karib Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 D++ ? Το δοκίμασα αρκετά. Δηλαδή ο "φτωχός" με μικρών απαιτήσεων pc με ποιο δικαίωμα πρεπει να μην έχει file sharing ? Ακου 5gb minimum share! Για να απολαύσεις βέβαια πρέπει να κανεις ακόμη πιο πολλά gb share! Τι ελιτιστικη νοοτροπία ειναι αυτή? Γι αυτό αμα δείτε να αποκτά ποτέ τη δημοτικότητα των παλιών καλώ p2p, γράψτε μου! Ή απευθύνεσαι σε όλους ή όχι. Σε λίγο θα μας ζητάνε και φωτο σε προσωπικές στιγμές! Για να μην πω για το χειροκινητο ψαξιμο! Πρεπει να γυρνάω από hub σε hub να βρω ότι με ενδιαφέρει? Οχι ειλικρινα, αν καταλαβα λαθος διορθωστε με. Δηλαδή αντι να μας βοηθά η τεχνολογία να κάνει αυτόματο ψαξιμο για μας, γυρναμε πισω σε χειροκίνητα ψαξιματα? Τι θα γίνει, θα χασουμε τη μπάλα στο τελος (αφού χρόνος δεν θα μας εχει απομεινει). DC++ sucks...
angelos0 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 D++ ?Το δοκίμασα αρκετά. Δηλαδή ο "φτωχός" με μικρών απαιτήσεων pc με ποιο δικαίωμα πρεπει να μην έχει file sharing ? Ακου 5gb minimum share! Για να απολαύσεις βέβαια πρέπει να κανεις ακόμη πιο πολλά gb share! Τι ελιτιστικη νοοτροπία ειναι αυτή? Γι αυτό αμα δείτε να αποκτά ποτέ τη δημοτικότητα των παλιών καλώ p2p' date=' γράψτε μου! Ή απευθύνεσαι σε όλους ή όχι. Σε λίγο θα μας ζητάνε και φωτο σε προσωπικές στιγμές! Για να μην πω για το χειροκινητο ψαξιμο! Πρεπει να γυρνάω από hub σε hub να βρω ότι με ενδιαφέρει? Οχι ειλικρινα, αν καταλαβα λαθος διορθωστε με. Δηλαδή αντι να μας βοηθά η τεχνολογία να κάνει αυτόματο ψαξιμο για μας, γυρναμε πισω σε χειροκίνητα ψαξιματα? Τι θα γίνει, θα χασουμε τη μπάλα στο τελος (αφού χρόνος δεν θα μας εχει απομεινει). DC++ sucks...[/quote'] ektimitea h gnwmh sou kai kalodexoumenh... to exw pei polles fores apo thn mera pou diale3a to dc protokolo gia na anapty3w kati gia tous insomniacs oti exie polla meion (alla kai polla syn san programma). Mou arese h idea oti mporw kai elenxw to hub kai apla den syndeome se kati allo pou doulebei automata. Apo thn allh auto kanei na xreiazete xeirokinhto psa3imo (oxi kai toso an to spa3eis ligo to 8ema (blepe Moglo)) alla kai pali 8elei psa3imo. Oso gia ta 5gb pisteuw oti 8a ta eixes mazepsei apo ta dhmofiloi p2p ALLA yparxei h peritpwsh na mhn exeis to sklhro alla synexizw kai rwatw poso tis % apo olous tous (ellhnes toulaxiston xrhstes pou apeu8ynome egw) exoun toso mikro sklhro h mikrh grammh? 8a sou apanthsw giait to 5gb to exw psa3ei gia na to balw 5 kai oxi 10 kai oxi 20 kai oxi 0....giati apla an to balw 0 8a emfanistoun polloi ma pio polloi perissoteroi apo autous pou apla den exoun...... gia na skeftw loipon... ti protimw (k den eimai monos mou pisteuw se auto) ena dc h genika ellhniko sharing pou 8a pe8anei syntoma? (kai malista poly syntoma an to kyrio xarakthristiko tou ellhna einai to leeching?) h protimw kati pou exei toulaxiston kapoies baseis? Proswpika protimw to deutero kai gia auto kanw authn thn prospa8eia.... dc mayby sux for many reasons alla oxi gia autous pou les (panta symfwna me thn gnwmh mou) alla an exeis kati kalytero na proteineis pesto (kai mporei na to metaferw ekei pou 8a peis). Ws twra oso to exw psa3ei den yparxei (kai auto perilambanei kai tis prooptikes anapty3hs (blepeis to dc einai open source kai ka8e mhna exoume mia nea ekdosh...pame k gia mutlisource twra..... ) Alla alh8eia aofu den sou aresei pes ti yparxei kalytero (ektos apo private ftps?) Den exw brei tpt kalytero kai 8a synexizw na to doulebw k na to yperaspizome kai as afhnw kapoio pososto ape3w (kalytero apo to na mhn yaprxei ellhnikh skhnh stp p2p) ps yparxoun hubs me min share 0gb me 7000 xrhstes mesa alla u get what you pay remember
karib Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Alla alh8eia aofu den sou aresei pes ti yparxei kalytero Δεν το παίζω ειδήμων. Λέω τη γνώμη μου. Βεβαια πιστεύω ότι την ασπάζονται πολλοί γιατί είναι ρεαλιστική. Δεν μπορώ να πω με βεβαιότητα ποιο είναι καλύτερο πρόγραμμα. Σε γενικές γραμμές, με την μεχρι τώρα(μέτρια) εμπειρία μου με ικανοποίησε το shareazaa. Βεβαια στα movies το dc δεν νομίζω ότι συγκρινεται με άλλο p2p. Anyway... Πάντως, το leeching δεν είναι θέμα νοοτροπίας. Ειναι θέμα πρακτικό. Εγω μπορεί να λέω πότε θα απαλλαγώ από την isdn μου προς μια dsl αλλά γύρω μου οι pstn users είναι πολλοί. Ας μην ξεχναμε οτι το ελληνικο νοικοκυριό τα φέρνει δύσκολα πέρα. Σίγα μην πάει (για τα επομενα χρονια) να δώσει 100χιλ ταρίφα, +50ευρω το μηνα για net! Αντε κάποια στιγμη να πάει από pstn σε isdn(η αναβαθμιση του αιωνα!). Ας μην ξεχνιόμαστε στα πανεπιστήμια, την αλλοδαπή, τις εταιρίες, την τρέλα μας έστω, και νομίζουμε ότι όλα γυρω τρεχουν με την ιδια ταχύτητα. Εγω παντως που εχω ενα site, φροντισα να το σχεδιασω να φορτωνει γρηγορα και σε 56k. Νομίζω και οι περισσότεροι το ίδιο κανουν. Αντε, αμα υπάρχει χρημα, να κανεις και μια πιο βαρια flash version. Δεν κάνουν όμως πρωτα τη βαριά και την ελαφριά όχι. Πως να το κανουμε, πρέπει να λαμβανουμε υποψιν μας το περιβάλλον. Αλλιως κατανοτούμε ανεδαφικοί. Γι αυτό πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο το dc++ να γίνει mainstream, τουλάχιστον για Ελλάδα, και για τα επόμενα έτη(1-2). Για μετά, ισως βγει κατι αλλο. ps yparxoun hubs me min share 0gb me 7000 xrhstes mesa alla u get what you pay remember Aν μπορούσες να μου πεις μερικά θα με βοηθούσες.
poulinos Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 MPOREI TO DC++ NA MIN EINAI TOSO EUKOLO STIN XRISI TOU ALLA EINAI POLI KORIFI.KAI XAIROMAI POU SE ANAGKAZOUN NA KANEIS SHARING DIOTI STO KAZAA KANEIS DEN KANEI SHARING KAI DEN BGENEI AKRI.
angelos0 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 realistikh einai h gnwmh sou kai gia auto thn sebasthka e3arxhs..... apla apo ola ta asxhma auto einai to ligotero asxhmo .... den 8a apantousa sto topic an den mialges gia elitomania (to opoio eukola ennoeite san ratsismos) kai nai den einai fthno oute eukolo to grhgoro net kai oi analogies einai etsi opws ta les...alla sto file sharing (pou yparxei o stoxos na paei kala kai oxi na pe8anei apo to leeching) oi analogies antistrefonte...... giait to leeching einia asxhmh synh8eia kai praktikh.... an egw katebasw to share sto 0 3ereis posoi me dsl 8a baloun 0???polloi parapanw apo autous pou 8a mpoun me 56ari...... kai dne ienai mono ston ellhna auto alla as koita3w mono auto gia thn wra (afou auto me endiaferei) to site einai gia olous...to filesharing einai gia autous pou mporoun na kanoun sharing kai sharing eiani deinw k pairnw oxi mono pairnw..... apo thn allh na 8ymisw oti an yparxoun alla hubs "antagwnistwn" auta anoi3an mono k mono epeidh egw arnh8hka na prosferw poiotiko kai perissotero sharing kai auto to ekana me skopo anapasa stigmh ena isdn h 56 8elei ena song na mpei na to parei.... mexri ekei me afhnei to dc na elen3w to ti mpainei k bgainei...mexri ekei to paw kai egw...... polla logia anyway oso gia ta hubs me 0 share h akoma kalytera me 1gb share apla anoi3e to pub hub list kai kotia ta poly megala hubs (userwise) h psa3e me to filter...... de 8a breis omws polla se kati tetoia...kalo einai na breis to steki sou.....
karib Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Anyway... Και όταν το napster έκανε το μπαμ, ή το audiogalaxy, ή και το καταφρονεμένο kazaa, δεν ήταν επειδή κάποιοι έβαζαν περιορισμούς στο share... Οι περιορισμοί ποτέ δεν ευνόησαν καταστάσεις... Κοροιδεύουμε τις εταιρίες αλλά μόλις λίγο πατήσουμε στα πόδια μας καλύτερα κάνουμε μια απο τά ίδια... Το internet αν έχει ΄πιάσει' στον κόσμο, ειναι και γιατί ειναι free και πέρα από πολλούς πολλούς περιορισμούς... Κι εγώ κάθομαι και δουλεύω ώρες κάθε μέρα να ενημερώνω το site μου. Θα γούσταρα να βγάζω και καμιά δραχμή. Αλλά άμα θέλω ας το κάνω με περιορισμένη πρόσβαση.... Θα πάθω ότι μια ισπανικη εφημερίδα που έκανε Online edition...από 1,5 εκατ επισκεψεις έπεσαν στις 10000!!! (πόσο τις εκατό κάτω είναι αυτό???). Ενα επειτυχημένο μοντέλο δεν βασίζεται απλά σε περιορισμούς (όπως στο sharing). Γιατί τα λέω αυτά? Καλός ο 'έλεγχος' στο sharing αλλά κάποια στιγμή θα βρεθούμε μόνοι μας...στον μικρόκοσμό μας....Μην αμφιβάλλετε γι αυτό. Δεν μου λένε τίποτε οι χιλιάδες του κόσμου που πιθανώς να συνδέονται στο dc. Εγώ ξέρω και την άλλη πλευρά των ανθρώπων με 56k, isdn κλπ που θέλουν κι αυτοί να έχουν ίσα δικαιώματα στο p2p. Τώρα βέβαια, κάποιοι με περιορισμούς τους βάζουν φραγμούς. Δεν πειράζει, θα βρεθεί κάτι και γι αυτούς. Θα την κανουν την επαναστασή τους, μην ανησυχείτε. Και τότε τρέμε...μικρόκοσμε των ελεγχόμενων sharing, έχασες την δύναμη και την αίγλη σου. Κι οι μικροί και πτωχοί (τι να κανουμε, δεν εχουν Gb για Sharing, ούτε dsl) θα έχουν 'εκδικηθεί'. Anyway, την γνωμη μου ειπα, πιστευω έχει καλή βάση, μπορεί να πέφτω κι έξω, δεν διεκδικώ το αλαθητο.
angelos0 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 Δημοσ. 1 Απριλίου 2004 χμμ το καζαα γιατί πε8ανε? δεν νομίζω να πε8ανε για αλλους λόγους εκτός από το ότι δεν υπάρχει ποιοτικό share μέσα σε αυτό..... αλλά γιατί??? προσωπικά δεν το έχω το καζαα αλλά το παρακολουθώ μια και το έχει ο συγκάτοικος μου και τα ελληνικά αρχεία που βρίσκεις είναι χαλασμένα αν οχι ανύπαρκτα? γιατί γίνεται αυτό? γιατί οι 56αρηδες δεν κάνουν την επανάσταση τους σε ένα έτοιμο μοντέλο? Τα ελληνικά αρχεία δεν τα κυνηγάνε (ακομα) αρα δεν εχετε να φοβαστε τιποτα..... Οσο για την παρομοίωση με το site ή τα prive ή registered services δεν νομιζω να υπαρχει λογος ή τροπος σύγκρισης. Γιατι ο σκοπος του περιορισμου δεν ειναι η δραχμη (γιατι ειναι γνωστο οτι μονο δεν βαζω στην τσεπη μου απο αυτο αλλα κ το αντιθετο) αλλα σκοπος ειναι η ποιοτητα.... και την ποιοτητα την εχω ζυγισει ετσι ωστε ο περιορισμος να ειναι 5gb. Επαναλαμβανω οτι αν δεν υπηρχε αυτός ο περιορισμος πιστευω και διόρθωσε με αν κανω λαθος οτι η ποιοτητα θα ηταν πολυ μα πολυ μικροτερη..... θα ειχα αντι για 1000 ,2000 users με παραπανω βαρος σε οτι βαρος ειναι αυτο αλλα το ιδιο share απο άποψη ποιοτητας.... δεν νομιζω να το θελει κανεις αυτο.... Αν το share σου δεν ειναι ελενχομενο οπως εσυ θες (ασχετα αν εισαι λογικος και καλός χρηστης με συνειδηση) πιστευεις οτι θα επιανε? και πες μου γιατι θα υποστηριζες κατι τετοιο...... τα torrents ειναι πολυ πιο γνωστα απο το dc... γιατι αραγε δεν υπαρχουν τοσα ελληνικα αρχεια οσο το dc? μηπως γιατι "ολοι" κανουν leeching? ισα δικαιωματα? το καζαα οταν εβαλε τα ratings γιατι αμεσως ολοι ετρεξαν να τα σπασουν για να εχουν resources και να κατεβαζουν και με μεγαλυτερες ταχυτητες. Μπορει να εισαι εξαιρεση αλλα εγω δεν βρηκα ανθρωπο που να μην το εκανε αυτο (τοτε....) οσο για το να τρεμουμε σου ειπα οτι αν βρεθει καλυτερο μοντελο θα το υιοθετήσω αν και στο ηδη υπαρχον μοντελο τρεχουν ολοι ως τωρα...δεν μπορω να σκεφτω (κ μακαρι να βγω λαθος) τι θα μπορουσαν να κανουν μονοι τους οι 56ρηδες για να τρεμουν οι υπολοιποι μεγαλοsharers.... Και εγω την γνωμη μου υποστηριζω απλα απο εμπειρια.... μπορει να τα βλεπω απο αλλη γωνια (αναγκαστικα) comments are yours kai telos kai auto paei genika k oxi sotn karib na ektimate to ti sas deinete dwrean. μια εκφραση σε ελευθερη μεταφραση που διαβασα καποτε λεει οτι αυτοι που πληρωνουν τα λιγοτερα για κατι "πληρωνουν" και τον αναλογο σεβασμο (και δυστυχως οχι τον αντιστροφως αναλογο.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Θα συμφωνήσω με τον angelos0. To share είναι απαραίτητο και αυτό που κάνει την διαφορά σε σχέση με το kazza ή το λίγο παλιότερο winmx. Κατ'αρχήν karib, μπερδεύεσαι κάπου συνδιάζοντας τα GB του share με την ταχύτητα της σύνδεσης. To ότι έχεις ISDN (εγώ είμαι ακόμα χειρότερα με 56άρα PSTN) δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις share 5GB (που για τα δικά μας δεδομένα είναι πολύ ικανοποιητικό νούμερο), ώστε κι εγώ αν μπω κάποια στιγμή μέσα στο hub, να έχω μία ελπίδα ότι θα βρώ το song που ψάχνω... To kazaa (κι εγώ και πολλοι άλλοι), το παρατησα επειδή έκανα share 4000 τραγούδια, δεν έβρισκα σχεδόν ποτέ αυτό που έψαχνα (ειδικά αν ήταν ελληνικό) και είχα και το κάθε #$%^# με 0 share να μου βάζει 10 κομμάτια στο queue... Αντίθετα στο DC, και βάσει της εμπειρίας που έχω από το hub του angelos0, με αυτο το κάτι-σαν-quality/quantity-control βρίσκω αμέσως αυτό που θέλω επειδή οι χρήστες κάνουν share. Έτσι όλοι εξυπηρετούμαστε, και κανείς δεν νιώθει μ@λ@κ@ς... Δεν τίθεται θέμα ελιτισμού. Είναι θέμα εξασφάλισης ενός επιπέδου των παρεχομένων υπηρεσιών για όλους τους χρήστες, τις οποίες κάν δεν πληρώνουν. Και αν κάποιος δεν έχει αρκετά data για share λόγω μικρου (πόσο μικρό πια?!) δίσκου, στο κάτω-κάτω πού θα αποθηκεύσει αυτά που θέλει να κατεβάσει. Τα υπόλοιπα από τους πλέον αρμόδιους...
karib Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Τελικά με το dc++ δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να ψάξει για ένα αρχείο κανείς όλα τα hubs? (διορθώστε με αν κανω λαθος)
Highlander Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Χρησιμοποιώ και εγώ το DC++ αν και ξεκίνησα το sharing εδώ και 3 μήνες περίπου. Νέος στο χώρο λοιπόν λέω τα εξής: 1. Έβαλα το Kazaa και το αποτέλεσμα ήταν να μην βρίσκω σχεδόν τίποτα και φυσικά το download rate να είναι ελάχιστο. 2. Δοκίμασα το Emule λειτουργεί καλά αλλά πρέπει να είναι κατα κάποιο τρόπο dedicated για να μπορείς να κάνεις κάτι. Μέχρι πριν ένα μήνα κατέβαζε ISO 700 ΜΒ σε 2 μέρες. Τώρα δεν κάνει σχεδόν τίποτα. Δεν ξέρω τι φταίει. 3. To DC++ το συνεχίζω ακόμα και το μειονέκτημά του είναι ότι αν κάποιος δεν ξαναμπεί στο hub χάνεις το αρχείο. (Δεν έχω βρει τρόπο να το συνεχίζω από άλλον χρήστη). Σεχδόν σταθερό down rate (από 5 - 20 ) και γενικά είναι καλό αν οι χρήστες από τους οποίους κατεβάζεις είναι μόνιμοι. Αλήθεια, γίνεται να υπάρχει ηλικία ενός χρήστη. π.χ. Να ξέρεις ότι ο τάδε έχει συμπληρώσει 1500 ώρες μέσα σε σύνολο ώστε να μπορείς να τον εμπιστευτείς για download σε μεγάλα αρχεία. Τέλος να πω ότι χρησιμοποιώ το sharing μόνο όταν χρειαστώ κάτι. Και έχω δει ότι στο DC++ γίνεται κάτι ανάλογο. Υπάρχουν περιπτώσεις που απλά είναι On-line χωρίς να κατεβάζω εγώ ή κάποιος άλλος κάτι από εμένα. Στο kazaa ή στο emule γίνεται χαμός. Ούτε surfing δεν μπορούσα να κάνω με ανοικτά ένα από τα 2.
karib Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Τελικά με το dc++ δεν υπάρχει κάποιος εύκολος τρόπος να ψάξει για ένα αρχείο κανείς όλα τα hubs?
angelos0 Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Δημοσ. 2 Απριλίου 2004 Highlander: to na to synexizeis apo allon xrhsth einai eukolo arkei na epile3eis to search for alternatives (apo ta settings) wste na geinete automata (kai twra me to bary kata allous hashing) exei fobera apotelesmata...epishs sto dwonlaod queue an pas kai kaneis de3i click exei k ekei thn idia epilogh try it! karib den katalaba giati to diplo post me thn idia erwthsh me diafora mias wras k kati.... an se endiaferei toso poly psa3e gia to Moglo ena programmataki pou mpainei sta hubs k kanei thn douleia pou 8es apla den to afhnoun ola ta hubs (opws px egw sto diko mou den to afhnw afou katanalwnei resources kai mia kai to koino pou apeu8ynome einai sygkekrimeno (Ellhnes)) Sto google mia kalh anazhthsh na ma8eis gia to protokolo tou dc kai pws ola ta open kai closed projects pou to xrhsimopoioun 8a se eunoouse kalh anazhthsh
karib Δημοσ. 5 Απριλίου 2004 Δημοσ. 5 Απριλίου 2004 http://www.pcmag.gr/articles/view-article.rx?oid=178473 Για να βλέπουμε τι σκέφτονται και οι άλλοι γύρω μας...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.