καλύτερο κι λίγο αργότερα CPU/MOBO/RAM.

Οπότε την κάρτα θα την πάρω ώστε να κάνω «την αρχή» με την κάρτα. Η σκέψη όλη πάει πως -σίγουρα αργότερα η κάρτα δεν θα έχει πρόβλημα με το μελλοντικό Build αλλά- θα αντέξει μια «καλύτερη» κάρτα με το ήδη υπάρχει σύστημα;

Ευχαριστώ και πάλι!

RX 570

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...