Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εφοσον εχουν ιδια τιμη, παιρνεις αυτην με τα μεγαλυτερα χαρακτηριστικα.

Σε 1080p σε λιγα παιχνιδια θα δεις διαφορα γιατι δε χρειαζονται πανω απο 4GB.. Αλλα γνωμη μου ειναι να παρεις αυτην με τα 8 αφου εχουν ιδια τιμη.

Δημοσ.

Η διαφορά σε επιδόσεις είναι ελάχιστη αν το παιχνίδι δεν απαιτεί πάνω από 4gb vram, άλλα αν τα ξεπερνάει ίσως έχεις μικρά framedrops με αυτήν με τα 4gb ή μπορεί να αργεί λίγο να σου φορτώνει τα textures κτλ. Όχι κάτι τραγικό άλλα αν μπορείς να πας σε 8αρα προφανώς να την προτιμήσεις. Επίσης η μνήμη στην έκδοση των 8gb είναι λίγο γρηγορότερη. Και όχι δεν ισχύει ότι σε 1080p δεν ξεπερνας τα 4gb. Πολλά καινούρια απαιτητικα χρειάζονται παραπάνω. Εκτος αν παίζεις μόνο CSGO κτλ όποτε ότι και να πάρεις είναι το ίδιο. 

Ποσα λεφτά περίπου θα σου βγει? Ρωτάω γιατί σε κοντινά λεφτά είναι και η 1660 όπως και η 590 που είναι γρηγορότερες.

Δημοσ.

μονο για μτχ ενδιαφέρομαι γτ δεν μπορω πανω από 120-130 τι λες?βρηκα και την 970 αξιζει?επισεις με την καταναλωση τι παιζει εχω fx8350 και 500w evga θα τα αντεξει?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

120-130 είναι μια χαρά για RX 580 8GB. Η 970 είναι αρκετά κατώτερη κάρτα. Τώρα για το τροφοδοτικό δεν ξέρω να πω σίγουρα, η αλήθεια είναι ότι είσαι λίγο οριακά γιατί και η 580 αλλά και ο επεξεργαστής σου τραβάνε αρκετό ρεύμα. Πιθανότατα θα είσαι ΟΚ, άλλα με επιφύλαξη γιατί θα το ζορίσεις. Το καλό είναι ότι είναι EVGA που γενικά είναι πολύ ποιοτικά. Προσωπικά πάντως για να είσαι πιο safe, θα έλεγα είτε να αλλάξεις και τροφοδοτικό, είτε να πας σε κάποια κάρτα όπως η 1060 6gb που έχει παρόμοιες επιδόσεις με την 580 αλλά τραβάει λιγότερο ρεύμα. 

Επεξ/σία από TheMechanic1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

5 ώρες πριν, TheMechanic1 είπε

120-130 είναι μια χαρά για RX 580 8GB. Η 970 είναι αρκετά κατώτερη κάρτα. Τώρα για το τροφοδοτικό δεν ξέρω να πω σίγουρα, η αλήθεια είναι ότι είσαι λίγο οριακά γιατί και η 580 αλλά και ο επεξεργαστής σου τραβάνε αρκετό ρεύμα. Πιθανότατα θα είσαι ΟΚ, άλλα με επιφύλαξη γιατί θα το ζορίσεις. Το καλό είναι ότι είναι EVGA που γενικά είναι πολύ ποιοτικά. Προσωπικά πάντως για να είσαι πιο safe, θα έλεγα είτε να αλλάξεις και τροφοδοτικό, είτε να πας σε κάποια κάρτα όπως η 1060 6gb που έχει παρόμοιες επιδόσεις με την 580 αλλά τραβάει λιγότερο ρεύμα. 

Είναι σίγουρο ότι δεν θα κάνει το τροφοδοτικό μου γιατί το αγόρασα πέρυσι και το σκέφτομαι λίγο να αγοράσω άλλο ξανά....

Επεξ/σία από skiathos7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν δεν θες να αλλάξεις τροφοδοτικό πάνε καλύτερα σε 1060 6gb που τραβάει λιγότερα watt. Παρόμοιες επιδόσεις με την 580 που κοιτάς έχει. Το 500αρι τροφοδοτικό είναι το έλαχιστο που προτείνεται συνήθως για την 580, και έσυ έχεις και επεξεργαστή που τραβάει πολύ. Όπως είπα πιθανότατα και 580 να βάλεις θα είσαι ΟΚ, άλλα το τροφοδοτικό θα το ζορίσεις και σε βάθος χρόνο δεν ξέρω πόσο καλό θα είναι. Προσωπικά δεν θα το πρότεινα. 

Δημοσ.

Gtav ανεβάζω σε 4κ με την 580 6,5gb περίπου, αλλά θέλεις τουλάχιστον επώνυμο τροφοδοτικό 550w, όπως είπε ένας φίλος πάρε gtx1060 6gb, όχι με 3gb  γιατί θα κλαις τα λεφτά σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Μια χαρά θα είναι η RX 580 με το 500W τροφοδοτικό και τον FX8350.  Ακόμα και OC να τα κάνει δεν θα πάει πάνω από 300-350W στο σύνολο.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Ρίξε μια ματία σε μερικά εγκυρα reviews για αυτά τα components (anandtech, tomshardware κτλ). Ένα σύστημα μόνο με έναν fx 8350 μπορεί να τραβήξει υπό φορτίο έως 180-190W από την πρίζα. Η RX 580 τραβάει μόνη της κοντά στα 220W αν δουλέυει στο 100%. Φτάνουμε δηλάδή στα 400W. Αν κάνεις OC αυτά προφανώς θα πάνε ακόμα πιο πάνω. Επίσης δεν ξέρεις τι άλλο μπορεί να έχει αυτό το σύστημα πάνω και τι χρήση κάνει. Αυτό το τροφοδοτικό όταν είναι υπό φορτίο μπορεί να δουλεύει πάνω από το 80% της ονομαστικής του απόδοσης, χωρίς να υπολογίζω τίποτα όπως OC ή κάτι άλλο που ίσως τραβάει αρκετά watt στο PC του. Σε υψηλά φορτία για την κάρτα και τον επεξεργαστή, δεν ξέρεις πως ακριβώς μπορεί να συμπεριφέρεται ειδικά η 12V rail του τροφοδοτικού, τι θόρυβο μπορεί να βάζει κτλ. Επειδή η EVGA είναι αρκετά αξιοπιστή και εγώ πιστεύω ότι πιθανότατα θα είναι ΟΚ. Αλλά προσωπικά δεν θα το έκανα στο δίκο μου PC. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και στο pcpartpicker οκ διχνει ότι θα είμαι :P να την παρω αν την βρω την 580 η θα κανει σαν αεροπλανο 747 το pc χωρια που δεν εχω και ψυκτρα στον επεξεργαστη?

Επεξ/σία από skiathos7
Δημοσ.
Στις 11/9/2019 στις 12:18 ΠΜ, skiathos7 είπε

μονο για μτχ ενδιαφέρομαι γτ δεν μπορω πανω από 120-130 τι λες?βρηκα και την 970 αξιζει?επισεις με την καταναλωση τι παιζει εχω fx8350 και 500w evga θα τα αντεξει?

Ίδιες επιδόσεις έχουν σαν κάρτα αυτή με τα 4gb και αυτή με τα 8gb .Την 970 μην την κοιτάς.

Η 1660 με την 580 έχουν πάνω κάτω ίδιες επιδόσεις,  Στους περισσότερους τίτλους έχει μια μικρή υπεροχή η 580.Παρε την φθηνότερη που θα βρεις. 

Αυτές οι κάρτες είναι μια χαρά για 1080 ανάλυση σε gaming.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...