countass Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ρε σεις τι 2600?? Low budget λέμε.κοιτα ένα φτηνό combo ram-mb- cpu(3200g,3400g) η ακόμα και ο 2200g η 2400g θα πας.τα ενσωματωμενα γραφικά τους είναι κοντά στην 1030.οποτε θες μαζευεις και βάζεις και ακριβή κάρτα.η ισχύ τους σαν επεξεργαστές σου φτάνει και με το παραπάνω, ειδικά οι ,2400g,3400g.κανε μια σούμα δε βγαίνουν πολλα αν πουλήσεις τα παλιά.αλλωστε θες και φορμάτ,με 32b windows έχεις ότι στη ram 4gb. Edit:τι μάρκα τροφοδοτικό έχεις; Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από countass psu
cabdik Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 αυτα τα LOW Budget PC ειναι πολυ tricky, γιατι εξαρταται καθαρα απο την χρηση που θες να κανεις. Π.Χ αν το θες για σερφαρισμα και ΟΧΙ gaming, και ενας Ryzen Athlon 200GE σου κανει. αν θες ομως KAI Gaming....εκει αλλαζεις τις ισορροπιες. θες και εναν CPU να μην σε κραταει πισω, αλλα και μια καρτα που να εχει δυναμη να παιξεις χωρις πολλα κολληματα....! το λιγοτερο ενας 2200/2400G μαζι με μια https://www.skroutz.gr/s/15598886/Asrock-B450M-Pro4.html θα σε καλυψουν. αν απο την αλλη εχεις στο μυαλο σου να κανεις τωρα το πρωτο βημα αναβαθμισης και να αλλαξεις την βασικη πλατφορμα, και αργοτερα να βρεις και μια πιο δυνατη καρτα, ωστε να εχεις ενα ακομα πιο δυνατο PC, τοτε καλλιστα μπορεις να πας στην μητρικη που εβαλα μαζι με εναν 2600. θα κανεις την υπερβαση στο μπατζετ, αλλα θα το βρεις μπροστα σου. επισης δεν ειναι υποχρεωτικο να πας σε 16gb RAM απο την αρχη. μπορεις καλλιστα να βολευτεις με 1χ8GB DDR4 και αργοτερα, με την πρωτη ευκαιρια, χωνεις αλλο ενα ΙΔΙΟ, και πας σε 2χ8 ...!! αλλο ενα πραγμα που πρεπει να δεις ειναι ποσα μπορεις να μαζεψεις απο την πωληση των δικων σου κομματιων (FX 8350 - Μητρικη- μνημες), ωστε να δεις .... που μπορεις να φτασεις.
intelrisen Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, Panagiotis321 είπε Λοιπον εχω ένα παλιο συστημα το οποιο θελω να αναβαθμισω λιγο οσο γινεται χωρις να χαλασω πολλα λεφτα ή ακομα και να το πουλησω για να παρω κατι άλλο η να πουλησω ένα κομματι του για ένα άλλο ότι είναι καλυτερο τελος παντω να γινει και να συμφερει , το pc εχει τα εξης: Operating System Windows 10 Pro 32-bit CPU AMD FX-8350 Vishera 32nm Technology RAM 4,00GB Single-Channel DDR3 @ 535MHz (8-8-8-20) Motherboard ASUSTeK Computer INC. M5A78L-M LX3 (AM3R2) Graphics S24D330 (1920x1080@60Hz) 1023MB NVIDIA GeForce GT 610 (Gigabyte) Storage 465GB Seagate ST500DM002-1BD142 ATA Device (SATA ) 223GB TOSHIBA-TR200 ATA Device (SATA (SSD)) τωρα το θεμα είναι για καποιο λογο αυτός που φωναξα να βοηθησει να αναβαθμίσουμε το pc πριν κατι μηνες πηγα από παλιο amd 2πυρηνο με την μητρικη του στον fx 8350 όμως από ότι καταλαβα μετα η νεα μητρικη(που πηραμε μονο για τον νέο επεξεργαστη) δεν ταιριαζει και ας δουλευει και βγαζει με το που ανοιγει το pc κατι σχετικο σε μαυρη οθονη και παταω ένα f1 και συνεχιζω στα windows ( ο fx 8350 και η μητρικη και ο ssd είναι αγορασμενη 6 μηνες πριν δηλαδή) όλα τα αλλα πλην της οθονης που είναι και αυτή αγορασμενη πριν κατι μηνες είναι χρονια η ραμ είναι 2x2 gb και στις πληροφοριες συστηματος μου λεει και ολας ότι εγκατεστημενη ram 4,00gb (1,98gb είναι δυνατη η χρηση) άλλο θεμα δηλαδη μαλλον και αυτό με λιγα λογια θα ηθελα να δω τι γινεται με την ραμ αλλιως ας παω σε 8αρα ραμ αλλα αν είναι να αξιοποιηθεί καπως η ηδη υπαρχον καλυτερα και να εχω καλυτερη ταχυτητα την αφηνω και στα 4gb επισης επεξεργαστης μητρικη τι θα κανω με αυτό το θεμα και τελευταιο θεματακι θα ηθελα μια καλυτερη καρτα γραφικων όχι κατι τρελο δεν είναι ότι είμαι gamer αλλα αυτή η καρτα και όπως είναι το υπαρχων συστημα δεν παει τερμα ουτε το lol oποτε ειτε καινουργια ειτε μεταχειρισμενη για φθηνοτερα θα ηταν καλυτερα να εβαζα μια καρτα καλυτερη αλλα όχι τιποτα ιδιαιτερο πχ μια gtx 750ti 2gb , gt 1030 2gb αλλα ειδα και μια rx 550 pulse 4gb στα 70 ευρω να πωλειται ελαφρως μεταχειρισμενη και λεω γιατι όχι οποτε αν καποιος μπορει να βοηθησει να πει μια ιδεα μια γνωμη οτιδήποτε θα με βοηθουσε (ισως φταινε ακομα και τα windows 10 που είναι 32bit ?) δεν ξερω τα λεω όλα μπας και βγει μια ακρη για το τι συμφερει περισσοτερο για να συμμαζευτεί το pc οσο γινεται οικονομικα δεν θελω κατι ιδιαιτερο αλλα όχι και ετσι όπως είναι τωρα δες στα μεταχειρισμενα αν υπαρχει κανενα σετακι με 4770k/4790k ή non k με καμια 150-180 φραγκα. θα παρεις πολλαπλασια αποδοση απο αυτο που εχεις. τωρα για καρτα, την κρατας αφου ετσι κι αλλιως κανα 10 ευρω θα πιασει και βλεπεις μετα παλι στα μεταχειρω.
daredevil1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Φυσικά είναι tricky, πχ ο 2400g θέλει γρήγορες Dual channel μνήμες και είναι ακριβή σχετικά cpu και οι επιδόσεις είναι επιπέδου 1030 (με την dual channel memory). Αν βάλεις ένα dimm... ζητώ που καήκαμε. Κερασάκι στην τούρτα, είναι κάθε άλλο παρά φτηνή αναβάθμιση (αυτό που εννοείς δηλαδή) , cpu-mb-Ram και ίσως psu πηγές στα 300€
Panagiotis321 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) τροφοδοτικο Ηantol 550W τωρα θα ελεγα μαλλον από αυτά που διαβαζω ότι καλυτερα να αφήσω το σεναριο να κατι στο ηδη υπαρχον,αρα πουλαω ότι πιασω και παω για κατι απλο ένα ryzen 2200g 8gb ram και μια gigabyte b450m ξερω γω; δηλαδή ένα συνολο να παει αυτό μεχρι 200 όχι παραπανω και ότι βγαλω από αυτά που εχω να μαι στα 100 ευρω συνολο διαφορα θα ηταν καλα αν και δυσκολο αλλα αμα δωσω επεξεργαστη μητρικη ραμ και την καρτα (με μητρικη και επεξεργαστη 5-6 μηνων αγορασμένους με εγγυηση ακομα) μπορει να πιασει ένα συνολο 70-80-90-100 δεν ξερω ποσο ,καλα θα μου ηταν (αν και αφου δεν είναι 'σωστη' η μητρικη χαλαει και στην πωληση το combo) ναι δεν θελω μονο σερφαρισμα θελω να μπορει να παιξει ένα παιχνιδι τυπου lol,dota,cs go ξερω γω μεχρι εκει(όχι pubg κτλπ) που τα κανει ο 2200g και παραλληλα μπορει να κανει τα υπολοιπα απλα πραγματα σερφαρισμα , ταινιες απλες άλλες εργασιες στο pc κτλπ edit:τωρα για setακι 4770κ δεν ξερω τι γινεται και αν συμφερει και τι τιμη θα ναι και χωρις γραφικα αλλα τι να λεει ας παω σε αυτό που ειπα Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από Panagiotis321
dpolal Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 14 λεπτά πριν, Panagiotis321 είπε τροφοδοτικο Ηantol 550W Άι παναία΄μ, σου έκαναν και έναν πυροσβεστήρα δώρο όταν το πήρες ;;; 1
Panagiotis321 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) χαχαχα όχι δεν μου καναν τιποτα το δωρο ,είναι χρονια το τροφοδοτικο πανω στο συστημα ,εγω θα πηγαινα σχολειο ακομα δεν ηξερα τιποτα όχι ότι τωρα ξερω απλα εχω αρχισει να τα ψαχνω τοτε αυτος που τα εβαλε όλα αυτα 'γνωστος-τεχνικος' από ότι φαινεται δεεεεν γενικα δεεν Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από Panagiotis321
cabdik Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, daredevil1 είπε Φυσικά είναι tricky, πχ ο 2400g θέλει γρήγορες Dual channel μνήμες και είναι ακριβή σχετικά cpu και οι επιδόσεις είναι επιπέδου 1030 (με την dual channel memory). Αν βάλεις ένα dimm... ζητώ που καήκαμε. Κερασάκι στην τούρτα, είναι κάθε άλλο παρά φτηνή αναβάθμιση (αυτό που εννοείς δηλαδή) , cpu-mb-Ram και ίσως psu πηγές στα 300€ Μην λεμε ο,τι μας κατεβει στην κουτρα. 1. ΟΛΟΙ οι RYZEN θελουν γρηγορες μνημες για να ειναι πιο σπιρτοζικοι, οχι ομως οτι και με Single Channel χανεται το συμπαν ή οτι ειναι και πιο αργοι απο FX....!!!!! εξ αλλου το ενα ντιμμακι θα ειναι προσωρινη λυση μεχρι να βαλει και το 2ο DDR4 3000-3200 και να ερθει στα ισια του..!! 2. ακριβη CPU/APU o 2400G......? δλδ.., ενας επεξεργαστης 1500Χ και μια 550 σε ενα die, ειναι ακριβος στα 120€...? ΟΚ.....................!!!!!! 3. τα 300€ ..πως τα βγαζεις? αυτη την στιγμη, μιλαμε MONO για την πλατφορμα. δλδ Mobo- Apu- RAM = 120+70+35 (g.skill Aegis 3000) = 225€ τα τροφοδοτικα, δισκοι, κουτια κλπ ειναι αλλα μερη...! αν θελησει να αλλαξει και τα υπολοιπα μερη (ασχετως αν πρεπει ή δεν πρεπει) ειναι αλλο μπατζετ. αν ειχε τα χρηματα, προφανως θα το αλλαζε ολοκληρο. εδω κοιταμε με λιγα €+, ποιο ειναι το καλυτερο που μπορει να κανει...! Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από cabdik
daredevil1 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Ρε παιδιά μην γράφετε ότι να ναι..... apu χωρίς γρήγορες/dual channel μνημες είναι αυτοκτονία. Από αυτή την μνήμη παίρνει η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών.... Μόνο εδώ τα διαβάζω αυτά ότι είναι οκ η apu με single channel μνήμη.
Panagiotis321 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Νταξει παιδια ευχαριστω πολύ,σας ζαλισα λιγο ωστόσο παω να τα πουλησω ότι πιασω ισως περασει λιγος καιρος το ξανασκεφτω μεχρι να τα πουλησω και προσθεσω λιγο ακομα στο budget και παω για κατι του style ryzen 2200g με 8 gb ram(dual μεγαλη συχνοτητα 3000mhz ειπαμε) και μητρικη και παει λεγοντας πιο κατω δεν παει και δεν εχει νοημα αλλα για πιο πανω από κατι τετοιο μαλλον προς ωρας δεν το βλεπω ,αλλα κατσε να δω αν θα τα παρει κανεις και τι θα βγαλω και βλέπουμε λογικα θα παρει λιγο καιρο και αυτό ,μονο αν θελεις κανει να μου προτεινει κανα site πχ να τα βαλω εδώ στο insomnia και στο ταδε και στο ταδε Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από Panagiotis321
intelrisen Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 19 ώρες πριν, Panagiotis321 είπε τροφοδοτικο Ηantol 550W τωρα θα ελεγα μαλλον από αυτά που διαβαζω ότι καλυτερα να αφήσω το σεναριο να κατι στο ηδη υπαρχον,αρα πουλαω ότι πιασω και παω για κατι απλο ένα ryzen 2200g 8gb ram και μια gigabyte b450m ξερω γω; δηλαδή ένα συνολο να παει αυτό μεχρι 200 όχι παραπανω και ότι βγαλω από αυτά που εχω να μαι στα 100 ευρω συνολο διαφορα θα ηταν καλα αν και δυσκολο αλλα αμα δωσω επεξεργαστη μητρικη ραμ και την καρτα (με μητρικη και επεξεργαστη 5-6 μηνων αγορασμένους με εγγυηση ακομα) μπορει να πιασει ένα συνολο 70-80-90-100 δεν ξερω ποσο ,καλα θα μου ηταν (αν και αφου δεν είναι 'σωστη' η μητρικη χαλαει και στην πωληση το combo) ναι δεν θελω μονο σερφαρισμα θελω να μπορει να παιξει ένα παιχνιδι τυπου lol,dota,cs go ξερω γω μεχρι εκει(όχι pubg κτλπ) που τα κανει ο 2200g και παραλληλα μπορει να κανει τα υπολοιπα απλα πραγματα σερφαρισμα , ταινιες απλες άλλες εργασιες στο pc κτλπ edit:τωρα για setακι 4770κ δεν ξερω τι γινεται και αν συμφερει και τι τιμη θα ναι και χωρις γραφικα αλλα τι να λεει ας παω σε αυτό που ειπα ενταξει αυτα που λες θα τα παιξει ευκολα αλλα καλυτερα βαλε 2χ4 μνημες. δε νομιζω να εχουν σημαντικη διαφορα στο κοστος.
Panagiotis321 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 ναι θα μπορουσα βεβαια και μια 8αρα ραμ κατευθείαν και μετα από κανα μηνα πχ βαζω και άλλη μια 8αρα θα ταν ακομα καλυτερο και μελλοντικα βαζω και μια ρχ 570 στον 2200γ και γινεται και για περισσοτερα παιχνίδια,καπως ετσι λεω,τωρα ποια mobo θα ταν ιδανικη για τον 2200g νταξει δεν θα ηθελα να παει πολύ ακριβη και η mobo οποτε gigabyte b450 ds3h ? μια α320 που ναι ακομα πιο φθηνη αλλα θελει bios update? ή να βαλω μια πιο καλη/πιο ακριβη γιατι αλλιως δεεν
daredevil1 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Με αυτό που σου έγραψα με 100 φράγκα θα έχεις πολύ καλύτερες επιδόσεις στα παιχνίδια από το apu των 250€. Το πλεονέκτημα του apu είναι ότι αύριο μεθαύριο βάζεις μια κάρτα γραφικών και ανεβάζεις κατά πολύ τις επιδόσεις του εννοείται με έξτρα κόστος . Διαλέγεις και παίρνεις.
Panagiotis321 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Ναι μάλλον είναι πιο φθηνή η λύση που λες αλλά λένε μετά τι 8320 τι 8350 κατεβάζω λίγο τον 8350 και είναι το ίδιο σχεδόν και ας μην τον υποστηρίζει ,τώρα ρχ 560 με 70 που είπες νομίζω δεν έχω δει αλλά και πάλι γενικά μάλλον το καλύτερο όμως είναι να ξεφορτωθω τελείως ότι έχω και να πάω σε am4 socket ddr4 και τα σχετικά και ας είναι και budget και ας μου βγει και λίγο περισσότερο έναντι αυτού που λες άλλωστε δεν είμαι απαιτητικός χρήστης αυτό λεω είναι το καλυτερο παροτι εχω ακουσει πολλες γνωμες ηδη εχω και σε μηνυματα προσωπικα του τυπου πουλα τα και πηγαινε σε am4 οι πιο πολλοι αλλα εχω ακουσει και είναι καλος ο fx 8350 κρατα τον ,αλλα ετσι όπως είναι η φαση δεν αξιζει και εγω εγω καταληξει στο τα πουλαω ότι πιασω κλτπ και παω για γι'αυτο που ειπα Επεξ/σία 13 Σεπτεμβρίου 2019 από Panagiotis321
adtakhs Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 13 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, Panagiotis321 είπε Ναι μάλλον είναι πιο φθηνή η λύση που λες αλλά λένε μετά τι 8320 τι 8350 κατεβάζω λίγο τον 8350 και είναι το ίδιο σχεδόν και ας μην τον υποστηρίζει ,τώρα ρχ 560 με 70 που είπες νομίζω δεν έχω δει αλλά και πάλι γενικά μάλλον το καλύτερο όμως είναι να ξεφορτωθω τελείως ότι έχω και να πάω σε am4 socket ddr4 και τα σχετικά και ας είναι και budget και ας μου βγει και λίγο περισσότερο έναντι αυτού που λες άλλωστε δεν είμαι απαιτητικός χρήστης αυτό λεω είναι το καλυτερο παροτι εχω ακουσει πολλες γνωμες ηδη εχω και σε μηνυματα προσωπικα του τυπου πουλα τα και πηγαινε σε am4 οι πιο πολλοι αλλα εχω ακουσει και είναι καλος ο fx 8350 κρατα τον ,αλλα ετσι όπως είναι η φαση δεν αξιζει και εγω εγω καταληξει στο τα πουλαω ότι πιασω κλτπ και παω για γι'αυτο που ειπα Είχα τον 8350 από την ημέρα που βγήκε στην αγορά, παρέα με την πιο δυνατή μητρική στο ΑΜ3+ https://www.gigabyte.com/Motherboard/GA-990FXA-UD7-rev-1x#ov O επεξεργαστής για την εποχή του και τα χρήματα που κόστιζε ήταν καλή επιλογή. Σήμερα παραμένει ένας επεξεργαστής ικανός να ανταπεξέλθει σε συστήματα γενικής χρήσης. Το μεγάλο του πλεονέκτημα ήταν οι 8-πυρήνες και τα υψηλά ρολόγια με O/C . Αν η μητρική σου ήταν καλή, θα σου έλεγα να βάλεις μνήμη, να βάλεις SSD και να τοποθετήσεις ΑΛΛΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ και μια RX570. Το θέμα όμως τώρα που μιλάμε είναι α) Πως δεν έχεις καλή μητρική. β) Πως δεν έχεις στην ουσία ΟΥΤΕ DDR3 μνήμη. γ) Πως δεν έχεις ουτε τροφοδοτικό. δ) Πως έχουν βγει πολύ δυνατότεροι επεξεργαστές και είναι σε τιμές χώμα . Αρα η πλάστιγγα αρχίζει να γέρνει στην εξολοκλήρου αλλαγή συστήματος με πώληση αυτων που έχεις. Δεν θεωρώ πως υπάρχει άνθρωπος που θα σου προτείνει να πληρώσεις 1) 70-90€ για μητρική ώστε να χτίσεις σύστημα με επεξεργαστή του 2012-2013. 2) 80€ για μνήμες DDR3 που είναι αρχαία πλέον τεχνολογία και δεν μπορούν να μπουν σε κάποια αναβάθμιση. Όλοι θα σου πουν να αγοράσεις οικονομικές DDR4 , μητρική ΑΜ4 οικονομική και έναν VFM επεξεργαστή. Μετά ανάλογα το budget σου θα σου προτείνουν κάρτα γραφικών, SSD και με βάση την κάρτα και τροφοδοτικό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα