Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τυχερα ειναι αυτα, αν και ποτε δε μου εχει χαλασει μοτερ σε ανεμιστηρα. Εναν izzy στηλη τον εχω 7 χρονια δουλευει μια χαρα. Το ιδιο και ενας united, 5 χρονια. Και 2 philips 20 ετιας στο πατρικο. Οι dc αν ειναι με καρβουνακια θα τα φτυσουν πιο γρηγορα

• Like 1
  • Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 ώρες πριν, duende είπε

Τυχερα ειναι αυτα, αν και ποτε δε μου εχει χαλασει μοτερ σε ανεμιστηρα. Εναν izzy στηλη τον εχω 7 χρονια δουλευει μια χαρα. Το ιδιο και ενας united, 5 χρονια. Και 2 philips 20 ετιας στο πατρικο. Οι dc αν ειναι με καρβουνακια θα τα φτυσουν πιο γρηγορα

Οι DC ειναι με brushless μοτερ παντως, θεωρητικα δεν εχουν επαφη με τους AC.

Στις 12/9/2019 στις 9:52 ΠΜ, nvel είπε

για φθηνότερο κοίτα αυτό που το έχουν πολλοί, δεν το γράφει αλλά μάλλον έχει ecm. πρέπει να ρωτήσεις την αντιπροσωπεία

Ρωτησα και μου ειπαν πως εχει AC μοτερ.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Μπορεις να εγγυηθεις εσυ πιο μοτερ AC ειναι καλο; Γιατι εγω προφανως και οχι. Απο την αλλη οτι DC και να ειναι ξερεις αυτοματα οτι ειναι ανωτερο απο ενα AC. Εκει ειναι το ολο θεμα. Και δεν ειναι μονο το να καει που λες, ειναι και λιγοτερο καταναλωση, και λιγοτερος θορυβος οποτε γιατι οχι;

Τι ακριβώς θες να σου εγγυηθώ? Να σου στείλω λινκ από ένα τυχαίο μοτέρ και να σου πω "να αυτό είναι καλό" ? Υπάρχουν άπειρα μοτέρ ac από τα σπίτια μέχρι και την βιομηχανία που δουλεύουν απροβλημάτιστα για χρόνια.

Σου χάλασε εσένα ο ανεμιστήρας και βάλθηκες να τα βγάλεις άχρηστα λες και αυτό ήταν το πρόβλημα.

Νομίζω πρέπει να ξεκολλήσεις λίγο

8 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Οι DC ειναι με brushless μοτερ παντως

Δεν ισχύει, υπάρχουν πολλά μοτέρ που έχουν καρβουνάκια. Επίσης υπάρχουν ac brushless

• Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, cthulhucarbide είπε

Τι ακριβώς θες να σου εγγυηθώ? Να σου στείλω λινκ από ένα τυχαίο μοτέρ και να σου πω "να αυτό είναι καλό" ? Υπάρχουν άπειρα μοτέρ ac από τα σπίτια μέχρι και την βιομηχανία που δουλεύουν απροβλημάτιστα για χρόνια.

Σου χάλασε εσένα ο ανεμιστήρας και βάλθηκες να τα βγάλεις άχρηστα λες και αυτό ήταν το πρόβλημα.

Νομίζω πρέπει να ξεκολλήσεις λίγο

Μου χαλασαν 2 ανεμιστηρες των 70ε εκαστος μετα απο 2 καλοκαιρια λειτουργιας. Φυσικα και δεν βγαζω ολα τα AC μοτερ αχρηστα, εχω ανεμιστηρα που ειχα παρει 80ε το 2005 που δουλευει ακομα και σημερα οπως και τοτε. Το θεμα μου ειναι πως δεν εχω Ορεξη και Διαθεση να ρισκαρω να παρω Παλι ανεμιστηρα με μοτερ της πλακας. Τα DC ειναι εγγυημενα πως δεν θα τα φτυσουν συντομα (χωρια η μικροτερη καταναλωση και ο ελαχιστος θορυβος), τα AC προφανως και οχι.
Αυτη ειναι η διαφορα και εφοσον δεν εχω ορεξη να τρεχω για ανεμιστηρες παλι σε 2-3 χρονια προτιμαω να βρω κατι τετοιο.

Δημοσ.

Απλά έτυχε και έπεσες σε κακή μάρκα ή σε ελαττωματική παρτίδα. Ο ανεμιστήρας μου εμένα δουλεύει μια χαρά και από θόρυβο δεν κάνει τίποτα. Μάλιστα μια φορά που είχα βγάλει την φτερωτή για καθάρισμα και άναψα το μοτέρ (γύρναγε απλά ο άξονας) διαπίστωσα πως δεν κάνει καθόλου θόρυβο. Ακριβώς δίπλα του και το μοτέρ δεν ακουγόταν καν. Όλος ο θόρυβος προέρχεται από τον έλικα.

Επίσης ένα dc μοτέρ για μέσα στο σπίτι θα χρειάζεται και μετασχηματιστή άρα μεγαλύτερο κόστος και μεγαλύτερο βάρος χωρίς λόγο

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, cthulhucarbide είπε

Απλά έτυχε και έπεσες σε κακή μάρκα ή σε ελαττωματική παρτίδα. Ο ανεμιστήρας μου εμένα δουλεύει μια χαρά και από θόρυβο δεν κάνει τίποτα. Μάλιστα μια φορά που είχα βγάλει την φτερωτή για καθάρισμα και άναψα το μοτέρ (γύρναγε απλά ο άξονας) διαπίστωσα πως δεν κάνει καθόλου θόρυβο. Ακριβώς δίπλα του και το μοτέρ δεν ακουγόταν καν. Όλος ο θόρυβος προέρχεται από τον έλικα.

Επίσης ένα dc μοτέρ για μέσα στο σπίτι θα χρειάζεται και μετασχηματιστή άρα μεγαλύτερο κόστος και μεγαλύτερο βάρος χωρίς λόγο

Δεν χρειαζονται μετασχηματιστη, αν κοιταξεις θα το δεις αυτο, επισης σε οσους εχω δει στο εξωτερικο γραφουν Brushless. Εδω βεβαια δεν βρισκω περα απο τον Sencor που αναφερε καποιος.

Δημοσ.

Έστω, γέφυρα ανόρθωσης. Τεσπα, νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα. Το πόρισμα είναι ότι ψάχνεις κάτι που δεν σου χρειάζεται, και που δύσκολα θα βρεις γιατί δεν προορίζονται για σπίτια

• Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Salvation81 είπε

Μου χαλασαν 2 ανεμιστηρες των 70ε εκαστος μετα απο 2 καλοκαιρια λειτουργιας. Φυσικα και δεν βγαζω ολα τα AC μοτερ αχρηστα, εχω ανεμιστηρα που ειχα παρει 80ε το 2005 που δουλευει ακομα και σημερα οπως και τοτε. Το θεμα μου ειναι πως δεν εχω Ορεξη και Διαθεση να ρισκαρω να παρω Παλι ανεμιστηρα με μοτερ της πλακας. Τα DC ειναι εγγυημενα πως δεν θα τα φτυσουν συντομα (χωρια η μικροτερη καταναλωση και ο ελαχιστος θορυβος), τα AC προφανως και οχι.
Αυτη ειναι η διαφορα και εφοσον δεν εχω ορεξη να τρεχω για ανεμιστηρες παλι σε 2-3 χρονια προτιμαω να βρω κατι τετοιο.

Ποια μάρκα και μοντέλο ήταν; Θα σου πρότεινα για ανεμιστήρα στο σπίτι να μην πας πάνω από 40 ευρώ, κοίτα κάποια γνωστή και επώνυμη μάρκα και οχι άγνωστες ή unbranded. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Βασίλης_29 είπε

Ποια μάρκα και μοντέλο ήταν; Θα σου πρότεινα για ανεμιστήρα στο σπίτι να μην πας πάνω από 40 ευρώ, κοίτα κάποια γνωστή και επώνυμη μάρκα και οχι άγνωστες ή unbranded. 

Primo o ενας και νομιζω United ο αλλος. Μεταλλικοι και με τηλεκοντρολ.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, cthulhucarbide said:

Έστω, γέφυρα ανόρθωσης. Τεσπα, νομίζω το εξαντλήσαμε το θέμα. Το πόρισμα είναι ότι ψάχνεις κάτι που δεν σου χρειάζεται, και που δύσκολα θα βρεις γιατί δεν προορίζονται για σπίτια

Κάνεις πάντως λες και σε έχει αγγαρέψει να το βρεις ή χειρότερα να το πληρώσεις κιόλας. 😛

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

χρειάζονται και έχουν ενσωματωμένη τροφοδοτική διάταξη όπως όλες οι συσκευές που χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά, οι οικιακοί ανεμιστήρες με κινητήρα ec προφανώς χρησιμοποιούνται σε σπίτια...

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Οι DC ειναι με brushless μοτερ παντως, θεωρητικα δεν εχουν επαφη με τους AC.

brushless DC = τριφασικό AC

Έχουν controller ο οποίος μετατρέπει το AC της πρίζας σε DC και στη συνέχεια παράγει τις 3 φάσεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Salvation81 είπε

Primo o ενας και νομιζω United ο αλλος. Μεταλλικοι και με τηλεκοντρολ.

Τους είχα δει και στο skroutz, αν και έχουν θετική αξιολόγηση, ορισμένοι αναφέρουν για σταμάτημα της έλικας, δεν επέλεξα κάποιο μοντέλο τους.

Δημοσ.

εδω και 3 χρονια εχω ανεμιστηρα  των 12 ευρώ απο το Leroy και δουλευει 2,5 μηνες χ 18 ωρες την μερα... οποτε ολα οσα λετε εδω μεσα μου φαινονται εξωγηινα και υπερβολικα. Αν ποτε μου χαλασει, θα παρω αλλον. Klein mein.

To μονο που κανω ειναι το αξονακι ενα λαδωμα στην αρχη της σεζον. 2 λεπτα υποθεση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...