mclein² Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 1 λεπτό πριν, nick_gr2 είπε Υπερβολικό. Το κάνεις να ακούγεται σαν κόλαση. Αν χρειάζεται να είναι τόσο ακραίο, είναι λάθος. Στην ουσία λες ότι για να συνυπάρξεις αρμονικά πρέπει να μην υπάρχεις σαν άτομο. Δεν είναι έτσι. Οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι ακραιες ετσι κι αλλιως. Δεν ξερω καποιον που να μην τσακωνεται σοβαρα ή μη σε μια προσωπικη σχεση. Απο τη στιγμη που υπαρχουν εντασεις, σημαινει υποχωρηση για εναν απο τους δυο. 1
nick_gr2 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 6 λεπτά πριν, mclein² είπε Οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι ακραιες ετσι κι αλλιως. Δεν ξερω καποιον που να μην τσακωνεται σοβαρα ή μη σε μια προσωπικη σχεση. Απο τη στιγμη που υπαρχουν εντασεις, σημαινει υποχωρηση για εναν απο τους δυο. η αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι σίγουρα απαραίτητες. η ένστασή μου ήταν περισσότερο στον "εκμηδενισμό των προσωπικών θέλω". είναι βαρύ το εκμηδενισμός. περιορισμός σίγουρα. 2
mclein² Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, nick_gr2 είπε η αμοιβαίες υποχωρήσεις είναι σίγουρα απαραίτητες. η ένστασή μου ήταν περισσότερο στον "εκμηδενισμό των προσωπικών θέλω". είναι βαρύ το εκμηδενισμός. περιορισμός σίγουρα. καποιες φορες πρεπει να το βουλωσει ενας απο τους δυο για να μη γινει χαμος, οποτε για μενα αυτο λεγεται μηδενισμος. μην το βλεπεις μεσω της ακραιας εκφρασης που φαινεται στο γραπτο, στην πραγματικοτητα ειναι χειροτερο επισης, αυτα δεν ισχυουν μονο στις διαπροσωπικες-ερωτικες-σεξουαλικες σχεσεις αλλα και σε πελατειακες κ γενικως οπως ειπα στην συνυπαρξη. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από mclein² 2
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Είναι 10:12 το πρωί. Έχω στοιχηματίσει πως δεν θα φτάσετε μέχρι το απόγευμα. Για να δούμε... 1
mindreader Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, billdanos είπε Είναι 10:12 το πρωί. Έχω στοιχηματίσει πως δεν θα φτάσετε μέχρι το απόγευμα. Για να δούμε... Αγαπητε μοντερατορα, το θεμα ειναι ξεκαθαρο και σοβαρο. Τωρα αν καποιοι θελουν να μπαχαλεψουν...θα προτιμουσα να μπει επιλεκτικη ταξη, παρα λουκετο για ολους οσους θελουν να κανουν μια ευπρεπη συζητηση. ------------------ Εγω πιστευω οτι περνοντας τα χρονια, οι καταστασεις της ζωης μας κανουν να ωριμαζουμε, και να σταθμιζουμε αλλιως προσωπα και καταστασεις. Αλλες οι προτεραιοτητες μας στα 20's, αλλες στα 30's, άλλες στα 40's, τουλαχιστον για τους περισσοτερους νομιζω. Σιγουρα δεν ωριμαζουν ολοι, και δεν ωριμαζουν ολοι και με τον ιδιο τροπο. Αλλα πραγματα ομως σε εκφραζουν και θες οταν εισαι μικροτερος, αλλα μαλλον εχουν περισσοτερη αξια οταν εισαι μεγαλυτερος. Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από mindreader
Super Moderators billdanos Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Super Moderators Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 14 minutes ago, mindreader said: Αγαπητε μοντερατορα, το θεμα ειναι ξεκαθαρο και σοβαρο. Τωρα αν καποιοι θελουν να μπαχαλεψουν...θα προτιμουσα να μπει επιλεκτικη ταξη, παρα λουκετο για ολους οσους θελουν να κανουν μια ευπρεπη συζητηση. ------------------ Εγω πιστευω οτι περνοντας τα χρονια, οι καταστασεις της ζωης μας κανουν να ωριμαζουμε, και να σταθμιζουμε αλλιως προσωπα και καταστασεις. Αλλες οι προτεραιοτητες μας στα 20's, αλλες στα 30's, άλλες στα 40's, τουλαχιστον για τους περισσοτερους νομιζω. Σιγουρα δεν ωριμαζουν ολοι, και δεν ωριμαζουν ολοι και με τον ιδιο τροπο. Αλλα πραγματα ομως σε εκφραζουν και θες οταν εισαι μικροτερος, αλλα μαλλον εχουν περισσοτερη αξια οταν εισαι μεγαλυτερος. Αγαπητέ στοχαστή, όταν τα άκυρα μηνύματα είναι περισσότερα από τα "σχετικά", τα θέματα κλειδώνουν.
danaos7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, mclein² είπε η συνυπαρξη με αλλους ανθρωπους & τις ιδεες τους ειναι ετσι κι αλλιως μεγαλη υποθεση. οταν μιλαμε για σχεση (σοβαρη) εκει γινονται ακομη δυσκολοτερα τα πραγματα. η πιεση να ειναι καθε πλευρά σχεδον ευτυχισμενη και να υπαρχει μια ησυχια πνευματικη ειναι εξισου μεγαλο θεμα. σε καθε ηλικια, 20 - 30 - 50 - 200...πρεπει καποιος να μετραει τα (+) και τα (-) της καταστασης που βρισκεται και να προχωραει. γενικα η φαση οπως τη βλεπω εγω ειναι πολυ δυσκολη. θελει τεραστια υπομονη, αρκετη καταπιεση του εγωισμου & εκμηδενισμου προσωπικων θελω - για να καταφερει καποιος να συνυπαρχει αρμονικά. σε πραγματικά σωστά εδραιωμένες σχέσεις δεν υπάρχουν αυτά που γράφεις κατά την άποψη μου .εάν η κάθε πλευρά έχει 1ον λογική 2ον πίστη και 3ον επιμονη όλα θα πάνε καλά .Κάνεις μας δεν γεννήθηκε με την εμπειρία και την γνώση εξ αρχής άλλα όλοι νομίζω μπορούμε να βαδίσουμε με την λογική .Όλοι θα κάνουμε μια μαλ--- ,ολοι μας θα πούμε κάτι παραπάνω .Το θέμα είναι από εκεί και πέρα τι κάνουμε . Εγωισμός είναι η τάση να ευνοεί κανείς το προσωπικό συμφέρον του και να προάγει την δική του ευημερία έναντι των υπολοίπων. Καθώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, η φυσική αυτή τάση για αυτοσυντήρηση περιορίζεται από την ηθική, η οποία λαμβάνει υπόψιν της και εξισορροπεί το καλό του καθενός με το καλό του συνόλου ή του διπλανού του. Ο εγωισμός που εκδηλώνεται ως η αγάπη του εαυτού σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που υποδεικνύουν οι συμβάσεις της ηθικής ονομάζεται φιλαυτία. Όταν τροφοδοτείται από την αυταρέσκεια, ο εγωισμός χρωματίζεται και από αλαζονεία. εάν υπάρχει κάτι τέτοιο δηλαδή σε μια σχέση, να μην μπορούμε να εξισορροπήσουμε τα θέλω μας με τα θέλω του -της λογικό είναι να δημιουργείτε ανισορροπία στην σχέση με ότι αυτό συνεπάγεται αργότερα . Ούτε χρειάζεται να καταπιέσεις τα θέλω σου ούτε τίποτα .Τώρα άμα εσύ -εγώ παντρεμένος με παιδί με την σύντροφο -σύζυγο σπίτι θελήσομε να πάμε για κανοε καγιακ με τα φιλαράκια όπως κάναμε 5 χρονια πριν πχ ,ε αυτό είναι λίγο παράλογο .Αν ένα τέτοιο παράδειγμα αγγίζει τον εκμηδενισμό των προσωπικών θέλω ....δεν ξέρω τι άλλο να γράψω . Οποίος νιώθει ότι δεν μπορεί να κάνει λογικές υποχωρήσεις που συνάδουν με την ηλικία και την κατάσταση την οποία βρίσκετε καλό είναι να μείνει μόνο του και να μην πάρει κανένα στο λαιμό του .... 4
xrhstosiak Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 16 λεπτά πριν, billdanos είπε Αγαπητέ στοχαστή, όταν τα άκυρα μηνύματα είναι περισσότερα από τα "σχετικά", τα θέματα κλειδώνουν. καλά πολλές φορές αυτό έχει γίνει με υπερβολική ή και με επιλεκτική ευαισθησία... προσωπικά μου αφήνει μια αίσθηση του τύπου, άντε να το κλειδώσουμε το θέμα για να μην ασχολούμαστε, αλλά ένα φόρουμ αν θέλουμε να λέγεται ανοικτό και ότι ανήκει σε μια κοινότητα πρέπει να έχει τα ελάχιστα δυνατά κλειδώματα και διαγραφές μηνυμάτων. Φυσικά υβριστικά μηνύματα, προσωπικές επιθέσεις και χαρακτηρισμοί θα πρέπει να κόβονται μαχαίρι... αλλά οι υπόλοιποι που γράφουν άσχετα ή απλά τρολλάρουν, ας εκτεθούν στην κρίση του καθενός... 4
mindreader Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Μέλος Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Ο παράγοντας 'φύλο' Πιστεύω ότι ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει το θέμα μας, είναι και το φύλο. Δηλαδή, ακόμη κι αν οι λοιπές συνθήκες σε δυο άτομα είναι όμοιες(for the sake of argument), το αν κάποιος είναι άνδρας ή γυναίκα, παίζει ρόλο, και διαφοροποιεί την οπτική γωνία. πχ. άλλο ελεύθερος(single) άνδρας διαθέσιμος για σχέση στα 40+, άλλο ελεύθερη(single) γυναίκα διαθέσιμη για σχέση στα 40+ της... 3
mclein² Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 1 ώρα πριν, danaos7 είπε σε πραγματικά σωστά εδραιωμένες σχέσεις δεν υπάρχουν αυτά που γράφεις κατά την άποψη μου .εάν η κάθε πλευρά έχει 1ον λογική 2ον πίστη και 3ον επιμονη όλα θα πάνε καλά .Κάνεις μας δεν γεννήθηκε με την εμπειρία και την γνώση εξ αρχής άλλα όλοι νομίζω μπορούμε να βαδίσουμε με την λογική .Όλοι θα κάνουμε μια μαλ--- ,ολοι μας θα πούμε κάτι παραπάνω .Το θέμα είναι από εκεί και πέρα τι κάνουμε . Εγωισμός είναι η τάση να ευνοεί κανείς το προσωπικό συμφέρον του και να προάγει την δική του ευημερία έναντι των υπολοίπων. Καθώς ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, η φυσική αυτή τάση για αυτοσυντήρηση περιορίζεται από την ηθική, η οποία λαμβάνει υπόψιν της και εξισορροπεί το καλό του καθενός με το καλό του συνόλου ή του διπλανού του. Ο εγωισμός που εκδηλώνεται ως η αγάπη του εαυτού σε μεγαλύτερο βαθμό από αυτόν που υποδεικνύουν οι συμβάσεις της ηθικής ονομάζεται φιλαυτία. Όταν τροφοδοτείται από την αυταρέσκεια, ο εγωισμός χρωματίζεται και από αλαζονεία. εάν υπάρχει κάτι τέτοιο δηλαδή σε μια σχέση, να μην μπορούμε να εξισορροπήσουμε τα θέλω μας με τα θέλω του -της λογικό είναι να δημιουργείτε ανισορροπία στην σχέση με ότι αυτό συνεπάγεται αργότερα . Ούτε χρειάζεται να καταπιέσεις τα θέλω σου ούτε τίποτα .Τώρα άμα εσύ -εγώ παντρεμένος με παιδί με την σύντροφο -σύζυγο σπίτι θελήσομε να πάμε για κανοε καγιακ με τα φιλαράκια όπως κάναμε 5 χρονια πριν πχ ,ε αυτό είναι λίγο παράλογο .Αν ένα τέτοιο παράδειγμα αγγίζει τον εκμηδενισμό των προσωπικών θέλω ....δεν ξέρω τι άλλο να γράψω . Οποίος νιώθει ότι δεν μπορεί να κάνει λογικές υποχωρήσεις που συνάδουν με την ηλικία και την κατάσταση την οποία βρίσκετε καλό είναι να μείνει μόνο του και να μην πάρει κανένα στο λαιμό του .... οι σωστα εδραιωμενες ειναι 1 προς 1.000.000 ή περισσοτερο ; λογικη κοινή ή προσωπική ; επιμονη να περασει το δικο μου ή του να κρατησει η σχεση ; ηθικη υπαρχει μεχρι ενα οριο, το οποιο συνηθως εχει καθοριστει απο τα δεδομενα της μεχρι τωρα ζωης & φυσικα της ενηλικιωσης μεσα απο την οικογενεια. καλο & κακο ουσιαστικα δεν υπαρχει, μονο συνεπειες των πραξεων ενος ατομου. η αποδοχη αυτων των συνεπειων ειναι το προβλημα. ειναι παραλογο να θελω να ικανοποιησω τον εαυτο μου & τα θελω του επειδη παντρευτηκα & εκανα παιδια ; ειναι κι αυτος ενας λογος που προτιμω τους σκυλους & τις γατες και δεν κανω παιδια. επειδη εσυ & οι αλλοι που τα πιστευετε αυτα, θεωρειτε παραλογο το κανο κ λογικο το να νταντευω το παιδι.
archer100 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Η επιθυμια για σχεσεις (και τα μετεπειτα βηματα, οπως γαμος, κλπ) ειναι εμφυτη σε ολους τους ανθρωπους απο μικρη ηλικια Η επιθυμια αυτη συνεχιζεται οσο μεγαλωνει κανεις, αλλα απο καποιο σημειο και μετα, αρχιζει να προστιθεται ο παραγοντας απογοητευση, απο αποτυχημενες σχεσεις, απο καυγαδες, χωρισμους, ασχημες συμπεριφορες, προβληματα επιβιωσης, συνυπαρξης, σογια, πεθερικα, υποχρεωσεις, περιορισμοι ελευθεριων, ελλειψη προσωπικου χρονου, ζηλιες, απιστια, απομακρυνση και πολλα αλλα Αν η απογοητευση αρχιζει να γινεται μεγαλυτερη απο την επιθυμια, το ατομο μπαινει σε αλλον κυκλο συναισθηματων και λογικης και ειναι αρκετα πιθανο να επιλεξει να συνεχισει μονο τη ζωη του, με μικρα διαλλειμματα και δοκιμες σχεσεων, αρκετες φορες και αγοραιο σεξ, Αν η απογοητευση παραμενει μικρη, πιθανο να φτασει σε επιπεδο γαμου, παιδιων, κ.ο.κ. Ουσιαστικα, μαθηματικα και αλγοριθμικα η λογικη ειναι: Σχεσεις: Συνεχιζω να ακολουθω τις επιθυμιες μου για οσο η απογοητευση ειναι μικροτερη απο ενα κρισιμο μεγεθος 7 1
ikaruga24 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Προσωπικά πέρασα την ζωή μου ως τώρα (38) με ελάχιστες σχέσεις. Λόγο του ότι ποτέ δεν ήμουν σταθερός κάπου και πάντα υπήρχε reset στη ζωή μου το θέμα "σχέσεις" ήταν πολύ πίσω στις προτεραιότητες μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μια σχέση στη ζωή μου είναι κάτι το θετικό και ότι προσθέτει στην αξία που θέλω να αποκομίσω. Ομολογώ ότι έκανα λάθος, τεράστιο λάθος, καταστροφικό λάθος θα έλεγα κατά κάποιες άλλες γνώμες. Το να έχεις σχέση στη ζωή σου από κάποιες πλευρές μπορεί να είναι πολύ περιοριστικό όμως η αλήθεια είναι ότι μέσα από την εμπειρία και τα συναισθήματα "στρώνεις χαρακτήρα" και υπάρχει πραγματική εξέλιξη εαυτού για όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Εκτός όλων των άλλων έχω επίσης αποφασίσει ότι δεν θέλω να περάσω την ζωή μου μόνος μου όσο καλά και αν θεωρώ ότι περνάω και είμαι οκ γιατί τώρα μπορεί να είμαι οκ αλλά δεν θέλω να καταλήξω σαν αυτούς τους (δικός μου χαρακτηρισμός) νυχτομαλάκες 50+ ετών που είναι κάθε μέρα στα μπαράκια και να τρέχουν τα σάλια τους κοιτάζοντας 18χρονα και πίνοντας ουίσκια με την επιβεβλημένη επίσκεψη σε πουτάνες στο τέλος της νύχτας. Το θεωρώ κάτι παραπάνω από ξεπεσμό. Συνεπώς ψάχνω απλά να ριζώσω κάπου και όχι να είμαι ανάμεσα σε δυο και τρεις κόσμους (δουλειά σε UK και Γερμανία όμως ζωή και διαμονή Ελλάδα). Η στιγμή που θα ριζώσω θα είναι και η στιγμή που το θέμα εργασία και σχέση θα είναι οι τοπ 2 προτεραιότητες. Το μεγαλύτερο παράδειγμα που έχω επί αυτού (από τα μπόλικα) είναι παλιός συνάδελφος που ήταν πραγματικά ένα ρεμάλι και μισό και μετά από σκληρά περιστατικά γνώρισε κάποια που κυριολεκτικά τον έκανε άνθρωπο (άσχετα αν πρώτα ο αδερφός του τον σφαλιάρισε και ξεκίνησε την διαδικασία επαναφοράς). Ο άνθρωπος πραγματικά ήταν έτοιμος για φούντο σε στύλο της ΔΕΗ με 200 και τώρα είναι κανονικός άνθρωπος με 3 παιδιά σχετικά μεγάλης ηλικίας πλέον και όλα αυτά από μια συγκεκριμένη γυναίκα που τον έβαλε πραγματικά σε γραμμή. 7 1
danaos7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mclein² είπε οι σωστα εδραιωμενες ειναι 1 προς 1.000.000 ή περισσοτερο ; Δεν εχει σημασια καντο 2 προς 2000000 εαν μπορεις και θες . λογικη κοινή ή προσωπική ; επιμονη να περασει το δικο μου ή του να κρατησει η σχεση ; Η λογικη ειναι λογικη απο οποια πλευρα και να το παρεις εαν τωρα πχ το ταιρι μας δεν μας αφηνει ουτε να πιουμε ενα καφε η να παμε μια βολτα σαν ανθρωποι οπως καναμε και πριν (να υποθεσουμε) τοτε παμε στην μεταφραση οτι δεν αξιζει να ειμαστε με καποιον που ειναι πχ καταπιεστικος χωρις να καταλαβαινει την εκαστοτε αναγκη του απεναντι του ε τοτε επενδυσαμε σε λαθος ανθρωπο εκει ζυγιζεις και αποφασιζεις.Και εσυ και εγω εννοω ,ολοι μας. ηθικη υπαρχει μεχρι ενα οριο, το οποιο συνηθως εχει καθοριστει απο τα δεδομενα της μεχρι τωρα ζωης & φυσικα της ενηλικιωσης μεσα απο την οικογενεια Συμφωνω απλα μην ξεχναμε πως οτι μαθαινουμε ( κανονες ηθικης και οχι μονο )μπορουμε να το ξεμαθουμε .οτι (λαθος) μας εχουν (μαθει )Μπορουμε να επαναπρογραμματιστουμε δηλαδη.Το υπεροχο με τον ανθρωπο ειναι οτι συνεχως αμα θελει μπορει να αναπροσαρμοσει πολλα πραγματα ωστε να δημιουργησει ενα πολυ ευχαριστο και λειτουργικο περιβαλλον για τον ιδιοκαι τους γυρο του .Τωρα αν καποιος γουσταρει να (αυτο) μαστιγωνεται τοτε δικο του θεμα . καλο & κακο ουσιαστικα δεν υπαρχει, μονο συνεπειες των πραξεων ενος ατομου. η αποδοχη αυτων των συνεπειων ειναι το προβλημα .Συμφωνώ 1000% μαζι σου .. ειναι παραλογο να θελω να ικανοποιησω τον εαυτο μου & τα θελω του επειδη παντρευτηκα & εκανα παιδια ;Όχι βέβαια δεν είναι παράλογο ούτε εννόησα κάτι τέτοιο πιο πριν παράδειγμα ψιλοακραιο ηταν .Αν δεν το διατύπωσα καλά να επαναδιατυπωθεί.Εννοείτε οτι έτσι πρέπει να είναι κάθε είδους σχέση με η χωρίς παιδιά, σκυλιά και οτι άλλου είδους (υποχρέωση ) υπάρχει .Δεν είπα να μηδενίσουμε τον εαυτό μας και το εγώ μας για να είναι ο άλλος καλά .Το σωστό είναι να δώσουμε χώρο και στο εγώ του άλλου να είναι δίπλα στο δικό μας . ....Εγώ προσωπικά δεν το κάνω ,άλλος μπορεί να το κάνει .Πάντα έχουμε κάποιον διπλά μας που μπορούμε να αντέξουμε και οι σχέσεις πρέπει να είναι αμφίδρομες .Είμαι χαρούμενος προσπαθώ να κάνω και εσένα και το αντίστροφο .Δεν είναι κακό νομίζω αλλά υγιές . ειναι κι αυτος ενας λογος που προτιμω τους σκυλους & τις γατες και δεν κανω παιδια. επειδη εσυ & οι αλλοι που τα πιστευετε αυτα, θεωρειτε παραλογο το κανο κ λογικο το να νταντευω το παιδι. Είναι δικαίωμα σου να κάνεις οτι επιλογή θες .Η δική σου ζωή και ευτυχία παίζετε άλλωστε.Εγώ είμαι τυχερός και τα έχω ολα για την ωρα ΄-)είμαι τυχερός που επιτέλους στα 40 ισορρόπησα παιδιά-σκυλια-σχεση-φιλους .Επίσης απαντώντας σε αυτό ( εσυ & οι αλλοι που τα πιστευετε αυτα, θεωρειτε παραλογο το κανο κ λογικο το να νταντευω το παιδι.) Ειπα καπου οτι αυτο ειναι απαραίτητα (γυναικείο ) προσόν η υποχρέωση η μεμπτό ?Αν καταλαβαίνω το αρνητικο υφος και στυλ .Μακαρι να κανω λαθος . εν κατακλειδη εδω εγραψα οχι για να κριτικαρω η πικαρω την οπιοαδηποτε αντιληψη σου η ανυσηχια σου η προβληματισμο σου αλλα για να κανουμε μια ανταλαγη αποψεων . Απαντησα -συμπληρωσα την αποψη μου στο αρχικο σου ποστ γιατι το θεωρησα αξιο συνεχειας γραπτου λογου. Για να μην μακρυγορω εχουμε διπλα μας οτι πραγματικα γουσταρουμε και αντεχουμε . Επεξ/σία 12 Σεπτεμβρίου 2019 από danaos7 1
mary Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 4 ώρες πριν, mclein² είπε καποιες φορες πρεπει να το βουλωσει ενας απο τους δυο για να μη γινει χαμος, οποτε για μενα αυτο λεγεται μηδενισμος. μην το βλεπεις μεσω της ακραιας εκφρασης που φαινεται στο γραπτο, στην πραγματικοτητα ειναι χειροτερο επισης, αυτα δεν ισχυουν μονο στις διαπροσωπικες-ερωτικες-σεξουαλικες σχεσεις αλλα και σε πελατειακες κ γενικως οπως ειπα στην συνυπαρξη. Κάτι κάνεις εσύ ή η άλλη λάθος αν φτάνετε σε σημείο να πεις στον άλλον σκασε. Οι έντονοι διαξιφισμοί δεν είναι καλό σημάδι για μια σχέση. Φιλικά στο λέω και χωρίς ειρωνείες αν έχεις ήδη φτάσει εκεί, διαλύστε το. 1
danaos7 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Σεπτεμβρίου 2019 3 ώρες πριν, mindreader είπε Ο παράγοντας 'φύλο' Πιστεύω ότι ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει το θέμα μας, είναι και το φύλο. Δηλαδή, ακόμη κι αν οι λοιπές συνθήκες σε δυο άτομα είναι όμοιες(for the sake of argument), το αν κάποιος είναι άνδρας ή γυναίκα, παίζει ρόλο, και διαφοροποιεί την οπτική γωνία. πχ. άλλο ελεύθερος(single) άνδρας διαθέσιμος για σχέση στα 40+, άλλο ελεύθερη(single) γυναίκα διαθέσιμη για σχέση στα 40+ της... Και όχι μόνο.οικονομικη κατάσταση, ψυχική κατάσταση, βιώματα, οικογένεια. 29 λεπτά πριν, ikaruga24 είπε Προσωπικά πέρασα την ζωή μου ως τώρα (38) με ελάχιστες σχέσεις. Λόγο του ότι ποτέ δεν ήμουν σταθερός κάπου και πάντα υπήρχε reset στη ζωή μου το θέμα "σχέσεις" ήταν πολύ πίσω στις προτεραιότητες μου. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι μια σχέση στη ζωή μου είναι κάτι το θετικό και ότι προσθέτει στην αξία που θέλω να αποκομίσω. Ομολογώ ότι έκανα λάθος, τεράστιο λάθος, καταστροφικό λάθος θα έλεγα κατά κάποιες άλλες γνώμες. Το να έχεις σχέση στη ζωή σου από κάποιες πλευρές μπορεί να είναι πολύ περιοριστικό όμως η αλήθεια είναι ότι μέσα από την εμπειρία και τα συναισθήματα "στρώνεις χαρακτήρα" και υπάρχει πραγματική εξέλιξη εαυτού για όλους τους υπόλοιπους τομείς της ζωής σου. Εκτός όλων των άλλων έχω επίσης αποφασίσει ότι δεν θέλω να περάσω την ζωή μου μόνος μου όσο καλά και αν θεωρώ ότι περνάω και είμαι οκ γιατί τώρα μπορεί να είμαι οκ αλλά δεν θέλω να καταλήξω σαν αυτούς τους (δικός μου χαρακτηρισμός) νυχτομαλάκες 50+ ετών που είναι κάθε μέρα στα μπαράκια και να τρέχουν τα σάλια τους κοιτάζοντας 18χρονα και πίνοντας ουίσκια με την επιβεβλημένη επίσκεψη σε πουτάνες στο τέλος της νύχτας. Το θεωρώ κάτι παραπάνω από ξεπεσμό. Συνεπώς ψάχνω απλά να ριζώσω κάπου και όχι να είμαι ανάμεσα σε δυο και τρεις κόσμους (δουλειά σε UK και Γερμανία όμως ζωή και διαμονή Ελλάδα). Η στιγμή που θα ριζώσω θα είναι και η στιγμή που το θέμα εργασία και σχέση θα είναι οι τοπ 2 προτεραιότητες. Το μεγαλύτερο παράδειγμα που έχω επί αυτού (από τα μπόλικα) είναι παλιός συνάδελφος που ήταν πραγματικά ένα ρεμάλι και μισό και μετά από σκληρά περιστατικά γνώρισε κάποια που κυριολεκτικά τον έκανε άνθρωπο (άσχετα αν πρώτα ο αδερφός του τον σφαλιάρισε και ξεκίνησε την διαδικασία επαναφοράς). Ο άνθρωπος πραγματικά ήταν έτοιμος για φούντο σε στύλο της ΔΕΗ με 200 και τώρα είναι κανονικός άνθρωπος με 3 παιδιά σχετικά μεγάλης ηλικίας πλέον και όλα αυτά από μια συγκεκριμένη γυναίκα που τον έβαλε πραγματικά σε γραμμή. Ρε φίλε πράγματι έγραψες. 5 ώρες πριν, mclein² είπε Οι ανθρωπινες σχεσεις ειναι ακραιες ετσι κι αλλιως. Δεν ξερω καποιον που να μην τσακωνεται σοβαρα ή μη σε μια προσωπικη σχεση. Απο τη στιγμη που υπαρχουν εντασεις, σημαινει υποχωρηση για εναν απο τους δυο. Ε ναι .Το γυμναστήριο της ζωής λέω πάντα για της σχέσης.Και ειλικρινά χαίρομαι που τσακωνομουν με το ταίρι γιατί έτσι ένιωσα, σκέφτηκα επέλεξα.φαντασου να ήταν όλα τέλεια ...βαρεμαρααααααααα....χεχεχε
Προτεινόμενες αναρτήσεις